Acceptance & Commitment Therapy | Zwolle
ACT therapie bij StressWise Zwolle: Leer snel omgaan met de uitdagingen in je leven

Verander wat je wilt veranderen, accepteer wat je niet kunt veranderen

Plan een adviesgesprek in

ACT therapie Zwolle bij StressWise

Het leven kan vol uitdagingen zitten. We kunnen worden overweldigd door allerlei veranderingen, confrontaties en negatieve ervaringen. We kunnen overrompeld worden door dit soort ervaringen, gefrustreerd raken en in een neerwaartse spiraal terechtkomen. We kunnen het gevoel krijgen dat er steeds te veel op ons bordje ligt, dat we geleefd worden. Het lijkt dan of we geen invloed hebben op ons leven. Er is dan geen ruimte meer om de dingen te doen die we leuk vinden om te doen, die ons leven de moeite waard maken.

Als StressWise richten we ons samen met onze cliënten op wat we wél kunnen doen in dit soort situaties. Waar onze kracht ligt is dat we wel ons eigen gedrag kunnen beïnvloeden. We kunnen ervoor kiezen om vanaf een afstand te kijken naar wat er in onszelf gebeurt en desondanks de negatieve ervaringen de dingen doen die ons betekenis geven. Ik – of een van mijn collega’s – ondersteunen je graag in dit proces. Er is een pad om beter met je gedachten en emoties om te gaan en de stappen te nemen die jou een leven vol betekenis geeft. Wil je graag ontdekken wat ACT therapie voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor een vrijblijvend adviesgesprek, waarin we samen kunnen bekijken hoe ACT therapie jouw leven kan verrijken en je kan ondersteunen bij de uitdagingen die je momenteel ervaart.

Hënriette Rutten – Mindfulnesstrainer en Psychosociaal therapeut

Plan een vrijblijvend adviesgesprek


Bij welke soorten hulpvragen is ACT therapie effectief?

ACT therapie is geschikt voor een breed groep mensen die worstelen met verschillende uitdagingen. ACT therapie kan van steun zijn voor mensen met de volgende klachten:

 • Angst(stoornis)
 • Depressieve klachten
 • Stress
 • Burn-out
 • Obsessief-compulsieve stoornis
 • Chronische pijn
 • Verslaving
 • Eetstoornissen
 • Trauma
 • Vermoeidheid
 • Onrust
 • Negatief zelfbeeld
 • Onzekerheid
 • Perfectionisme
 • Prikkelbaarheid
 • Slaapproblemen
 • Tinnitus
 • Je richtingloos voelen
 • Gebrek aan zingeving
 • Relatieproblemen
 • Niet lekker in je vel zitten

ACT therapie is dus breed inzetbaar. Dit betekent dat ook als je nog niet helemaal kan duiden waar je hulpvraag zit, ACT therapie een goede optie kan zijn om je levenskwaliteit te verbeteren.


ACT of ‘Acceptance & Commitment Therapy’ is een krachtige vorm van cognitieve gedragstherapie. ACT is voor een deel gebaseerd op aspecten van mindfulness. Je gaat in ACT therapie actief op zoek naar persoonlijke waarden en zet je waarden om in acties.

Bij wat voor personen past ACT therapie? | ACT therapie Zwolle

De houding die je als persoon nodig hebt bij ACT therapie is er een van openheid, bereidheid en acceptatie. Het is belangrijk dat je bereid bent om je gedachten en gevoelens op een niet-oordelende manier te observeren en er te laten zijn. ACT therapie richt zich op het accepteren van negatieve gedachten en moeilijke gevoelens in plaats van ze te verminderen. Daarnaast graaf je in ACT therapie niet oneindig in het verleden, maar helpt het je om je te richten op acties die in lijn zijn met je waarden en doelen op de lange termijn. Stapje voor stapje. ACT therapie is dus niet voor jou als je op zoek bent naar een ‘quick fix’, van je negatieve gedachten en gevoelens ‘af wil komen’ of als je alleen maar over je problemen wil praten. Hieronder staat een opsomming van een aantal kenmerken die laten zien of ACT therapie geschikt is voor jou:

 • Je bent actiegericht en wil niet eindeloos praten over het verleden en je problemen.
 • Je wil een andere relatie aangaan met de lastige dingen in het leven.
 • Je bent bereid moeilijke emoties toe te laten vanuit het huidige moment.
 • Je zoekt niet naar een ‘quick fix’, maar naar het ontwikkelen van meer veerkracht voor op de lange termijn.
 • Je staat er voor open om ook buiten de therapiesessies actief bezig te gaan met oefeningen en tools.
 • Je bent op zoek naar een nieuwe manier van leven die je na de therapie geheel zelf kan toepassen.

Neem contact op


Resultaten op een rijtje | ACT therapie Zwolle

 • Grotere Psychologische Flexibiliteit: Een van de kernaspecten van ACT therapie is het vergroten van psychologische flexibiliteit. Dit is het vermogen om in het moment aanwezig te zijn en te handelen in overeenstemming met je waarden, zelfs in de aanwezigheid van onaangename ervaringen. Dit helpt je om op een gezonde manier om te gaan met pijnlijke gedachten en gevoelens en bevordert je mentale veerkracht.
 • Verhoogde Acceptatie: In plaats van te vechten tegen of te vluchten voor pijnlijke gedachten en gevoelens, moedigt ACT aan om deze ervaringen te accepteren als een normaal en onvermijdelijk onderdeel van het menselijk leven. Dit helpt om de strijd tegen innerlijke ervaringen te verminderen en kan leiden tot een groter gevoel van vrede en welzijn.
 • Meer richting in je leven: ACT therapie helpt je om je diepste waarden en doelen te identificeren en te verhelderen. Op die manier weet je waar je heen wil in je leven en kan je beter prioriteren op basis van wat jou betekenis geeft. Dit kan leiden tot een groter gevoel van zingeving en doelgerichtheid in je leven.
 • Vermindering van Vermijdingsgedrag: ACT therapie helpt je om vermijdingsgedrag te herkennen en naar de kern te gaan van het vermijdingsgedrag. Vaak als je stilstaat bij vermijdingsgedrag liggen er emoties aan ten grondslag. Door deze emoties ruimte te geven en toe te laten, kunnen we ons vermijdingsgedrag verminderen. Van vermijden naar toelaten en van uitstellen naar actie ondernemen.
 • Vergroot gevoel van Zelfeffectiviteit: Door actieve stappen te ondernemen in de richting van je doelen, kan ACT therapie helpen om het gevoel van zelfwerkzaamheid te vergroten; het geloof dat je in staat bent om effectief te handelen in de wereld. Hierdoor groeit je zelfvertrouwen en productiviteit.
 • Verbetering van Relaties: Door het vergroten van het bewustzijn van de eigen waarden en het bevorderen van openheid en acceptatie, kan ACT therapie je helpen bij het verbeteren van relaties met anderen. Bovendien leer je anders omgaan met je problemen, waardoor je meer ruimte vrijmaakt voor de dingen die echt belangrijk zijn, zoals het aangaan van gezonde relaties met andere mensen.

Lijkt je het wat om te verkennen hoe ACT therapie in jouw specifieke situatie hulp kan bieden? Meld je dan aan voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Neem contact op


Als je lichter in het leven wilt staan en meer energie en plezier in je werk wilt ervaren doe dan nu een gratis mindfulness training.

Tarieven en vergoedingen | ACT therapie Zwolle


Tarief ACT therapie:
Het tarief van ACT therapie op locatie in Zwolle en online liggen tussen de 77.50 en 95,- per uur afhankelijk van de therapeut.


Vergoeding zorgverzekering: Veel van onze therapeuten zijn aangesloten bij de beroepsvereniging Nederlandse federatie gezondheidszorg (NFG), wat inhoudt dat bij de meeste aanvullende pakketten je een vergoeding kan krijgen vanuit je zorgverzekering. Deze vergoeding kan oplopen tot 60,- en is gemiddeld 40,-. De gemiddelde prijs met vergoeding is dan 37.50 tot 50,- per sessie. Wil je vaststellen hoeveel vergoeding je precies krijgt? Dan kan je in dit document de vergoedingenlijst vinden van de NFG.

Vergoeding werkgever: Daarnaast kan je ook een ACT therapie traject laten vergoeden door je werkgever. Steeds meer werkgevers zijn bereid om te investeren in de gezondheid van hun werknemers. Het kan natuurlijk spannend zijn om deze stap te zetten, dus ondersteunen we je graag in dat proces. Indien je je ACT therapie traject graag wil laten vergoeden door je werkgever, sturen we je een uitgebreide offerte mee die je naar de werkgever kan sturen. Op deze manier zien ze de waarde in om te investeren in je traject. We kunnen ook zelf de offerte naar je werkgever sturen als dat je voorkeur heeft. Het zakelijke tarief ligt hoger, vanwege belastingvoordelen die bedrijven hebben bij dit soort investeringen. Voor de werkgever is de investering om die redenen 150,- exclusief BTW.

Neem contact op


Ervaringen ACT therapie

 • Ik heb bij StressWise aangeklopt omdat ik vastliep in mijn dagelijks leven. Ik ben razendsnel in contact gebracht met de psycholoog die mij op meerdere vlakken heel veel inzichten heeft laten krijgen. Een fijne, inlevende therapeute die echt naar je luistert, snel tot de kern kan komen (wat mij zelf niet lukte) en daarna praktische handvatten geeft om direct aan de slag te gaan. Ongelofelijk blij dat ik bij hen hulp heb gevonden en daarmee mijn overspannen situatie de deur heb kunnen wijzen! (Frederique Dittrich, 40+)
 • De afgelopen paar weken een heel fijn traject gevolgd bij Mariëtte Huibrechste: Acceptance & Commitment Therapy. Deze therapie motiveert écht om actie te ondernemen. Ik heb meer psychologische flexibiliteit en veel minder stress. Ik kijk zeer positief terug op dit traject en ben weer in balans. Mariëtte is erg prettig in de communicatie, luistert goed, maakt het traject persoonlijk/op maat en geeft goede tips, tricks en inzichten om toe te passen in het dagelijks leven. Fijn dat je een werkboek krijgt om alles nog eens na te lezen en aan de slag te gaan met oefeningen. (RB, 50+)
 • Via StressWise kon ik snel aan de slag met een korte intensieve therapie die de juiste tools geeft om inzicht te krijgen in denkpatronen, het signaleren van de lichamelijke signalen die daarbij horen en hoe daar naar te handelen op momenten van aanhoudende stress en de daarbij voor ieder persoonlijk bijkomende klachten. Vooral het geven van inzicht en de goed overal toepasbare technieken maken dat ACT een hele werkbare en toegankelijke methode is. De persoonlijke aandacht maakt de methode nog sterker en effectiever. (Andrea, 40+)

Neem contact op


Verloop van het proces

Met het volgende stappenplan kan je zien hoe het proces verloopt van aanmelding tot ACT therapie traject.

1. Klik op de onderstaande button;
2. Meld je aan voor ACT therapie of voor een vrijblijvend adviesgesprek;
3. Vul je persoonsgegevens en je hulpvraag in via het formulier;
4. Je ontvangt een mail met een bevestiging (en uitnodiging voor een adviesgesprek indien van toepassing);
5. We nemen telefonisch contact met je op;
6. Je wordt gekoppeld aan een passende therapeut voor een intakegesprek;
7. Je begint met je ACT therapie traject bij een van onze therapeuten.

Neem contact op

Gratis ACT e-book
Ontvang het gratis e-book ACT in je mailbox, vol praktische tips en inspiratie.
StressWise geeft in heel Nederland de training Mindfulness MBSR pro, ook online

Onze kennisbank

Heb je nog meer vragen over ACT therapie? Ga dan naar onze kennisbank waar we alle veelgestelde vragen in detail bespreken.

Ga naar de kennisbank


StressWise helpt je met je aanvraag van het STAP-budget voor training en coaching

Transformeer je leven met ACT therapie

Je wilt anders met psychische klachten omgaan, maar je weet niet goed hoe. Misschien heb je al veel geprobeerd. Waarschijnlijk zelfs. En niets lijkt te helpen. Word zelf je psychische klachten de baas met de hulp van onze ACT-therapeut. Vul het onderstaande formulier in.

Leren omgaan met je uitdagingen door zelf in actie te komen?

Neem contact op met StressWise Zwolle voor ACT therapie online of op locatie.

Hulp nodig?
Kies je locatie