StressWise Academy
Psychologie opleidingen in Hilversum, Groningen, Nijmegen en Rotterdam

Word coach of therapeut met WerkGarantie, of doe een psychologie cursus


Versterk je positie op de arbeidsmarkt of maak een carrièreswitch

StressWise Academy leidt therapeuten en coaches op met ‘een hart zo groot als de wereld’. Tevens biedt StressWise Academy cursussen en trainingen op het gebied van de psychologie. In alles wat we doen staan mensen centraal. Met de opleidingen die ons CRKBO-erkende opleidingsinstituut biedt kun je je zelfstandig vestigen als coach of therapeut met ondersteuning door StressWise. Zo staan we ook na je opleiding voor je klaar. StressWise heeft ook regelmatig vacatures waarop je als student van onze Academy kun solliciteren. Ook kun je je arbeidspositie versterken door onze opleidingen, cursussen en trainingen. StressWise Academy is gevestigd in Hilversum, Groningen, Nijmegen en Rotterdam.


StressWise Academy geeft ACT opleidingen

Korte MCTa Therapie opleiding op 6 en 7 april 2022 in Hilversum

Vanwege de grote vraag naar Metacognitieve therapie bij piekergedachten en depressie start bij ons opleidingsinstituut in Hilversum op 6 en 7 april een tweedaagse MCTa Therapie opleiding. De opleiding staat open voor psychologen en therapeuten van StressWise, maar ook voor externe coaches, trainers en therapeuten. Een intakegesprek maakt deel uit van de aanmeldprocedure van deze post-hbo opleiding. Ben je geïnteresseerd? Kijk dan voor meer informatie op de website van StressWise Academy.

StressWise Academy geeft een driejarige opleiding Psychosociaal Therapeut op basis van ACT

Opleiding ACT Psychosociaal Therapeut hbo niveau, 3 jaar

Onze beroepsopleiding tot Psychosociaal Therapeut met de focus op ACT is een driejarige opleiding op hbo niveau. Na het eerste jaar van deze opleiding kun je al aan de slag als zelfstandig ACT coach. Na de volledige opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut kun je als erkend therapeut werken ondersteund door vergoedingen van zorgverzekeraars met een lidmaatschap van een beroepsvereniging, zoals de NFG.

Ontdek deze opleiding

Binnen twee jaar kun je een volledige opleiding tot ACT Therapeut volgen bij StressWise

Opleiding ACT Therapeut post-hbo, 2 jaar

De opleiding ACT Therapeut is een tweejarige post-hbo opleiding. Als je in relatief korte tijd ACT én psychosociaal therapeut wilt worden en beschikt over een ‘mensgerichte’ hbo of wo opleiding, dan is deze ACT therapie opleiding geschikt voor jou. Na afronding van deze ACT therapie opleiding kun je als erkend therapeut aan de slag. Je kunt lid worden van een beroepsvereniging voor therapeuten, waardoor je diensten als psychosociaal therapeut worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Ontdek deze opleiding

De eenjarige opleiding ACT Coach van StressWise is een groot succes

Opleiding ACT Coach hbo niveau, 1 jaar

In onze ACT Coach opleiding leer je je de basisbeginselen van ACT eigen maken en ermee te werken. Het is een volwaardige coach opleiding waarin je creatieve coachvaardigheden en effectieve gesprekstechnieken leert en volop de ruimte krijgt om ermee te oefenen. Je zet een belangrijke en ingrijpende stap in verbinding met jezelf en je omgeving. Het perfecte startpunt voor als je je wilt omscholen tot coach vanwege de concrete, praktische en ervaringsgerichte aanpak en de brede inzetbaarheid van ACT.

Ontdek deze opleiding

De vierdaagse ACT basisopleiding wordt ook in Groningen gegeven

ACT Basis Opleiding, 4 dagen

Een korte en krachtige ervaringsgerichte opleiding van vier dagen waarin je je de principes van Acceptance & Commitment Therapy eigen maakt door zelf te ervaren. Dat is onze ACT Basis opleiding, opgezet voor coaches, trainers, therapeuten, maatschappelijk werkers, (ortho)pedagogen, docenten, praktijkondersteuners of andere professionals met een enigszins coachend beroep. De opleiding is ook een mooi schakeltraject voor studenten die in aanmerking willen komen voor onze ACT Therapeut opleiding en nog niet over de nodige ACT kennis en ervaring beschikken.

Ontdek deze opleiding

De relatietherapie opleiding van StressWise biedt ACT, IBCT en EFT relatietherapie

Relatietherapeut opleiding module 1: IBCT, 4 dagen

Onze volledige opleiding tot relatietherapeut bestaat uit drie modules van vier dagen die je los van elkaar kunt volgen. De eerste module is een compacte opleiding tot relatietherapeut ‘Integrative Behavioral Couple Therapy’ (IBCT). Een moderne, kortdurende en zeer effectief gebleken vorm van relatietherapie gefundeerd op de derde generatie gedragstherapie.

Ontdek deze opleiding

Relatietherapeut opleiding module 2: Hechting & Verbinding, 4 dagen

In module 2 van onze relatietherapie opleiding Hechting & Verbinding gaan we uitgebreid in op de intake. Deze eerste sessie van de relatietherapie wordt nogal eens onderschat als geweldige kans om autoriteit op te bouwen en vertrouwen te winnen. Ook staan we uitgebreid stil bij je houding als relatietherapeut, die aanzienlijk verschilt van de houding van de therapeut die 1-op-1 werkt. Hoofdthema’s zijn hechting en verbondenheid.

Ontdek deze opleiding

De PSBK Opleiding van StressWise Academy is CPION erkend en voldoet aan alle PLATO eisen

Opleiding Psychosociale Basiskennis PSBK, CPION erkend, 12 dagen

Sinds begin 2017 is het voor alle therapeuten in de complementaire gezondheidszorg verplicht gesteld om een certificaat PSBK te behalen. Dit is tevens een voorwaarde om lid te worden van een beroepsvereniging. Psychosociale Basiskennis van StressWise Academy is een CPION erkende registeropleiding volgens PLATO normen. Je krijgt een officieel diploma van de Stichting Hoger Onderwijs en een vermelding in het register. Na afronding voldoe jij 100% aan de eisen en kom je in aanmerking voor vergoeding vanuit zorgverzekeraars.

Ontdek deze opleiding

Opleiding MCTa, Metacognitieve therapie, 2 dagen

De MCT-a therapie opleiding is een korte en ervaringsgerichte opleiding van twee dagen waarin je kennismaakt met metacognitieve therapie en deze effectieve therapie in verschillende settings leert gebruiken. De standaard setting is 1-op-1, zoals bij een reguliere therapeutische interventie. Onze MCT-a opleiding gaat verder. Wij hebben ervaren dat MCT heel goed is toe te passen in kleine (vanaf twee personen) en middelgrote groepen in de vorm van een MCT-a training.

Ontdek deze opleiding


StressWise Academy voor coaches en therapeuten met een hart zo groot als de wereld

Binnen StressWise Academy gaat het vooral over mensen. Onze Academy staat open voor bevlogen mensen die zich willen ontwikkelen tot professional in de gezondheidszorg of in het bedrijfsleven. Voor mensen die zelf (willen) leven vanuit aandacht, acceptatie, wijsheid en compassie en anderen willen begeleiden om als zodanig te kunnen leven en werken. Ook voor professionals die al langer werkzaam zijn in het begeleiden van mensen zoals hulpverleners, coaches, counselors, therapeuten en trainers kunnen de opleidingen van StressWise Academy een kwalitatieve impuls geven aan de beroepspraktijk en een uitbreiding van de professionele capaciteiten en vaardigheden betekenen. De opleidingen zijn zo ingericht dat reflectie over je eigen existentie en handelen, en het in relatie staan en je verhouden tot anderen, je omgeving en de wereld om je heen een voorname plaats heeft.


Het hoofdkantoor van StressWise en MindfulnessFabriek in Hilversum, tevens leslocatie van StressWise Academy

StressWise Academy in Hilversum, Rotterdam, Groningen en Nijmegen

Ons opleidingsinstituut heeft vier prachtige locaties in Nederland. In Hilversum, tussen Amsterdam en Utrecht in, Rotterdam, Groningen en Nijmegen. Het grote voordeel is dat als een van onze opleidingen vol is, dat je op de andere opleidingslocatie nog terecht kunt. En wij beschikken over een hybride lokaal, zodat je geen les meer hoeft te missen, ok niet als je ziek bent of op vakantie bent. Wil je alles weten over onze psychologie opleidingen, ga dan naar de website van StressWise Academy.

Ga naar Academy


Student is blij met de ACT opleiding van StressWise

StressWise Academy, ervaringsgerichte psychologie opleidingen voor en door echte mensen

Om vooruit te komen, te groeien, te helen, het verloren evenwicht te hervinden, is het noodzakelijk om stil te staan en om bewust in het moment te zijn. Bij StressWise Academy staan we stil in een hectische wereld. In plaats van te rennen, te vliegen en te vechten staan wij bewust stil om te ervaren wat er nu is en te ontdekken waar onze weg ons naartoe leidt. Hierdoor word je bewust van de druk die je jezelf kunt opleggen. Deze bewustwording maakt de weg vrij om ontspannen te werken en te leven.

Heb jij interesse in onze ervaringsgerichte opleidingen?

Neem dan contact op met Simone Neijts voor alle informatie via het formulier. Of bel haar.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig?
Kies je locatie