10

“Ik heb ontzettend veel geleerd van Sijmen en van de fijne groep. Sijmen creëerde een veilige en accepterende sfeer. We deden goede oefeningen en er werd met goede vragen op dingen gereflecteerd. Ook de groep was bijzonder en open. Ik kijk er echt met een heel warm hart op terug. Heb veel geleerd en veel acceptatie/ liefde gevoeld!”

10

“Gwen was een erg fijne docente. Ze nam de tijd voor onze ervaringen en zat niet te streng op het vooraf bedachte programma. Ik voelde me op mijn gemak en gehoord. Ze legde duidelijk uit met praktijkvoorbeelden. Gemotiveerd om door te gaan met mindfulness.”

10

“Ik merk dat ik minder stress ervaar, beter dingen kan accepteren en minder oordeel. Dit geeft mij veel rust en ervaar ik als erg prettig. Ik kan iedereen deze cursus aanraden.”

8

“Na een paar wek n oefenen hervond ik mijn vermogen tot nachts doorslapen. Met behiulp van de begeleidende meditaties van Sijmen kreeg ik mijn malende gedachten terug in hun hok en hielden ze zich steeds vaker koest, zodat ik tenminste door kon slapen als ik s nachts wakker werd.”

8

“Hoe ervaar ik mijn dag of dit moment met acceptatie en zonder oordeel. Het mentale, de denkgeest, zien als een proces, iets dat komt en gaat. Meer bewust van de meerwaarde van luisteren naar je lichaam. Een gevoel van je mag er zijn zoals je bent.”

9

“Ik heb de 8 weekse training als leervol en leuk ervaren. Sijmen was een fijne trainer die op een prettige en veilige manier training gaf. Er was ruimte voor persoonlijke beleving en ervaringen. Ik heb geleerd om dichter bij mijzelf te komen, meer in het moment te leven en om minder te oordelen. Voor mij houdt de training na 8 weken niet op, maar neem ik lessen uit de training mee in mijn toekomstige dagelijkse leven.”

10

“Ik vond de cursus 'mindfulness' erg inzicht gevend. Ik heb gemerkt dat ik erg geneigd ben om te willen dat bepaalde gevoelens er niet zijn. Ik vond het mooi om te merken dat je een staat kan bereiken waarin alles er mag zijn. Het blijft oefenen daarmee, maar dat vind ik helemaal niet erg! Ook een erg prettige groep en goeie trainer, die ruimte gaf voor alles wat er was en ook doorvroeg.”

9

“De mindfulness training heeft mij het verschil laten zien (theorie) en voelen (oefeningen) tussen in gedachten verzonken zijn/ op de automatische piloot leven OF het bewust zijn in het moment. Waar ik begon met burnout klachten, angstaanvallen en in de modus van continue ‘aan’ staan zat, heb ik nu ervaren hoe ik mijzelf tot rust krijg. Hoe ik geniet van het NU, niet de hele tijd denk aan ‘wat moet ik zo doen, wat eten we vanavond, wat is de agenda van morgen’… Dit hoort er ook absoluut bij, maar niet 24/7. Met de momenten van rust (bewustzijn van het hier en nu), brengt mij dit kalmte en zijn in 8 weken de angstaanvallen en burnout klachten aanzienlijk minder. Het is geen wonderpil en vergt zelf veel oefening, maar deze manier van leven bevalt mij tot nu toe erg goed!”

10

“Deze training was heel fijn om aan deel te nemen. Ook heel goed te doen online, met alle begeleidende meditaties, bodyscans en andere oefeningen, kon ik vanuit huis makkelijk en comfortabel deelnemen zoals het voor mij goed voelde. Ik heb aan de oefeningen ook veel gehad, ik kon vrij snel deze in mijn dagelijks leven toepassen, oftewel je huiswerk opdrachten doen, alles uitproberen om vervolgens te ervaren wat goed bij me past, of wat bij het moment past. Daarbij kwam er meer bewustzijn van omgeving, focus en alle zintuigen kwamen weer meer naar boven, het ervaren van het hier en nu. Rust in mezelf vinden ook op de stressvolle momenten. Al wordt je misschien niet geheel rustig maar je leert er anders mee om te gaan, het mag zijn wat het is, en dat is voor dat moment goed. De mindfulness trainer Sijmen zorgde voor een relaxte sfeer, gevoel van veiligheid en vertrouwen om te delen wat je wilde. Zeer prettig hoe hij de oefeningen begeleide. Maar ook zijn ervaringen deelde. Open en eerlijk. Het mag zijn wat het is.”

8

“Fijne training en begeleiding. Zeker aan te bevelen”

8

“De site van stresswise oogt professioneel en liet zien waar ik naar op zoek was! De communicatie van dit bedrijf liep echter niet heel vlot, ik moest aardig vaak achter hen aanzitten en ik kreeg steeds verkeerde of onvolledige informatie per mail. Gelukkig werd ik na een aantal weken heen en weer mailen toch geplaatst bij Henriëtte Rutten. Een top therapeut gevestigd in hartje Rotterdam. Hier leerde ik beter omgaan met stressvolle situaties. De vaardigheden van deze 8-daagse cursus neem je mee voor de rest van leven, gezien ze niet alleen op werk maar ook prive te gebruiken zijn. Uiteindelijk heb ik dus toch heel tevreden de sessies afgerond en ben ik blij dat ik voor stresswise heb gekozen!”

8

“De 8-weekse cursus heb ik heel positief ervaren. Vanaf de eerste minuut ben ik aangehaakt en niet meer afgehaakt. Oefeningen worden goed uitgelegd en het was heel prettig om te ervaren.”

8

“De cursus Mindfulness heeft me geleerd om met een heldere blik te kijken naar mezelf maar ook naar mijn omgeving. Nu maak ik meer tijd voor meditatie en de yoga oefeningen doe ik elke ochtend.”

8

“Ik ben mij bewuster geworden at ik er ook toe doen. Dat ik tijd voor mezelf moet vrij maken. En dat ik meer in het hier en nu moet leven. Het was voor mij een waardevolle cursus t.a.v. de locatie: De nieuwe ruimte is mooi, maar de temperatuur op de bovenverdieping is door het nog ontbreken van de verwarming niet ontspannen. De laatste cursus was de enige keer dat de temperatuur aangenaam was omdat de elektrische verwarming de heel dag had aangestaan. Ik begreep dat deze nieuwe locatie de enig is in de stad. Hoe moeten mensen die slechter te been zijn en de mindfullnesscursus willen doen boven komen?”

7

“Ik heb de sessies met Tanya altijd als fijn ervaren en het heeft mij geholpen in een lastige periode.”

7

“Aanrader!”

10

“Gwen zorgt voor een prettige en veilige sfeer. Ik voelde me gehoor en gezien tijdens de cursus. Er is ruimte voor eigen inbreng. Ook het contact met de andere cursisten heb ik als prettig ervaren.”

10

“Vanaf de eerste sessie voelde ik me op mijn gemak, en in de maanden daarna heb ik van Claudia heel gericht hulp gekregen. Ze was heel begripvol en snapte duidelijk waar ik hulp bij zocht. Ik heb nu het idee dat ik door middel van dit traject zelf verder kan.”

10

“Na Stresswise geschreven te hebben, werd ik snel en efficiënt geholpen en in contact gebracht met persoon( zie hieronder) die meta- cognitieve en ACT therapie doet. Daar ben ik in 6 sessies op een uitstekende, betrokken, kundige manier geholpen om mijn specifieke ‘probleem’ op te lossen. De begeleidende tekst hielp ook zeker.Er was een luisterend oor, met begrip, kennis en ervaring.Ik ben enorm blij dat ik dit traject gevolgd heb en ben dankbaar dat ik nu in betere doen ben.”

8

“Fijne cursus, veel tips gehad die makkelijk op te pakken zijn in het dagelijkse leven, waardoor stress minder kans heeft en druk minder vat heeft op mij als persoon”

9

“Na een eerdere behandeling bij een GZ-psycholoog bleef een onvoldaan gevoel de boventoon voeren. Op eigen initiatief ben ik een zoektocht gestart en zo kwam ik uit bij ACT en Stresswise.De eerste ontmoeting met therapeut Tanya Reitsma voelde meteen al als een grote opluchting. Ze gaf me meteen het gevoel dat ik mezelf kon en mocht zijn. Vanuit mijn eigen ervaringen werd er gekeken hoe ik beter met bepaalde situaties om zou kunnen gaan.Er is door Tanya echt gefocust op het liefhebben van mezelf. In plaats van dat er een 'probleem' werd opgelost, ging het erom te leren mezelf te accepteren.Het is makkelijk om te zeggen dat het goed gaat als er niet verder wordt doorgevraagd door anderen, maar nu gaat het écht goed met me en dat geeft me enorm veel rust en vertrouwen voor de toekomst. Ik mag er zijn!”

8

“Wanneer chronische stress de oorzaak is van je disfunctioneren dan is ieder advies om je weer energiek en gelukkig te voelen welkom.Ik heb mindfullness als welkom ervaren maar het betekent ook hard werken, dagelijks blijven oefenen, waarbij je bewust blijft van je lichaam. Van het hoofd naar het hart. Bewust ademhalen en dit blijvend als basis blijven hanteren.De beloning is groot.De motivatie blijft voorwaardelijk.Voor mijzelf zijn 8 sessies te kort,En zoek een vervolg van deze prettige en interactieve bijeenkomsten.”

10

“Jeroen Kortooms wist op een professionele wijze mij de juiste vragen voor te leggen, waardoor ik ontzettend veel inzicht in mijn casuïstiek heb gekregen. Zijn relaxte, onbevangen manier van benaderen zorgde ervoor dat ieder gesprek snel diepgang had, zonder te forceren. Een hele positieve ervaring.”

8

“Hele fijne lessen gehad onder de begeleiding van Henriëtte. Zowel tijdens de lessen als daarbuiten, zeer betrokken en empatisch. Haar zou ik 5 sterren geven. De communicatie kan iets beter, vandaar de 4 sterren.”

10

“Ik heb dmv mijn sessies met Tanya veel kunnen ontdekken over diepzittende emoties en hoe ik hier aandacht aan kan geven. Ik heb mij altijd veilig gevoeld bij haar en heb waardering voor hoe ze mij heeft kunnen helpen inzien dat ik mezelf tijd mag gunnen om dit proces te doorlopen. Eveneens zijn haar holistische blik en behandelmethodes verfrissend na de standaard ggz gesprekken die ik eerder heb ervaren. Dit heeft mij meer ruimte geboden om precies te werken aan de kwesties die mij in de weg zaten.Ik kan nu zeggen dat ik meer open sta voor mijn eigen emoties, ze beter een plek kan geven/verwerken en ze minder wegdruk wat voorheen stress veroorzaakte (terwijl ik niet wist waar die stress vandaan kwam).”

10

“Met lage verwachtingen ben ik begonnen en verrijkt ben ik eruit gekomen. Zelfinzicht geleerd. Ik ga zeker verder de mindfulness weg.”

8

“In het begin wat sceptisch omdat ik niet precies wist hoe dit mij zou helpen. Na een paar lessen zag ik aan mezelf dat ik er al onbewust mee bezig was en mij dus meer vertrouwen gaf in het process. Uiteindelijk heb ik er zeker wat aan gehad en ga ik steeds meer oude gewoontes uit de weg waardoor ik ook meer bewuster ben met mijn keuzes.”

10

“Positieve ervaring onder omstandigheden natuurlijk. Dan heb ik het over relatietherapie. In principe kom je hier alleen als het niet goed gaat of als er nog iets te verbeteren valt, zo ook voor mij/ons. De sessies waren bij Susanne. Er wordt goed geluisterd, geobserveerd en op het juiste moment de juiste vragen gesteld waardoor je zelf tot je blinde vlekken kan komen. Stukje bewustwording op een subtiele manier wat je ook laat nadenken over de oplossingen. Dit is een kwaliteit waar Susanne over beschikt. Op een empathische manier toch kritisch zijn en het probleem aankaarten om je zo vooruit te helpen. De rest moet je zelf doen. Ik zou Susanne iig aanbevelen.”

8

“Heb hier zelf heel veel van geleerd en meer bewust geworden in het mindfulness toe passen in het dagelijks leven. Seimen die les gaf aan onze groep deed het op een hele ontspannen en duidelijke manier en nam voor iedereen in de groep echt de tijd.”

9

“Stresswise heeft duidelijke communicatie, staan voor je klaar en zijn op een fijne manier met je in contact. Na aanleiding van mijn persoonlijk verhaal heeft Stresswise mij doorverwezen naar Tanya Reitsma wat mij heel goed heeft bevallen. Tanya is duidelijk, plezierige vibe, openlijk en kan op een fijne manier je gevoelens, emoties en gedrag naar voren brengen waardoor je wat hebt om aan te werken en tegelijk met een vertrouwd gevoel je ei kwijt kan. Ze doet wat goed is voor jou en laat je nadenken. Ik ben zeer dankbaar.”

10

“Mindfulness is geweldig om te doen.Ik wou eerst niet ik dacht dit is niks voor me.Toen mijn collega zie probeer het maar,Mindfulness is luisteren naar je lichaam zoals adem halen oefeningen ,gevoelens,accepteren en hoe moet je om gaan met gedachten en bodyscan en mediteren,tijd maken voor je zelf,dit is mijn ervaringen.ik raad jullie ga proberen.”

10

“De therapie had een fijne opbouw in sessies en sloot goed aan bij wat wij wilde. De therapeut was heel goed in doorvragen, open en ook kritische vragen stellen. Daarnaast was het huiswerk wat we elke keer kregen heel helpend, waardoor we buiten de sessies ook aan de slag gingen. Vaak werd er in de sessie door de therapeut een beknopte samenvatting gegeven van wat we hadden besproken, dit was ook erg fijn. Mijn vriend en ik zijn inmiddels vanuit een zware periode weer het sterkte en liefdevolle team die we daarvoor waren. Dit hebben we zelf gedaan, maar zeker ook goede ondersteuning en coaching gehad vanuit onze therapeut Susanne.”

8

“Fijne groep en therapeut. In het begin stond ik wat sceptisch tegenover de cursus. Maar het heeft mij rust gebracht en handvatten voor de toekomst.”

9

“Voordat ik deze cursus ging starten was ik wat sceptisch, want ik was altijd van mening mindfulness is toch wat zweverig en dit past niet bij mij. Uiteindelijk heb ik besloten om uit mijn comfortzone te stappen en deze mindfulness-cursus open in te gaan. Door tijdens de trainingen stil te staan bij de achtergrond van bepaalde theorieën en trainingsmethodes is mindfulness meer gaan leven voor mij. Ook de oefeningen hebben mij bijgebracht dat ik meer stil kan staan bij momenten en meer kan leven in het nu. Hierdoor is deze cursus waardevol geweest voor mij.”

9

“Bij het ontdekken van mindfulness op de website van de Mindfulness fabriek kreeg ik de indruk dat dit wel wat voor mij kon zijn. Ik had niet kunnen bedenken dat de toepasbaarheid nog zoveel groter is dan verwacht. Ik heb echt handvaten gekregen om mijn weg te vervolgen. Ja, ik ervaar meer rust en ontspanning, maar soms ook helemaal niet en dat is niet erg. Je kan altijd teruggaan naar de oefeningen die je hebt geleerd en dat is het meest waardevol. Igor was een hele fijne begeleider. Rustig, met niet teveel woorden, maar goede vragen en zo nu en dan wat humor. Als ik een idee zou aandragen om deze training te verdiepen, zou er voor mij niet alleen vooraf aan de training een telefonisch gesprek mogen plaatsvinden, maar ook een keer tussentijds en aan het einde. Dan kan je eigen reflectie nog wat meer verdieping krijgen.”

8

“Fijne 8-weekse cursus gevolgd bij Sijmen, iemand die je snel op je gemak weet te stellen. 2,5 uur per keer leek me aanvankelijk lang, maar de tijd vloog steeds voorbij. Van harte aan te raden!”

8

“Ik voel me door de toepassing van ACT als een toeschouwer in een web, waarvan de draden me terugbrengen naar mezelf, op een meer neutrale wijze, dan voorheen. Het steeds teruggaan naar jezelf, ondanks pijnlijke gedachten of gevoelens, brengt meer acceptatie, en rust.”

9

“Door de cursus heb ik veel inzicht gekregen over mijn gedachtes en emoties over eten en kan ik beteren keuzes maken als het gaat om voeding.”

10

“Ik heb een cursus gevolgd bij StressWise en ben hier heel tevreden over. Ik vond de cursus prettig en heel erg leerzaam. De opbouw en de informatie was goed. De therapeut, Michel Meima was deskundig, betrokken, een goede leraar en een fijn persoon. De oefeningen waren soms echte eye-openers, met een direct effect waarbij ik regelmatig vol verbazing zat te lachen dat het ook daadwerkelijk werkte. De cursus had - zeker ook door alle schriftelijke informatie die we kregen toegestuurd - genoeg inhoud en diepgang. Een aanrader! Bedankt Michel voor de fijne lessen!”

9

“Ik heb de ACT-therapie bij Jeroen als prettig en zinvol ervaren. Na de eerste, verhelderende sessie werd direct meer duidelijk over de kern van het probleem waarna al snel nuttige tips konden worden toegepast in de praktijk. Aan de hand van opdrachten en de gesprekken kreeg dit steeds meer vorm waarna ik het gevoel heb dat ik meer controle heb in bepaalde situaties dan voorheen. Nogmaals bedankt voor de fijne sessies.”

10

“Prettige gesprekken. Kan goed luisteren en werkt met fijne methodes.”

10

“Geleerd hoe ik minder in mijn hoofd kan gaan leven, en meer bewust te worden van het hier en nu. Mindfullness is een waardevolle aanvulling op je leven.”

9

“Ik kwam binnen met een hele hoop stress en spanning. Ik had en heb faalangst. Wat snel duidelijk werd gemaakt, is dat dat niet weg gaat, maar dat er dingen aan te doen zijn waardoor het makkelijker is om er mee om te gaan. Ik heb veel geleerd over het praten over hoe ik me voel, beter zelfbeeld krijgen en het accepteren van tegenslagen. Mijn therapeut heeft er alles aan gedaan om mij vertrouwd te laten voelen en het voelde als een opluchting als ik buiten kwam. Mijn therapeut hielp me niet alleen, maar begreep mij ook. Iets wat ik als iets heel fijns heb ervaren.”

10

“Goede hulp gehad van Jeroen! Aanrader voor iedereen!”

8

“Mijn vriendin en ik twijfelden of we dit moesten doen, maar het is heel zinvol voor verbetering van je relatie. Omdat je onder begeleiding naar elkaars standpunten leert te luisteren, volgt er meer begrip wat weer tot minder Ter verbetering zouden wij willen voorstellen om de opdrachten te digitaliseren.”

10

“Tanya heeft mij veel spiegels voor gehouden en inzichten gegeven waar ik veel aan heb gehad en nog steeds heb. Al deze lessen neem ik mee en ben ik dankbaar voor!”

10

“Een compacte cursus mindfull afvallen waarbij elke les nieuwe informatie en voldoende herhaling wordt aangeboden. Michel was deskundig, ervaren en vol compassie. Het was een goede mix van oefeningen, kennis en praktische toepassingen. Heb mij hier enorm gesteund en begrepen gevoeld. Met een duidelijk stappenplan ook voor na deze cursus om te kunnen werken aan gezonde keuzes en een bewust eetgedrag. De cursus was voor mij duidelijk een grote stap naar een gezonde levensstijl. Heel erg bedankt Michel.”

9

“Hij is vriendelijk en geduldig en helpt je goed met bepaalde inzichten en door het stellen van de juiste vragen.”

10

“Hele complete cursus die je echt de inzichten geeft die je nodig hebt om een andere leefstijl aan te nemen. Ik heb van iedere bijeenkomst genoten en steeds nieuwe dingen geleerd. Je wordt begeleid in het proces van groei. Dit neem je voor altijd mee. Michel is een empathische, kundige coach. Je voelt ook echt dat hij betrokken is. Hij weet ook de juiste vragen te stellen om je tot inzichten te brengen. Ik raad iedereen aan: als je nog twijfelt, DOEN.”

10

“Na het lezen van het boek "Leef meer, denk minder" van Pia Callesen, wilde ik graag begeleid worden om haar theorie in de praktijk te brengen. De begeleiding door Bree Smej bracht de theorie tot leven met goede oefeningen, fijne opdrachten en prettige reflecties op mijn piekergedrag. Dit heeft ertoe geleid dat ik mijn gepieker heb geminimaliseerd tot twee 'piekerkwartiertjes' per dag en de techniek onder de knie gekregen heb om niet iedere triggergedachte te hoeven/willen/moeten vastgrijpen. Hierdoor geniet ik aanmerkelijk meer van het leven.”

9

“Eérst dacht ik dat Mindfulness vooral bestond uit mediteren, maar dat is slechts een van de middelen om meer mindful in het leven te staan. Door de cursus ben ik mij beter bewust van mijn eigen gedachtes, leef meer in het hier en nu, en heb dit te danken aan Hester. Zij heeft mij bij de hand genomen en kennis laten maken met Mindfulness. Een heel fijne en leuke coach, en ik ben heel blij dat ik dit heb gedaan. Hier heb ik de rest van m'n leven profijt van!”

8

“In januari 2022 laatste bijeenkomst cursus mindfulness gehad. Ik heb het als zeer fijn ervaren om onder leiding van Annegreetje Wolfs deze cursus te volgen. Het woord begeleiding is hier meer op zijn plaats. Annegreetje deed dat op een heel rustige manier. Ook de oefeningen sprak ze met een heel rustige stem. Hoewel mindfulness nog meer deel kan uitmaken van de dagelijkse bezigheden kan ik zeggen dat ik een aantal oefeningen regelmatig gebruik. Kortom echt aan te bevelen.”

9

“In de 8 gesprekken kreeg ik inzicht in mijn gedrag, waar het vandaan komt en hoe ik er zelf invloed op heb. Vooral de hele praktische insteek van hoe je hier mee om kunt gaan sprak mij aan. Ik heb nu voor mijzelf een klein boekje met mijn Super Tools & Tips waar ik altijd even in kan neuzen of op terug kan vallen.”

10

“De groep was erg fijn en divers. We hebben van elkaars ervaringen geleerd. Sijmen begeleide de trainingen erg prettig en rustig. Ik heb veel geleerd over mindfulness en hoe ik dit kan toepassen. Bedank!”

9

“Wij hadden al wat (slechte) therapie-ervaringen dus we waren een beetje afwachtend toen we voor het eerst bij Mariëtte kwamen. Die twijfels waren echter snel verdwenen. Mariëtte is een prettige therapeute die haar afspraken nakomt en zegt waar het op staat. Ze is absoluut niet zweverig, integendeel: ze weet snel door te dringen tot de kern van de problemen. Bovendien prikkelde ze ons voortdurend om anders te kijken naar ons eigen gedrag. Mariëtte heeft ons in een aantal sessies geholpen om beter met elkaar te communiceren. Met haar tips en adviezen kunnen we samen weer vooruit.”

10

“Mijn relatie stond op de brink van de afgrond toen ik begon, maar is nu weer dusdanig hersteld dat er volledige liefde tussen ons is. Als beide personen er open minded in gaan en bereid zijn aan zichzelf te werken, dan is deze therapie zeker de moeite waard om goede handvaten te geven tot herstel!”

10

“We zijn erg blij met de gesprekken! Het heeft ons geholpen in onze relatie. Ilse is zeker aan te raden.”

10

“Jeroen heeft mij doormiddel van ACT geholpen met inzicht krijgen in mijn denken. Door goed aan te sluiten bij waar ik behoefte aan had heb ik de gesprekken als zeer positief ervaren.”

10

“Mariëtte heeft me erg goed geholpen bij het (her)zien van opvattingen over mijn identiteit; hoge verwachtingen; "success" en belangrijkste waarden. ACT therapie biedt een heldere aanpak met concreet resultaat. Daarnaast heeft Mariëtte een fijne, open en empathische persoonlijkheid. Kortom; aanrader.”

10

“Het waren 8 intensieve sessies waar de resultaten al heel snel merkbaar waren. De scherpe kantjes verdwenen al snel en mijn zin om activiteiten te ondernemen kwam terug. Ik ben bijzonder blij met de wisselwerking tussen de therapeut en mij. Veel vernieuwende inzichten ben ik rijker geworden, en, voor mij heel belangrijk, de wetenschappelijke onderbouwing van de werking van mindfulness werd niet vergeten. Ik ben dan ook naar huis gegaan met een boekenlijst van haar om mijn nieuwsgierigheid naar het vakgebied te bevredigen. Ik ben zeer blij met de oefeningen die ik elke dag trouw doe. Ze zijn een opstartpunt voor mijn dagen geworden”

10

“Heb het gevoel dat zowel therapeut Sylvia als ikzelf op een hele fijne en open manier doelgericht hebben samengewerkt, zonder gevoelige punten te omzeilen. Het voelde echt als maatwerk, waardoor zeer veel is bereikt en ik met een roadmap voor jaren weet wat me verder te doen staat. ACT is voor mij een grote eye opener gebleken naar oplossingsrichtingen... Voel nu veel meer ruimte, rust en perspectief, hartelijk dank!”

9

“Bij aanmelden gelijk reactie van stressWise en binnen 2 weken kennismaking en start online training 1x per week met Bree, wat ik als een hele prettige samenwerking heb ervaren door het aanbieden van de juiste trainingen, info + filmpjes ter ondersteuning van de theorie en betrokken houding . In vijf sessies heb ik geleerd om controle te krijgen over mijn gedachten door piekertijd te beperken, aandacht op afstand en aandachtstrainingen te doen, keuze te maken om wel of niet in de gedachtentrein te stappen en de focus te verplaatsen buiten mezelf. Voor mij resulteert dit in verbetering van stemming, slaap, energie en levenslust. Als ik kon kiezen uit face to face therapie of online, had ik face to face gekozen, maar MCT training online was toch helemaal oké !!”

9

“Een behandeling bij Stresswise was een fijne ervaring. Samen met mijn toegewezen therapeut, Hester, hebben we gekeken naar mijn struggles in het leven. Daar hebben we een persoonlijk passend plan voor gemaakt. Zij was een luisterend oor, hield me de spiegel voor en gaf mij nieuwe inzichten. Door de combinatie van ACT therapie en mindfulness had ik na elke afspraak weer frisse nieuwe energie. Hester, dank je wel!”

10

“Jolanda heeft mij op een zeer prettige manier begeleid en geholpen met mijn leerdoelen. Er was direct een klik en ik voelde mij op mijn gemak. Er was een duidelijke structuur en Jolanda is deskundig in haar werk. Zij weet de juiste vragen te stellen en geeft je handvaten mee om zelf in beweging te komen. Ik ben erg blij en tevreden met het gehele traject en zou haar zeker aanbevelen.”

9

“Het was een prettige, open kleine groep. Sijmen deed de training kundig en relaxt. Er waren herkenningspunten, reminders en ook nieuwe dingen. Een prettige, nuttige cursus.”

9

“Ik heb de gesprekken bij Tanya als zeer waardevol ervaren. Goed aansluitend bij waar ik behoefte aan had en over de weken verdeeld in een mooie opbouw van behapbare stapjes.”

9

“Mijn piekerfabriek draaide op volle toeren deze winter. Gelukkig kwam Jolanda op mijn pad. Ik heb haar ervaren als een zeer meelevende vrouw die erg goed kan luisteren. Met behulp van humor, praktische oefeningen en een liefdevolle spiegel heeft ze me ervaren hoe ik met mijn piekergedachten om kan gaan. Ik vond de ACT training zeer waardevol!”

10

“Na een periode van vele depressies was ik het einde zoek. Ik kwam gelukkig bij de goede persoon terecht, bij Daniella. Na een lang proces heb ik mijn leven weer terug gevonden. Ik heb vele tools meegekregen en inzichten hoe het menselijk brein nu echt werkt als het gaat om mijn depressies. Niet alleen de gesprekken hielpen, maar ook de verandering van levenstijl, dingen/personen loslaten en ook de medidatiesessies/TRE hebben heel erg geholpen. Ik kan het iedereen aan raden. Ik zie vanaf nu mijn leven rosekleurig en heb zin in de toekomst.”

10

“Ik ben blij met de therapie en de ervaring. Het heeft mij erg geholpen om meer rust in mijn hoofd te krijgen en oefeningen en tools te hebben die kunnen helpen. Mijn therapeute was erg aardig en ik had een goede klik met haar. Het was leuk om de oefeningen samen te doen.”

8

“Ik ben me meer bewust van mijn piekergedrag. Daardoor maak ik vaker bewust de keuze of ik wel of niet op mijn gedachten zal ingaan. Doordat ik triggergedachten eerder opmerk en ze kan laten gaan, maak ik dingen minder groot. Ik ben de therapie vooral gaan doen omdat ik last had van hypochrondrie. Ik heb geleerd om me minder te laten meeslepen door gedachten over lichamelijke dingen en die lichamelijke ongemakken te accepteren zoals ze zijn. Het lukt nog niet altijd helemaal, maar het gaat wel veel beter met me. Ik kan me veel meer ontspannen en laat mijn vrije tijd (wandelen, tuinieren) niet langer bederven door oeverloos getob. De aandachtsoefeningen zijn heel simpel in te passen in het dagelijks leven. Ik heb er ook voor gekozen om, als het enigszins kan, in de avond altijd een reflectiemomentje in te lassen om dan stil te staan bij de piekergedachten en aandachtsoefeningen te doen. Dat is misschien nog het moeilijkst: om hier consequent tijd voor te maken. Aan therapeut Bree Smej heb ik veel gehad. Ze luisterde met aandacht en stemde haar informatie en oefeningen altijd goed af op wat ik op dat moment nodig had. Ik kreeg de therapie online, maar heb dat nooit als afstand ervaren. Bree is een warme vrouw die me het vertrouwen gaf dat het wel goed komt.”

10

“Mijn vriendin en ik dachten veelal onze eigen problemen en patronen zelf te kunnen doorbreken. Toen bleek dat dit niet ging lukken hebben we StressWise ingeschakeld. De sessies die we hebben gehad waren verhelderend en heeft ons stappen vooruit laten zetten door niet alleen reflectie, maar ook reflexiviteit toe te passen, dus echt de diepte op te zoeken en die met elkaar te bespreken om vanuit daar uit meer begrip voor elkaars maar ook eigen gevoel te krijgen. Als stel raden we relatietherapie bij StressWise absoluut aan.”

10

“Ik ben begonnen aan deze cursus met het idee, ik zie wel. Maar gaandeweg heb ik geleerd om mijn negatieve reacties en gedachten meer te controleren, het zit nog in een proces. Maar ben zeer positief gestemd. Bedankt voor de tools en ontspanning die ik nu geleerd heb.”

10

“De MindfulnessFabriek geeft op de site de indruk dat er overal (live) cursussen gegeven worden. Dat was echter niet het geval. We konden nergens terecht voor de maatjestraining en moesten toen noodgedwongen online training doen. (wat uiteindelijk overigens geen probleem was). Aankleding voor de online training kon wel beter. We kregen geen korting op de cursus, dus dan zou je iets verwachten in de zin van een meditatiekussentje of yogamat o.i.d. En de meditatiedag werd niet aangeboden. " We zitten nu in het vliegtuig op het vliegveld van Sevilla. Al meer dan een uur vertraging en wachten tot we eindelijk op mogen stijgen. Je training komt hier wel heel erg goed van pas. Pffff. We hebben nog een hoop te leren. Nogmaals heel erg bedankt voor je training. We hebben het erg leuk en nuttig gevonden en gaan zeker door met oefenen.”

10

“-Zeer leerzaam -Echt effectief -Goede leider Iedereen zou de cursus moeten volgen!”

10

“Het is natuurlijk altijd spannend om met een ''vreemde'', persoonlijke verhalen te delen met name als het dingen zijn waar je tegenaan loopt. Echter was ik bij Jolanda al snel op mijn gemak en had ik echt het gevoel dat ze naar mij luisterde, zonder een oordeel te hebben over het gene wat ik vertelde. Daarnaast kreeg ik tussen de sessies in, opdrachten mee naar huis wat er voor zorgde dat ik praktische handvaten kreeg om die vervolgens tijden de sessies te evalueren. Het heeft mij opgeleverd dat ik liever voor mijzelf ben geworden en dat ik een stuk relaxter in het leven sta en nog intenser geniet van alles om mij heen en het gene wat ik doe. Voor mij zijn de sessies met Jolanda een echte eye-opener geweest waardoor ik nog positiever en relaxter in het leven sta!”

9

“Hester is een heel fijne persoon om als relatietherapeut te hebben. Ze luistert goed, neemt je serieus en denkt goed mee.”

10

“Omdat ik een enorme emotie-eter ben bleek dit uiteindelijk de juiste manier om eindelijk goed met eten om te kunnen gaan. Geen verwijten als je eens iets neemt wat misschien minder goed is, maar er op dat moment vol van genieten en daardoor de motivatie houden om weer op een goede manier door te gaan. Bovendien bleek door alle tips en motiverende opmerkingen van Michel Meima dat ik veel bewuster met eten om kan gaan maar ook met de moeilijke momenten die ik soms heb. Ondanks het feit dat ik een ontzettend stressvolle periode zit is het dankzij deze bijzonder zinvolle cursus me toch gelukt om heel langzaam wat kilo's kwijt te raken. En het gewichtsverlies blijft nu ook nog steeds doorgaan. Dus dank Michel en Stresswise”

9

“Ik heb een heel fijn ACT-traject gehad bij Cynthia. ACT is een hele fijne manier om meer in contact met jezelf te komen. Tijdens mijn traject gebeurde er privé best veel, vond het heel fijn dat ik ACT erbij had, zodat ik het meteen kon toepassen. Cynthia heeft mij hele fijne tips gegeven waar ik mijn hele leven iets aan ga hebben. Ik vind dat ACT een basis cursus voor iedereen moet worden!!”

10

“Wij zijn heel professioneel en tegelijkertijd warm en helder begeleid door Sylvia. We voelden ons erg op ons gemak door haar open en directe manier van vragen stellen. Ze heeft ons veel inzicht gegeven. We zaten qua humor op dezelfde golflengte, wat de stappen in onze reis makkelijker maakten. Bedankt Sylvia!”

8

“Ik heb de acht weekse individuele mindfullnestraining doorlopen samen met Idie. Ik heb mijn primaire doel (minder piekeren) behaald en weet dat ik nu zelf moet gaan volhouden om een gedragsverandering teweeg te brengen. Idie heeft mij hier goed bij geholpen. Het was de tweede keer dat ik een mindfullnesstraining volgde. toch heeft het me weer nieuwe inzichten gegeven. ik heb veel gehad aan de structuur waarin deze training en het boek zijn opgebouwd.”

8

“ACT gaf me interessante nieuwe inzichten & hielp me om oude denkpatronen te doorbreken. Het was een mooie eerste stap in mijn herstelproces na een burn out.”

8

“De training Begeleid afvallen heb ik ervaren als verhelderend en verrijkend. Het heeft me bewust gemaakt van de momenten wanneer ik meer of ongezonder eet dan ik zou willen en waar dat door komt. Door mindful (met aandacht) te eten bleek voor mij een deel van de oorzaak van overeten weggenomen te kunnen worden. Het anders omgaan met negatieve gedachten en belemmerende overtuigingen door te defuseren was ook helpend en nieuw voor mij. Ik heb de training als zeer positief ervaren. Aanvankelijk leek het mij niet zo prettig dat het online was. Maar bij nader inzien vind ik dat juist wel fijn en dat kon ook prima bij deze training. Het was daardoor ook gemakkelijk in een druk schema in te passen. Ik zou anderen aanraden om deze training te gaan volgen. Wel denk ik dat men enigszins open moet staan voor mindfulness en meditatie.”

9

“Annegreetje begeleide de groep heel natuurlijk waardoor ik me erg op mijn gemak voelde. Er was geen goed of fout en ze bleef met nieuwsgierigheid door vragen!”

10

“We hebben eerst een prettige kennismaking voor relatietherapie gehad. Bij de volgende afspraak gingen we echt 'bezig'. Vanaf toen al veel verschil gemerkt in de manier waarop mijn partner en ik met elkaar omgingen en ruzie situaties aanvlogen. Daarna nog twee afspraken gehad, weer goede dingen in bereikt. De therapeut (Ilse van Dijk) was begripvol en pakte de situatie goed aan. Ze focuste niet op verwerking van dingen uit het verleden, maar op hoe we er nu mee omgaan. Dat vond ik een verrassende aanpak, maar die was wel erg effectief! Op zich ook logisch; een heel verleden aan ervaringen/trauma's van twee personen kan je niet binnen een beperkt aantal sessies verwerken, en moet je eigenlijk ook apart van elkaar doen. En voor ons was het inderdaad vooral belangrijk hoe we NU met de situaties omgaan, en wat we daarin beter konden/kunnen doen. We hebben uiteindelijk dus 1 kennismakingsgesprek en daarna 3 echte sessies gehad. En we zijn altijd welkom om weer te komen, dan pakken we het gewoon weer verder op als het nodig is. Ilse was niet 'pusherig' om meer sessies te verkopen. Over Stresswise algemeen: er werd snel contact met me opgenomen nadat ik een vraag indiende. En daarna ook toen ik een kennismaking aanvroeg. Op dezelfde dag werd ik dan gebeld. Fijn ook dat je gratis en vrijblijvend kan kennismaken, dat maakt de drempel ook lager. En fijn dat we in onze buurt met iemand konden spreken. Zeker een aanrader!”

8

“Ik heb er zeker wat aan gehad, maar op één of andere manier heb ik toch geen voldoening. Ik vond het op een gegeven moment teveel op mij gericht, alsof ik een probleem heb ipv een gezamenlijk probleem. Ik had gehoopt dat we elkaar beter zouden kunnen begrijpen, maar dat is er niet uitgekomen helaas.”

10

“Ik heb mijn begeleiding door Daniella Waley in de praktijk in Groningen als zeer prettig ervaren. Daniella heeft een goede kijk op mij als persoon gehad en me goed begeleid in wat ik nodig had om weer meer mindfull in het leven te staan. We hebben daar heel pragmatisch gebruik gemaakt van verschillende onderdelen van de ACT-methode. Ik heb er veel aan gehad en kan de toekomst een stuk geruster tegemoet.”

8

“Goede opzet en opbouw van de cursus. Werkboek en oefeningen zijn zeer behulpzaam en steken goed in elkaar. Docent is deskundig en professioneel en weet de groep en het individu te verbinden ondanks de "online afstand". Heeft mij veel gebracht.”

10

“Tanya was vanaf het begin af aan een fijn luisterend oor. Met (dagelijkse) problemen waar ik mee zat kon je goede tips en trics geven om om te gaan met bepaalde emoties. Ook heb ik bepaalde gebeurtenissen kunnen verwerken door haar therapie. Ik ben Tanya voor altijd dankbaar voor de persoonlijke groei die ik mede dankzij haar begeleiding heb door kunnen maken.”

9

“Ik heb samen met de therapeut mijzelf en mijn angsten onder de loep genomen. Het is een proces waar ik zeker wat aan heb gehad en de ondersteuning was hierin heel fijn.”

10

“Wij hebben het als zeer prettig ervaren. Het is toch een hobbel die je moet nemen. Verder hebben we handige tips gekregen waar we steeds mee Verder konden.”

10

“Ik had vooraf geen idee wat ik van de ACT methode moest verwachten, het 8 weken boek waaruit je werkt geeft op een duidelijke manier weer door middel van simpele voorbeelden hoe je denkt, handelt en waar je valkuilen zitten. Onder begeleiding van Silvia van Nierop waar ik al gauw een fijne en vertrouwelijke band had opgebouwd zijn we door het proces gegaan met de onderwerpen die op dat moment voor mij het meest toepasselijk was. Het was leerzaam en fijn om een eerlijke feedback te krijgen waarmee je vervolgens aan de slag gaat. Ik heb de sessies als zeer prettig en persoonlijk ervaren, bedankt Sylvia!”

9

“Na aanmelding werd ik gebeld door Sijmen (trainer Groningen) voor een kennismakingsgesprek, dit gaf direct de betrokkenheid aan met mij als persoon. Het was tijdens lockdown en hierdoor even afstemmen wat de mogelijkheden waren, waarbij goed werd meegedacht naar mijn behoefte. Ook tijdens de training houdt Sijmen contact en is goed bereikbaar voor vragen. De training was prettig en in een veilige opbouwende sfeer. Voor mij heeft het een grote meerwaarde dit in een groepsenergie te doen. De methode is goed gedocumenteerd middels een werkboek met digitale ondersteuning, waaronder de te downloaden meditaties. Nu rest de uitdaging om het te integreren in het dagelijkse leven. Sijmen bedankt.”

10

“Na vastgelopen te zijn in de reguliere gezondheidszorg ben ik zelf op zoek gegaan naar een oplossing voor mijn probleem. Heb een heftig jaar achter de rug, dit uitte zich in lichamelijke klachten. Onrust, last van de maag en slaapproblemen. Ben terechtgekomen bij Sreetwise en gebeld voor informatie. Werd snel doorverwezen naar Daniella Waley. Na de eerste kennismaking had zij al snel door dat mijn immuunsysteem niet goed functioneerde. Kreeg adviezen van haar van voedingssuplementen. Ook advies bij yoga en ademhalingsoefeningen. Daarna ging het snel weer de goede kant op. Heb na een paar sessies besloten om het vanaf vandaag zelf te proberen. Wat ik als prettig heb ervaren is dat Daniella de dingen goed uit kon leggen. Ik ben haar dan ook zeer dankbaar. Ik mag haar altijd bellen of mailen voor advies. Met vriendelijke groeten Annelies”

10

“Wij hebben de gesprekken als prettig ervaren. Ze zijn heel verhelderend geweest en hebben ons enorm geholpen. Je bent een warme, deskundige en open vrouw. De persoonlijke sfeer deed ons goed en maakte dat wij ons erg op ons gemak voelde. Ik zou de therapie en jou als therapeut zeker aanbevelen.”

9

“Wat een fijne kijk op het bestaan en een prima doortimmerde manier om daarmee kennis te maken en te oefenen. Fijne trainer, die je ongedwongen uitnodigt op een andere manier naar het leven te kijken.”

9

“Ik heb de cursus als zeer waardevol ervaren. Ik heb aan de hand van praktische tips mogelijkheden gevonden om in mijn dagelijkse leven momenten van rust te vinden. Enerzijds door mindfullnessoefeningen, maar ook zeker door met een open blik en aandachtige houding dagelijkse bezigheden uit te voeren. Mooi om in groepsverband ervaringen te delen en te leren van de aanpak van andere deelnemers. Een aanrader voor iedereen die wat meer balans en rest in zijn/ haar leven wil krijgen!”

10

“Met een drukke baan, een jong gezin, en de nodige verwachtingen die ik vanuit mijn opvoeding op mezelf projecteer merkte ik dat ik uit balans was geraakt. Gestresst, onzeker, minder energiek, en daardoor kortaf, negatief en oververmoeid. En maar doorploegen… Ik werd door stresswise gekoppeld aan Jeroen Kortooms van Praktijk Kortooms in Den Bosch. Dankzij zijn vriendelijke en kalme karakter voelde ik me direct op m’n gemak om open te praten over mijn gevoelens, gedachten en mijn gedrag. Jeroen was in staat om zonder enig oordeel de juiste vragen aan me te stellen zodat ik zelf antwoord gaf op de vragen waarmee ik rondliep. Het bracht me vanaf de eerste coaching sessie heldere inzichten die ik direct kon toepassen in het dagelijks leven. Iedere nieuwe coaching sessie groeide mijn zelfkennis en zelfvertrouwen. Ik werd bewust van mijn gedachten en kon deze steeds beter omzetten in een actie waar ik me fijn bij voel. Ook dieperliggende patronen in mijn gedachten kwamen aan bod en Jeroen gaf me het zelfvertrouwen om een gesprek aan te gaan met iemand die erg belangrijk voor me is, maar ook vanaf mijn jeugd een bepalende factor in mijn leven is. Het gesprek heeft me een hernieuwde positieve kijk gegeven op de relatie met deze persoon, en een sterk fundament gelegd voor de toekomst. Ik ben dankzij de coaching door Jeroen Kortooms gegroeid als mens, met meer inzicht in mijn eigen gedachten, mijn acties die daaruit volgen en hoe ik dankzij bewustwording mijn gedachten kan sturen in een richting waar ik gelukkig van wordt.”

10

“Hele fijne begeleiding en er is sprake van een veilige omgeving. Flexibele in dagen en tijden voor afspraken..”

10

“Het heeft mij zeker veel gebracht: het mindfulness denken heb ik echt in mijn dagelijks leven geïntegreerd. Alleen het doen van de oefeningen en daar bewust tijd voor vrij te maken, vind ik nog lastig en blijft mijn aandacht houden.”

10

“Mijn ervaring bij Jeroen Kortooms. Heb hier voor een paar weken een individueel traject gevolgd. Heb dit als fijn ervaren, het traject ging sneller dan verwacht. Ook nog een oefening mee gekregen die je altijd kan gebruiken. Fijne man fijn traject!”

8

“Samen met een vriendin heb ik het maatjestraject doorlopen. Het was in het begin vrij zwaar/onwennig om zaken in het leven van alledag te veranderen maar dit ging steeds beter. Uiteindelijk sta ik nu veel rustiger in het leven en zet ik de oefeningen bewust in. Het was fijn om open zaken te bespreken en dit werd goed behandeld. Ook denk ik dat het de vriendschap nog meer verdiept heeft.”

9

“Heel veel inzicht gekregen wat mindfull voor ons kan betekenen en helpen toepassen. Fijne gesprekken.”

8

“Veel van wat ik hoorde wist ik al. Maar toch was het goed om alles nog eens de revue te laten passeren. Dat geeft toch meer zicht op onderliggende overtuigingen en patronen. Waardevolle informatie om mee te nemen naar de diëtist. Die zal ik nodig hebben, gezien mijn vegetarische levensstijl, om te zorgen dat ik tijdens het afvallen wel de nodige voedingsstoffen binnen krijg.”

9

“Ik heb de training als een fijne rustmoment ervaren, om te zien dat je gedachten veel met je doen. Door dit te zien en los te laten voelt het leven minder zwaar. Ik ga de oefeningen vaker doen en in mijn dagelijks leven integreren”

8

“Ik heb in deze 8 lessen handvaten gekregen die ik verder wil ontwikkelen”

9

“In een moeilijke tijd in mijn leven, ben ik op zoek gegaan naar meer weerbaarheid. Om op een andere manier te leren om te gaan met het leven en mijn moeilijkheid. Ik was begonnen met mediteren, dat hielp al een beetje. Mede door het aanraden binnen mijn netwerk koos ik voor een Mindfulness training om meer te leren over mediteren. De MBSR training die ik heb gevolgd maakt de belofte waar. Zij geven onder andere aan dat je beter om kan gaan met stress, weerbaarder wordt tegen invloeden van buiten af en dat je meer zelfinzichten krijgt. Door de logische opbouw in de sessies, leer je wat het kan brengen om mindfulness in je leven te brengen. De trainer, Sijmen, bracht alles op een hele fijne en rustige manier. Hij stelde ons de vraag en liet veel ruimte om in openheid alles te delen. Hierdoor creëerde hij een passende sfeer. Hij liet mij en de andere nadenken over hoe je mindfulness in je leven kan plaatsen. Binnen de groep speelde iedereen met zijn eigen uitdagingen. Voor mij werkte het erg goed dat ik in een groep de lessen kreeg. Zo krijg je ook inzichten mee van anderen.”

10

“Goede inspirerende en deskundige begeleiding gedurende 8 weken mindfulness training door Annegreetje Wolfs.”

10

“De mindfulness training heeft me goed geholpen in het herstel van mijn overspannenheid en heb ik geleerd beter met stress om te gaan om in de toekomst een terugval te voorkomen. Verder was de begeleiding van en de communicatie met de therapeute heel goed.”

10

“Annegreetje Wolfs heeft mij op een aangename wijze aten kennismaken met mindfulness. Zij is rustig, wijs en geduldig en neemt de tijd om naar je verhaal te luisteren en goede adviezen te geven.”

9

“Ik heb de individuele ACT-training als zeer zinvol en ondersteunend ervaren. De trainster was/is een vriendelijke, ervaren vrouw, met wie ik snel een klik had. Ik zit ook in een coaching-traject. De ACT-oefeningen zijn een goede aanvulling op mijn coaching, mijn begeleider heeft me ACT aangeraden.”

9

“De act therapie en coaching heeft mij meer inzicht gegeven in mijn 'problemen' en hoe ik daar mee omga. Het heeft me zeker een stapje verder geholpen. Claudia geeft je de ruimte om je verhaal te doen en om zelf regie te hebben over je traject.”

10

“Samen met Tanja in het verleden gedoken en de bron achterhaald van mijn faalangst en onzekerheden. Doormiddel van de therapietechnieken veel ongeuite emotie naar boven laten komen en een lading aan inzichten gekregen in mijn denkprocessen, gedrag, oorzaken en handvatten om mijn huidige problemen aan te pakken.”

8

“Fijn persoon om mee te praten, vooral met de klachten waarmee ik heen ging. Ze weet waar ze het over heeft door haar eigen ervaringen en levenslessen. Enthousiast het gesprek afsloten en precies hetgene waar ik last van had is nu door dit proces verholpen. Ik weet waar ik aan toe ben, en weet in de toekomst precies waar ik kan werken als ik weer tegen dingen aan loop.”

9

“Het leven is zo veel fijner als je zelf de regie over je leven kan voelen, het besef dat je altijd een keuze hebt en er nieuwe kansen voorbij komen als je ze kunt zien. ACT-therapie helpt hierbij, het zou naar mijn mening een les mogen zijn op school waar iedereen baat bij heeft in dit (drukke) leven om om te gaan met de uitdagingen die het leven ons biedt. ACT therapie maakt dat je weer krachtiger staat, je bewust wordt van je gevoel en (vaak niet helpende) gedachten. En gebeurtenissen je de volgende keer niet weer zo onderuit laten halen. Het prettige contact met Daniella hierbij heeft me ondersteund in dit proces. Daniella is betrokken, denkt mee en biedt een fijn luisterend oor.”

8

“De ACT therapie is een goede mix van theorie en praktische handvatten. De therapeut was goed bekend met de methode en kon soepel naar eigen inzicht de stof in aangepaste volgorde inzetten. De sfeer voelde vertrouwd. Ik heb zodoende een goed begin gemaakt naar een waardevoller leven.”

8

“Ik ging aanvankelijk met aarzeling naar de training. Maar het plezier groeide. Ik kon dingen meenemen naar mijn eigen leven, beter naar mezelf en mijn automatische patronen kijken en maakte een begin met daar door heen te breken.”

10

“Ik gun iedereen een moment in zijn of haar leven om deze cursus te doen. Voor mij was Mindfulness niet nieuw en toch is Mindfulness elke weer weer nieuw :) Ik vond het boek erg fijn van opbouw, de docent een prachtige leermeester, de cursisten met hun verhalen en inbreng een mooie spiegel en het gebouw een fijne plek om iedere keer naar toe te gaan. De cursus zit erg goed in elkaar. Het maakt niet uit wat je ervaring is met Mindfulness of waar jij je bevindt in je leven. Ik ben erg dankbaar dat ik deze cursus heb kunnen volgen.”

10

“Ik had moeite om me te focussen. Mijn creatieve hoofd is altijd druk met dingen bedenken en dan veel tegelijkertijd. Nam me voor meer te mediteren, maar het kwam er vaak niet van. Door de training heb ik meer rust in mijn hoofd. Ik voel me lichter en gelukkiger. En ben nu nog beter in staat om anderen te helpen met het vinden en leven van hun purpose. Ik ben zo geïnspireerd, dat ik me heb ingeschreven voor een mindfulness trainer opleiding. Dit gun ik meer mensen en het helpt bij het ontdekken van wie je bent en wat jouw "Why" is.”

9

“In de loop van de training meer zicht gekregen op mijn stresstriggers, meer rust gekregen en daardoor stappen gezet richting structurele verandering van het gedrag dat me als zorgprofessional regelmatig in de problemen brengt. Als kers op de taart ook weer meer plezier in de dingen, omdat ik de waarde van aandacht opnieuw heb leren kennen. Met dank aan de zeer professionele docente!”

10

“Sylvia heeft me uitstekend geholpen, ze is geduldig, kan concepten helder uitleggen en past de therapie aan naar je behoefte.”

10

“Ik heb de ACT therapie van Sylvia van Nierop als zeer prettig ervaren. Tijdens de sessies heb ik mezelf en de problemen waar ik persoonlijk tegenaan loop beter leren (her)kennen. Dankzij de sessies ben ik voortaan mentaal gewapend en zijn de problemen waar ik voorheen tegenaan liep steeds minder vaak voorkomend, en indien ze voorkomen zijn ze vrij vlot opgelost. Iedere dag merk ik vooruitgang dankzij de therapie. Heel erg bedankt Sylvia!”

10

“Het was voor mij een eye opener er achter te komen dat ik zo weinig in mijn gevoel zat en maar onbewust de dag door denderde. De training heeft mij heel veel rust en bewustwording gebracht, ik sta echt veel meer stil bij de keuzes die ik maak. Het online trainen met elkaar vind ik heel fijn, doordat je in je eigen omgeving bent helpt dit om de oefeningen makkelijker toe te passen in je dagelijkse leven, je oefent immers al thuis. Hierdoor is het makkelijker toe te passen.”

10

“Mijn psycholoog raadde destijds mindfulness aan als een optie voor mij. Ik zat mentaal (én daardoor uiteindelijk ook fysiek) aardig in de put en wellicht dat mindfulness mij ook kon helpen herstellen. Ik heb gekozen voor de één-op-één sessies samen met Sijmen. Terugkijkend op deze periode, ben ik een heus proces ondergaan. Als 22-jarige high performer kreeg ik best wat voor de kiezen en maakte ik het mijzelf daarbij soms bijzonder ingewikkeld. Samen met Sijmen ben ik in een diep proces van zelfontwikkeling gestapt, waarbij wij elkaar wekelijks zagen en ik ook thuis en in het dagelijks leven met de beoefening aan de slag ging. Hoewel mindfulness zich vooral bezig houdt met de interne huishouding, volgde door de nieuwe inzichten en manier van leven ook vanzelfsprekend de externe acties die nodig waren. Reflecterend ben ik dankbaar voor deze nare gebeurtenissen en daarbij aansluitend de mIndfulnesstraining, misschien had het gewoon zo moeten zijn om mij naar een hoger niveau te tillen? Ik kan een mindfulnesstraining bij Stresswise van harte aanbevelen.”

9

“De sessies die ik in de afgelopen weken heb doorlopen heb ik zeer prettig ervaren. Vooral het begrip tonen van mijn problemen en de hierop gevolgde trainingen is op kalme en op professionele manier door de trainer verricht. Ik ervaar minder spanningen in mijn lichaam.”

10

“Hele prettige ervaring gehad met Sylvia vanaf de intake tot en met de laatste afspraak. Een goed luisterend oor die je kan dwingen om goed over zaken na te denken of het van een andere kant te bekijken. Veel realisaties/openbaringen gehad door de gesprekken en therapie. Door de gesprekken en therapie met Sylvia ben ik beter bewapend tegen de problemen waar ik tegen aan loop, en probeer ik anderen te helpen met de handvaten die ik heb gekregen. Het is een prettig idee dat ik dit heb kunnen bereiken, en eventueel terug kan gaan als het minder gaat. Sylvia nogmaals hartelijk dank voor de prettige samenwerking en stappen die ik daardoor heb kunnen maken.”

10

“Ik vond het fijn om op deze manier geholpen te worden. Er werd zonder oordeel naar me geluisterd en ik heb zinvolle tips en advies ontvangen.”

9

“Ik zat vast met mezelf en door dit traject ben ik mezelf veel beter gaan begrijpen en gaan zien. Het traject was precies wat ik nodig had. Een therapeut die mij begreep en hielp mezelf te begrijpen. Een combinatie van therapie en mindfulness. Ik kan nu veel rustiger weer zelf verder.”

10

“2,5 maand geleden kwam ik uitgeput aan bij mijn eerste sessie bij Tanya. Ik liep al tijden met burn-out klachten en was opzoek naar een therapeut om niet alleen mijn klachten te verhelpen maar ook om te zorgen dat ze nooit meer terug komen. Met zowel mindfulness training als ACT therapie kwamen we vrij snel tot de kern van mijn burn-out. Overtuigingen waaruit ik leefde zonder dat ik mij daarvan bewust was door vroegere gebeurtenissen / herinneringen. Tanya heeft mij op een hele fijne en warme manier door de sessies heen begeleidt. Na 6 sessies ben ik vol nieuwe energie de deur uitgelopen en kan ik mijn leven weer gaan oppakken in veel meer rust en vrijheid dan ik had durven dromen. Tanya ontzettend bedankt voor alle fijne sessies en de nieuwe inzichten!”

9

“Na een lange tijd met neerslachtige en depressieve gevoelens rond gelopen te hebben kwam ik bij Sylvia /Stresswise terecht. Ik durfde dit nooit aan maar ik kwam gewoonweg niet verder in mijn leven. Na een aantal sessies kreeg ik al meer vat op mijn leven maar vooral ook op mijzelf, en dit breidde zich uit naar een positievere instelling. Durf nu ook meer mijn angsten te overwinnen en veranderingen aan te gaan.”

10

“Mijn man en ik hebben relatietherapie gevolgd bij Mariëtte. Mariëtte is een hele fijne vrouw waarbij wij ons heel erg op ons gemak voelden. Ze is een eerlijke vrouw en zegt waar het op staat. Dit is misschien niet altijd leuk, maar was wel nodig om vooruit te komen in onze relatie. De gesprekken met haar hebben ons heel erg geholpen om onze relatie te verbeteren. Ze heeft ons meerdere handvatten gegeven waarmee we kunnen blijven werken aan onze relatie. We kunnen het aan iedereen aanraden, ook (en misschien dan vooral) als er geen problemen in de relatie zijn.”

9

“Ik heb ACT-therapie gevolgd bij Stresswise naar aanleiding van een burnout op mijn werk. Ik heb de sessies bij Silvia als zeer prettig ervaren, ze is een fijn persoon met kennis van zaken, oprechte persoonlijke interesse en ze is niet bang om je de spiegel voor te houden of door te vragen. Mede daardoor heb ik veel nieuwe inzichten gekregen en er ook echt veel aan gehad.”

10

“De cursus 'Mindful eten' beviel zo goed dat ik twee keer heb meegedaan. Omdat ik al bij de eerste cursusavond merkte dat de stof waardevol is en diepere lagen aanraakt. En omdat ik besefte dat verandering echt mogelijk is, zodra ik zou 'begrijpen' waarom ik al zo lang in hetzelfde kringetje ronddraai. En het is gelukt. Ik ben uit het kringetje gestapt. Eten is van een voortdurend gevecht in mijn hoofd veranderd in een paar genoeglijke momenten per dag. Wat een bevrijding. En o ja, ik val af, langzaam maar zeker. Inmiddels is het veel belangrijker voor me dat ik energie overhoud die niet meer naar het gevecht in mijn hoofd hoeft te gaan. Mijn gehechtheid aan (over)eten heeft plaatsgemaakt voor een gezonde relatie met voedsel. Hoera!”

10

“Ik vond de trainer héél prettig, ontzettend veel geleerd.”

10

“Ik heb de cursus ‘Begeleid afvallen’ gevolgd bij StressWise. De cursus heeft me precies gebracht waar ik naar zocht. Ik wilde niet levenslang diëten maar een duurzame en gezonde relatie met voeding aangaan. Tijdens de cursus zijn voor mij vele deuren op gegaan en heb ik enorm veel tools gekregen om om te gaan met moeilijke momenten en kan ik nu veel eerder ingrijpen bij mezelf. Ik zou iedereen de cursus aanraden die structureel iets aan ongezond eetgedrag wil doen!”

9

“Hele fijne duidelijke pakkende cursus, ging soms Wat snel. Fijne online coach Michel! Nam echt de tijd voor ons, voor vragen en voor tips etc.”

10

“Ik heb de cursus als zeer prettig ervaren. Er was tijdens de cursus veel betrokkenheid van de mede cursisten als van de trainer. De oefeningen waren fijn en nuttig en met theorie werden ze goed onderbouwd.”

8

“Hoewel ik vanwege gewijzigde omstandigheden eerder ben gestopt met de therapie, vond ik de gesprekken met Ingrid erg prettig. Het voelde vanaf het eerste gesprek heel vertrouwd om dingen met haar te delen.”

9

“De sessies zorgden ervoor dat ik de kracht in mezelf weer vond. Hetgeen wat er altijd al was, maar voelde alsof ik het een beetje kwijt was. Jolanda gaf mij het gevoel dat alles er kon zijn. Het begrip naar mij toe met de juiste reflectie en de juiste vragen gaven een goed duwtje in de rug. Soms heb je namelijk net een klein duwtje nodig en dat deed Jolanda op de juiste manier.”

9

“Goede luisteraar en goede terugkoppeling in duidelijke zinnen van de hoofdzaken. Goede samenvatting. Vriendelijke guidance.”

9

“Ik heb met plezier deelgenomen aan de trainingen mindfulness. Het was zoals van tevoren werd aanbevolen en meer. Zeker niet vaag en wazig, maar concreet, leerzaam en verrijkend. Ik heb ook echt het idee dat ik blijvend ga inzetten!”

8

“Ik heb in een relatief korte periode heel veel geleerd over hoe mijn brein werkt. Ik ben bewuster geworden van patronen die in mijn jeugd zijn ontstaan en heb geleerd hier afstand van te kunnen nemen zodat ik er objectief naar kan kijken. Ik heb opdrachten moeten doen die mij helpen geholpen dit te oefenen, dat werkte heel goed. Ook ben ik bewuster geworden van mijn emoties en waar ze vandaan komen, dat het geen zin heeft om deze weg te duwen maar dat je ze juist ruimte moet geven. Ik heb geleerd in mijn relaties beter te communiceren over mijn gevoel en handvaten gekregen hoe ik beter die ruimte kan nemen. Ik heb nog steeds een weg te gaan, maar voel me nu zelfverzekerder over mijn emotionele ontwikkeling.”

10

“My therapist was very understanding and productive in helping me. He actually helped me with what I was struggling with, which I really appreciated. I liked the tasks that we worked on and my life has changed :)”

10

“Speciaal voor mij en een andere deelnemer was er een groepstraining gestart, wat ik echt super vond! In de training heb ik veel over mezelf geleerd in een veilige omgeving. De locatie in Eindhoven was heel rustgevend met een prachtige tuin. Het 'huiswerk' vond ik best een opgave, maar ik schrijf me ergens voor in en dan maak ik daar ook ruimte en tijd voor. Ik heb ook geleerd hierin flexibel te zijn en ook niet mezelf een verplichting opgelegd te krijgen. De wekelijkse bijeenkomst bestond uit minfulnessoefeningen en opdrachten die we samen besproken. Ik vond vooral die opdrachten erg fijn. Kim, onze trainer, stond open voor ons. We mochten haar altijd een berichtje sturen bij vragen. Daar heb ik aan het einde gebruik van gemaakt en dat was erg fijn. Ik heb geleerd om mijn emoties meer te accepteren en goed voor mezelf te zorgen. Ook heb ik geleerd dat ik altijd een keuzemogelijkheid heb, en dat ik niet zo zwaar hoef te hangen aan mijn gedachten. Ik heb al met al de hele 'reis' prettig en leerzaam ervaren, ondanks dat ik ook ooit ongewenste emoties tegenkwam. Maar dat is juist mindfulness, om daarmee om te gaan en er een accepterende band mee te vormen. Ik heb ook geleerd mild en vriendelijk naar mezelf te zijn”

10

“Bedachtzaam, doorgrond en aimabel.”

9

“Jammer dat het online was, maar dat heeft Henriette goed opgelost. Was een fijne cursus. Nu ervoor zorgen dat het echt in het leven integreert :-) Je krijgt een mooi boek, met yogamat en kussen erbij.”

10

“Mijn ervaring is heel erg positief! Ik vond de inhoud van de therapie en hoe het uitgelegd werd heel erg goed en begrijpbaar.”

9

“Ik heb 5 sessies gehad bij Hester en vind haar heel doortastend en ze komt op een respectvolle manier snel tot de kern van moeilijkheden. Het is een zeer professionele therapie maar met een laagdrempelige aanpak, wat zorgt voor een fijne sfeer waarbij je je op je gemak voelt. Ik heb nuttige inzichten gekregen tijdens de therapie, die ik goed kan gebruiken in de relatie maar ook daarbuiten. Ik kan stellen deze therapie aanbevelen die bereid zijn om eerlijk naar zichzelf te kijken en tot de kern van hun problemen willen komen. De methodieken die Hester gebruikt zijn interactief en en praktisch en bieden goede handvatten voor het verdere leven.”

8

“De eerste twee sessies moest ik wennen en twijfelde ik of dit het juiste voor mij was, maar daarna was die twijfel weg. Het is ook kwestie van elkaar leren kennen en aftasten. Ik ben erg blij dat ik de stap genomen heb. Een stap die ik iedereen kan aanraden. Het is verhelderend, soms confronterend en nuttig.”

9

“Een praktische cursus om te leren om gaan met mindfulness. Hoe kan je mindfulness toepassen in het dagelijks leven om meer in het hier en nut te zijn ipv in het hoofd. Hoe om te gaan met de vele gedachten. De sessies zijn een soort feestje voor het hoofd.Leef je te veel in het hoofd en/of heb je last van pijn in het lichaam zonder dat deze een aanwijsbare reden hebben, kan ik je deze cursus zeker aanraden.Wil je gewoon meer mindful door het leven gaan, kan ik je deze cursus zeker ook aanraden.”

8

“Victor stelde rust uit ,daarbij gaf hij de ruimte om je als cliënt te uiten 'alles mag waar zijn "De behandeling was kort en krachtig en als prettig ervaren”

8

“Door open te staan om alle oefeningen uit deze cursus te proberen ben ik er achter gekomen dat mindful omgaan met afvallen zijn voordelen heeft. Zo kan ik nu met meer rust en tevredenheid omgaan met afvallen. De oefeningen zijn toegankelijk, het groepsgevoel werkt motiverend en de cursus is leerzaam. Af en toe confronterend maar dat hoort er volgens mij bij om echt gedragsverandering te maken. Ik kan nu met minder stress en angst mijn kleinere doelen behalen. Verwacht alleen niet dat je meteen af gaat vallen. Ik ben wel ietsjes afgevallen (3kg) dankzij de cursus en ik heb een aangepaste lifestyle ontdekt. Daardoor ben ik overtuigd dat ik uiteindelijk mijn streefgewicht zal halen.”

9

“Ik heb een positieve ervaring gehad bij Stresswise. Mijn therapeute had een fijne individuele aanpak waarbij ze echt keek naar waar de behoefte lag. Het is fijn dat verschillende therapieën de ruimte krijgen bij Stresswise. Ik zou het zeker aanbevelen voor mensen die op zoek zijn naar bijv. meer diepte of wat 'andere' vormen van therapie.”

8

“Gedurende de sessies met Hanna van Ebbenhorst heb ik mezelf echt durven aankijken en kunnen voelen dat ik incongruent was. Ik heb door de vragen en oefeningen mezelf durven confronteren en de belangrijke vragen durven stellen en beantwoorden. Ik heb een spiegel voor gekregen die ik zelf nooit op deze manier voor mij neer had gezet. Na 7 sessies heb ik het vertrouwen gekregen dat ik de handvatten en tools in handen heb om verder te kunnen. Zo kan ik met mezelf blijven oefenen, maar soms ook accepteren en mijn gedachten laten passeren.”

8

“Ik zat vanwege mijn depressie bij Stresswise, ik had therapie van Silvia. Een hele aardige vrouw die de tijd voor je neemt als ik me verhaal vertelde. Ook komt Silvia rustig over wat mij ook rustig maakte. Ik volgde een Act therapie wat erg fijn bij haar was, ik had het gevoel dat ik er toe deedt. Act therapie heeft mij daarbij goed geholpen, je zit in een warm ingerichte kamer waardoor ik me snel op me gemak voelde.Silvia is een spontane vrouw die af en toe een grapje met me maakte om me even van me gedachte weg te houden waarna ze act therapie gaf, wat mij erg rustig maakte.”

8

“Ondanks dat de ACT niet helemaal aansloot op wat ik zocht, waardoor ik eerder ben gestopt, ben ik toch heel blij met wat ik heb geleerd. Ik vond het erg leerzaam en ga aan de slag ket de handvatten die ik tot nu toe heb gekregen. Ook was ik erg blij met Sylvia. Zij was een luisterend oor en legde ze alles duidelijk uit. Ook was ze altijd via de mail bereikbaar als ik een vraag had.”

9

“Mijn ervaring met Stresswise omschrijf ik als zeer positief. Ik heb geleerd om om te gaan met de chaos, stress en knelpunten in mijn leven. Daarnaast heb ik geleerd en handvatten gekregen om alles uit het leven te halen.”

7

“Ik vond het een mooie introductie in de mindfulness. Soms was het wat zoeken naar de exacte bedoeling van opdrachten, was het lastig om er tijd in te steken, maar daar zit toch juist de uitdaging van mindfulness in: als je er geen tijd voor hebt, dan heb je het juist nodig... Dat ben ik wel gaan inzien. Docente rustig, geduldig, vriendelijk.”

10

“Heel prettig ervaren. Ik had 1 op 1 mindfullness 8 weekse cursus. Het sprak me erg aan. Je krijgt handvatten die echt bij jou passen. Ik kon eerlijk zijn over dingen, die mij niet zo goed afgingen.”

8

“Het was een zeer leerzame cursus. Henriëtte heeft daarbij een grote rol gespeeld als een zeer betrokken en open docent. Ik kan het iedereen aanraden.”

10

“Vriendelijke en enthousiaste docent, fijne groep. Lange oefeningen zijn voor mij nog een brug te ver, maar de theorie en korte mindfulness momenten en oefeningen helpen me zeer!”

8

“Ik heb een vervelende periode gehad en ben op zoek naar meer verbinding met mijn gezin. Ons gezin is met vijf individuen en ik vind het lastig om verbinding te krijgen met mijn zoon. Mijn dochters gaan op zich prima. Door een keuzepunt te kiezen (positief of negatief) en daar bij stil te staan kan ik door op een opbouwende manier. Verder oefen ik met twee knoppen namelijk de ongemak knop maar ook de knop van meer ruimte geven aan anderen.”

9

“Ik heb echt goed kennis kunnen maken met mindfulness.”

9

“Wij hebben het traject bij Hester als erg prettig ervaren. Ze was goed in staat om ons tweeën dichter bij elkaar te brengen. Hester kan goed luisteren, samenvatten, vertalen van de boodschap, zet je aan het denken en geeft prettige aanvullingen bijvoorbeeld door middel van theorie over het stresssysteem.”

8

“Leerzaam. Je krijgt niet alleen de kans om je gevoelens uit te spreken, maar daarnaast krijg je goede trucs en handvatten om met bepaalde gevoelens om te gaan. Werkt dus (hopelijk) ook goed op de lange termijn.”

9

“Mijn therapie bij Stresswise zorgde ervoor dat ik mijn problemen omarmd heb. Met specifieke behandeling, die bij mij paste, en met toegevoegde uitleg via de mail kan ik veel beter met mijn problemen omgaan. Mijn therapeute gaf mij een veilige en begripvolle omgeving tijdens persoonlijke gesprekken. Hierdoor kon ik mijn problemen begrijpen en het advies goed toepassen.”

9

“Ik vond de trainingen en de methode die gebruikt werd goed bij mij passen. Ik ben zelf redelijk rationeel, en ik vond dat de methode en de gesprekken die ik had daar goed op inspeelde. Mijn gedachtes werden niet voor mij ingevuld, in plaats daarvan werd ik veel aan het woord gelaten en werd ik gepushed om zelf te gaan graven naar wat ik wilde zeggen. Voor mij was dit heel fijn, omdat ik nooit goed ben geweest in vertellen wat er in mij omgaat. Jolanda heeft mij echt goed ondersteund, ik heb me nooit ongemakkelijk bij haar gevoeld, en ze wilde altijd zeker weten dat ik alles verteld had wat ik eigenlijk wilde vertellen, maar soms niet durfde. Af en toe gingen de sessies niet helemaal over de methode, maar meer over waar ik op bepaalde momenten mee zat. Ik vond dit juist heel prettig, omdat ik de methode thuis zelf kon doornemen, en tijdens de sessies met Jolanda kon praten over wat me dwarszat. Vaak koppelde we dat aan het einde wel met de theorie, wat voor mij voor een goede balans zorgde. Ik zou het zeker aanraden, want ik ben er voor mijn gevoel beter uitgekomen.”

10

“In totaal heb ik nu 8 sessies met Corine gehad en elke sessie heeft me geholpen met verschillende relatieproblemen. Zo begrijp ik nu beter wat ik nodig heb in verschillende relaties, zie ik bepaald gedrag van anderen anders en kan ik door deze inzichten beter om gaan met relaties waarin mijn behoeftes niet worden voldaan. Zo liet Corine me inzien dat door een relatie los te laten ik ruimte creëer voor een nieuwe relatie waarin mijn behoeftes beter worden vervuld - iets waar ikzelf niet op zou komen. Al tot al ben ik heel erg tevreden met Corine haar hulp en ik raad haar sterk aan. Ze is een geweldige therapeut en ze heeft me zeker geholpen mezelf en anderen beter te begrijpen; iets wat naar mijn mening mijn hele leven waardevol is.”

8

“Ik vond de cursus goed en inzichtgevend. Waar ik moeite mee had, is dat de stof die normaal in een live cursus wordt gegeven, nu in minder tijd wordt gegeven, omdat de online cursus bijeenkomsten korter duren. Waardoor we er wat snel doorheen moesten, en ook niet alles konden behandelen. Er ging ook tijd verloren aan wachten op bijvoorbeeld mensen die te laat waren of powerpoints die het niet deden. Hierdoor ging er een stukje verdieping verloren en dat vond ik jammer. Op die manier beklijft het ook minder. Ik vond de therapeut wel heel prettig!”

10

“Al direct vanaf de intake heb ik een goed gevoel gehad bij Mariëtte. Het behandelplan sloot goed aan bij wat ik nodig had om weer verder te komen. Mariëtte stelt je op je gemak, stelt de juiste vragen en laat de invulling van de afspraak goed passen bij wat er op dat moment speelt. De gesprekken waren persoonlijk en voelde veilig aan. Als ik weer hulp nodig heb weet ik met wie ik contact opneem!”

8

“Als je nooit tijd (over) hebt, ga dan juist mindfulness doen. Drukte blijft er altijd maar het is fijn als je desondanks de rust in jezelf kunt vinden en bewaren. Ik heb veel inzichten opgedaan en ik voel dat ik er echt profijt van heb. Fijne & ervaren therapeute.”

9

“Het eerste telefonisch contact voelde al goed. Gedurende de 8 sessies die ik met Jeroen heb ervaren, gaf hij mij een vertrouwd gevoel en heeft mij prima begeleid. Door de juiste vragen te stellen en opdrachten te geven ben ik in positieve zin, beinvloed om mijn leven extra inhoud te geven. De aansluitende online modules en duidelijke documentatie hebben daar zeker bij geholpen. Al met al een prima ervaring.”

9

“Tijdens een zware periode doorverwezen via Stresswise naar Manon Claassen.Ze heeft mij ontzettend fijn geholpen. Ze heeft mij handvaten gegeven, zodat ik mijn leven weer op de rit kon krijgen.Mijn beeld is nu weer helder en het lukt mij om te focussen en te genieten.de gesprekken heb ik als heel prettig ervaren!Bedankt Manon!”

8

“Gesprekken die moelijk en fijn waren tegelijkertijd. Helpende oefeningen, die ik nu zelf goed kan toepassen in mijn dagelijkse leven.”

9

“Ik ben te zwaar, heb diabetes en ik heb vele soorten diëten geprobeerd. Veel methodes gevolgd, veel lijstjes gemaakt, mezelf veel restricties opgelegd en vooral veel plannen gemaakt.En elke keer liep ik toch weer tegen dat ene keuze moment. Ik ben moe: ga ik nu slapen of ga ik nog een filmpje kijken? Ik heb al gegeten: ga ik nog iets snaaien of laat ik het erbij? En elke keer weer is het patroon: 2 weken goed gedrag om vervolgens 3 weken slecht te gaan met als resultaat: een zwaarder lichaam en een negatief zelfbeeld.Diep van binnen wist ik dat ik handvaten nodig had voor dat keuze moment en toen kwam ik uit op StressWise: Begeleid Afvallen en lieve Hanna :-). Die handvaten heb ik nu gekregen en daar ben ik StressWise en Hanna zo ongelooflijk dankbaar voor.In 8 mooie sessies heb ik kennis gemaakt met de wereld van Mindfullness en ACT. In die 8 sessies heb ik geleerd hoe om te gaan met dat ene keuze moment.Eerder had ik al gehoord van termen zoals: leven in het hier en nu, acceptatie en commitment. Maar het wordt echt pas duidelijk in een traject zoals deze waarbij je elke week op onderzoek gaat. Je krijgt huiswerk mee en je leert jezelf helemaal opnieuw kennen. Het was echt precies wat ik nodig had.Ik ben al afgevallen en mn suikerspiegel is gedaald: en nog belangrijker: ik ben weer een stuk aardiger tegen mezelf.In die 8 sessies kom je zeker tot een resultaat, maar het echte werk begint uiteraard erna. In mijn reis naar een gezonder levensstijl ben ik nu in ieder geval een stap verder, een flinke stap verder!”

10

“De ACT-training heeft me waardevolle inzichten en handvatten gegeven waarmee ik zelf verder kan. Het contact met Hanna heb ik als erg prettig ervaren; ze laat je altijd op je gemak voelen. Met een open, liefdevolle en flexibele benadering wist ze me te bereiken op momenten dat ik dat zelf niet kon. Ze kijkt met je mee zonder oordeel te vellen, is altijd bereid om bij te sturen en de sessie in te richten naar datgene waar jij op dat moment nodig hebt. Hanna heeft me het zachte duwtje in de juiste richting gegeven dat ik nodig had. Er is nog een lange weg te gaan, maar met kleine stapjes kom je ook vooruit. Ik zal de goede gesprekken koesteren!”

10

“Ik was een beetje huiverig voor het online gedeelte maar het was super gedaan. Thuis in je eigen fijne omgeving de oefeningen doen, voldoende persoonlijke begeleiding ook. Ik heb er enorm veel van geleerd.”

9

“Ik ben er in de training achter gekomen dat ik door de jaren heen een chronische stress heb opgebouwd, Ik heb mezelf beter leren kennen. Confronterend maar tevens leerzaam. Nu heb ik handvatten aangereikt gekregen om hiermee om te gaan en is het zaak om deze te blijven toepassen. Met handvatten bedoel ik dan het mediteren, het mindfulness bezig zijn èn blijven. Het heeft een enorme toegevoegde waarde om de stress op dat moment te handelen. Vooral ook de 3 minuten ademhaling om ruimte te krijgen. Henriëtte Rutten, onze trainster heeft het op een hele fijne, begrijpelijke en warme wijze aan ons verteld. De 8 avonden zijn voorbij gevlogen, het was 1.5 uur maar dat is eigenlijk te kort voor de informatie en theorie die je krijgt aangeboden. Maar toch, een dikke pluim!”

9

“Fijne cursus met zowel theorie als praktijk. Ook online kan deze cursus goed gegeven worden. Het was heel fijn om de verschillende meditaties te leren. Starttijd was voor mijn prima, maar veel medecursisten hadden moeite om het te halen. De cursustijd van 1.5 uur is wel krap. Tip: oefenen met via zoom een presentatie delen”

8

“Rewas heeft mij op een fijne manier geleerd vaker uit mijn hoofd te stappen en meer naar mijn lichaam te luisteren en in het hier en nu te zijn. Het traject voelde alsof het persoonlijk op mij was afgestemd en na een aantal sessies merkte ik persoonlijke groei en ontwikkeling.”

9

“Mijn ervaring was op sommige momenten erg confronterend voor mezelf: wie ben ik en wat wil ik? Wat vind ik belangrijk en hoe handel ik daar naar? Dit traject heeft mij geholpen op mijzelf beter te begrijpen. Daardoor weet ik nu beter wie ik ben, wat ik belangrijk vind en hoe ik de toekomst tegemoet wil gaan. Hester heeft mij, mede door mindfulnessoefeningen en concrete denkoefeningen, in laten zien welke onbewuste factoren invloed kunnen hebben op mijn gemoedstoestand. Verder heeft dit traject mij geleerd bepaalde ‘negatieve’ aspecten te omarmen en deze te beschouwen als onderdeel van wie ik ben. Een aanrader voor iedereen die (even) in de knoop zit.”

10

“Door de Covid perikelen is het helaas niet makkelijk om fysieke bijeenkomsten te volgen. Gelukkig was er vanuit StressWise een mooie oplossing via de video waarbij lesmateriaal werd thuisgestuurd inclusief kussen en yogamat van prima kwaliteit. Samen met Jen afspraken gemaakt over onze 8 afspraken, maar die afspraken liepen allemaal in de soep door eigen werk- en of privé omstandigheden. Met onuitputtelijk geduld toch uiteindelijk 8 bijeenkomsten gevolgd waarbij de nadruk niet zozeer lag op het boek zelf, maar om de ervaringen tijdens het proces. Jen wist goed aan te voelen wat op welk moment nodig was, en was bijzonder creatief in het aanpassen van de cursus op mijn behoeften. Naast haar prettige uitstraling en kennis komt zo mij over als een bijzonder goed mens. Ik kan dat niet anders dan iedereen aanraden om bij Jen een 1 op 1 mindfulness cursus te volgen.”

9

“Therapie met Jeroen Kortooms was erg fijn, het heeft mij enorm geholpen. Jeroen is geduldig en fijn om mee te praten.”

9

“Ik heb de sessies met Sylvia als erg prettig ervaren. Ik voelde me niet alleen gehoord, maar ik had ook het gevoel dat we echt doelgericht en praktisch bezig waren. Ik heb handvaten gekregen waarmee ik kan oefenen, en die ik kan toepassen in m'n dagelijks leven.”

10

“Ik heb via Stresswise bij Hanna een ACT-traject gevolgd. Ik voelde me al tijden heel alleen en anders dan anderen, en had dikke twijfels over of ik een psycholoog zou treffen die bij mijn persoonlijkheid aan zou sluiten. Maar ik kon me vinden in de beschrijving van ACT, en na een paar maanden worstelen met het idee van hulp zoeken heb ik toch contact gezocht. Dat bleek een goede keuze. Ik heb nog nooit eerder om psychologische hulp gevraagd, en was enorm bang. Gelukkig bood Hanna aan om voorafgaand een eventuele afspraak even te bellen om te kijken of ik het fijn zou vinden om met haar te praten. In een halfuurtje aan de telefoon kon ik mijn verhaal kwijt en werd ik warm en vriendelijk ontvangen. Het was dusdanig fijn dat ik zo snel mogelijk een afspraak wilde vastleggen. Uiteindelijk heb ik 3 maanden bijna wekelijks met Hanna gepraat over mij. Ik werd begrepen en ik voelde me volledig geaccepteerd. Er was ruimte om alles te zeggen wat ik voelde, en ik werd door Hanna aangemoedigd om dat ook echt te doen. Op die wijze heb ik onverwachts dingen behandeld en verwerkt die ik allang had afgeschreven. In mijn laatste sessie met Hanna was het voor ons beiden duidelijk dat ik er voor nu niets meer te zoeken heb. Ik heb een immense groei doorgemaakt en ben rijk geworden aan hele waardevolle nieuwe perspectieven. Dit traject heeft heel goed aangeslagen, maar ik heb door dat ik nu klaar ben om met deze verrijking mijn vleugels uit te slaan en de wereld te verkennen. Het is heel fijn om niet het gevoel te krijgen dat er nog redenen waren om te blijven. Ik ben heel dankbaar voor de relatie die ik met Hanna heb opgebouwd. Ze is een uniek, inspirerend en wonderlijk persoon, en iemand die ik van mijn leven niet zal vergeten.”

10

“De MBSR training heeft mij inzicht gegeven in hoe ik bewuster om kan gaan met stress, gevoelens en gedachten. De basistraining is een eerste stap. Omdat ik heb ervaren wat de oefeningen voor me kunnen doen, ben ik gemotiveerd om dit in het dagelijks leven door te voeren. Hester is een prettige en vriendelijke trainer. Ze legt alles heel goed uit, is rustig, gedecideerd en luistert aandachtig.”

10

“Manon zette vanaf het eerste moment een veilige omgeving voor mij neer. Ze is vanaf het begin duidelijk. Geen zweverig gedoe. Zij heeft mij over dingen na laten durven denken, waar ik voorheen niet over na durfde te denken. Zij heeft mij bij elke stap goed begeleid. Door Manon heb ik een belangrijke beslissing in mijn leven kunnen nemen, waar ik volledig achter sta.”

9

“Sylvia is een open persoonlijkheid die er ook niet voor terug schrikt om de mens achter de therapeut zichtbaar te laten zijn. Dit zorgt voor verbinding en fijne samenwerking. Sylvia observeert en luistert en past de therapie aan daar waar nodig om tot een gericht resultaat te komen. Ze neemt je mee op een reis waarin je leert zelf een passende koers te ontdekken die je verder brengt. Daarmee wordt de therapie een bijzondere ontdekkingstocht die inzichtelijk maakt welke waarden leiden tot een inspirerend en creatief leven waarin emotie en ratio er beiden kunne zijn.”

9

“Ik ben door de cursus meer na gaan denken over hoe ik in het leven sta en hoe ik verder wil. De cursus rijkt je door middel van een zeer deskundige therapeute en een cursusboek een helpende hand. Je leert dat je gedachten er mogen zijn en dat je de regels die je jezelf oplegt niet altijd te hoeven worden nageleefd, je moet niks maar mag alles! Een cursus die ik iedereen, die altijd maar druk in zijn/haar hoofd is, kan aanraden. Dank je wel Jolanda voor de fijne sessies!”

8

“In het begin was ik een beetje sceptisch. Dacht waarom is de training vooral gebaseerd op mindfulness. Maar na de eerste les, werd het me al snel duidelijk dat het anders eten en je leefstijl aanpassen een eerste stap is naar het afvallen. Daarna kwam de tweede stap, het herkennen van de signalen waarom je van die eetbuien heb en het achter komen wat voor soort eter je bent. Dat heeft mij aan het werk en denken gezet. Het belangrijkste wat ik heb geleerd van de trainingen is dat ik bewuster ben gaan eten, wanneer ik een terugval heb de aangeleerde oefeningen toepas en dat ik doordat ik aan mijn mindset ben gaan werken veel beter in mijn vel zit en daardoor alleen maar meer zin heb om verder te gaan met hetgeen wat ik de afgelopen maanden geleerd heb. Vond het een hele fijne manier van training geven. Individueel en via zoom. Ik ben meer dan tevreden en heb het verschil van toen ik begon naar waar ik nu sta heel bewust ervaren. Dank daarvoor Hanna!”

10

“In een 8 weekse 1 op 1 mindfullness training van Jeroen Kortooms heb ik veel geleerd over mijn eigen verleden en toekomst. De training volgt de ACT aanpak en wordt ondersteund met een goed opgebouwde handout en een tweetal apps. Ik heb leren omgaan met negatieve ervaringen en om zelfverzekerder en vriendelijker in het leven te staan. Het heeft mijn zelfreflectie verbeterd. De sessies zijn niet zweverig maar juist heel pragmatisch. De omgang met Jeroen is ontspannen en open, met af en toe een flinke challenge voor mezelf.”

9

“Het doorlopen van de cursus samen met Henriëtte vond ik erg fijn en leerzaam. Met het boek en een aantal praktische oefeningen van mindfulness en meditatie leer je hoe je met de dagelijkse obstakels om kunt gaan die je uiteindelijk helpen op de langere termijn zowel geestelijk als lichamelijk. Het heeft mij persoonlijk een stuk kalmer gemaakt en het heeft mij geholpen met de opvoeding van mijn kinderen en in de relatie met mijn partner. Ik kan het dan ook iedereen van harte aanbevelen.”

8

“Door deze stap te nemen, een echte sprong in het diepe, niet wetende wat het me zou brengen.. ben ik erg blij dat ik het heb aangedurfd. Mijn hoofd stond altijd aan, met wat andere vonden, wat ik er van vond, enzovoort. Tijdens het traject heb ik geleerd dat sommige ervaringen / gedachten / gevoelens er mogen zijn en dat juist andere het alleen maar moeilijker maken. Het is moeilijk uit te leggen, je moet het ervaren!! Het heeft mij weer meer met de benen op de grond gezet, bewuster te leven en daardoor minder onzeker te zijn. Alle dank daarvoor.”

8

“Zeer leerzame cursus waarbij goed gekeken wordt naar de cursist zijn of haar persoonlijkheid waarop vakkundig ingespeeld word. De therapeut was zeer bekwaam in het aanleren van de materie.”

10

“Mijn contact met de therapeut heb ik als erg fijn ervaren; rustige, vriendelijke vrouw die goed naar je luistert en je aanspoort dieper na te denken. Veel oefeningen mee gehad, de een passender dan de ander, maar allen goede inzichten gebracht. Ik heb het idee dat ik meer over mezelf ben komen te weten en daarom ook beter om kan gaan met bepaalde situaties.”

9

“Mijn hulp vraag was o.a. meer rust in mijn hoofd. Mijn emmer zat vol en ik was non stop gespannen. Vanaf het eerste telefoon gesprek voelde ik me op mijn gemak bij Ilonka. Door haar fijne open houding durfde ik al vanaf de eerste sessie mijn hart te luchten. Ze heeft een persoonlijke aanpak en kijkt echt naar wat per sessie bij mij aansloot op dat moment. Zo was elke sessie erg waardevol en ging ik altijd met een fijn en opgelucht gevoel weg. Mijn hoofd heeft zoveel meer rust gekregen. Ik krijg reacties op mijn werk (jeugdzorg) dat er een groot verschil is tussen "Franny voor ACT en Franny na ACT!" of "Ik wist niet dat jij zo gezellig kon zijn". Ik heb veel over mezelf geleerd en veel handvaten gekregen die ik kan blijven gebruiken en daarmee de rust in mijn hoofd kan bewaren. Ik ben erg dankbaar dat Ilonka mij zo heeft kunnen helpen. Bedankt!”

10

“Door het volgen van de sessies heb ik een beter inzicht gekregen in de oorzaken v.w.b. de stress die ik ervaar. A.d.h.v. van de handvaten die ik heb verkregen ben ik beter in staat om me meer bewust van de automatische piloot af te sluiten en kan daardoor beter met stress omgaan. Vandaar dat ik Claudia hartelijk wil bedanken voor haar professionele adviezen en begeleiding gedurende mijn traject.”

9

“Omdat ik overspannend thuis zat, heb ik contact gezocht met Stresswise. Het eerste contact met Claudia voelde meteen goed. Ze deed een korte analyse waaruit direct een aantal pijnpunten inzichtelijk werden gemaakt. We zijn hiermee aan de slag gegaan en dat heeft me enorm geholpen weer vertrouwen te krijgen in mezelf. Ik heb veel geleerd over stress, het verschil tussen goed voelen en 'goed voelen'. Een waardevol traject.”

8

“Ik kan nu veel beter met lastige gevoelens omgaan en mijzelf ruimte geven. Rust momenten nemen lukt mij nu ook erg goed. Ik zie de toekomst een stuk rooskleuriger tegemoet.”

10

“Prettige sessies gehad met een ontspannen sfeer. Leuke opdrachten als huiswerk en veel variatie in oefeningen.”

9

“Hanna heeft vanaf het begin naast mij gestaan en mij ondersteund in een lastig proces. Daar waar ik tegen dingen aan liep heeft ze mij geholpen om er op een andere manier tegen aan te kijken/mee om te gaan en er niet voor weg te lopen. Het waren veilige gesprekken waar ik er echt mocht zijn zoals ik ben. Daarnaast heb ik geleerd om trots te zijn op wie ik ben en op mijn prestaties. Mede dankzij Hanna sta ik veel gelukkiger in het leven.”

8

“Voor mij was het bij Loes als thuiskomen. Iemand die mij begrijpt en dezelfde taal spreekt. De gesprekken met Loes hebben mij veel nieuwe en waardevolle inzichten gegeven. Het feit dat het online was voelde nooit als een belemmering. Het ACT traject dat ik volgde sloot precies aan op mijn wensen en behoeften!”

10

“Mijn coach Ilonka heeft mij perfect begeleid. Haar manier van coaching vond ik zeer prettig. Ik ben Ilonka zeer dankbaar!”

10

“Ik kwam met burn out klachten bij Anna & Stresswise. In 8 weken heb ik voor mijn gevoel een transformatie doorgaan, ik heb er enorm veel aan gehad. Eigenlijk zou iedereen (ook zonder stress / burnout) een ACT traject moeten doorlopen! Absoluut een aanrader en mijn dank is groot. Anna is top, fijne klik, humor en scherpe inzichten.”

10

“Fijn om meer over jezelf te leren. Uiteindelijk krijg je meer vertrouwen”

10

“Elke vrijdag had ik zin om weer naar Jacqueline te gaan. Ze nam me mee in de wereld van mindfulness en oefeningen vanuit ACT. Mooie momenten waren de eyeopeners die ik had en ook de zeer praktische aanpak paste heel goed bij mij. Sommige oefeningen vond ik lastig en dan had ik geen zin, maar door het wel te doen merkte ik dat ik steeds makkelijker mee kon gaan in de oefeningen en ook dichter bij mijn eigen gevoel kwam. Iets wat ik graag wilde. Daarbij heb ik beter grenzen leren herkennen en ruimte voor mezelf gecreëerd. Jacqueline is zonder oordeel en met haar warme stem neemt ze je mee op reis. Ik zou het iedereen gunnen!”

10

“Ik stond zelf aanvankelijk nogal skeptisch tegenover meditatie of mindfulness, maar deze cursus heeft mijn hele idee daarvan veranderd. Hester is een erg fijne begeleidster, er was erg veel ruimte om die dingen te bespreken waar ik behoefte aan had. Hester was zeer bereid om mee te denken over hoe ik bepaalde dingen in mijn leven zou kunnen aanpakken, en hoe mindfulness daarbij zou kunnen helpen. Hester is iemand waarbij je je direct op je gemak voelt, en dat is essentieel voor een cursus zoals deze. Echt een aanrader voor iedereen die wat meer rust in zijn of haar leven zou willen hebben, en die wat meer van de dingen van alledag zou willen (leren) genieten!”

8

“de weg die ik samen heb bewandeld met mijn coach heeft geleid tot nieuwe inzichten voor mijzelf en handvatten gegeven voor het omgaan met pijn. Zeer apart om gedurende het traject te ervaren dat je via diverse (om-)wegen en zienswijzen gezamenlijk kunt komen tot je vooraf aangegeven doel. Ook de "bijvangst" gedurende het traject heeft geleid tot nieuwe en verdere inzichten. Daarbij is het zeer prettig om een goede klik en open mind-set te hebben met je coach. Bedankt voor het vertrouwen !”

8

“Fijne therapeute, heeft mij geholpen om meer bij me zelf te komen. De app die je helpt om thuis ook aan de slag te gaan. ik heb er veel aangehad.”

10

“Ik kreeg Resia als coach en ze is heel prettig en ontspannen in de omgang.heb veel rust ervaren bij haar, zeker in de gesprekken. Maar het allermeeste heb ik gehad aan het boek en de oefeningen online”

10

“Wij hebben een aantal sessies bij Victor gehad. Victor heeft ons op een prettige manier naar onze relatie en onszelf laten gekijken. In een vertrouwde, veilige setting hebben wij stappen gezet om meer verbinding in onze relatie te krijgen. Victor, bedankt voor je luisterend oor, tips en nieuwe inzichten!”

10

“Ik heb een aantal sessies bij Hester gevolgd om beter met mijn gevoelens om te kunnen gaan. Ik heb geleerd dat ik prima even de tijd kan nemen om binnenkomende gedachten een plek te geven (al kan dat even duren) voordat ik ernaar handel. Dit was een enorme eye-opener.”

9

“Ik heb enorm veel baat bij de sessies van Stresswise. Het heeft mij verder geholpen in meerdere persoonlijke struggles met lessen die ik mee kan nemen in de rest van mijn volwassen leven om deze een stuk rustiger en bewuster te ervaren.”

9

“Hester heeft ons heel goed begeleid in inzicht te geven van ons beider gedrag, patronen en reacties daarop. Ze geeft zonder oordeel duidelijke handvaten mee die altijd voor een verandering of inzicht in handelen/gedachten geven. Tijdens de sessies, geeft ze je de ruimte, aandacht en uitleg die nodig is om als stel én als individu te ontwikkelen.”

9

“Voor de mindfulness trainingen raakte ik snel verstrikt in negatieve gedachten, waar ik niet uit kon komen. In de trainingen heb ik geleerd om hier anders naar te kijken. Ik heb veel over mezelf geleerd en over de manier waarop ik met dingen omga. Ik ben me nu bewust van wat ik doe en denk en accepteer dat ook, waardoor ik zelf rustiger met alles omga.”

8

“Ik heb de therapie erg prettig ervaren”

9

“Mariëtte heeft een op mij toegespitste training mindfulness verzorgd die ik jaren geleden had moeten volgen. Haar persoonlijke aanpak heeft ervoor gezorgd dat ik bewuster en aandachtiger in het leven sta. Zonder oordelen en zonder sturende vragen heeft Mariëtte mijn eigen proces in de goede richting geleid. Waarvoor veel dank!”

9

“Tijdens de 8 sessies ACT heb ik leren inzien dat ik in het drijfzand van mijn eigen gedachten zat. Je leert problemen te erkennen en te beslissen wat wel of niet werkbaar is. Bovenal leer je jezelf beter kennen, zowel je lichaam als je karakter. Hierdoor kun je beter met confrontaties omgaan, jezelf beter begrijpen en je acties beter uitleggen aan de mensen om je heen. De combinatie van mindfullness en therapie zorgt voor een perfecte balans.”

8

“Ik ben heel blij dat ik de cursus heb gevolgd. Mariëtte geeft goeie duidelijke uitleg en heel professioneel in haar vak. Voor mij een voorbeeld hoe ik als coach zou willen zijn.”

10

“Na een zware burnout ben ik in een jarenlange spiraal beland waarin ik me eigenlijk dagelijks niet goed voelde. Ik voelde me constant gespannen en naar, ook sliep ik slecht. Alles voelde als moeten en het leven voelde te zwaar en ik was tot weinig in staat. Vroeger was ik een krachtige dame, was actief en hield van een beetje uitdaging, maar nu was ik constant bang voor een terugval, het was een verschrikkelijke tijd en er leek geen eind aan te komen. Van alles had ik al geprobeerd, van diverse psychologen, tig boeken verslonden, neurofeedback, diverse alternatieve geneeswijzen, burnoutcoach, etc, etc. Eigenlijk stond ik dus ook heel sceptisch tegenover nog een therapie, ik was er zo moe van. Maar Hanna prikte gelijk door mij heen, hield mij een spiegel voor wat anderen niet was gelukt. Ze hielp mij uit mijn spiraal te trekken, na elk gesprek met haar lukte het om beter met mijn klachten om te gaan. Ze heeft me geholpen me zowel lichamelijk als geestelijk weer beter te voelen. Hanna bedankt, ik ben zo blij dat je op mijn pad bent gekomen!”

8

“We hebben de maatjes mindfulness training gevolgd bij Hester. Hester vroeg goed door, was echt geïnteresseerd en zoomde in op waar wij als deelnemers op dat moment behoefte aan hadden. Dat maakt het een persoonlijke training, waarin we allebei aan bod kwamen. Juist door dit samen te doen, kun je elkaar tussen de bijeenkomsten in stimuleren en er daarna ook makkelijker mee verder gaan. Het boek helpt daarbij. Maar na de training is het zeker nog wel hard werken om mindfulness je echt eigen te maken.”

10

“Ik heb de Mindfulness training als erg prettig ervaren. Mijn therapeut was professioneel maar bovenal ook erg persoonlijk. Dit hielp mij ontzettend tijdens het proces, je bent hier geen nummertje. De praktijk is een fijne plek en heeft een aparte meditatie ruimte. De rode lijn door de training is gestructureerd en het werkboek is je houvast. De wekelijkse sessies zijn gebaseerd op jouw ervaringen en wat jij nodig hebt. Ik gun iedereen een cursus Mindfulness bij Stresswise, het heeft balans in mijn leven gebracht.”

9

“Ik heb het traject als heen fijn ervaren met Hanna. Ik heb eerder geprobeerd met psychologen aan mezelf en mijn angsten te werken, alleen helaas is dat in het verleden bij mij nooit succesvol geweest. De methode die Hanna bij mij heeft toegepast (ACT) heeft voor mij veel goeds gedaan en heeft mij geholpen om veel beter met mijn gedachten om te gaan en heeft daarbij dan ook bijgedragen aan een voor mij veel gelukkiger leven. Gedurende het traject kwam ik er alleen achter dat ik met veel meer zaken zat dan alleen mijn angsten. Daarom had ik soms het idee dat ACT niet altijd gefocust was op mijn angsten waarvoor ik in de eerste instantie naar een psycholoog ben gestapt, maar dat het vooral ook focuste op een beter en zinvol leven wat achteraf een mooie bijkomstigheid was van het traject. Als ik verder terugkijk op het traject had ik wel sommige situaties waarin ik niet helemaal durfde te zeggen waar ik precies mee zat los van mijn angsten. Dit is vooral omdat ik iemand ben die het lastig vind als mensen negatief over mij denken. Ik geloof niet dat Hanna dat ooit zou doen, alleen af en toe hield ik onbewust toch nog dingen achter. Dit heeft mijn traject in mijn ogen echter niet drastisch belemmerd. Ondanks dat ik me volledig op mijn gemak voelde bij Hanna, had het voor mij misschien geholpen als Hanna af en toe benadrukte dat ik alles kon delen of iets dergelijks in die trant. Wat voor mij erg effectief was, was dat we in de eerste sessie duidelijk hebben afgesproken hoe we het traject gingen doorlopen en op wat voor manier ik het prettig vond om benaderd te worden tijdens het traject: in mijn geval was dat vrij direct gewezen worden op de feiten. Ook haar transparantie was heel bevorderend in het traject. Ik voelde een hele goede klik met Hanna wat ook heel erg heeft meegeholpen in het traject. De laatste sessie ben ik uitgelopen met een onwijs bemoedigend gevoel, haar mooie woorden over mij hadden me echt geraakt en neem ik nu mee om mezelf nog verder te ontwikkelen.”

7

“We kwamen bij Mariëtte met de insteek om elkaar weer te vinden, waar we in de loop der jaren en in de waan van de dag elkaar hier en daar waren kwijtgeraakt. Natuurlijk: je moet het zelf doen, maar de vragen die Mariëtte stelde zetten ons aan het denken en lieten ons met een andere blik naar de ander kijken. Resultaat: we vormen weer een team, gaan niet meer de strijd aan maar proberen juist de synergie te zoeken. En lopen we weer eens vast - dat kan altijd - dan komen we weer bij Mariëtte voor een 'opfrisgesprek'. Een soort APK voor je relatie; soms is het een must.”

10

“De ACT therapie heeft mij geholpen om meer mindful te leven. Daarnaast heb ik meer rust gekregen tijdens mijn meditaties en beschik ik nu over meer zelfacceptatie. De sessies met coach Hanna vond ik prettig omdat ze goed aansloot bij mijn ontwikkelingsbehoeften en mogelijkheden.”

10

“Ik heb veel aan de cursus gehad. Weet nu mijn valkuilen en heb handvatten om mee te werken. Ben er nog niet maar zal moeten blijven werken aan meer mindful in het leven te staan. Prettig boek ook met goede oefeningen. Makkelijk met de QR-code. Kortom : heel fijn!! Francien is een fijne coach met een prettige stem. Ik heb haar persoonlijk bedankt voor haar begeleiding. Ik zou haar ook zo bij anderen aanbevelen.”

10

“Heel prettig dat ik zo snel geholpen kon worden. En geweldig dat ik bij Marian terecht kon. Ze zag naar mijn idee meteen in welke aanpak ik prettig vind, en dat ik veel zelf kan doen. Ze nam de tijd voor een heel heldere en duidelijke uitleg van de zaken. En ze gaf me precies de oefeningen mee die ik nodig had.”

8

“Prettige ervaring, waarbij ik me op mijn gemak voelde. Prettig om een luisterend en geduldig oor te hebben, en een traject dat positief op de toekomst is gericht. Handige praktische handvaten. Als plezierig ervaren!”

10

“Voor mij de eerste keer bij een therapeut maar bij Mariëtte voelde ik mij meteen op mijn gemak!”

10

“Fijne therapeute, goede uitleg over ACT en direct aan de slag! Zeer tevreden.”

2

“Lijkt allemaal heel mooi op de website, maar helaas niet in het echt.”

10

“Tijdens de coronacrisis kwam ik bij Jen terecht, iedere week weer een baken van rust als ik in welke gemoedstoestand dan ook binnen kwam. Ik heb de cursus mindfulness als heel fijn ervaren, daarnaast nam Jen altijd ruim de tijd om de ervaringen/struggles die ik had met me te bespreken en me het antwoord in mezelf te laten vinden. Nooit was ze daarbij sturend, altijd vol vriendelijke aandacht en objectief.”

10

“The experience was excellent as per Lukas have directly pointed what was needed for me. Everything ran smoothly despite I needed sometime to re-schedule some appointments .. All the technics learned & shared are still usefull and I won't be shame to come back later if needed ...”

8

“Ik heb echt geleerd meer mindfull te zijn. Tijdens deze sessies krijg je veel handvaten en tips om meer in het hier en nu te leven. Het voordeel aan de persoonlijke sessies is dat je persoonlijke tips voor in de praktijk krijgt. Hanna vond ik geïnteresseerd en ze stelde kritische vragen waarover je na ging denken. Het grootste gedeelte van mijn ontwikkeling lag natuurlijk bij mezelf. Je moet openstaan voor verandering en er daadwerkelijk tijd en energie in steken.”

9

“In verband met een burn-out ben ik in contact gekomen met Mariëtte. Vanaf het begin toonde zij zich begripvol, scherp doch opbouwend op zowel de werk als de privé situatie. Daarbij zet ze de persoon (met alle rariteiten, patronen en aannames) centraal en zorgt ze dat de inzichten en verbeterpunten vanuit de cliënt zelf komen. Wat hierbij helpt is een grote interesse en een rotsvast geloof in het goede van ieder mens.”

10

“Heel fijn gesprek gehad met Hanna, waarin echt goed naar me geluisterd werd en ze voor mijn gevoel met mij veel dingen naar voren haalde over mij die ik zelf niet echt wist. Ik heb zelf last van burn out en door Hannas aanpak heb ik nu in elk geval wat tools om me te helpen. Ik heb maar 1 sessie gehad, maar heb het gevoel veel geleerd te hebben. Erg prettige ervaring, zou het aanraden!”

8

“Prettig en leerzaam ..hoop dit in de praktijk te kunnen gebruiken ...tijd zal het leren”

9

“Als persoon ben ik niet iemand die zich snel bloot geeft. Maar al na het eerste gesprek was er gelijk een klik met Mariëtte. Dit heeft er in geresulteerd dat we open en zonder belemmeringen van mijn kant het traject hebben kunnen afwerken. Ik heb er heel veel mee gekregen vooral om mij zelf beter te herkennen in veel opzichten. Niet dagelijks maar toch een paar keer per maand kan ik mij zelf nu heel erg makkelijk resetten. Waarvoor dank !”

10

“Vaak ga ik mee in de gevoelens en gedachten die ik op dat moment ervaar. Dit beïnvloedt mijn keuzes en het maakt me vaak erg onrustig en niet meer gefocust. Ook vaak zijn het negatieve gedachten die mij uit balans brengen. Jij bent het niet waard, je doet het alweer verkeerd, je bent ook te langzaam, dat had je niet moeten zeggen en je doet veel te weinig op 1 dag, wat een loser ben jij... en zo kan ik nog wel even doorgaan. In de cursus heb ik geleerd meer te relativeren, te aanschouwen, gevoelens en gedachten te zien als golven die toch wel over je heenkomen, maar altijd erop vertrouwend dat het ook weer weggaat. En dat ik dat allemaal aankan. Ik ben er nog lang niet, maar deze cursus met Jen als onze guide heeft mij heel veel gebracht. Ik noem het een aanrader!”

10

“Training gevolgd bij Hester Noort. Goede ervaring! We volgden een programma maar er was ook ruimte om dit aan te passen op eigen vragen/situatie. Ik kan Hester aanbevelen!”

8

“De sessies bij Claudia heb ik als erg fijn ervaren en erg veel van geleerd. Het was een open omgeving met veel rust.”

9

“De meditatieoefeningen waren erg fijn, deze zal ik nog vaak gaan toepassen. Vooral het accepteren van je gevoelens, ook de negatieve, geven mij rust en het gevoel niet meer te hoeven vluchten. De training is persoonlijk en professioneel. Ik kan het iedereen aanbevelen.”

9

“Vanwege een burn-out ben ik op zoek gegaan naar een coach/psycholoog die ook een mindfulness achtergrond had, om niet alleen te praten, maar vooral ook meer aandacht te besteden aan mijn gevoel. Samen met Myrthe heb ik o.a. gekeken naar waar ik teveel energie aan kwijt ben (zowel privé als op werk) en hoe ik dit anders wil en kan doen. Elke sessie leverde weer heel nuttige inzichten op en gaf mij concrete handvatten om verder thuis mee te oefenen. Ik heb Myrthe ervaren als een hele fijne, betrokken en kundige coach die mij steeds weer herinnerde terug te gaan naar hoe iets voor mij voelt, ipv wat mijn hoofd mij allemaal vertelt. Dat is heel waardevol!”

9

“Via StressWise heb ik de achtweekse ACT gevolgd bij Hanna. Dit was voor mij een geweldige ervaring. Ik ging naar haar toe met een hoofd vol - met name negatieve - gedachten en leerde gaandeweg om mijn gedachten te observeren, terug te keren naar mijn gevoel en mijn lichaam en ik heb verschillende technieken aangereikt gekregen om zelf om te gaan met deze gedachten. ACT is ontzettend praktisch en gericht op het hier en nu, waardoor je in korte tijd veel stappen zet en waardoor ik weer veel meer rust heb, geniet van kleine dingen en meer in het hier en nu leef. Hanna is een energieke en duidelijk therapeut, die aanvoelt waar jouw behoefte ligt en dit in alle respect en veiligheid bespreekbaar maakt. Ik heb veel geleerd van haar, en van de stappen van ACT. Bedankt!”

10

“In een warme, ontspannen en nuchtere setting heb ik inzichten kunnen opdoen die mijn leven serieus hebben verrijkt. Ik heb tools gekregen waarmee ik mijn levenspad kan bijsturen, meer in de richting van wat er echt toe doet voor mij. Super waardevol!”

10

“Ik heb veel geleerd over mindfulness en vond het inspirerend. De therapeute sprak van binnenuit, wat ze zei en uitlegde deed ze ook zelf (authentiek). Ze wist een goede sfeer te creëren en op vragen ging ze goed in. Daar waar nodig gaf ze goede tips. Materiaal van het boek was en is behulpzaam qua tekst en links naar oefeningen. Ik ben van plan om er blijvend gebruik van te maken om zo een gezonde balans te houden.”

8

“Zeer prettige sfeer die Maaike creëerde tijdens de cursus-avonden, waardoor er voldoende veiligheid ontstond om vanuit kwetsbaarheid te delen. Haar positieve houding en enthousiasme hielpen om ACT vaardigheden in het dagelijks leven toe te gaan passen. Geheel in haar eigen stijl, niet te theoretisch, heel authentiek.”

8

“Goede uitleg. Rustig alle tijd. Erg prettig. Een zeer prettige ervaring waar ik in het dagelijks leven zeker profijt van heb.”

7

“Op moment van aanmelden bijna direct een factuur sturen dat je binnen 14 dagen moet betalen komt niet vriendelijk over! Zeker als nog niet zeker is dat het doorgaat. Ik heb direct betaald toen ik definitief hoorde dat het doorging. Dat lijkt mij vroeg genoeg. Hierna te lang moeten wachten op factuur die je nodig bent om declaratie in te dienen. Marieke is verder een erg prettige trainer! Hiervoor alleen maar complimenten!!”

9

“Gedurende de cursus heb ik geleerd tot rust te komen en heb ik ervaren hoe het is om de situatie te accepteren hoe die is, in plaats van te berusten. Dit lukt echter wel pas na een aantal weken oefenen. Juist als je er zonder verwachting instapt leer je ontzettend waardevolle dingen die ik in mijn rugzakje meeneem in de reis door mijn leven. Ik kan de therapeut ontzettend aanbevelen. Ze kon goed uitleggen, is erg vakbekwaam, vriendelijk en was altijd bereid te helpen met vragen.”

7

“Het leven in het hier en nu was een leerzame ervaring en zal mij zeker helpen.”

10

“Ik kan deze training bij iedereen van harte aanraden m.i. hoef je hiervoor niet in een dal te zitten. Onder leiding van mijn therapeut Hanna van Ebbenhorst Tenbergen heb in 8 sessies mogen leren hoe ik ACT kan toepassen in mijn leven van alle dag. Mijn ervaringen met deze therapeut zijn uitstekend geweest en beveel haar dan ook van harte aan bij een ieder die deze training wil gaan volgen.”

10

“Ik heb een prettige ervaring gehad met Mariette van Stresswise. Ik was vooral op zoek naar een behandelaar bij wie ik snel terecht kon. Ik vind het altijd moeilijk om mijn verhaal te vertellen, maar bij Mariette ging dat eigenlijk heel gemakkelijk. Ik voelde me van het begin tot het eind op mijn gemak. Mariette luistert aandachtig, met empathie, en nooit oordelend. Ze faciliteert een gesprek waarin ik tot nieuwe inzichten ben gekomen, waar ik altijd dankbaar voor zal zijn. Vanuit het ACT-framework heb ik een nieuwe filosofie geleerd die ik in mijn leven zal blijven toepassen. Mariette pastte zich ook aan wat ik nodig heb. Elke sessie begonnen we met een korte meditatie, dat was fijn om even te landen. Het was fijn om met Mariette te werken.”

9

“Tijdens mijn burn-out heb ik 10 sessies mogen volgen bij Hanna. Ze heeft me met veel compassie bij gestaan, maar wist ook een spiegel voor te houden waardoor ik tot meer inzichten in mezelf kwam. Hanna luistert oprecht en staat als coach echt naast je. Ze beschikt over creativiteit als het gaat om opdrachten voor het defuseren van gedachten of mindfulness oefeningen. Hierdoor heb ik op een vriendelijke (en soms ook grappige) manier geleerd onderscheid te maken in denken en voelen en meer te leren luisteren naar mijn lichaam.”

10

“Toen ik begin dit jaar begon met het ACT traject wist ik niet meer zo goed wat ik met mezelf en mijn angstklachten aan moest. De eerste weken bij Hanna waren confronterend maar erg leerzaam om inzicht te krijgen in eigen (denk) patronen en gewoontes. Tijdens de sessies kon ik alles kwijt, deden we leuke en soms ook grappige oefeningen en heb ik goede terugkoppeling gekregen over de wekelijkse opdrachten. Door elke week actief bezig te zijn ben ik niet alleen van mijn angstklachten af maar ben ik ook veel meer over mezelf en gedachtes te weten gekomen. Ik ben erg tevreden met hoe snel ik terecht kon, het aangeboden ACT traject en de fijne begeleiding van Hanna. Binnen twee maanden heb ik erg veel geleerd en sta ik daardoor nu een stuk relaxter en positiver in het leven waar ik erg dankbaar voor ben.”

“”

Waar kunnen we je mee helpen?

StressWise brengt psychologische hulp dichterbij: warmer, gemakkelijker, sneller, effectiever en efficiënter.

Neem contact op met onze Servicedesk voor informatie en advies. Bijvoorbeeld voor:

  • Gratis en binnen een week telefonisch kennismaken met een psycholoog of coach
  • Therapie op onze praktijklocatie of online via een beeldverbinding
  • Vergoeding werkgever
  • Vergoeding zorgverzekering
  • Vergoeding StressWise Fonds
  • 088 20 32 610
  • Neem contact op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig?
Kies je locatie