Behandeling bij StressWise®

Van behandeling naar verandering

Actueel – coronavirus

StressWise heeft op al haar locaties maatregelen genomen om veilig te kunnen werken tijdens de coronacrisis. We houden de officiële berichtgeving nauwlettend in de gaten en volgen telkens het advies van de overheid. Dus als je zelf niet ziek bent, ben je van harte welkom bij onze psychologen. Daarnaast biedt StressWise online therapie aan via beeldbellen. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een smartphone, tablet of computer en een wifi-verbinding. Kijk voor hoe je te werk moet gaan als je hiervan gebruik wilt maken onderaan deze pagina onder het kopje: ONLINE THERAPIE.

StressWise Nederland

StressWise is de grootste aanbieder van ACT (Acceptance & Commitment Therapy) en mindfulness (aandachttraining) voor particulieren in Nederland. En dat zijn wij niet voor niets. Vrijwel direct na de ontwikkeling van ACT aan het eind van de 20e eeuw en de introductie ervan in Nederland, begin 21e eeuw heeft StressWise deze warme en op persoonlijke ontwikkeling gerichte therapie omarmd. Aspecten van mindfulness maken deel uit van ACT, waardoor we ons ook al weer jaren intensief bezig houden met mindfulness.

Behandelmethoden ACT en mindfulness

ACT en mindfulness zijn unieke methodieken met een unieke werkzaamheid. Beide zijn bewezen effectief in het verminderen van vele psychische of mentale klachten. Je zou zelfs kunnen zeggen dat ACT en mindfulness op vrijwel elke psychische klacht een positieve invloed hebben. Dat komt vooral doordat Acceptance & Commitment Therapy en mindfulness methodieken zijn die zich richten op jouw persoonlijke ontwikkeling: bewustzijn, acceptatie en verandering. En precies in die volgorde. Om iets te veranderen in je leven (om bijvoorbeeld vanuit depressie bij levenslust uit te komen, en om van angst naar waardevolle actie te bewegen) is het noodzakelijk dat je je bewust bent van jezelf. Vervolgens is het nodig dat je jezelf leert accepteren zoals je bent (er is tenslotte niks mis met je). En om je leven te veranderen is het nodig dat je in actie komt. Bewustheid en acceptatie van jezelf maken de weg vrij voor verandering. En dat hoef je niet alleen te doen, wij gaan je daarbij helpen. Wij maken je leven lichter. Dat is onze missie.

Van behandeling naar verandering

De consequentie van dit alles is dat we niet focussen op je klacht, maar op je innerlijke kracht. ACT en mindfulness zijn niet klachtgericht, maar persoonsgericht, en tevens gericht op je situatie en je omgeving (context). Dit alles maakt ACT en mindfulness uniek: ineens ben je niet meer je stress, je burn-out, je angst of je depressie. Je bent van het ene op het andere moment een compleet persoon met mogelijkheden en moeilijkheden. Vanuit die mogelijkheden ga je je moeilijkheden met hernieuwde kracht te lijf. Onze ‘behandeling’ bestaat eruit dat je de kracht hervindt om je leven een nieuwe impuls te geven, in plaats van dat je tot stilstand komt en afdaalt in je ‘diagnose’. Je krijgt bij ons alle tools in handen om direct je leven weer op te pakken, in plaats van dat we je gaan behandelen, zoals bij andere psychologen. Je gaat ontdekken en doen wat je diep van binnen altijd hebt willen doen. Als je last hebt van stress, burn-out, depressie of angst, ben je niet zozeer ziek en heb je geen psychische stoornis, daarom krijg je bij ons ook geen diagnose. Want dat is hoe het werkt in de ggz: je krijgt een diagnose van een geestelijke ziekte en daarmee een label waar je niet meer vanaf komt. Wij zien daarentegen dat je worstelt met het leven, hier en nu. En de enige manier om daar op een goede manier uit te komen is om dit te beseffen en om antwoorden te vinden waardoor je je eigen leven weer voor mekaar krijgt.

8

“Ik heb ACT gevolgd bij Riemke, een hele bijzondere tijd was het. Ik kreeg ruimte om mijn gevoel toe te laten. Ik voelde geen schaamte. Na elke sessie voelde ik me weer opgelucht. Riemke gaf me echt een fijn gevoel. Ze maakte alle emotie in me los. Heel fijn dat ze doorhad dat ik een stuk verwerking nodig had en hier ook aandacht aan heeft besteed. Riemke kan goed luisteren, ik ervaarde dat ze geen oordeel had en ze straalt een bepaalde rust uit. Ook vind ik haar heel eerlijk, ze praatte niet zomaar met me mee. En dat is fijn.”

9

“Aan de hand van de gesprekken heb ik -we- concreet kunnen maken hoe mindfulness mij in het dagelijks leven - in het werk en prive- mij kan helpen. Bewuster en rustiger. Het is een grote stimulans geweest regelmatig oefeningen te doen en nieuwe oefeningen te ontdekken.”

10

“Toen ik na een behoorlijke tijd overmatig piekeren en angstklachten besloot hier iets aan te doen, ben ik bij Hanna terecht gekomen. Zij heeft mij gedurende acht sessies in een ACT/Mindfullness traject gecoacht en heeft mij handvatten gegeven om psychologisch flexibeler, zinvoller en daadkrachtiger in het leven te staan. Het is overweldigend om te zien hoezeer ik, dankzij de coaching van Hanna, in twee maanden tijd vooruit ben gekomen in mijn leven. Ik weet nu hoe ik om kan gaan met alle gedachten en gevoelens die ik heb: ze mogen er allemaal zijn maar ze hinderen mij niet meer om de dingen te doen die ik echt belangrijk vind. Hanna luistert oprecht zonder enig oordeel, durft te confronteren en bezit een grote kennis van oefeningen die helpen om in het hier en nu te komen en te blijven. Ik gun iedereen die wil kiezen voor een zinvol en waardevol leven een mooi en warm traject met Hanna.”

9

“Het is bijzonder hoe je kan groeien in 8 weken. Aleksandr kan op een nuchtere, rustige, een grappige manier je begeleiden naar een meer mindful leven”

10

“In 8 weeks you slowly learn all the important aspects of mindfulness. I came to reduce stress, but learned so much more. I will take this experience with me for the rest of my life. I couldn't have wished for a better trainer. Aleksandr teaches in his own down to earth way and really makes you feel at home in the group. Going to miss Thursday evenings!”

9

“Door de prettige gesprekken en de oefeningen weet ik inmiddels beter hoe ik mijn rust kan vinden.”

10

“De mindfulness training was voor mij echt een eye-opener. "Met aandacht leven" heeft ervoor gezorgd dat ik beter kan omgaan met hobbels in mijn leven, dat ik meer rust ervaar, mijn stressniveau actief omlaag kan brengen en beter in mijn vel zit. En dat allemaal in maar 8 sessies. Hester heeft mij op een hele fijne, flexibele, duidelijke en persoonlijke manier in dit proces begeleid! Daarnaast waren de geluidsopnames (die door Hester zelf werden opgenomen) en het werkboek een hele fijne ondersteuning en motivatie om thuis verder te oefenen.”

8

“Een voor mij nieuwe ervaring waarin ik heb kunnen leren om handvatten te kunnen in te zetten in het dagelijkse leven. Hierbij een aanvulling zijn om mij te helpen bij mijn verdere herstel.”

10

“Ik heb een maatjes-mindfulness training gevolgd bij Hester Noort. Zeer fijne trainer, afspraken verliepen goed. Inhoudelijk goed afgestemd op ons beiden. Ik heb er veel aan gehad en momenteel nog. Zeer aan te raden!”

Behandeling van klachten

Zoals gezegd kan StressWise hulp bieden bij veel verschillende klachten. De focus van StressWise ligt uiteraard op (corona) stress en burn-out, en daarnaast op depressie, angst en relatieproblematiek. ACT en mindfulness zijn ook bijzonder goed inzetbaar bij obesitas en gewichtsproblematiek. Voor verandering in je leefstijl hebben we specialisten in huis: onze leefstijlcoaches. Onze ACT psychologen kunnen je daarnaast ook helpen bij onder anderen:

 • ADHD
 • Chronische vermoeidheid
 • Chronische ziekten, zoals kanker
 • Concentratieproblemen
 • Gejaagd gevoel, gevoelens van onrust
 • Hechtingsproblematiek
 • Negatief zelfbeeld
 • Onzekerheid
 • Overspannenheid
 • Perfectionisme
 • Piekeren
 • Prikkelbaarheid
 • Psychosomatische klachten
 • Rouw en verlies
 • Slaapproblemen
 • SOLK klachten
 • Stress-gerelateerde klachten
 • Tinitus
 • Vage klachten
 • Zingeving
 • En niet lekker in je vel zitten

Geen wachttijden

Je bent niet de enige die worstelt met het leven, dat doet zo’n beetje iedereen, ook al merk je dat niet zo gauw aan anderen. En dit is het moment dat jij ermee te maken hebt. Dus dit is ook hét moment om in actie te komen. StressWise vindt het ongepast dat de ggz een ‘diagnose’ op je plakt en doet alsof je geestelijk ziek bent en daardoor een ‘behandeling’ nodig hebt. Uit onderzoek blijkt dat maximaal één op de tien mensen daadwerkelijk geestelijk ziek is en in de ggz thuis hoort. Dit betekent dat 90% van de mensen die bij de ggz aankloppen op de verkeerde deur kloppen. En vaak tevergeefs, want er wordt niet open gedaan; de wachttijden (en financiële tekorten) in de ggz zijn enorm. Behoor jij ook tot negen van de tien mensen die zich niet thuisvoelen in de ggz? Wil jij direct aan de slag? Wil je hulp van échte mensen, professionals die weten wat het betekent als je vast zit en die je weer in beweging kunnen krijgen? Wil je hulp om je leven direct lichter te maken? Neem dan vrijblijvend contact op met StressWise.

Neem contact op

Wat is ACT therapie?

ACT therapie of ‘Acceptance & Commitment Therapy’ is een innovatieve, luchtige en warme wetenschappelijk bewezen vorm van gedragstherapie waarbij het veranderen van je dagelijks leven op de voorgrond staat. Aan de hand van onze ACT psychologen achterhaal je wat voor jou belangrijk is in je leven. Samen met de ACT psycholoog zet je stappen om je leven te veranderen en te verbeteren (Commitment) en te accepteren wat je niet kunt veranderen (Acceptance). Hoe je je gedraagt heeft grote invloed op hoe je je voelt en hoe hoe denkt. Als je andere dingen doet, ga je je anders voelen, en wel direct. Door ACT therapie leer je hoe je een waardevoller en zinvoller leven kunt leiden. En dat zit hem in grote dingen, maar zeker ook in kleine en alledaagse veranderingen. De ACT psycholoog helpt je met het verkrijgen van inzicht en de juiste acties uit te zetten. Ook helpt de ACT therapeut je met moeilijke gevoelens en piekergedachten om te gaan. Je leert om er afstand van te nemen, zodat je het beter aankunt. Tegelijkertijd zal je problematiek afnemen en je leven zal lichter worden.

ONLINE ACT therapie

Wat in de therapiekamer kan, kan ook ONLINE. Nu de coronacrisis ons leven bepaalt kan online ACT therapie een uitkomst bieden. StressWise biedt een eenvoudige manier om via beeldbellen contact te leggen tussen jou en je therapeut. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een smartphone, tablet of computer en een wifi-verbinding. In het contactformulier hier onder kun je aangeven dat je voorkeur uitgaat naar een online verbinding.

Onze Servicedesk neemt binnen 24 uur (vaak dezelfde dag) contact met je op en maakt voor jou een afspraak voor een gratis telefonische kennismaking met een beschikbare therapeut. Tijdens dit gesprek kun je je problematiek bespreken en krijg je uitleg over beeldbellen. Als je wilt maakt de therapeut een vervolgafspraak met je en testen jullie samen of de beeldverbinding tot stand kan komen. Succes gegarandeerd.

Toegankelijk en persoonlijk

De psychologen van StressWise zetten (naast ACT en mindfulness) zwaar in op de therapeutische relatie. Vandaar dat wij zeggen dat we als mens naast jou staan, in plaats van dat we tegenover jou zitten om te vertellen wat je moet doen. Het gaat erom samen jouw problematiek te verkennen en samen tot oplossingen te komen. Onze eigen menselijkheid is een uitermate belangrijk aspect van onze therapie en van onze trainingen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt keer op keer dat de therapeutische relatie, ofwel de relatie tussen jou en je psycholoog, van grote waarde is in het proces van heling. Vandaar dat wij het belangrijk vinden om onze cliënten van mens tot mens te ontmoeten, om jou te laten ervaren of er een klik is met je psycholoog en dat je van hem of haar steun ondervindt in misschien wel de moeilijkste tijd die je hebt ervaren. Bel met onze Servicedesk of vul het formulier hieronder in om een gratis kennismakingsgesprek aan te vragen. Wij staan voor je klaar.

Waar kunnen we je mee helpen?

StressWise brengt psychologische hulp dichterbij: warmer, gemakkelijker, sneller, effectiever en efficiënter.

Neem contact op met onze Servicedesk voor informatie en advies. Bijvoorbeeld voor:

 • Gratis en binnen een week telefonisch kennismaken met een therapeut
 • Therapie op onze praktijklocatie of online via een beeldverbinding
 • Vergoeding werkgever
 • Vergoeding zorgverzekering
 • 088 20 32 610
Hulp nodig?
Kies je locatie