Gezond afvallen met begeleiding in een groep, alleen of met een maatje
Afvalprogramma Begeleid afvallen bij StressWise®
CooL programma GLI Leefstijlcoaching

Overgewicht en begeleid afvallen bij StressWise®

Je wilt graag afvallen, gezond afvallen, afvallen zonder dieet, afvallen onder begeleiding. Je wilt blijvend slank(er) zijn. Je wilt het figuur dat bij je past. Dan is het noodzakelijk dat je je leven voorgoed verandert! Net als vele andere gewoontes zijn je eetgewoontes jaar na jaar ingesleten. Het is een illusie om te denken dat je met een dieet op langere termijn lichter bent en blijft (meestal wordt je juist steeds zwaarder, als gevolg van het zogenaamde ‘jojo-effect’). Ook is het onmogelijk om jezelf zo maar even een andere ‘mindset’ of leefstijl aan te meten. Je manier van denken en de wijze waarop je in het leven staat kun je niet zomaar veranderen. Helaas. De enige manier om af te vallen die voor iedereen succesvol kan zijn is een combinatie van drie elementen: actieve gedragsverandering, afstand nemen van je gedachten en toelaten van gevoelens. Het veranderen van eetpatronen en andere gedragsveranderingen inzetten is simpelweg een kwestie van trainen. Doe alleen nog maar wat echt werkt!

Gewoontes veranderen door bewust te kiezen

Het veranderen van eetpatronen en andere gedragsveranderingen inzetten is simpelweg een kwestie van trainen. Als je dagelijks wat aandacht besteedt aan ons afvalprogramma ‘Begeleid afvallen’ en je wordt wekelijks begeleid door een leefstijlcoach van StressWise zul je definitief kilo’s kwijtraken en een slanker en gezonder lijf ontwikkelen. In het programma Begeleid afvallen speelt mindfulness een belangrijke rol. Mindfulness betekent: aandachtig aanwezig zijn in het moment, je niet (al te veel) laten afleiden door gedachten en gevoelens toelaten (je hoeft je echt niet stoerder voor te doen dan je bent). Hierdoor ontstaat er ruimte voor bewúste keuzes. Bewust kiezen is een belangrijke voorwaarde voor effectieve gedragsverandering.

Definitief afrekenen met overgewicht

ACT (acceptance & commitment therapy) is een tweede component van begeleid afvallen. Het zorgt ervoor dat je de voor jou belangrijke doelen stelt en de daarbij behorende juiste acties inzet. Als je meerdere malen de bij jou passende gezonde keuzes maakt, zul je gezond (eet)gedrag ontwikkelen. Dat is zeker. Leren is herhalen, nieuw gezond gedrag aanleren gaat over steeds opnieuw het juiste doen. Als je steeds weer het goede doet zal destructief gedrag naar de achtergrond verdwijnen. Ons afvalprogramma Begeleid afvallen zorgt voor de juiste opbouw en begeleiding, die niet per sé ophoudt na de training om het maximale uit het afvalprogramma te halen. De doelstelling is definitief af te rekenen met overgewicht en overtollige kilo’s. We begeleiden je gegarandeerd van het begin totdat het door jou gewenste resultaat is bereikt. Het enige wat jij hoeft te doen is de uitdaging aangaan.

StressWise® Begeleid afvallen, het 8-weeks afvalprogramma

Het afvalprogramma ‘Begeleid afvallen’ van StressWise is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Nieuwe inzichten en ontwikkelingen in de psychologie, gedragswetenschappen en verandermanagement versterken elkaar in dit afvalprogramma. Het Begeleid afvallen programma helpt je zeker om af te vallen als je gemotiveerd bent en de regie in je leven terug wil pakken. Onder begeleiding van onze leefstijlcoaches kom je tot misschien wel de grootste verandering in je leven. In acht wekelijkse sessies leer je stap voor stap de behoeften van je lichaam herkennen en word je bewust van gedachten, gevoelens, situaties en ervaringen die invloed hebben op wát je eet en hóe je eet. Als je jezelf voedt naar de behoefte van je lichaam, kun je (door jezelf) opgelegde restricties loslaten en genieten zonder schuldgevoelens, zonder schaamte. Doordat je voelt wat je lichaam nodig heeft en hieraan tegemoet komt, kom je lekkerder in je vel te zitten.

Leefstijlcoaching bij StressWise psychologen

Begeleid afvallen in een groep, individueel of met z’n tweeën

Afvallen in groepsverband is om meerdere redenen een goed idee, al was het maar omdat je merkt dat je niet de enige bent. Je hoeft je niet te schamen en hebt steun aan elkaar. Daarom heeft StressWise het afvalprogramma Begeleid afvallen ontwikkeld met de focus op groepen. Als je liever een individueel traject wilt volgen of met je partner of een vriendin aan de slag wilt, dan kan dat ook. Voordeel is dat je het traject gemakkelijk kunt afstemmen met je leefstijlcoach, specifiek gericht op jouw wensen. Bovendien heb je dan exclusieve aandacht. Neem contact op met onze Servicedesk voor informatie of plan een gratis kennismakingsgesprek met je leefstijlcoach. Vul geheel vrijblijvend het onderstaande formulier in.

Waar kunnen we je mee helpen?

StressWise brengt psychologische hulp dichterbij: warmer, gemakkelijker, sneller, effectiever en efficiënter.

Neem contact op met onze Servicedesk voor informatie en advies. Bijvoorbeeld voor:

  • Gratis en binnen een week telefonisch kennismaken met een psycholoog of coach
  • Therapie op onze praktijklocatie of online via een beeldverbinding
  • Vergoeding werkgever
  • Vergoeding zorgverzekering
  • Vergoeding StressWise Fonds
  • 088 20 32 610
Hulp nodig?
Kies je locatie