Gratis met je STAP-budget
Mentale krachttraining: leer om te gaan met stress en word mentaal sterker in 3 dagen

VIND RUST EN CREËER RUIMTE VOOR WAT JIJ BELANGRIJK VINDT

Naar de agenda

Wat is mentale kracht?

Mentale kracht betekent dat je goed kunt blijven presteren, ongeacht je omstandigheden. Met een flinke dosis mentale kracht presteer je beter en voorkom je stress. Mentale kracht is een eigenschap die voor een groot deel bepaalt hoe je reageert op veranderingen en uitdagingen en het bepaalt tevens hoe je omgaat met stress en tegenslag. Je ‘mindset’ is van groot belang voor hoe je reageert en wat je doet. Het belang van je mentale kracht kan dan ook niet snel worden onderschat. Mentale kracht is voor een groot deel bepalend voor je succes bij kansen en uitdagingen, en je veerkracht bij stress en tegenslag. Je kunt jouw mentale kracht versterken door te trainen.

Vraag om meer info


Sinds 1 maart 2022 heeft iedereen met een relatie tot de arbeidsmarkt (werkende of werkzoekende) recht op €1.000 STAP-budget per jaar. Jij dus ook.

Mentale krachttraining, helemaal gratis met je STAP-budget

Sinds 1 maart 2022 heeft iedereen met een relatie tot de arbeidsmarkt (werkende of werkzoekende) recht op €1.000 STAP-budget per jaar. Jij dus ook. Je kunt je STAP-budget inzetten voor onze Mentale krachttraining. Je leert over hoe je het beste communiceert om jezelf duidelijk te maken en andersom leer je goed te luisteren naar wat de ander zegt. Hierdoor kun je je relatie enorm versterken en verdiepen. Met het inzetten van je STAP-budget doe jij de training helemaal gratis. Heb je je STAP-budget al gebruikt? Dan kun je je werkgever wellicht vragen om een bijdrage. Schrijf je ruim vóór 1 september in met STAP-budget voor een gratis Mentale krachttraining.


Waarom werken aan mentale kracht belangrijk is

Onze wereld verandert voortdurend. Waarschijnlijk merk jij dat ook en heb je moeite om je (steeds maar weer) aan te passen, waardoor stress en onzekerheid toenemen. Hoe ga je om met de druk die je ervaart? Heel veel mensen hebben moeite met werkdruk en kunnen eigenlijk niet voldoen aan alle eisen die aan ze worden gesteld. Het is belangrijk om daar eerlijk in te zijn en om er op tijd iets aan te doen. Voorkom chronische stress en burn-out. Presteer beter en krijg mede daardoor weer meer plezier in wat je doet. Zorg ervoor dat je zowel op je werk als in je privéleven meer aankunt en dus lichter leeft met meer voldoening. Train jezelf in mentale kracht.

Mentale krachttraining bij StressWise op locatie of online

Mentale krachttraining is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar mentale kracht. Er wordt gewerkt aan de hand van ACT, Acceptance & Commitment Training. In mentale krachttraining leer je emoties te reguleren en afstand te nemen van je gedachten op een heel praktische manier. Je gaat van denken naar concreet doen. In de training versterk je controle, doelgerichtheid, uitdaging en (zelf)vertrouwen, de vier bouwstenen van mentale kracht. De training vindt plaats in een groep met gelijkgestemden, op een van onze locaties of online. Mentale krachttraining bestaat uit acht sessies. Je leert aan de hand van je eigen ervaring door te oefenen en ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers. Ook wordt de theorie uitgebreid besproken en geïllustreerd. Je krijgt een werkboek mee waarmee je thuis kunt oefenen.


Mindfulness gaat over aandacht voor kleine en grote dingen

Onze collega Jen van Horen over Mentale krachttraining

Niet bij de pakken neerzitten, maar daadkrachtig en volgens plan aan de slag gaan met moeilijke gevoelens en stress. Zelf de regie nemen door de dingen in je leven anders te doen. Dat kun je met Acceptance & Commitment Therapy. ACT is een wetenschappelijk bewezen vorm van cognitieve gedragstherapie én een methodiek voor persoonlijke ontwikkeling.

Jen van Horen, Mentale krachttrainer en ACT therapeut


Relatietherapie training programma dag 1: begrip en empathie ontwikkelen

Op de eerste dag starten we met een drankje en een kennismaking, met elkaar en met het programma. Het is belangrijk om elkaar een beetje te leren kennen om je veilig te voelen en te kunnen zeggen wat nodig is. Er is volop ruimte om vragen te stellen en de activiteiten voor de komende dagen in kaart te brengen. Het thema voor deze eerste ‘relatietherapie dag’ is het ontwikkelen van begrip en empathie. We leren over persoonlijkheid, wat wel en niet te veranderen is, wat emotionele acceptatie inhoudt en hoe je dat doet. Ook wordt duidelijk wat empathie precies inhoudt en hoe je dat kunt oefenen. Oprechte empathie hebben voor de ander en dat kunnen uiten schept veiligheid.


We maken kennis met elkaar en bespreken het ochtend-programma van onze relatieweekend-midweek.

Relatietherapie training programma dag 2: veiligheid, vertrouwen en verbinding

Op dag 1 hebben jullie gewerkt aan het vernieuwen van het fundament onder jullie relatie. Het fundament bestaat uit veiligheid, vertrouwen en verbinden en wordt gevoed door empathie en emotionele acceptatie. Het besef dat je in deze relatie mag zijn wie je bent. Je ervaart meer begrip voor elkaar en weet beter hoe met elkaar om te gaan. Op de tweede relatietherapie-dag werken we, waar nodig, de begrippen verbinding, veiligheid en vertrouwen verder uit. Daarnaast maken we een start met het verbeteren van communicatie. Je leert effectief gevoelens verwoorden en naar elkaar luisteren.


Relatietherapie training programma dag 3: uitwisselen van positief gedrag

Op de laatste dag gaan we verder met het oefenen van effectieve communicatie. Hoe is dat gelukt na de sessie van gisteren? Waar schuurt het nog? Nu we handiger worden in het verwoorden van wat ons bezighoudt komt er ruimte om te onderzoeken waar we gelukkig van worden in de relatie. Door met elkaar te praten krijgen we inzicht in wat de ander gelukkig maakt. Welk positief gedrag kunnen we verhogen, waardoor we meer geluk ervaren en we meer tevreden zijn over onszelf, elkaar en onze interactie? Aan het eind van de relatietherapie relatietraining onderzoeken we met elkaar manieren om effectief problemen op te lossen. Je krijgt handvaten om in de toekomst problemen om te kunnen zetten in acties waardoor je relatie sterker wordt. Het eind van de middag staat in het teken van evalueren, afronden en afscheid nemen.

Sluiten
8

“De site van stresswise oogt professioneel en liet zien waar ik naar op zoek was! De communicatie van dit bedrijf liep echter niet heel vlot, ik moest aardig vaak achter hen aanzitten en ik kreeg steeds verkeerde of onvolledige informatie per mail. Gelukkig werd ik na een aantal weken heen en weer mailen toch geplaatst bij Henriëtte Rutten. Een top therapeut gevestigd in hartje Rotterdam. Hier leerde ik beter omgaan met stressvolle situaties. De vaardigheden van deze 8-daagse cursus neem je mee voor de rest van leven, gezien ze niet alleen op werk maar ook prive te gebruiken zijn. Uiteindelijk heb ik dus toch heel tevreden de sessies afgerond en ben ik blij dat ik voor stresswise heb gekozen!”

8

“De 8-weekse cursus heb ik heel positief ervaren. Vanaf de eerste minuut ben ik aangehaakt en niet meer afgehaakt. Oefeningen worden goed uitgelegd en het was heel prettig om te ervaren.”

8

“De cursus Mindfulness heeft me geleerd om met een heldere blik te kijken naar mezelf maar ook naar mijn omgeving. Nu maak ik meer tijd voor meditatie en de yoga oefeningen doe ik elke ochtend.”

8

“Ik ben mij bewuster geworden at ik er ook toe doen. Dat ik tijd voor mezelf moet vrij maken. En dat ik meer in het hier en nu moet leven. Het was voor mij een waardevolle cursus t.a.v. de locatie: De nieuwe ruimte is mooi, maar de temperatuur op de bovenverdieping is door het nog ontbreken van de verwarming niet ontspannen. De laatste cursus was de enige keer dat de temperatuur aangenaam was omdat de elektrische verwarming de heel dag had aangestaan. Ik begreep dat deze nieuwe locatie de enig is in de stad. Hoe moeten mensen die slechter te been zijn en de mindfullnesscursus willen doen boven komen?”

7

“Ik heb de sessies met Tanya altijd als fijn ervaren en het heeft mij geholpen in een lastige periode.”

7

“Aanrader!”

10

“Gwen zorgt voor een prettige en veilige sfeer. Ik voelde me gehoor en gezien tijdens de cursus. Er is ruimte voor eigen inbreng. Ook het contact met de andere cursisten heb ik als prettig ervaren.”

10

“Vanaf de eerste sessie voelde ik me op mijn gemak, en in de maanden daarna heb ik van Claudia heel gericht hulp gekregen. Ze was heel begripvol en snapte duidelijk waar ik hulp bij zocht. Ik heb nu het idee dat ik door middel van dit traject zelf verder kan.”

10

“Na Stresswise geschreven te hebben, werd ik snel en efficiënt geholpen en in contact gebracht met persoon( zie hieronder) die meta- cognitieve en ACT therapie doet. Daar ben ik in 6 sessies op een uitstekende, betrokken, kundige manier geholpen om mijn specifieke ‘probleem’ op te lossen. De begeleidende tekst hielp ook zeker. Er was een luisterend oor, met begrip, kennis en ervaring. Ik ben enorm blij dat ik dit traject gevolgd heb en ben dankbaar dat ik nu in betere doen ben.”


StressWise helpt bij positieve verandering in mindset en gedrag

Ervaringen met relatietherapie bij StressWise

  • We zijn ontzettend goed geholpen: communicatie, intimiteit en plezier zijn weer volledig terug in onze relatie! We begrijpen elkaar weer en genieten elke dag. Van bijna ‘uit elkaar’ naar weer ‘gelukkig zijn mét elkaar’: het bestaat! Absoluut een aanrader voor stellen met relatieproblemen. Maar ik denk zelfs prettig voor koppels die hun relatie nóg beter willen krijgen. (DB, 50+)
  • Samen met mijn man meerdere prettige gesprekken gehad bij Mariëtte van Stresswise. We zijn door haar hulp beter gaan communiceren en nemen nu meer tijd om echt naar elkaar te luisteren. (Melissa R, 40+)
  • De relatietherapeut heeft ons inzicht gegeven in onze communicatie en hoe we met elkaar omgaan en de patronen waarin we zaten. Dat was erg leerzaam. Wij zijn een dankbaar stel! (Thijs Last 30+)
Het is belangrijk dat jullie een klik voelen met de relatietherapeut, zodat jullie de vrijheid voelen om uiteenlopende zaken te bespreken en het onderlinge vertrouwen wordt versterkt.

Aanmelden voor de intensieve relatietherapie 3-daagse communicatie training

Je kunt je in de agenda hierboven aanmelden voor de intensieve relatietherapie meerdaagse, de communicatie training met focus op je relatie. Als je vragen hebt over dit intensieve relatietherapie traject kun je je vragen stellen aan onze Servicedesk via het formulier onderaan de pagina. Voordat je je definitief aanmeldt heb je een kennismaking met onze relatietherapeut Mariëtte.

1.   Meld je (onder voorbehoud) aan via de agenda, of
2.   Stel je vragen in het formulier onderaan deze pagina
3.   Na aanmelding/contact word je gebeld door relatietherapeut Mariëtte Huibrechtse
4.   Je aanmelding is pas definitief na het kennismakingsgesprek met Mariëtte

Je inschrijving is onder voorbehoud en wordt pas definitief na de telefonische kennismaking met relatietherapeut Mariëtte. Je kunt dan nog kosteloos annuleren.

Neem contact met ons op


Wil je de regie in je leven terug? Wil je beter leren omgaan met de stress van alledag?

Plan nu een gratis kennismaking met een psycholoog

Wacht niet langer en onderneem actie. Maak nu een afspraak voor gratis en vrijblijvende kennismaking met een van onze psychologen. Laat je informeren, voel of je een klik hebt met de psycholoog en krijg direct tips en advies. Aan het eind van deze gratis sessie adviseert de psycholoog je over hoe je het best geholpen bent. Zo ben je snel volledig en goed geïnformeerd. Plan nu een kennismaking. Download eventueel het e-book om meer te weten te komen over ACT therapie.

Vrijblijvende kennismaking aanvragen

Gratis ACT e-book
Ontvang het gratis e-book ACT in je mailbox, vol praktische tips en inspiratie.

Twijfel je nog?

Bedenk dan eens hoe je zelf kunt voorkomen dat je stress niveau stijgt, hoe je gemakkelijker tegenslag kan verwerken en hoe je optimaal kunt resteren, zodat je werkplezier omhoog gaat. Als je dat zelf kunt realiseren is dat geweldig. Als je hier hulp bij nodig hebt, dan is de Mentale krachttraining echt iets voor jou. Neem gerust contact met ons op en laat je informeren.

Voorkom stress en presteer beter

Vind je het lastig om met werkdruk om te gaan? Heb je baat bij meer zelfvertrouwen en controle over je emoties? Wil je meer voldoening in je werk en een gelukkiger leven? Wil je aan de slag om echt iets te veranderen in je leven? Aarzel dan niet langer en doe mee met onze geweldige Mentale krachttraining. Het kan je leven veranderen.

Doe Mentale krachttraining

VOORKOM STRESS EN PRESTEER BETER

StressWise contact
Voor welke klachten kan ik bij jullie terecht?

StressWise biedt hulp bij veel verschillende klachten. Onze focus ligt op werkstress, burn-out, depressie, angst en relatieproblematiek. Stress ligt ten grondslag aan allerlei stressgerelateerde klachten en mentale problematiek, zoals vermoeidheid, concentratieproblemen, gejaagd gevoel, onrust, negatief zelfbeeld, onzekerheid, overspannenheid, perfectionisme, piekeren, prikkelbaarheid, psychosomatische- en SOLK klachten, slaapproblemen, tinitus en allerlei vage klachten. StressWise kan je ook goed helpen bij zingevingsvragen en als je niet lekker in je vel zit.

Lees hoe wij te werk gaan

Kan ik ook online therapie volgen?

Ja, dat kan. Online coaching en therapie is een praktisch en laagdrempelig alternatief voor fysieke coaching en therapie. Bovendien blijft de effectiviteit veelal gelijk. We hebben daarnaast een goede beeldverbinding opgezet, zodat je gemakkelijk vanuit huis therapie kunt doen zonder dat dit het proces belemmerd. Je hebt alleen een computer (tablet) en goede internetverbinding nodig. Wij zorgen voor de rest. Ook voor online therapie kan je in aanmerking komen voor een vergoeding via je werkgever of zorgverzekeraar.

 

Hoe kom ik voor vergoeding in aanmerking?

Bij StressWise psychologen krijg je altijd een vergoeding. Het is onze missie om jouw leven lichter te maken en om je te helpen slimmer te werken. Om die droom dichterbij te brengen hebben we veel contacten met werkgevers en hebben we het StressWise Fonds opgericht. Check bij ons of je werkgever bij ons is aangesloten, of je een vergoeding krijgt van je zorgverzekering of een bijdrage krijgt uit ons fonds. Daarnaast krijg je altijd een gratis kennismaking, geheel vrijblijvend.

Bekijk tarieven en vergoedingen

 

Hulp nodig?
Kies je locatie