- Servicedesk 9 - 17 uur
De kosten van ACT (Acceptance & Commitment therapy) variëren aanzienlijk op basis van locatie, ervaring van de therapeut en duur van de sessies. Over het algemeen variëren de basisprijzen tussen 70,- en 125,-. Vergoedingen via zorgverzekeringen kunnen sommige kosten dekken (tot 60,- per sessie), maar dit hangt af van de aanvullende verzekering waarbij je bent aangesloten. Werkgevers zijn ook steeds vaker bereid om een ACT therapie (of coaching) traject te vergoeden. Uiteindelijk is het cruciaal om de waarde van therapie af te wegen tegen de kosten.
In onze ervaring met alle ACT therapeuten waar we mee hebben samengewerkt, verschilt de prijs van een sessie tussen de 70,- en 125,-. Er zijn verschillende factoren die de kosten van een ACT-sessie kunnen beïnvloeden:
Zorgverzekering
Zorgverzekeringen dekken in sommige gevallen de kosten van ACT therapie. Maar, het is altijd belangrijk om je polis te controleren en vooraf te bespreken met zowel je verzekeraar als de therapeut. Sommige therapeuten hebben zich aangesloten bij een beroepsvereniging waardoor sommige cliënten een vergoeding kunnen verkrijgen via de zorgverzekeraar. Een beroepsvereniging waar veel therapeuten bij aangesloten zijn is de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG), waarvan je de vergoedingenlijst hier kan bekijken. Let op: de vergoedingen verschillen wel per beroepsvereniging, maar de meeste beroepsverenigingen komen meer overeen met de vergoedingen van NFG dan dat ze verschillen. Op deze manier kan je dus een beeld voor jezelf schetsen of er mogelijkheden voor je zijn rondom vergoeding voor ACT therapie. Wel moet de therapeut dan aangesloten zijn bij een beroepsvereniging.
Werkgever
Naast vergoedingen bij zorgverzekeraars zijn ook steeds meer werkgevers bereid om een ACT therapie traject te vergoeden. Dit kan natuurlijk spannend zijn, maar je therapeut kan je in dat proces begeleiden. Vaak geldt er een zakelijk tarief voor werkgevers die wat hoger uitvallen door de belastingvoordelen waar ze gebruik van kunnen maken.
Bij StressWise hebben we variërende prijzen, maar willen we wel graag een beeld voor je schetsen wat de gemiddelde investering is. Voor online therapie betaal je altijd de vaste prijs van 95,-. Op locatie hangt het af van de soort therapeut die beschikbaar is in de regio waar je in therapie wil gaan. Op locatie kunnen de prijzen daarom variëren van 90,- tot 120,- per 60 minuten. Wil je weten wat de precieze kosten zijn voor jouw locatie? Dan zoeken we dat graag voor je uit. Neem dan vooral hier contact met ons op door op de button te klikken.
Vrijwel alle ACT therapeuten bij StressWise zijn verbonden aan een beroepsvereniging, wat inhoudt dat bij de meeste aanvullende pakketten je een vergoeding kan krijgen. Deze vergoeding kan oplopen tot 60,- per sessie en is gemiddeld 40,-. De gemiddelde prijs met vergoeding is dan 55,- per sessie.
Wil je je ACT therapie traject graag laten vergoeden door je werkgever? Dan sturen we je een uitgebreide offerte mee die je naar je werkgever kan sturen. Op deze manier zien ze de waarde in om het traject voor je te vergoeden en de positieve impact die dat op jou heeft als werkgever en op hun bedrijf. We kunnen ook zelf de offerte naar je werkgever sturen als dat je voorkeur heeft.
Wil je graag verder de opties bespreken? Dan helpen we je graag. Plan dan hier een vrijblijvend adviesgesprek in door op de button te klikken.
Natuurlijk, de kosten zijn een belangrijke overweging. Maar als je vertrouwen hebt in hoe ACT therapie je perspectief kan veranderen en je kan helpen een rijker en zinvoller leven te leiden, dan weet je dat het elke cent waard kan zijn. Therapie is niet alleen een kostenpost; het is een investering in jezelf, je welzijn en je toekomst. Uiteindelijk blijft het natuurlijk wel je eigen afweging.
De kosten van ACT kunnen variëren en worden beïnvloed door verschillende factoren. Terwijl prijs belangrijk is, is het ook essentieel om de waarde van de therapie in overweging te nemen. Neem de tijd om je opties te verkennen, zowel wat betreft therapeuten als vergoedingsmogelijkheden, om een beslissing te nemen die het beste bij jou past.
MCT is een innovatieve benadering in de psychologie die zich richt op de manier waarop we denken over ons eigen denkproces. In plaats van te focussen op gedachtepatronen, concentreert MCT zich op de overtuigingen die we hebben over denken en piekeren. Het doel is om cliënten te helpen een gezondere relatie met hun gedachten te ontwikkelen.
Lees verderMetacognities spelen een centrale rol in metacognitieve therapie (MCT). Metacognities zijn de overtuigingen, attitudes en kennis die we hebben over onze gedachten en over strategieën aangaande denken en voelen. Deze overtuigingen, attitudes en kennis kunnen negatief zien (zoals: ik kan het piekeren niet stoppen) of positief (zoals: piekeren helpt me om me voor te bereiden). In MCT focus je je voornamelijk op deze overtuigingen in het omgaan met piekeren en omliggende strategieën. Door de overtuigingen uit te dagen, kan je dit soort maladaptieve strategieën verminderen en je levenskwaliteit vergroten.
Lees verderACT (Acceptance & commitment therapy) en MCT (Metacognitieve therapie) zijn beiden derde generatie gedragstherapie benaderingen, maar verschillen in hun focus en technieken. Terwijl ACT gericht is op acceptatie en het zetten van betekenisvolle stappen, legt MCT de nadruk op het veranderen van metacognitieve overtuigingen die denkstrategieën beïnvloeden. Hoewel ze overeenkomsten delen, hebben ze verschillende elementen die een centrale rol spelen.
Lees verder