Humanizing Education
ACT en psychologie opleidingen bij StressWise Academy

ACT opleidingen met een hart zo groot als de wereld, in Hilversum en Groningen


ACT opleidingen van StressWise vind je in Hilversum en Groningen (Noord en Oost Nederland)

Nieuws | StressWise Academy nu ook in Groningen voor Noord en Oost Nederland (foto)

StressWise Academy leidt therapeuten en coaches op ‘met een hart zo groot als de wereld’. In alles wat we doen staan mensen centraal. Ons CRKBO-erkende opleidingsinstituut staat open voor iedereen die onze kernwaarden ondersteunt. Met onze erkende ACT opleidingen kun je je zelfstandig vestigen als coach of therapeut met ondersteuning door StressWise. Zo sta je er niet alleen voor. En wij bieden geschikte mensen graag een baan aan. Vanwege het succes in Utrecht en Hilversum starten we vanaf september ook met ACT opleidingen in Groningen voor Noord en Oost Nederland.


StressWise Academy geeft ACT opleidingen

Actueel | MCTa Therapie opleiding start in februari in Hilversum

Vanwege de grote vraag bij StressWise naar Metacognitieve therapie bij piekergedachten en depressie start bij ons opleidingsinstituut in Hilversum in februari een vierdaagse MCT Therapeut opleiding. De opleiding staat open voor psychologen en therapeuten van StressWise én voor externe therapeuten. Een intakegesprek maakt deel uit van de aanmeldprocedure van deze post-hbo opleiding. Ben je geïnteresseerd? Kijk dan voor meer informatie op de website van StressWise Academy.

StressWise Academy geeft een driejarige opleiding Psychosociaal Therapeut op basis van ACT

Opleiding ACT Psychosociaal Therapeut hbo niveau, 3 jaar

Onze beroepsopleiding tot Psychosociaal Therapeut met de focus op ACT is een driejarige opleiding op hbo niveau. Na het eerste jaar van deze opleiding kun je al aan de slag als zelfstandig ACT Coach. Na de volledige opleiding ACT & Psychosociaal Therapeut kun je als erkend therapeut werken met vergoedingen van zorgverzekeraars met een lidmaatschap van een beroepsvereniging.

start 17/1 Ontdek de opleiding

Binnen twee jaar kun je een volledige opleiding tot ACT Therapeut volgen bij StressWise

Opleiding ACT Therapeut post-hbo, 2 jaar

De opleiding ACT Therapeut is een tweejarige post-hbo opleiding. Als je in relatief korte tijd ACT én Psychosociaal Therapeut wilt worden en beschikt over een ‘mensgerichte’ hbo of wo opleiding dan is deze ACT opleiding geschikt voor jou. Na afronding van deze opleiding kun je als erkend therapeut aan de slag. Je kunt lid worden van een beroepsvereniging voor therapeuten, waardoor je diensten als psychosociaal therapeut worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Start 20/1 Ontdek de opleiding

De eenjarige opleiding ACT Coach van StressWise is een groot succes

Opleiding ACT Coach hbo niveau, 1 jaar

In onze ACT Coach opleiding leer je je de basisbeginselen van ACT eigen maken en ermee te werken. Het is een volwaardige coach opleiding waarin je creatieve coachvaardigheden en effectieve gesprekstechnieken leert en volop de ruimte krijgt om ermee te oefenen. Je zet een belangrijke en ingrijpende stap in verbinding met jezelf en je omgeving. Het perfecte startpunt voor als je je wilt omscholen tot coach vanwege de concrete, praktische en ervaringsgerichte aanpak en de brede inzetbaarheid van ACT.

Start 17/1 Ontdek de opleiding

De vierdaagse ACT basisopleiding wordt ook in Groningen gegeven

ACT Basis Opleiding, 4 dagen

Een korte en krachtige ervaringsgerichte opleiding van vier dagen waarin je je de principes van Acceptance & Commitment Therapy eigen maakt door zelf te ervaren. Dat is onze ACT Basis opleiding, opgezet voor coaches, trainers, therapeuten, maatschappelijk werkers, (ortho)pedagogen, docenten, praktijkondersteuners of andere mensen met een enigszins coachend beroep. De opleiding is ook een mooi schakeltraject voor studenten die in aanmerking willen komen voor onze opleiding ACT Therapeut en nog niet over de nodige ACT kennis en ervaring beschikken.

Start 15/1 Ontdek de opleiding

De relatietherapie opleiding van StressWise biedt ACT, IBCT en EFT relatietherapie

Opleiding Relatietherapeut ACT, IBCT & EFT, 4 dagen

Onze volledige opleiding relatietherapie zal bestaan uit drie losse modules van vier dagen die je los van elkaar kunt volgen. Het betreft een serie modules relatietherapie op basis van ACT, IBCT en EFT. Module 1 is gebaseerd op ‘Integrative Behavioral Couple Therapy’ (IBCT). Een moderne, kortdurende en zeer effectief gebleken vorm van relatietherapie gefundeerd op de derde generatie gedragstherapie. Module 2 is reeds ontwikkeld en wordt binnenkort aangeboden. Module 3 is in voorbereiding.

Start 26/1 Ontdek de opleiding

De PSBK Opleiding van StressWise Academy is CPION erkend en voldoet aan alle PLATO eisen

Opleiding Psychosociale Basiskennis PSBK, CPION erkend, 12 dagen

Sinds begin 2017 is het voor alle therapeuten in de complementaire gezondheidszorg verplicht gesteld om een certificaat PSBK te behalen. Dit is tevens een voorwaarde om lid te worden van een beroepsvereniging. Psychosociale Basiskennis van StressWise Academy is een CPION erkende registeropleiding volgens PLATO normen. Je krijgt een officieel diploma. Onze PSBK is ervarings- en praktijkgericht. Na afronding voldoe jij 100% aan de eisen en kom je in aanmerking voor vergoeding vanuit zorgverzekeraars.

Start 31/1 Ontdek de opleiding


De vierdaagse ACT basisopleiding wordt ook in Groningen gegeven

ACT Basis opleiding ook in Groningen

De ACT Basis Opleiding van StressWise Academy is een opleiding van vier dagen waarin je je de principes van Acceptance & Commitment Therapy eigen maakt door zelf te ervaren. Deze ACT opleiding wordt weer in Hilversum gegeven vanaf 15 januari. In 2022 gaan we deze opleiding ook in Groningen programmeren. Onze ACT Basis Opleiding is opgezet voor coaches, trainers, therapeuten, maatschappelijk werkers, (ortho)pedagogen, docenten, praktijkondersteuners of andere mensen met een enigszins coachend beroep. De startdatum voor Groningen wordt binnenkort bekend. Informeer alvast bij Simone, de officemanager van StressWise Academy.


StressWise Academy voor coaches en therapeuten met een hart zo groot als de wereld

Binnen StressWise Academy gaat het vooral over mensen. De Academy staat open voor bevlogen mensen die zich willen ontwikkelen tot professional in de gezondheidszorg of in het bedrijfsleven. Voor mensen die zelf (willen) leven vanuit aandacht, acceptatie, wijsheid en compassie en anderen willen begeleiden om als zodanig te kunnen leven en werken. Ook voor professionals die al langer werkzaam zijn in het begeleiden van mensen zoals hulpverleners, coaches, counselors, therapeuten en trainers kunnen de opleidingen van StressWise Academy een kwalitatieve impuls geven aan de beroepspraktijk en een uitbreiding van de professionele capaciteiten en vaardigheden betekenen. De opleidingen zijn zo ingericht dat reflectie over je eigen existentie en handelen, en het in relatie staan en je verhouden tot anderen, je omgeving en de wereld om je heen een voorname plaats heeft.


Het hoofdkantoor van StressWise en MindfulnessFabriek in Hilversum, tevens leslocatie van StressWise Academy

StressWise Academy in Hilversum en Groningen

Ons opleidingsinstituut heeft twee prachtige locaties in Nederland. In Hilversum in een mooie villa tussen de Gooise bossen en het centrum in. Precies tussen Amsterdam en Utrecht in. En in Groningen in een monumentaal pand midden in het bruisende centrum, naast de Martinitoren. Boven aan deze pagina zie je onze locatie in Groningen. Hier zie je onze locatie Hilversum. Het grote voordeel is dat als een van onze opleidingen vol is, dat je op de andere opleidingslocatie nog terecht kunt. Vanaf volgend jaar zullen alle opleidingen plaatsvinden op beide opleidingslocaties. Wil je alles weten over de opleidingen, ga dan naar de website van StressWise Academy.

Ga naar Academy


Student is blij met de ACT opleiding van StressWise

‘Humanizing Education’ – Ervaringsgerichte psychologie opleidingen voor en door echte mensen

Om vooruit te komen, te groeien, te helen, het verloren evenwicht te hervinden, is het noodzakelijk om stil te staan en om bewust in het moment te zijn. Bij StressWise Academy staan we stil in een hectische wereld. In plaats van te rennen, te vliegen en te vechten staan wij bewust stil om te ervaren wat er nu is en te ontdekken waar onze weg ons naartoe leidt. Hierdoor word je bewust van de druk die je jezelf kunt opleggen. Deze bewustwording maakt de weg vrij om ontspannen te werken en te leven.

Heb jij interesse in onze ervaringsgerichte opleidingen?

Neem dan contact op met Simone Neijts voor alle informatie via het formulier. Of bel haar.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig?
Kies je locatie