StressWise voor werkgevers
Stress en burn-out preventie levert meer dan alleen gezondheidswinst op

Chronische stress en burn-out voorkomen door coaching en training van StressWise

Stress en Burnout Preventie

Heeft u te maken met werknemers waarbij chronische stress of burn-out verschijnselen een rol spelen? Met de juiste stress en burn-out preventie door coaching en/of training kan burn-out worden voorkomen. Ontdek hier hoe burn-out coaching en stress en burn-out preventie training kunnen helpen.

Ontdek Burn-out Preventie Coaching van StressWise

Burn-out Preventie Coaching van StressWise is ontwikkeld voor werknemers die te maken hebben met chronische stress of beginnende burn-out verschijnselen. Bewustwording en gedragsverandering staan hierbij centraal. Volgens StressWise bepaalt ons gedrag in belangrijke mate hoe we ons voelen en hoe we denken. Gedrag kan bovendien actief en direct worden aangepast of veranderd. Daardoor ligt een relatief snelle oplossing binnen handbereik. Door middel van maatwerk burn-out coaching helpt de burn-out coach gedragspatronen te veranderen en doet de coachee kennis op die direct toegepast kan worden in het dagelijks leven.

Reserveer een gratis adviesgesprek met een burn-out coach >

Burn-out Preventie Coaching in 8 Sessies

Een persoonlijk burn-out coachingstraject begint met een gratis adviesgesprek. De relatie tussen coach en coachee is een belangrijke succesfactor; vertrouwen, veiligheid en een goede ‘klik’ zijn noodzakelijke voorwaarden. De coach brengt een advies uit en de coachee bepaalt of hij of zij met de coach wil werken. Bij de start van het coachingstraject worden mogelijkheden verkend, gedrag geanalyseerd en een realistisch plan opgesteld. In de eerste fase ligt de nadruk op klachtenreductie (gedrag). In fase twee krijgt het defuseren van negatieve gedachten veel aandacht. Dit maakt de weg vrij voor fase drie waarin een waardenonderzoek wordt gestart. In het laatste gesprek evalueren coachee en coach het coachingstraject en het proces. Het coachingstraject bestaat uit coachgesprekken, reflectie-en mindfulness oefeningen en opdrachten.

Burn-out Preventie Coaching in Beeld

1 Adviesgesprek – 2 Klachtenreductie – 3 Defuseren – 4 Waardenonderzoek – 5 Evaluatie

Ontdek Burn-out Preventie Training van StressWise

Stress komt voort uit het niet goed kunnen omgaan met moeilijke situaties, gedachten en emoties. De kern van de chronische stress die burn-out veroorzaakt is dus de onmacht situaties, gedachten en gevoelens te ‘handelen’. De op ACT cognitieve gedragstherapie gebaseerde, 11-weekse burn-out preventie training reikt de deelnemers technieken en hulpmiddelen aan om te leren omgaan met onaangename gevoelens, een gezonde afstand te nemen van negatieve gedachten en zo ruimte te maken om zich te richten op waardevolle zaken, de dingen die ertoe doen.

Reserveer een plek in de burn-out preventie training >

Stress en Burn-out Preventie Training van 11 Weken

De onderdelen van het individuele coachingstraject komen ook allemaal aan bod in de stress en burn-out preventie training in carrousel-vorm. Deze ‘evidence based’ training bestaat uit drie hoofdonderdelen: klachtenreductie, defusie (afstand creëren tot gedachten) en waarden. Bewustwording vindt plaats door reflectie en mindfulness. De medewerker kan wekelijks instromen in een training op een van onze locaties. Ook kan de training gemakkelijk online worden gevolgd. Handig in tijden van corona.

Programma Stress en Burn-out Preventie Training

1 Wat geeft stress? 2 Gedachten en gevoelens 3 Waarden en gedrag 4 Het keuzepunt 5 Eerste hulp bij stress 6 Moeten en willen 7 Piekervaringen 8 Omgaan met piekeren 9 Hoe besteed je jouw tijd? 10 Is het waar en is het werkbaar? 11 Wie wil je zijn en wat wil je bijdragen?


StressWise Leefstijlcoaching afvallen

1 Stress en burn-out klachtenreductie

Tijdens de onderdelen klachtenreductie in de burn-out preventie training wordt gewerkt aan het herkennen en bewust worden van stressklachten en het identificeren van situaties en gedachten die dit triggeren. Ook wordt onderzocht welke activiteiten energie geven en juist energie opslurpen en welke persoonlijke maatregelen de deelnemer kan inzetten om stressklachten te verlagen.


StressWise psychologen relatietherapie

2 Defuseren van negatieve gedachten

De onderdelen waarin gewerkt wordt aan defusie zetten de deelnemer aan om op nieuwe en andere manieren met negatieve gedachten om te gaan. Afstand nemen van gedachten is een beproefde methode om meer overzicht te creëren en niet mee te gaan in niet-constructieve en destructieve gedachten.  De deelnemer ontmaskert zijn gedachten als niet reëel en opent zo de weg naar een meer constructieve en gezonde houding.


3 Op zoek naar waarden

Waarden zijn als een kompas, ze geven richting aan leven en werk. Doelen stellen heeft alleen zin als zij worden ondersteund door (kern)waarden. Inspiratie kan alleen bestaan als activiteiten betekenis hebben. De deelnemers aan de training gaan actief op zoek naar hun persoonlijke waarden, waardoor nieuwe energie en zin wordt gevonden.


Doe vanaf nu alleen nog maar wat echt werkt. De belofte van onze cursus Begeleid afvallen is dat je met goede begeleiding die gericht is op jouw dagelijks leven wel resultaat kunt behalen.

Burn-out coaching: individuele begeleiding

De 11-weekse stress en burn-out training is een geweldige manier om op een laagdrempelige manier werknemers te beschermen tegen chronische stress en burn-out te voorkomen.

Waar kunnen we je mee helpen?

StressWise brengt psychologische hulp dichterbij: warmer, gemakkelijker, sneller, effectiever en efficiënter.

Neem contact op met onze Servicedesk voor informatie en advies. Bijvoorbeeld voor:

  • Gratis en binnen een week telefonisch kennismaken met een psycholoog of coach
  • Therapie op onze praktijklocatie of online via een beeldverbinding
  • Vergoeding werkgever
  • Vergoeding zorgverzekering
  • Vergoeding StressWise Fonds
  • 088 20 32 610
  • Neem contact op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig?
Kies je locatie