Acceptance & Commitment Therapy | Assen
ACT-therapie bij StressWise Assen: Leer snel omgaan met de uitdagingen in het leven

Verander wat je wilt veranderen, accepteer wat je niet kunt veranderen

Plan een adviesgesprek met Daniella

ACT therapie -Acceptance & Commitment Therapy - bij StressWise psychologen

ACT-therapie Assen bij StressWise

ACT – Acceptance & Commitment Therapy – is een laagdrempelige en uitermate effectieve vorm van cognitieve gedragstherapie. Door ACT-therapie ontdek je je persoonlijke waarden en leer je ernaar te handelen. Dit is de basis voor een betekenisvol en gelukkig leven. ACT-therapie Assen is praktisch en je boekt snel resultaat. In 6 tot 10 sessies oefen je nieuw gedrag en ontwikkel je positieve gewoontes die je uitdagingen in een nieuw daglicht zetten. De verandering die je in gang zet gaat gepaard met een acceptatie van wat je niet kunt veranderen. Dat kan veel stress en frustratie wegnemen. Door de positieve en actieve insteek van ACT-therapie kan je goed en effectief omgaan met je huidige psychologische problemen. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe ACT-therapie je in jouw specifieke situatie kan helpen.


Bij welke soorten hulpvragen is ACT-therapie effectief?

ACT-therapie is geschikt voor een breed groep mensen die worstelen met verschillende uitdagingen. ACT-therapie kan van steun zijn voor mensen met de volgende klachten:

 • Angst(stoornis)
 • Depressieve klachten
 • Stress
 • Burn-out
 • Obsessief-compulsieve stoornis
 • Chronische pijn
 • Verslaving
 • Eetstoornissen
 • Trauma
 • Vermoeidheid
 • Onrust
 • Negatief zelfbeeld
 • Onzekerheid
 • Perfectionisme
 • Prikkelbaarheid
 • Slaapproblemen
 • Tinnitus
 • Je richtingloos voelen
 • Gebrek aan zingeving
 • Relatieproblemen
 • Niet lekker in je vel zitten

ACT-therapie is dus breed inzetbaar. Dit betekent dat ook als je nog niet helemaal kan duiden waar je hulpvraag zit, ACT-therapie een goede optie kan zijn om je levenskwaliteit te verbeteren.


ACT of ‘Acceptance & Commitment Therapy’ is een krachtige vorm van cognitieve gedragstherapie. ACT is voor een deel gebaseerd op aspecten van mindfulness. Je gaat in ACT therapie actief op zoek naar persoonlijke waarden en zet je waarden om in acties.

Bij wat voor personen pas ACT-therapie? | ACT-therapie Assen

De houding die je als persoon nodig hebt bij ACT-therapie is er een van openheid, bereidheid en acceptatie. Het is belangrijk dat je bereid bent om je gedachten en gevoelens op een niet-oordelende manier te observeren en er te laten zijn. ACT-therapie richt zich op het accepteren van negatieve gedachten en moeilijke gevoelens in plaats van ze te verminderen. Daarnaast graaf je in ACT-therapie niet oneindig in het verleden, maar helpt het je om je te richten op acties die in lijn zijn met je waarden en doelen op de lange termijn. Stapje voor stapje. ACT-therapie is dus niet voor jou als je op zoek bent naar een ‘quick fix’, van je negatieve gedachten en gevoelens ‘af wil komen’ of als je alleen maar over je problemen wil praten. Hieronder staat een opsomming van een aantal kenmerken die laten zien of ACT-therapie geschikt is voor jou:

 • Je bent actiegericht en wil niet eindeloos praten over het verleden en je problemen.
 • Je wil een andere relatie aangaan met de lastige dingen in het leven.
 • Je bent bereid moeilijke emoties toe te laten vanuit het huidige moment.
 • Je zoekt niet naar een ‘quick fix’, maar naar het ontwikkelen van meer veerkracht voor op de lange termijn.
 • Je staat er voor open om ook buiten de therapiesessies actief bezig te gaan met oefeningen en tools.
 • Je bent op zoek naar een nieuwe manier van leven die je na de therapie geheel zelf kan toepassen.

Neem contact op


Resultaten op een rijtje | ACT-therapie Assen

 • Grotere Psychologische Flexibiliteit: Een van de kernaspecten van ACT-therapie is het vergroten van psychologische flexibiliteit. Dit is het vermogen om in het moment aanwezig te zijn en te handelen in overeenstemming met je waarden, zelfs in de aanwezigheid van onaangename ervaringen. Dit helpt je om op een gezonde manier om te gaan met pijnlijke gedachten en gevoelens en bevordert je mentale veerkracht.
 • Verhoogde Acceptatie: In plaats van te vechten tegen of te vluchten voor pijnlijke gedachten en gevoelens, moedigt ACT aan om deze ervaringen te accepteren als een normaal en onvermijdelijk onderdeel van het menselijk leven. Dit helpt om de strijd tegen innerlijke ervaringen te verminderen en kan leiden tot een groter gevoel van vrede en welzijn.
 • Meer richting in je leven: ACT-therapie helpt je om je diepste waarden en doelen te identificeren en te verhelderen. Op die manier weet je waar je heen wil in je leven en kan je beter prioriteren op basis van wat jou betekenis geeft. Dit kan leiden tot een groter gevoel van zingeving en doelgerichtheid in je leven.
 • Vermindering van Vermijdingsgedrag: ACT-therapie helpt je om vermijdingsgedrag te herkennen en naar de kern te gaan van het vermijdingsgedrag. Vaak als je stilstaat bij vermijdingsgedrag liggen er emoties aan ten grondslag. Door deze emoties ruimte te geven en toe te laten, kunnen we ons vermijdingsgedrag verminderen. Van vermijden naar toelaten en van uitstellen naar actie ondernemen.
 • Vergroot gevoel van Zelfeffectiviteit: Door actieve stappen te ondernemen in de richting van je doelen, kan ACT-therapie helpen om het gevoel van zelfwerkzaamheid te vergroten; het geloof dat je in staat bent om effectief te handelen in de wereld. Hierdoor groeit je zelfvertrouwen en productiviteit.
 • Verbetering van Relaties: Door het vergroten van het bewustzijn van de eigen waarden en het bevorderen van openheid en acceptatie, kan ACT-therapie je helpen bij het verbeteren van relaties met anderen. Bovendien leer je anders omgaan met je problemen, waardoor je meer ruimte vrijmaakt voor de dingen die echt belangrijk zijn, zoals het aangaan van gezonde relaties met andere mensen.

Lijkt je het wat om te verkennen hoe ACT-therapie in jouw specifieke situatie hulp kan bieden? Meld je dan aan voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Neem contact op


Als je lichter in het leven wilt staan en meer energie en plezier in je werk wilt ervaren doe dan nu een gratis mindfulness training.

Tarieven en vergoedingen | ACT-therapie Assen


Tarief ACT-therapie:
In Assen hebben we op dit moment geen therapeuten, maar in Groningen wel. Daarnaast kan je ook online ACT therapie overwegen. Zowel voor online ACT-therapie als sessies in Groningen is de investering €95,- per sessie van een uur.


Vergoeding zorgverzekering: Onze online therapeut en therapeut in Groningen zijn aangesloten bij de beroepsvereniging natuurgeneeskunde werkende professionals (NWP), wat inhoudt dat bij de meeste aanvullende pakketten je een vergoeding kan krijgen vanuit je zorgverzekering. Deze vergoeding kan oplopen tot 60,- en is gemiddeld 40,-. De gemiddelde prijs met vergoeding is dan 55,- per sessie. Wil je vaststellen hoeveel vergoeding je precies krijgt? Dan kan je hier de vergoedingenlijst bekijken van de NWP.

Vergoeding werkgever: Daarnaast kan je ook een ACT-therapie traject laten vergoeden door je werkgever. Steeds meer werkgevers zijn bereid om te investeren in de gezondheid van hun werknemers. Het kan natuurlijk spannend zijn om deze stap te zetten, dus ondersteunen we je graag in dat proces. Indien je je ACT-therapie traject graag wil laten vergoeden door je werkgever, sturen we je een uitgebreide offerte mee die je naar de werkgever kan sturen. Op deze manier zien ze de waarde in om te investeren in je traject. We kunnen ook zelf de offerte naar je werkgever sturen als dat je voorkeur heeft. Het zakelijke tarief ligt hoger, vanwege belastingvoordelen die bedrijven hebben bij dit soort investeringen. Voor de werkgever is de investering om die redenen 150,- exclusief BTW.

Neem contact op


Ervaringen ACT-therapie

 • Ik heb bij StressWise aangeklopt omdat ik vastliep in mijn dagelijks leven. Ik ben razendsnel in contact gebracht met de psycholoog die mij op meerdere vlakken heel veel inzichten heeft laten krijgen. Een fijne, inlevende therapeute die echt naar je luistert, snel tot de kern kan komen (wat mij zelf niet lukte) en daarna praktische handvatten geeft om direct aan de slag te gaan. Ongelofelijk blij dat ik bij hen hulp heb gevonden en daarmee mijn overspannen situatie de deur heb kunnen wijzen! (Frederique Dittrich, 40+)
 • De afgelopen paar weken een heel fijn traject gevolgd bij Mariëtte Huibrechste: Acceptance & Commitment Therapy. Deze therapie motiveert écht om actie te ondernemen. Ik heb meer psychologische flexibiliteit en veel minder stress. Ik kijk zeer positief terug op dit traject en ben weer in balans. Mariëtte is erg prettig in de communicatie, luistert goed, maakt het traject persoonlijk/op maat en geeft goede tips, tricks en inzichten om toe te passen in het dagelijks leven. Fijn dat je een werkboek krijgt om alles nog eens na te lezen en aan de slag te gaan met oefeningen. (RB, 50+)
 • Via StressWise kon ik snel aan de slag met een korte intensieve therapie die de juiste tools geeft om inzicht te krijgen in denkpatronen, het signaleren van de lichamelijke signalen die daarbij horen en hoe daar naar te handelen op momenten van aanhoudende stress en de daarbij voor ieder persoonlijk bijkomende klachten. Vooral het geven van inzicht en de goed overal toepasbare technieken maken dat ACT een hele werkbare en toegankelijke methode is. De persoonlijke aandacht maakt de methode nog sterker en effectiever. (Andrea, 40+)

Neem contact op

Met ACT therapie krijg je tools aangereikt die je helpen mentaal sterker en flexibeler te worden. Je weet wat je waarden zijn en leert ernaar leven en je kunt waarden omzetten in doelen en gerichte actie.
10

“Vanaf de eerste sessie voelde ik me op mijn gemak, en in de maanden daarna heb ik van Claudia heel gericht hulp gekregen. Ze was heel begripvol en snapte duidelijk waar ik hulp bij zocht. Ik heb nu het idee dat ik door middel van dit traject zelf verder kan.”

10

“Na Stresswise geschreven te hebben, werd ik snel en efficiënt geholpen en in contact gebracht met persoon( zie hieronder) die meta- cognitieve en ACT therapie doet. Daar ben ik in 6 sessies op een uitstekende, betrokken, kundige manier geholpen om mijn specifieke ‘probleem’ op te lossen. De begeleidende tekst hielp ook zeker.Er was een luisterend oor, met begrip, kennis en ervaring.Ik ben enorm blij dat ik dit traject gevolgd heb en ben dankbaar dat ik nu in betere doen ben.”

9

“Na een eerdere behandeling bij een GZ-psycholoog bleef een onvoldaan gevoel de boventoon voeren. Op eigen initiatief ben ik een zoektocht gestart en zo kwam ik uit bij ACT en Stresswise.De eerste ontmoeting met therapeut Tanya Reitsma voelde meteen al als een grote opluchting. Ze gaf me meteen het gevoel dat ik mezelf kon en mocht zijn. Vanuit mijn eigen ervaringen werd er gekeken hoe ik beter met bepaalde situaties om zou kunnen gaan.Er is door Tanya echt gefocust op het liefhebben van mezelf. In plaats van dat er een 'probleem' werd opgelost, ging het erom te leren mezelf te accepteren.Het is makkelijk om te zeggen dat het goed gaat als er niet verder wordt doorgevraagd door anderen, maar nu gaat het écht goed met me en dat geeft me enorm veel rust en vertrouwen voor de toekomst. Ik mag er zijn!”

10

“Jeroen Kortooms wist op een professionele wijze mij de juiste vragen voor te leggen, waardoor ik ontzettend veel inzicht in mijn casuïstiek heb gekregen. Zijn relaxte, onbevangen manier van benaderen zorgde ervoor dat ieder gesprek snel diepgang had, zonder te forceren. Een hele positieve ervaring.”

8

“Hele fijne lessen gehad onder de begeleiding van Henriëtte. Zowel tijdens de lessen als daarbuiten, zeer betrokken en empatisch. Haar zou ik 5 sterren geven. De communicatie kan iets beter, vandaar de 4 sterren.”

10

“Ik heb dmv mijn sessies met Tanya veel kunnen ontdekken over diepzittende emoties en hoe ik hier aandacht aan kan geven. Ik heb mij altijd veilig gevoeld bij haar en heb waardering voor hoe ze mij heeft kunnen helpen inzien dat ik mezelf tijd mag gunnen om dit proces te doorlopen. Eveneens zijn haar holistische blik en behandelmethodes verfrissend na de standaard ggz gesprekken die ik eerder heb ervaren. Dit heeft mij meer ruimte geboden om precies te werken aan de kwesties die mij in de weg zaten.Ik kan nu zeggen dat ik meer open sta voor mijn eigen emoties, ze beter een plek kan geven/verwerken en ze minder wegdruk wat voorheen stress veroorzaakte (terwijl ik niet wist waar die stress vandaan kwam).”

10

“De therapie had een fijne opbouw in sessies en sloot goed aan bij wat wij wilde. De therapeut was heel goed in doorvragen, open en ook kritische vragen stellen. Daarnaast was het huiswerk wat we elke keer kregen heel helpend, waardoor we buiten de sessies ook aan de slag gingen. Vaak werd er in de sessie door de therapeut een beknopte samenvatting gegeven van wat we hadden besproken, dit was ook erg fijn. Mijn vriend en ik zijn inmiddels vanuit een zware periode weer het sterkte en liefdevolle team die we daarvoor waren. Dit hebben we zelf gedaan, maar zeker ook goede ondersteuning en coaching gehad vanuit onze therapeut Susanne.”

10

“Mijn ervaring is heel erg positief! Ik vond de inhoud van de therapie en hoe het uitgelegd werd heel erg goed en begrijpbaar.”

9

“Ik heb een positieve ervaring gehad bij Stresswise. Mijn therapeute had een fijne individuele aanpak waarbij ze echt keek naar waar de behoefte lag. Het is fijn dat verschillende therapieën de ruimte krijgen bij Stresswise. Ik zou het zeker aanbevelen voor mensen die op zoek zijn naar bijv. meer diepte of wat 'andere' vormen van therapie.”


Verloop van het proces

Met het volgende stappenplan kan je zien hoe het proces verloopt van aanmelding tot ACT-therapie traject.

1. Klik op de onderstaande button;
2. Meld je aan voor ACT-therapie of voor een vrijblijvend adviesgesprek;
3. Vul je persoonsgegevens en je hulpvraag in via het formulier;
4. Je ontvangt een mail met een bevestiging (en uitnodiging voor een adviesgesprek indien van toepassing);
5. We nemen telefonisch contact met je op;
6. Je wordt gekoppeld aan een passende therapeut voor een intakegesprek;
7. Je begint met je ACT-therapie traject bij Daniella.

Neem contact op

Gratis ACT e-book
Ontvang het gratis e-book ACT in je mailbox, vol praktische tips en inspiratie.
StressWise geeft in heel Nederland de training Mindfulness MBSR pro, ook online

Onze kennisbank

Heb je nog meer vragen over ACT-therapie? Ga dan naar onze kennisbank waar we alle veelgestelde vragen in detail bespreken.

Ga naar de kennisbank


StressWise helpt je met je aanvraag van het STAP-budget voor training en coaching

Transformeer je leven met ACT-therapie

Je wilt anders met psychische klachten omgaan, maar je weet niet goed hoe. Misschien heb je al veel geprobeerd. Waarschijnlijk zelfs. En niets lijkt te helpen. Word zelf je psychische klachten de baas met de hulp van onze ACT-therapeut. Vul het onderstaande formulier in.

Leren omgaan met je uitdagingen door zelf in actie te komen?

Neem contact op met StressWise Assen voor ACT-therapie online of op locatie. Let op: we hebben momenteel geen ACT-therapeut in Assen, maar je kunt wel in Groningen terecht.

Hulp nodig?
Kies je locatie