Gratis met je STAP-budget
Mentale krachttraining: leer om te gaan met stress en word mentaal sterker in 3 dagen

VIND RUST EN CREËER RUIMTE VOOR WAT JIJ BELANGRIJK VINDT

Naar de agenda

Wat is mentale kracht?

Mentale kracht betekent dat je goed kunt blijven presteren, ongeacht je omstandigheden. Met een flinke dosis mentale kracht presteer je beter en voorkom je stress. Mentale kracht is een eigenschap die voor een groot deel bepaalt hoe je reageert op veranderingen en uitdagingen en het bepaalt tevens hoe je omgaat met stress en tegenslag. Je ‘mindset’ is van groot belang voor hoe je reageert en wat je doet. Het belang van je mentale kracht kan dan ook niet snel worden onderschat. Mentale kracht is voor een groot deel bepalend voor je succes bij kansen en uitdagingen, en je veerkracht bij stress en tegenslag. Je kunt jouw mentale kracht versterken door te trainen.

Vraag om meer info


Sinds 1 maart 2022 heeft iedereen met een relatie tot de arbeidsmarkt (werkende of werkzoekende) recht op €1.000 STAP-budget per jaar. Jij dus ook.

Mentale krachttraining, helemaal gratis met je STAP-budget

Sinds 1 maart 2022 heeft iedereen met een relatie tot de arbeidsmarkt (werkende of werkzoekende) recht op €1.000 STAP-budget per jaar. Jij dus ook. Je kunt je STAP-budget inzetten voor onze Mentale krachttraining. Je leert over hoe je het beste communiceert om jezelf duidelijk te maken en andersom leer je goed te luisteren naar wat de ander zegt. Hierdoor kun je je relatie enorm versterken en verdiepen. Met het inzetten van je STAP-budget doe jij de training helemaal gratis. Heb je je STAP-budget al gebruikt? Dan kun je je werkgever wellicht vragen om een bijdrage. Schrijf je ruim vóór 1 september in met STAP-budget voor een gratis Mentale krachttraining.


Waarom werken aan mentale kracht belangrijk is

Onze wereld verandert voortdurend. Waarschijnlijk merk jij dat ook en heb je moeite om je (steeds maar weer) aan te passen, waardoor stress en onzekerheid toenemen. Hoe ga je om met de druk die je ervaart? Heel veel mensen hebben moeite met werkdruk en kunnen eigenlijk niet voldoen aan alle eisen die aan ze worden gesteld. Het is belangrijk om daar eerlijk in te zijn en om er op tijd iets aan te doen. Voorkom chronische stress en burn-out. Presteer beter en krijg mede daardoor weer meer plezier in wat je doet. Zorg ervoor dat je zowel op je werk als in je privéleven meer aankunt en dus lichter leeft met meer voldoening. Train jezelf in mentale kracht.

Mentale krachttraining bij StressWise op locatie of online

Mentale krachttraining is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar mentale kracht. Er wordt gewerkt aan de hand van ACT, Acceptance & Commitment Training. In mentale krachttraining leer je emoties te reguleren en afstand te nemen van je gedachten op een heel praktische manier. Je gaat van denken naar concreet doen. In de training versterk je controle, doelgerichtheid, uitdaging en (zelf)vertrouwen, de vier bouwstenen van mentale kracht. De training vindt plaats in een groep met gelijkgestemden, op een van onze locaties of online. Mentale krachttraining bestaat uit acht sessies. Je leert aan de hand van je eigen ervaring door te oefenen en ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers. Ook wordt de theorie uitgebreid besproken en geïllustreerd. Je krijgt een werkboek mee waarmee je thuis kunt oefenen.


Mindfulness gaat over aandacht voor kleine en grote dingen

Onze collega Jen van Horen over Mentale krachttraining

Niet bij de pakken neerzitten, maar daadkrachtig en volgens plan aan de slag gaan met moeilijke gevoelens en stress. Zelf de regie nemen door de dingen in je leven anders te doen. Dat kun je met Acceptance & Commitment Therapy. ACT is een wetenschappelijk bewezen vorm van cognitieve gedragstherapie én een methodiek voor persoonlijke ontwikkeling.

Jen van Horen, Mentale krachttrainer en ACT therapeut


Relatietherapie training programma dag 1: begrip en empathie ontwikkelen

Op de eerste dag starten we met een drankje en een kennismaking, met elkaar en met het programma. Het is belangrijk om elkaar een beetje te leren kennen om je veilig te voelen en te kunnen zeggen wat nodig is. Er is volop ruimte om vragen te stellen en de activiteiten voor de komende dagen in kaart te brengen. Het thema voor deze eerste ‘relatietherapie dag’ is het ontwikkelen van begrip en empathie. We leren over persoonlijkheid, wat wel en niet te veranderen is, wat emotionele acceptatie inhoudt en hoe je dat doet. Ook wordt duidelijk wat empathie precies inhoudt en hoe je dat kunt oefenen. Oprechte empathie hebben voor de ander en dat kunnen uiten schept veiligheid.


We maken kennis met elkaar en bespreken het ochtend-programma van onze relatieweekend-midweek.

Relatietherapie training programma dag 2: veiligheid, vertrouwen en verbinding

Op dag 1 hebben jullie gewerkt aan het vernieuwen van het fundament onder jullie relatie. Het fundament bestaat uit veiligheid, vertrouwen en verbinden en wordt gevoed door empathie en emotionele acceptatie. Het besef dat je in deze relatie mag zijn wie je bent. Je ervaart meer begrip voor elkaar en weet beter hoe met elkaar om te gaan. Op de tweede relatietherapie-dag werken we, waar nodig, de begrippen verbinding, veiligheid en vertrouwen verder uit. Daarnaast maken we een start met het verbeteren van communicatie. Je leert effectief gevoelens verwoorden en naar elkaar luisteren.


Vrouw drinkt koffie in acceptatie na ACT-therapie sessie

Relatietherapie training programma dag 3: uitwisselen van positief gedrag

Op de laatste dag gaan we verder met het oefenen van effectieve communicatie. Hoe is dat gelukt na de sessie van gisteren? Waar schuurt het nog? Nu we handiger worden in het verwoorden van wat ons bezighoudt komt er ruimte om te onderzoeken waar we gelukkig van worden in de relatie. Door met elkaar te praten krijgen we inzicht in wat de ander gelukkig maakt. Welk positief gedrag kunnen we verhogen, waardoor we meer geluk ervaren en we meer tevreden zijn over onszelf, elkaar en onze interactie? Aan het eind van de relatietherapie relatietraining onderzoeken we met elkaar manieren om effectief problemen op te lossen. Je krijgt handvaten om in de toekomst problemen om te kunnen zetten in acties waardoor je relatie sterker wordt. Het eind van de middag staat in het teken van evalueren, afronden en afscheid nemen.

Sluiten
10

“Ik heb ontzettend veel geleerd van Sijmen en van de fijne groep. Sijmen creëerde een veilige en accepterende sfeer. We deden goede oefeningen en er werd met goede vragen op dingen gereflecteerd. Ook de groep was bijzonder en open. Ik kijk er echt met een heel warm hart op terug. Heb veel geleerd en veel acceptatie/ liefde gevoeld!”

10

“Gwen was een erg fijne docente. Ze nam de tijd voor onze ervaringen en zat niet te streng op het vooraf bedachte programma. Ik voelde me op mijn gemak en gehoord. Ze legde duidelijk uit met praktijkvoorbeelden. Gemotiveerd om door te gaan met mindfulness.”

10

“Ik merk dat ik minder stress ervaar, beter dingen kan accepteren en minder oordeel. Dit geeft mij veel rust en ervaar ik als erg prettig. Ik kan iedereen deze cursus aanraden.”

8

“Na een paar wek n oefenen hervond ik mijn vermogen tot nachts doorslapen. Met behiulp van de begeleidende meditaties van Sijmen kreeg ik mijn malende gedachten terug in hun hok en hielden ze zich steeds vaker koest, zodat ik tenminste door kon slapen als ik s nachts wakker werd.”

8

“Hoe ervaar ik mijn dag of dit moment met acceptatie en zonder oordeel. Het mentale, de denkgeest, zien als een proces, iets dat komt en gaat. Meer bewust van de meerwaarde van luisteren naar je lichaam. Een gevoel van je mag er zijn zoals je bent.”

9

“Ik heb de 8 weekse training als leervol en leuk ervaren. Sijmen was een fijne trainer die op een prettige en veilige manier training gaf. Er was ruimte voor persoonlijke beleving en ervaringen. Ik heb geleerd om dichter bij mijzelf te komen, meer in het moment te leven en om minder te oordelen. Voor mij houdt de training na 8 weken niet op, maar neem ik lessen uit de training mee in mijn toekomstige dagelijkse leven.”

10

“Ik vond de cursus 'mindfulness' erg inzicht gevend. Ik heb gemerkt dat ik erg geneigd ben om te willen dat bepaalde gevoelens er niet zijn. Ik vond het mooi om te merken dat je een staat kan bereiken waarin alles er mag zijn. Het blijft oefenen daarmee, maar dat vind ik helemaal niet erg! Ook een erg prettige groep en goeie trainer, die ruimte gaf voor alles wat er was en ook doorvroeg.”

9

“De mindfulness training heeft mij het verschil laten zien (theorie) en voelen (oefeningen) tussen in gedachten verzonken zijn/ op de automatische piloot leven OF het bewust zijn in het moment. Waar ik begon met burnout klachten, angstaanvallen en in de modus van continue ‘aan’ staan zat, heb ik nu ervaren hoe ik mijzelf tot rust krijg. Hoe ik geniet van het NU, niet de hele tijd denk aan ‘wat moet ik zo doen, wat eten we vanavond, wat is de agenda van morgen’… Dit hoort er ook absoluut bij, maar niet 24/7. Met de momenten van rust (bewustzijn van het hier en nu), brengt mij dit kalmte en zijn in 8 weken de angstaanvallen en burnout klachten aanzienlijk minder. Het is geen wonderpil en vergt zelf veel oefening, maar deze manier van leven bevalt mij tot nu toe erg goed!”

10

“Deze training was heel fijn om aan deel te nemen. Ook heel goed te doen online, met alle begeleidende meditaties, bodyscans en andere oefeningen, kon ik vanuit huis makkelijk en comfortabel deelnemen zoals het voor mij goed voelde. Ik heb aan de oefeningen ook veel gehad, ik kon vrij snel deze in mijn dagelijks leven toepassen, oftewel je huiswerk opdrachten doen, alles uitproberen om vervolgens te ervaren wat goed bij me past, of wat bij het moment past. Daarbij kwam er meer bewustzijn van omgeving, focus en alle zintuigen kwamen weer meer naar boven, het ervaren van het hier en nu. Rust in mezelf vinden ook op de stressvolle momenten. Al wordt je misschien niet geheel rustig maar je leert er anders mee om te gaan, het mag zijn wat het is, en dat is voor dat moment goed. De mindfulness trainer Sijmen zorgde voor een relaxte sfeer, gevoel van veiligheid en vertrouwen om te delen wat je wilde. Zeer prettig hoe hij de oefeningen begeleide. Maar ook zijn ervaringen deelde. Open en eerlijk. Het mag zijn wat het is.”


StressWise helpt bij positieve verandering in mindset en gedrag

Ervaringen met relatietherapie bij StressWise

  • We zijn ontzettend goed geholpen: communicatie, intimiteit en plezier zijn weer volledig terug in onze relatie! We begrijpen elkaar weer en genieten elke dag. Van bijna ‘uit elkaar’ naar weer ‘gelukkig zijn mét elkaar’: het bestaat! Absoluut een aanrader voor stellen met relatieproblemen. Maar ik denk zelfs prettig voor koppels die hun relatie nóg beter willen krijgen. (DB, 50+)
  • Samen met mijn man meerdere prettige gesprekken gehad bij Mariëtte van Stresswise. We zijn door haar hulp beter gaan communiceren en nemen nu meer tijd om echt naar elkaar te luisteren. (Melissa R, 40+)
  • De relatietherapeut heeft ons inzicht gegeven in onze communicatie en hoe we met elkaar omgaan en de patronen waarin we zaten. Dat was erg leerzaam. Wij zijn een dankbaar stel! (Thijs Last 30+)
Het is belangrijk dat jullie een klik voelen met de relatietherapeut, zodat jullie de vrijheid voelen om uiteenlopende zaken te bespreken en het onderlinge vertrouwen wordt versterkt.

Aanmelden voor de intensieve relatietherapie 3-daagse communicatie training

Je kunt je in de agenda hierboven aanmelden voor de intensieve relatietherapie meerdaagse, de communicatie training met focus op je relatie. Als je vragen hebt over dit intensieve relatietherapie traject kun je je vragen stellen aan onze Servicedesk via het formulier onderaan de pagina. Voordat je je definitief aanmeldt heb je een kennismaking met onze relatietherapeut Mariëtte.

1.   Meld je (onder voorbehoud) aan via de agenda, of
2.   Stel je vragen in het formulier onderaan deze pagina
3.   Na aanmelding/contact word je gebeld door relatietherapeut Mariëtte Huibrechtse
4.   Je aanmelding is pas definitief na het kennismakingsgesprek met Mariëtte

Je inschrijving is onder voorbehoud en wordt pas definitief na de telefonische kennismaking met relatietherapeut Mariëtte. Je kunt dan nog kosteloos annuleren.

Neem contact met ons op


Wil je de regie in je leven terug? Wil je beter leren omgaan met de stress van alledag?

Plan nu een gratis kennismaking met een psycholoog

Wacht niet langer en onderneem actie. Maak nu een afspraak voor gratis en vrijblijvende kennismaking met een van onze psychologen. Laat je informeren, voel of je een klik hebt met de psycholoog en krijg direct tips en advies. Aan het eind van deze gratis sessie adviseert de psycholoog je over hoe je het best geholpen bent. Zo ben je snel volledig en goed geïnformeerd. Plan nu een kennismaking. Download eventueel het e-book om meer te weten te komen over ACT therapie.

Vrijblijvende kennismaking aanvragen

Gratis ACT e-book
Ontvang het gratis e-book ACT in je mailbox, vol praktische tips en inspiratie.

Twijfel je nog?

Bedenk dan eens hoe je zelf kunt voorkomen dat je stress niveau stijgt, hoe je gemakkelijker tegenslag kan verwerken en hoe je optimaal kunt resteren, zodat je werkplezier omhoog gaat. Als je dat zelf kunt realiseren is dat geweldig. Als je hier hulp bij nodig hebt, dan is de Mentale krachttraining echt iets voor jou. Neem gerust contact met ons op en laat je informeren.

Voorkom stress en presteer beter

Vind je het lastig om met werkdruk om te gaan? Heb je baat bij meer zelfvertrouwen en controle over je emoties? Wil je meer voldoening in je werk en een gelukkiger leven? Wil je aan de slag om echt iets te veranderen in je leven? Aarzel dan niet langer en doe mee met onze geweldige Mentale krachttraining. Het kan je leven veranderen.

Doe Mentale krachttraining

VOORKOM STRESS EN PRESTEER BETER

StressWise contact
Voor welke klachten kan ik bij jullie terecht?

StressWise biedt hulp bij veel verschillende klachten, zoals chronische stress, burn-out, depressie en angst, maart ook voor relatieproblematiek. Stress ligt ten grondslag aan allerlei stressgerelateerde klachten en mentale en emotionele problematiek, zoals vermoeidheid, concentratieproblemen, gejaagd gevoel, onrust, negatief zelfbeeld, onzekerheid, overspannenheid, perfectionisme, piekeren, prikkelbaarheid, psychosomatische klachten, slaapproblemen, tinitus en allerlei vage klachten. StressWise kan je ook goed helpen bij zingevingsvragen en als je niet lekker in je vel zit.

Lees over onze missie

Kan ik ook online therapie volgen?

Ja, dat kan. Online therapie is een praktisch en laagdrempelig alternatief voor fysieke therapie. Bovendien is online therapie vrijwel net zo effectief. We hebben daarnaast een goede beeldverbinding opgezet, zodat je gemakkelijk vanuit huis therapie kunt doen zonder dat dit het proces belemmerd. Je hebt alleen een computer of laptop en goede internetverbinding nodig. Wij zorgen voor de rest. Ook voor online therapie kan je in aanmerking komen voor een vergoeding via je werkgever of zorgverzekeraar.

Hoe kom ik voor vergoeding in aanmerking?

Voor psychologische hulp Bij StressWise kun je mogelijk een vergoeding via je zorgverzekeraar krijgen. Dit hangt af van de manier waarop je verzekerd bent. Als je aanvullend verzekerd bent zijn er mogelijkheden. Laat ons weten waar je verzekerd bent en wat de naam is van je aanvullende pakket en wij zoeken het voor je uit. De vergoeding kan oplopen tot maximaal 65 per sessie.

Daarnaast zien we dat steeds meer werkgevers in personeel investeren en de hulp volledig vergoeden. Wil je een offerte ontvangen die je kunt doorsturen naar je leidinggevende? Laat het ons weten.

Hulp nodig?
Kies je locatie