StressWise Nederland
De Moderne psycholoog. Actiegerichte therapie op basis van de nieuwste methodieken.

Leer snel effectief omgaan met de uitdagingen in je leven


Harrie Kolsteeg is psycholoog en executive coach en schrijft over moedig leiderschap

Mentaal gezond en fit met verfrissende therapie

Iedereen komt uitdagingen tegen in zijn of haar leven, maar het is nog niet zo vanzelfsprekend hoe je met deze uitdagingen om kan gaan. Daar kunnen wij je goed mee helpen. Met Acceptance & Commitment therapy (ACT) voor allerlei mentale issues, met Metacognitieve therapie (MCT) om je overmatige piekeren te verminderen en met Relatietherapie (IBCT) om elkaar weer terug te vinden. Samen kunnen we ervoor zorgen dat je niet in een burn-out terechtkomt, dat je om kan gaan met bijvoorbeeld je depressie, je angsten, laag zelfbeeld en relatieproblemen. Samen kunnen we erger voorkomen en ervoor zorgen dat je (of jullie samen) snel weer goed kunt functioneren. Hierbij staat voorop dat niet alle problemen meteen weg zullen zijn, maar dat je leert om met die problemen om te gaan. Vaak zijn enkele sessies al genoeg om met een nieuwe blik in het leven te staan. Dus wil je werken aan je mentale gezondheid bij StressWise, neem dan contact met ons op en wij regelen de rest.

Harrie Kolsteeg
Directeur en Mede-eigenaar StressWise.

Neem contact op

De moderne psycholoog

Moderne vormen van therapie - Metacognitieve therapie (MCT), Acceptance & Commitment Therapy (ACT) en Relatietherapie (IBCT)


Als je het zelf kunt 'oplossen' is dat natuurlijk prachtig. Maar als je er zelf niet uitkomt is het zaak om niet te lang te wachten met het inroepen van hulp van een professional.

Het leven is niet altijd even gemakkelijk

Zeker niet als je worstelt met depressie, angst, een negatief zelfbeeld of andere mentale problematiek. Je omgeving vraagt veel van je. Je moet presteren. Zeker voor jonge mensen ligt de lat tegenwoordig erg hoog. Je moet als partner perfect zijn, je moet (altijd) beschikbaar zijn voor je gezin en voor je baas. Je moet succesvol zijn en naar de buitenwereld de schijn ophouden dat het goed met je gaat, terwijl je uitgeput bent. Op sociale media laten anderen alleen de beste versie van zichzelf zien, waardoor je het gevoel krijgt dat je niet goed genoeg bent. Je gaat je (onbewust) toch vergelijken met anderen. Stress in welke vorm dan ook ligt vrijwel altijd aan de basis van psychische, mentale en emotionele problemen. Leer effectief omgaan met je stress. Laat je helpen door StressWise, de moderne psycholoog.

Meld je aan


Therapie, werken met mentale blokkades

Therapie is onderzoekend van aard. Je ervaart blokkades in denken, voelen en gedrag en daar heb je steeds meer last van. Je schiet te vaak in vechten en/of vluchten en dat neemt je plezier en je welzijn weg. De therapeuten van StressWise helpen je om ruimte te maken voor (weggestopte) gevoelens, en gedachten te onderscheiden van feiten. Ook leer je te accepteren waar je geen invloed op hebt en te veranderen waar het mogelijk is. Je pakt het roer van je leven weer vast en leert zelf koers te bepalen. Therapie bij StressWise (online of op onze locatie) is vaak kortdurend van aard, waarin de meeste mensen na 8 sessies weer veel op eigen been staan. Het hoogste doel van de therapie is om jou bevoegd te maken in het helpen van jezelf. Wil je bespreken hoe onze hulp aansluit op jouw specifieke situatie, plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in.

Meld je aan voor een adviesgesprek

10

“Vanaf de eerste sessie voelde ik me op mijn gemak, en in de maanden daarna heb ik van Claudia heel gericht hulp gekregen. Ze was heel begripvol en snapte duidelijk waar ik hulp bij zocht. Ik heb nu het idee dat ik door middel van dit traject zelf verder kan.”

10

“Na Stresswise geschreven te hebben, werd ik snel en efficiënt geholpen en in contact gebracht met persoon( zie hieronder) die meta- cognitieve en ACT therapie doet. Daar ben ik in 6 sessies op een uitstekende, betrokken, kundige manier geholpen om mijn specifieke ‘probleem’ op te lossen. De begeleidende tekst hielp ook zeker.Er was een luisterend oor, met begrip, kennis en ervaring.Ik ben enorm blij dat ik dit traject gevolgd heb en ben dankbaar dat ik nu in betere doen ben.”

9

“Na een eerdere behandeling bij een GZ-psycholoog bleef een onvoldaan gevoel de boventoon voeren. Op eigen initiatief ben ik een zoektocht gestart en zo kwam ik uit bij ACT en Stresswise.De eerste ontmoeting met therapeut Tanya Reitsma voelde meteen al als een grote opluchting. Ze gaf me meteen het gevoel dat ik mezelf kon en mocht zijn. Vanuit mijn eigen ervaringen werd er gekeken hoe ik beter met bepaalde situaties om zou kunnen gaan.Er is door Tanya echt gefocust op het liefhebben van mezelf. In plaats van dat er een 'probleem' werd opgelost, ging het erom te leren mezelf te accepteren.Het is makkelijk om te zeggen dat het goed gaat als er niet verder wordt doorgevraagd door anderen, maar nu gaat het écht goed met me en dat geeft me enorm veel rust en vertrouwen voor de toekomst. Ik mag er zijn!”

10

“Jeroen Kortooms wist op een professionele wijze mij de juiste vragen voor te leggen, waardoor ik ontzettend veel inzicht in mijn casuïstiek heb gekregen. Zijn relaxte, onbevangen manier van benaderen zorgde ervoor dat ieder gesprek snel diepgang had, zonder te forceren. Een hele positieve ervaring.”

8

“Hele fijne lessen gehad onder de begeleiding van Henriëtte. Zowel tijdens de lessen als daarbuiten, zeer betrokken en empatisch. Haar zou ik 5 sterren geven. De communicatie kan iets beter, vandaar de 4 sterren.”

10

“Ik heb dmv mijn sessies met Tanya veel kunnen ontdekken over diepzittende emoties en hoe ik hier aandacht aan kan geven. Ik heb mij altijd veilig gevoeld bij haar en heb waardering voor hoe ze mij heeft kunnen helpen inzien dat ik mezelf tijd mag gunnen om dit proces te doorlopen. Eveneens zijn haar holistische blik en behandelmethodes verfrissend na de standaard ggz gesprekken die ik eerder heb ervaren. Dit heeft mij meer ruimte geboden om precies te werken aan de kwesties die mij in de weg zaten.Ik kan nu zeggen dat ik meer open sta voor mijn eigen emoties, ze beter een plek kan geven/verwerken en ze minder wegdruk wat voorheen stress veroorzaakte (terwijl ik niet wist waar die stress vandaan kwam).”

10

“De therapie had een fijne opbouw in sessies en sloot goed aan bij wat wij wilde. De therapeut was heel goed in doorvragen, open en ook kritische vragen stellen. Daarnaast was het huiswerk wat we elke keer kregen heel helpend, waardoor we buiten de sessies ook aan de slag gingen. Vaak werd er in de sessie door de therapeut een beknopte samenvatting gegeven van wat we hadden besproken, dit was ook erg fijn. Mijn vriend en ik zijn inmiddels vanuit een zware periode weer het sterkte en liefdevolle team die we daarvoor waren. Dit hebben we zelf gedaan, maar zeker ook goede ondersteuning en coaching gehad vanuit onze therapeut Susanne.”

10

“Mijn ervaring is heel erg positief! Ik vond de inhoud van de therapie en hoe het uitgelegd werd heel erg goed en begrijpbaar.”

9

“Ik heb 5 sessies gehad bij Hester en vind haar heel doortastend en ze komt op een respectvolle manier snel tot de kern van moeilijkheden. Het is een zeer professionele therapie maar met een laagdrempelige aanpak, wat zorgt voor een fijne sfeer waarbij je je op je gemak voelt. Ik heb nuttige inzichten gekregen tijdens de therapie, die ik goed kan gebruiken in de relatie maar ook daarbuiten. Ik kan stellen deze therapie aanbevelen die bereid zijn om eerlijk naar zichzelf te kijken en tot de kern van hun problemen willen komen. De methodieken die Hester gebruikt zijn interactief en en praktisch en bieden goede handvatten voor het verdere leven.”

Gratis ACT e-book
Ontvang het gratis e-book ACT in je mailbox, vol praktische tips en inspiratie.

Met mindfulness pak je de regie over je eigen leven en kun je meer genieten van de leuke dingen.

Is de drempel voor therapie of relatietherapie te hoog of twijfel je aan het nut?

Wat kunnen we dan voor je doen om die drempel te verlagen? Of hoe kunnen we je twijfel wegnemen? Het feit dat je op onze website bent beland betekent in ieder geval dat je psychologische hulp nodig hebt. Je worstelt met mentale problematiek of vermoeidheid. Of je hebt relatieproblemen die je zelf niet meer kunt oplossen. En in je omgeving is er niet direct iemand die je daarbij kan helpen. De meesten staan sowieso te dichtbij en adviezen van anderen – hoe goed bedoeld ook – raken meestal niet de kern. Diep van binnen weet je wel dat je actief iets moet veranderen. Of wij nou die partij zijn om je daarin te begeleiden of andere hulp passender is, we helpen je graag op weg. Plan een vrijblijvend adviesgesprek om jouw mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op


Verhoog je veerkracht en functioneer weer optimaal met therapie of relatietherapie van deze tijd

Wil je beter kunnen omgaan met psychologische klachten? Wil je er zelf aan werken om je snel weer beter te voelen en een vrijer en gelukkiger leven te leiden? Wil je daarbij de hulp van een professional die naast je staat en je als gids de weg wijst? Iemand die je met liefde en aandacht aan de hand neemt en je vaardigheden aanleert waardoor je sterker en vrijer in het leven staat? Als je denkt dat wij je kunnen helpen, meld je dan nu aan voor therapie of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan. Je zult al snel nieuwe mogelijkheden zien in je situatie.

Meld je aan voor een adviesgesprek

Onze StressWise Academy

De kwaliteit van onze hulpverlening wordt gewaarborgd door ons eigen NRTO erkende opleidingsinstituut StressWise Academy. Van elke therapie die we bij StressWise aanbieden, hebben we ook een gecertificeerde opleiding. Onze therapeuten worden daarbij voornamelijk bij onze eigen Academy opgeleid. Op deze manier kunnen we jou op de beste manier helpen. Het motto van de StressWise Academy is: therapie met een hart zo groot als de wereld. Kijk op onze site voor meer informatie over onze Academy door op de button hieronder te drukken.

StressWise Academy


Onze kennisbank

Heb je nog meer vragen over onze diensten? Ga dan naar onze kennisbank waar we alle veelgestelde vragen in detail bespreken.

Ga naar de kennisbank


Neem contact op met Mariëtte Huibrechtse, de relatietherapeut en psycholoog van StressWise

Boek nu een vrijblijvend adviesgesprek

Wacht niet langer en onderneem actie. Meld je je nu aan, dan plannen we snel een telefonisch adviesgesprek van 15 minuten met een van onze medewerkers. Laat je informeren en bekijk samen welke hulp en welke therapeut het beste bij je past. Wij adviseren je graag over hoe je het best geholpen bent. Zo ben je snel, volledig en goed geïnformeerd. Boek nu direct een vrijblijvend adviesgesprek met mij of een van mijn collega’s.

Mariëtte Huibrechtse
Relatietherapeut en mede-oprichter StressWise

Meld je nu aan

Heb je nog een vraag? Wij helpen je graag verder.
Hoe kan ik mijn therapie of coaching laten vergoeden door mijn werkgever?

Therapie en coaching kunnen een behoorlijke investering zijn voor de meeste mensen. Daarom kan je ervoor kiezen om je werkgever te benaderen om te betalen voor de bevordering van jouw mentale gezondheid. Dit kan natuurlijk lastig zijn omdat het iets kwetsbaars is, maar we helpen je graag mee! Als je onzekerheden hebt om dit met je werkgever te bespreken, dan willen we hier graag over met je in gesprek gaan, zodat je je daar veiliger bij voelt. Vervolgens kunnen we een offerte sturen naar je werkgever voor de kosten. We nemen je dus bij de hand in dit proces!

Kan ik ook online therapie volgen?

Ja, dat kan. Online therapie is een praktisch en laagdrempelig alternatief voor fysieke therapie. Bovendien is online therapie vrijwel net zo effectief. We hebben daarnaast een goede beeldverbinding opgezet, zodat je gemakkelijk vanuit huis therapie kunt doen zonder dat dit het proces belemmerd. Je hebt alleen een computer of laptop en goede internetverbinding nodig. Wij zorgen voor de rest. Ook voor online therapie kan je in aanmerking komen voor een vergoeding via je werkgever of zorgverzekeraar.

Kan depressie overgaan?

Een depressie kan vanzelf overgaan. Echter, is de duur, de aard en de ernst van de symptomen per persoon verschillend. Daarnaast zijn er variërende soorten, bijvoorbeeld chronische depressies of seizoensgebonden depressies. Het erkennen van depressieve klachten is vaak een eerste stap naar herstel. Wanneer hulp te lang afwezig blijft kunnen de klachten flink verergeren en kan het leiden tot een chronische depressie. Het advies is daarom ook om binnen zes maanden na het begin van een depressie te starten met therapie. In 35 tot 50 procent van de gevallen wordt er pas na een jaar hulp gezocht, laat jou dit niet overkomen en wees er op tijd bij.

Voor welke klachten kan ik bij jullie terecht?

StressWise biedt hulp bij veel verschillende klachten, zoals chronische stress, burn-out, depressie en angst, maart ook voor relatieproblematiek. Stress ligt ten grondslag aan allerlei stressgerelateerde klachten en mentale en emotionele problematiek, zoals vermoeidheid, concentratieproblemen, gejaagd gevoel, onrust, negatief zelfbeeld, onzekerheid, overspannenheid, perfectionisme, piekeren, prikkelbaarheid, psychosomatische klachten, slaapproblemen, tinitus en allerlei vage klachten. StressWise kan je ook goed helpen bij zingevingsvragen en als je niet lekker in je vel zit.

Lees over onze missie

Waardoor ontstaan relatieproblemen?

Iedere relatie heeft wel eens te maken met tegenslagen. In sommige gevallen worden de ze makkelijk onderling opgelost. Echter, kan het ook voorkomen dat de tegenslagen zo groot worden, dat ze tussen jullie in komen te staan en voor relatieproblemen. Er zijn verschillende soorten oorzaken. Zo kunnen bijvoorbeeld psychische problemen bij jou of je partner ervoor dat jullie onzeker in jullie relatie staan. Denk aan een depressie, bindingsangst, autisme, laag zelfbeeld of een burn-out. Andere oorzaken waarin jullie je in kunnen herkennen zijn:

  • karaktereigenschappen, zoals agressie, egoïsme, dominantie en jaloezie;
  • een miskraam, ongewenste zwangerschap of onvruchtbaarheid;
  • gebrek aan intimiteit;
  • familieproblemen;
  • te weinig tijd voor elkaar.

 

Wat kan stress met je lichaam doen?

Je hartslag verhoogt, je hersenen, hart en spieren krijgen meer zuurstof en het lichaam geeft suikers vrij voor meer energie. Tegelijk worden andere lichaamsfuncties die op dat moment minder belangrijk zijn, tijdelijk op een lager pitje gezet, zoals groei, herstel en voortplanting.

Wat te doen als angst je leven beheerst?

Angst is niet altijd slecht voor je. Echter, kan het problematisch worden wanneer er sprake is van angst zonder duidelijke aanleiding en als het je dagelijkse functioneren belemmerd. Er zijn verschillende soorten angststoornissen, namelijk:

Gegeneraliseerde angststoornis: Bij deze stoornis ben je constant gespannen en maak je je zorgen om gewone dingen. Je piekert bijvoorbeeld over je gezondheid of je werk en gaat uit van de slechtste scenario. Zonder enige aanleiding verwacht je dat er iets vreselijks zal gebeuren.

Paniekstoornis: Bij een paniekstoornis heb je regelmatig last van paniekaanvallen: een korte, hevige angst die vaak onverwachts optreedt. Hierbij heb je naast angstige gevoelens ook lichamelijke klachten waar je ineens en tegelijk last van krijgt. Denk aan hartkloppingen, ademnood, zweten, enzovoort. Soms zijn al deze klachten zo intens dat je bang bent om de controle over jezelf te verliezen, gek te worden, flauw te vallen of zelfs dood te gaan. Hierdoor ontstaat angst voor angst.

Sociale angststoornis: Bij een sociale angststoornis ben je in het algemeen bang voor sociale situaties. Zo kun je heel bang zijn om dingen te doen in het bijzijn van anderen. De angst om ‘af te gaan’ of in verlegenheid te worden gebracht is zo groot, dat je zulke situaties probeert uit de weg te gaan. 

Posttraumatische stressstoornis (PTSS): Bij PTSS heb je een schokkende, traumatische gebeurtenis meegemaakt. Zoals bijvoorbeeld mishandeling, oorlogsgeweld, seksueel geweld of een auto-ongeluk. Wie zoiets niet goed verwerkt, kan er voor lange tijd geestelijke en lichamelijke klachten aan overhouden. Je herbeleeft dan de traumatische gebeurtenis steeds opnieuw en krijgt telkens weer angstige of pijnlijke herinneringen. 

Fobie: Bij een fobie ben je bang voor specifieke dingen of omstandigheden en vermijd je deze dingen of situaties. Vaak weet je dan wel dat de angst overdreven en ongegrond is, maar toch wint de angst bijna altijd van dit besef. Als het vermijden van je fobie mislukt, dan ontstaat er een paniekaanval of extreme angst, met bijbehorende lichamelijke klachten. Enkele voorbeelden van fobieën zijn:

  • Agorafobie: bang zijn een paniekaanval te krijgen in situaties waar je denkt geen hulp te kunnen krijgen of waarin je je schaamt voor je gedrag tijdens een paniekaanval. Je bent bang om je vertrouwde en veilige omgeving te verlaten. Je vermijdt dan allerlei situaties, zoals bijvoorbeeld drukke winkels of het openbaar vervoer. 
  • Specifieke fobie: bang zijn voor specifieke situaties zoals, dieren, insecten, de tandarts, medische ingrepen, kleine ruimtes, grote hoogten en vliegen. Hierbij kan je angst zo groot worden dat je bijvoorbeeld medische ingrepen vermijd, wat uiteindelijk voor meer belemmeringen zorgt. 

Als er sprake is van één of meer van deze stoornissen kan therapie je helpen om deze angsten te verhelpen of ermee om te leren gaan. De psychologen van StressWise kunnen je hierbij helpen. 

Meld je hier aan voor een vrijblijvend gesprek of meld je gelijk aan voor een van onze vernieuwende therapieën.

Hulp nodig?
Kies je locatie