99% beveelt ons aan
Mentale Krachttraining (ACT) in Nederland en online, met vergoeding

VOORKOM STRESS EN PRESTEER BETER

Naar de agenda

Wat is mentale kracht?

Mentale kracht betekent dat je goed kunt blijven presteren, ongeacht je omstandigheden. Met een flinke dosis mentale kracht presteer je beter en voorkom je stress. Mentale kracht is een eigenschap die voor een groot deel bepaalt hoe je reageert op veranderingen en uitdagingen en het bepaalt tevens hoe je omgaat met stress en tegenslag. Je ‘mindset’ is van groot belang voor hoe je reageert en wat je doet. Het belang van je mentale kracht kan dan ook niet snel worden onderschat. Mentale kracht is voor een groot deel bepalend voor je succes bij kansen en uitdagingen, en je veerkracht bij stress en tegenslag. Je kunt jouw mentale kracht versterken door te trainen.

Plan een gratis kennismaking


Waarom werken aan mentale kracht belangrijk is

Onze wereld verandert voortdurend. Waarschijnlijk merk jij dat ook en heb je moeite om je (steeds maar weer) aan te passen, waardoor stress en onzekerheid toenemen. Hoe ga je om met de druk die je ervaart? Heel veel mensen hebben moeite met werkdruk en kunnen eigenlijk niet voldoen aan alle eisen die aan ze worden gesteld. Het is belangrijk om daar eerlijk in te zijn en om er op tijd iets aan te doen. Voorkom chronische stress en burn-out. Presteer beter en krijg mede daardoor weer meer plezier in wat je doet. Zorg ervoor dat je zowel op je werk als in je privéleven meer aankunt en dus lichter leeft met meer voldoening. Train jezelf in mentale kracht.


Mentale krachttraining bij StressWise op locatie of online

Mentale krachttraining is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar mentale kracht. Er wordt gewerkt aan de hand van ACT, Acceptance & Commitment Training. In mentale krachttraining leer je emoties te reguleren en afstand te nemen van je gedachten op een heel praktische manier. Je gaat van denken naar concreet doen. In de training versterk je controle, doelgerichtheid, uitdaging en (zelf)vertrouwen, de vier bouwstenen van mentale kracht. De training vindt plaats in een groep met gelijkgestemden, op een van onze locaties of online. Mentale krachttraining bestaat uit acht sessies. Je leert aan de hand van je eigen ervaring door te oefenen en ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers. Ook wordt de theorie uitgebreid besproken en geïllustreerd. Je krijgt een werkboek mee waarmee je thuis kunt oefenen.

Plan een gratis kennismaking


Mindfulness gaat over aandacht voor kleine en grote dingen

Onze collega Jen van Horen over Mentale krachttraining

Niet bij de pakken neerzitten, maar daadkrachtig en volgens plan aan de slag gaan met moeilijke gevoelens en stress. Zelf de regie nemen door de dingen in je leven anders te doen. Dat kun je met Acceptance & Commitment Therapy. ACT is een wetenschappelijk bewezen vorm van cognitieve gedragstherapie én een methodiek voor persoonlijke ontwikkeling.

Jen van Horen, Mentale krachttrainer en ACT therapeut

Aan het eind van het gesprek adviseert de psycholoog je over hoe je het best geholpen bent. Zo ben je snel volledig en goed geïnformeerd.
10

“Mijn ervaring is heel erg positief! Ik vond de inhoud van de therapie en hoe het uitgelegd werd heel erg goed en begrijpbaar.”

9

“Ik heb een positieve ervaring gehad bij Stresswise. Mijn therapeute had een fijne individuele aanpak waarbij ze echt keek naar waar de behoefte lag. Het is fijn dat verschillende therapieën de ruimte krijgen bij Stresswise. Ik zou het zeker aanbevelen voor mensen die op zoek zijn naar bijv. meer diepte of wat 'andere' vormen van therapie.”

8

“Ik zat vanwege mijn depressie bij Stresswise, ik had therapie van Silvia. Een hele aardige vrouw die de tijd voor je neemt als ik me verhaal vertelde. Ook komt Silvia rustig over wat mij ook rustig maakte. Ik volgde een Act therapie wat erg fijn bij haar was, ik had het gevoel dat ik er toe deedt. Act therapie heeft mij daarbij goed geholpen, je zit in een warm ingerichte kamer waardoor ik me snel op me gemak voelde.Silvia is een spontane vrouw die af en toe een grapje met me maakte om me even van me gedachte weg te houden waarna ze act therapie gaf, wat mij erg rustig maakte.”

8

“Ondanks dat de ACT niet helemaal aansloot op wat ik zocht, waardoor ik eerder ben gestopt, ben ik toch heel blij met wat ik heb geleerd. Ik vond het erg leerzaam en ga aan de slag ket de handvatten die ik tot nu toe heb gekregen. Ook was ik erg blij met Sylvia. Zij was een luisterend oor en legde ze alles duidelijk uit. Ook was ze altijd via de mail bereikbaar als ik een vraag had.”

9

“Mijn ervaring met Stresswise omschrijf ik als zeer positief. Ik heb geleerd om om te gaan met de chaos, stress en knelpunten in mijn leven. Daarnaast heb ik geleerd en handvatten gekregen om alles uit het leven te halen.”

9

“Het eerste telefonisch contact voelde al goed. Gedurende de 8 sessies die ik met Jeroen heb ervaren, gaf hij mij een vertrouwd gevoel en heeft mij prima begeleid. Door de juiste vragen te stellen en opdrachten te geven ben ik in positieve zin, beinvloed om mijn leven extra inhoud te geven. De aansluitende online modules en duidelijke documentatie hebben daar zeker bij geholpen. Al met al een prima ervaring.”

9

“Tijdens een zware periode doorverwezen via Stresswise naar Manon Claassen.Ze heeft mij ontzettend fijn geholpen. Ze heeft mij handvaten gegeven, zodat ik mijn leven weer op de rit kon krijgen.Mijn beeld is nu weer helder en het lukt mij om te focussen en te genieten.de gesprekken heb ik als heel prettig ervaren!Bedankt Manon!”

10

“De ACT-training heeft me waardevolle inzichten en handvatten gegeven waarmee ik zelf verder kan. Het contact met Hanna heb ik als erg prettig ervaren; ze laat je altijd op je gemak voelen. Met een open, liefdevolle en flexibele benadering wist ze me te bereiken op momenten dat ik dat zelf niet kon. Ze kijkt met je mee zonder oordeel te vellen, is altijd bereid om bij te sturen en de sessie in te richten naar datgene waar jij op dat moment nodig hebt. Hanna heeft me het zachte duwtje in de juiste richting gegeven dat ik nodig had. Er is nog een lange weg te gaan, maar met kleine stapjes kom je ook vooruit. Ik zal de goede gesprekken koesteren!”

Sluiten
Het is belangrijk dat jullie een klik voelen met de relatietherapeut, zodat jullie de vrijheid voelen om uiteenlopende zaken te bespreken en het onderlinge vertrouwen wordt versterkt.

Het Mentale kracht-plan van StressWise psychologen

Onze Servicedesk helpt je graag. Lody, Lisette en Karin beantwoorden je vragen en brengen je in contact met een van onze trainers-psychologen als je wilt. Er is een vergoeding mogelijk voor de mentale krachttraining. Ook daarmee kunnen zij je helpen.

1.   Neem contact op met onze Servicedesk
2.   Lody, Lisette en Karin beantwoorden met veel plezier je vragen
3.   Zij helpen je als je wilt ook met je inschrijving voor de training
4.   Na inschrijving ontvang je alle informatie en materialen die je nodig hebt.

Neem contact met ons op


Natuurlijk kan het ook zijn dat je tijdens de relatietherapie besluit om niet verder te gaan samen. Onze relatietherapeut kan jullie daar dan bij helpen zodat het besluit wijs is en lichter wordt.

Plan nu een gratis kennismaking met een psycholoog

Wacht niet langer en onderneem actie. Maak nu een afspraak voor gratis en vrijblijvende kennismaking met een van onze psychologen. Laat je informeren, voel of je een klik hebt met de psycholoog en krijg direct tips en advies. Aan het eind van deze gratis sessie adviseert de psycholoog je over hoe je het best geholpen bent. Zo ben je snel volledig en goed geïnformeerd. Plan nu een kennismaking. Download eventueel het e-book om meer te weten te komen over ACT therapie.

Vrijblijvende kennismaking aanvragen

Gratis ACT e-book
Ontvang het gratis e-book ACT in je mailbox, vol praktische tips en inspiratie.

Twijfel je nog?

Bedenk dan eens hoe je zelf kunt voorkomen dat je stress niveau stijgt, hoe je gemakkelijker tegenslag kan verwerken en hoe je optimaal kunt resteren, zodat je werkplezier omhoog gaat. Als je dat zelf kunt realiseren is dat geweldig. Als je hier hulp bij nodig hebt, dan is de Mentale krachttraining echt iets voor jou. Neem gerust contact met ons op en laat je informeren.

Voorkom stress en presteer beter

Vind je het lastig om met werkdruk om te gaan? Heb je baat bij meer zelfvertrouwen en controle over je emoties? Wil je meer voldoening in je werk en een gelukkiger leven? Wil je aan de slag om echt iets te veranderen in je leven? Aarzel dan niet langer en doe mee met onze geweldige Mentale krachttraining. Het kan je leven veranderen.

Doe Mentale krachttraining

VOORKOM STRESS EN PRESTEER BETER

StressWise contact
  • 088 20 32 610
  • Neem contact op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Voor welke klachten kan ik bij jullie terecht?

StressWise biedt hulp bij veel verschillende klachten. Onze focus ligt op werkstress, burn-out, depressie, angst en relatieproblematiek. Stress ligt ten grondslag aan allerlei stressgerelateerde klachten en mentale problematiek, zoals vermoeidheid, concentratieproblemen, gejaagd gevoel, onrust, negatief zelfbeeld, onzekerheid, overspannenheid, perfectionisme, piekeren, prikkelbaarheid, psychosomatische- en SOLK klachten, slaapproblemen, tinitus en allerlei vage klachten. StressWise kan je ook goed helpen bij zingevingsvragen en als je niet lekker in je vel zit.

Lees hoe wij te werk gaan

Kan ik ook online therapie volgen?

Ja, dat kan. Nu we door de coronacrisis zoveel mogelijk thuis blijven is er veel vraag naar online therapie ontstaan. Onze praktijk is gewoon open, we houden 1,5 meter afstand en maken alles goed schoon. We hebben daarnaast een goede beeldverbinding opgezet, zodat je gemakkelijk vanuit huis therapie kunt doen. Je hebt alleen een computer (tablet) en goede internetverbinding nodig. Wij zorgen voor de rest. Ook voor online therapie heb je altijd recht op een vergoeding.

Klik hier voor meer informatie

Hoe kom ik voor vergoeding in aanmerking?

Bij StressWise psychologen krijg je altijd een vergoeding. Het is onze missie om jouw leven lichter te maken en om je te helpen slimmer te werken. Om die droom dichterbij te brengen hebben we veel contacten met werkgevers en hebben we het StressWise Fonds opgericht. Check bij ons of je werkgever bij ons is aangesloten, of je een vergoeding krijgt van je zorgverzekering of een bijdrage krijgt uit ons fonds. Daarnaast krijg je altijd een gratis kennismaking, geheel vrijblijvend.

Bekijk tarieven en vergoedingen

 

Hulp nodig?
Kies je locatie