99% beveelt ons aan
Hulp bij angstgevoelens, spanning en paniek

LEER OMGAAN MET ANGST EN ZELFS JE ANGSTEN OVERWINNEN

Wanneer je ook angst ervaart als er geen dreiging of gevaar is en de angst een negatief effect heeft op je dagelijks leven, dan wordt angst problematisch.

Wat is angst of een angststoornis?

Ben je vaak angstig? Maak je je veel zorgen over allerlei zaken uit je dagelijks leven? En heb je hier veel last van? Dan is het mogelijk dat je een angststoornis hebt. Angst is een beklemmende, onprettige emotionele toestand die ontstaat bij dreiging of gevaar. Angst is een emotie die iedereen wel eens ervaart. Het zorgt ervoor dat je alert bent wanneer er sprake is van een gevaarlijke situatie. In zo’n geval is angst een nuttige emotie die je aanzet tot de juiste acties. Wanneer je ook angst ervaart als er geen dreiging of gevaar is en de angst een negatief effect heeft op je dagelijks leven, dan wordt angst problematisch. Angst kan ervoor zorgen dat je zaken, mensen of situaties gaat vermijden en/of dat je belast wordt met irrationele gedachten.

Neem direct contact op


Denk je last te hebben van chronische angst symptomen? Je bent niet de enige. Een op de vijf mensen heeft namelijk wel eens te maken gehad met een angststoornis.

Wat de symptomen bij chronische angst of angststoornis?

Denk je last te hebben van chronische angst symptomen? Je bent niet de enige. Een op de vijf mensen heeft namelijk wel eens te maken gehad met een angststoornis. Dit zijn de symptomen die horen bij een angststoornis.

 • Piekeren;
 • Rusteloosheid en/of prikkelbaarheid;
 • Slechte concentratie;
 • Gespannenheid en/of vermoeidheid;
 • Spierklachten;
 • Slaapproblemen.

Angst, Symptomen zijn onder andere hartkloppingen, zweten, koude rillingen, duizeligheid of beven, benauwdheid of een vervelend gevoel in de borst.

Symptomen op het moment dat de angst overheerst

Op momenten dat de angst overheerst kunnen bovendien onderstaande symptomen zich voordoen.

 • Hartkloppingen, zweten, koude rillingen, duizeligheid of beven;
 • Benauwdheid of een vervelend gevoel in de borst;
 • Tintelingen of een doof gevoel in handen en/of voeten;
 • Droge mond, misselijkheid, maagpijn, braken of diarree;
 • Hoofdpijn, rood worden of flauwvallen;
 • Verwarring: je weet niet meer goed wie of waar je bent;
 • Het gevoel de controle over jezelf te verliezen, gek te worden of te sterven.

Angst is dé motivatie achter je stresssysteem: angst zet je aan tot vechten of vluchten (of bevriezen). In een levensbedreigende situatie is angst van levensbelang.

Angst is een van de basis emoties die je als mens hebt

Naast o.a. jaloezie, liefde en verdriet. Angst is dé motivatie achter je stresssysteem: angst zet je aan tot vechten of vluchten (of bevriezen). In een levensbedreigende situatie is angst van levensbelang. Angst kan dus heel nuttig zijn om je aan te zetten tot de juiste acties, maar in het dagelijks leven is angst vooral problematisch en verlammend. Angst leidt tot piekeren en weinig zelfvertrouwen en soms zelfs tot obsessies en fobieën. Als gevolg van angst kun je spanningen gaan vermijden. Je gaat nieuwe of onbekende situaties uit de weg. Ook kan angst ertoe leiden dat je spanningen en frustraties in je relatie niet bespreekbaar maakt en confrontaties uit de weg gaat. Of je vlucht voor spanningen door in bed te blijven liggen, overmatig te eten, drinken of drugs te gebruiken.

Aangezien de opleiding PSBK verband houdt met het beroep van therapeut, kun je een flink deel van de opleidingskosten ook nog eens aftrekken van je belasting. Zo hou je geld over voor een lekkere kop koffie.

Hulp van StressWise bij angstgevoelens, spanning en paniek

Angst is dus een emotie die je beschermt tegen gevaar en bedreiging. Wanneer er sprake is van angst in veilige situaties en dit je dagelijks leven en vrijheid belemmert wordt de angst problematisch. Dan heb je hulp nodig van een externe deskundige. StressWise kan je helpen om hetgeen waar je bang voor bent niet te vermijden, het bespreekbaar te maken en er niet voor te vluchten. In feite gaat het erom je angst onder ogen te komen. Daar zit de oplossing. En dat is natuurlijk heel eng. Onze psychologen kunnen je hierbij ondersteunen, zodat je daadwerkelijk met je angst leert om te gaan en je angst zelf kunt overwinnen. Schakel onze hulp in en laat je leven niet langer door angst bepalen.


ACT of ‘Acceptance & Commitment Therapy’ is een krachtige methodiek voor positieve verandering.

Onze psychologen werken veelal met ACT cognitieve gedragstherapie

ACT of ‘Acceptance & Commitment Therapy’ is een krachtige methodiek voor positieve verandering. Door ACT therapie leer je te accepteren wat je niet kunt veranderen en ontwikkel je kracht en wijsheid om positieve verandering aan te brengen. Hierbij gaat het niet alleen om kleine dagelijkse veranderingen, maar ook om grote veranderingen die je leven een nieuwe wending kunnen geven. Door ACT kun je je angst overwinnen door je te richten op wat waardevol is voor jou en niet zo (obsessief) bezig te zijn met je angsten.


Als je overmatig piekert en daardoor je angst wordt vergroot, is Metacognitieve therapie (MCT) een heel goede oplossing.

En met MCT Metacognitieve therapie bij overmatig piekeren

Als je overmatig piekert en daardoor je angst wordt vergroot, is Metacognitieve therapie (MCT) een heel goede oplossing. MCT is zelfs de standaard therapie bij gegeneraliseerde angststoornis. Wanneer je niet of nauwelijks piekert leg je de focus veel minder op je angsten en waardoor je de angst verzwakt en het jouw leven niet meer zo sterk beïnvloedt. MCT therapie helpt je te stoppen met overmatig piekeren, waardoor je angst als geheel afneemt. Doordat MCT therapie piekergedachten vermindert zul je ook minder vatbaar zijn voor depressie.

Het is belangrijk dat je een klik voelt, zodat je open kunt zijn over wat je bezighoudt en tegen welke problemen je aanloopt.

Het ‘overwin je angst’-plan

Onze Servicedesk helpt je graag. Lody, Lisette en Karin verzorgen voor jou het contact met onze therapeut. Het is belangrijk dat je een klik voelt, zodat je open kunt zijn over wat je bezighoudt en tegen welke problemen je aanloopt. Het eerste gesprek is helemaal gratis en vrijblijvend.

1.   Neem contact op met onze Servicedesk;
2.   Lody, Lisette of Karin neemt contact op met onze psycholoog;
3.   De psycholoog neemt contact met je op voor een gratis kennismaking;
4.   Als je er een goed gevoel bij hebt kun je vervolgafspraken inplannen.

Neem contact met ons op

 


Als je lichter in het leven wilt staan en meer energie en plezier in je werk wilt ervaren doe dan nu een gratis mindfulness training.

Plan nu een gratis kennismaking en ervaar hoe wij je kunnen helpen bij angst

Wacht niet langer en onderneem actie. Maak nu een afspraak voor gratis en vrijblijvende kennismaking met onze psycholoog. Laat je informeren, voel of er een klik is en krijg direct wat tips en advies. Aan het eind van het gesprek adviseert de psycholoog je over hoe je het best geholpen kunt worden. Verder leer je hoe je met je angsten om kunt gaan en hoe je ze aan kan gaan om je angsten te overwinnen. Plan nu een gratis kennismaking. Mocht je nog twijfelen? Download dan eerst onze pdf met tips over hoe om te gaan met angst.

Schakel nu onze hulp in

 


Wanneer je de angst het voortouw laat nemen in jouw leven, kies je ervoor om afhankelijk te zijn en te worden beperkt in je dagelijks leven.

Twijfel je nog over externe hulp terwijl je worstelt met angst?

Wanneer je de angst het voortouw laat nemen in jouw leven, kies je ervoor om afhankelijk te zijn en te worden beperkt in je dagelijks leven. Angst kan ervoor zorgen dat je nieuwe of spannende situaties niet meer aangaat. Of het zorgt ervoor dat je jezelf dwangmatige handelingen aanleert. Je kunt zelfs eenzaam worden doordat je het huis niet meer uit durft. Laat dit niet gebeuren. Iedereen heeft het in zich om het heft in eigen handen te nemen en in vrijheid te leven. Onze psycholoog kan je daar geweldig bij helpen. Voel je vrij om contact met ons op te nemen en eventuele twijfels gewoon te bespreken.

ACT, omgaan met lastige dingen van het leven

Neem het heft in eigen handen en overwin je angsten

Wil je je leven niet langer laten leiden door je angsten? Wil je er alles aan doen om een angststoornis te voorkomen? En kun je hierbij de ondersteuning van een psycholoog goed gebruiken? Kom dan nu in actie. Leer hoe je met je angsten kunt omgaan en hoe je je angst zelfs kunt overwinnen. Neem zelf de regie, neem het heft in eigen handen en voel je vrij.

Neem het heft in handen

Wanneer je ook angst ervaart als er geen dreiging of gevaar is en de angst een negatief effect heeft op je dagelijks leven, dan wordt angst problematisch.

OP WEG NAAR MEER VRIJHEID EN MINDER BEPERKINGEN

Neem het heft in eigen handen en overwin je angsten

Neem contact op met onze Servicedesk om je aan te melden of te overleggen wat StressWise voor je kan doen.

 

 • Neem contact op
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig?
Kies je locatie