Gezond afvallen met begeleiding in een groep, alleen of met een maatje
Begeleid afvallen training bij StressWise®

Overgewicht en begeleid afvallen bij StressWise

Je wilt graag afvallen, gezond afvallen, afvallen zonder dieet, afvallen onder begeleiding. Je wilt blijvend slank(er) zijn. Je wilt het figuur dat bij je past. Dan is het noodzakelijk dat je je leven voorgoed verandert! Net als vele andere gewoontes zijn je eetgewoontes jaar na jaar ingesleten. Het is een illusie om te denken dat je met een dieet op langere termijn lichter bent en blijft (meestal wordt je juist steeds zwaarder, als gevolg van het zogenaamde ‘jojo-effect’). Ook is het onmogelijk om jezelf zo maar even een andere ‘mindset’ of leefstijl aan te meten. Je manier van denken en de wijze waarop je in het leven staat kun je niet zomaar veranderen. Helaas. De enige manier om af te vallen die voor iedereen succesvol kan zijn – ook op de lange duur – is een combinatie van drie elementen: toelaten van gevoelens, afstand nemen van je gedachten en actieve gedragsverandering (doen wat werkt). Het veranderen van eetpatronen en andere gedragsveranderingen inzetten is simpelweg een kwestie van trainen. Als je dagelijks wat aandacht besteedt aan onze training ‘Begeleid afvallen met mindfulness’ en je wordt wekelijks begeleid door de lifestyle coaches van StressWise zul je definitief kilo’s kwijtraken en een slanker en gezonder lijf ontwikkelen.

Afvallen in groepsverband is om meerdere redenen een goed idee, al was het maar omdat je merkt dat je niet de enige bent, je niet hoeft te schamen en steun hebt aan elkaar. Daarom heeft StressWise de training ‘Begeleid afvallen met mindfulness’ ontwikkeld. Als je geïnteresseerd bent in het volgen van de training neem dan contact op.

Lees verder over overgewicht en wat je eraan kunt doen

In de training begeleid afvallen speelt mindfulness een belangrijke rol. Mindfulness betekent: aandachtig aanwezig zijn in het moment, je niet (al te veel) laten afleiden door gedachten, en gevoelens toelaten. Daardoor ontstaat er ruimte voor bewúste keuzes, een belangrijke voorwaarde voor effectieve gedragsverandering. ACT (Acceptance & Commitment Therapy) is een tweede component van begeleid afvallen. Het zorgt ervoor dat je de voor jou belangrijke doelen stelt en de daarbij behorende juiste acties inzet. Als je meerdere malen de bij jou passende gezonde keuzes maakt, zul je gezond (eet)gedrag ontwikkelen. Dat is zeker. Leren is herhalen, nieuw gezond gedrag aanleren gaat over steeds opnieuw het juiste doen. Als je steeds weer het goede doet zal destructief gedrag naar de achtergrond verdwijnen. De training begeleid afvallen zorgt voor de juiste opbouw en begeleiding bij afvallen. Onze doelstelling is definitief af te rekenen met overgewicht en overtollige kilo’s door jou nieuw gezond eetgedrag aan te leren.

Wij helpen jou graag!

Uit onderzoek blijkt steeds weer dat het effect van een gezond eetpatroon op afvallen veel groter is dan bewegen of sporten op afvallen. Natuurlijk zou je afvallen eventueel kunnen combineren met sporten en bewegen (en in bepaalde gevallen zal het ook stimuleren om gezonder en minder te eten), maar het is heel belangrijk om te beseffen dat het voor jou (en ieder ander mens) bijna onmogelijk is om op meerdere terreinen tegelijk een gedragsverandering door te voeren. Als je succesvol wilt afvallen door je eetpatroon te veranderen, moet je bijvoorbeeld niet tegelijkertijd willen stoppen met roken. Hetzelfde geldt voor afvallen en sporten (of meer bewegen): eerst afvallen door het aanpassen van je eetgedrag, later kun je weer andere doelen stellen. StressWise wil je hierbij graag begeleiden totdat je zeker weet dat je het zonder onze hulp verder kunt. Het enige wat jij nu hoeft te doen is in beweging komen: neem contact op met de StressWise ServiceDesk.

Contact met de ServiceDesk

Mindful afvallen 8-weeks afvalprogramma

1. Alles al geprobeerd (wat nu)
2. Leer grenzen stellen
3. Staan voor jezelf, moeilijkheden overwinnen
4. Naar je lijf luisteren
5. Omgaan met jezelf en je omgeving
6. Proef en geniet
7. Wees stil, luister
8. Vitaal leven

De groepstraining Mindful afvallen gaat binnenkort van start in Utrecht, Amsterdam en Groningen. Zie hieronder.

LOCATIE UTRECHT

Nieuwegracht 15, 3512 LC Utrecht
Door Nina
Vanaf maandag 5 november 19.00 uur

LOCATIE AMSTERDAM

Werfkade 8, 1033 RA Amsterdam
Door Ilonka
Vanaf dinsdagavond 27 november 19:30 uur

LOCATIE GRONINGEN

Sint Jansstraat 2K, 9712 JN Groningen
Door: Tonie
Vanaf zaterdagochtend 10 november 10.00 uur

Investering: max. €300 en dagelijks een half uur van je tijd.
Koffie, thee en alle benodigde materialen inbegrepen.

Waarmee kunnen we je helpen?

StressWise brengt psychologische hulp dichterbij: warmer, gemakkelijker, sneller, effectiever en efficiënter. Direct contact met onze Servicedesk voor informatie en advies. Bijvoorbeeld voor:

  • Kennismaken met een therapeut
  • Telefonische intake plannen
  • Onze tarieven
  • Vergoeding werkgever
  • Vergoeding zorgverzekering
  • 088 20 32 610
Hulp nodig?
Kies je locatie