Leer omgaan met negativiteit en zwaarte en maak je leven lichter met therapie of training
Hulp bij depressie en negatieve gedachten en gevoelens bij StressWise®

Wat is een depressie

Een depressie is een voortdurend aanwezige sombere stemming. Je stemming heeft (grote) invloed op je gedachten, je gevoelens en op hoe je je gedraagt. Ook beïnvloedt een depressie allerlei lichaamssystemen, waardoor je in een uitzichtloze situatie terecht kunt komen. Je kunt vastlopen in een sombere stemming en kunt dan ook niet meer genieten van de dingen die je vroeger wel fijn vond. Je bent tot stilstand gekomen, je zit vast.

Symptomen depressie

Waaraan kun je een depressie herkennen? Je bent depressief als je leven in het teken staat van neerslachtige en sombere gevoelens. Als je sombere stemming er bijna dagelijks en voor het grootste deel van de dag is. Als je je interesse in bijvoorbeeld je gezin, je werk of je studie verliest. Als je niet meer enthousiast kunt worden voor allerlei zaken die je eerder heel graag deed en waar je van hield.

Depressieve klachten

Depressie hoort bij het leven, net zoals bijvoorbeeld stress. Je hoeft dan ook niet bang te zijn voor depressie. Het is wel belangrijk dat je leert hoe je kunt omgaan met depressieve klachten, zoals somberheid, negatieve gedachten, lusteloosheid en gevoelens van mislukking. Zoek op tijd hulp bij depressieve klachten, zodat je voorkomt dat je in een zware depressie belandt.

Behandeling van depressie

Wij beseffen dat het niet makkelijk is om hulp in te roepen als je je neerslachtig, somber of depressief voelt. Dat er moed voor nodig is om aan jezelf te werken met de hulp van een ander. StressWise® wil je ondersteunen door eenvoudigweg te onderzoeken wat voor jou belangrijk is en stappen te zetten in de richting die jij op wilt. Geen diagnoses, geen vragenlijsten, geen ingewikkelde vragen over je jeugd of je verleden, geen schoolse huiswerkopdrachten. StressWise® biedt je een warm, toegankelijk, kortdurend traject op basis van waarden en aandacht, waarbij je direct in actie komt en al snel (klein) succes mag ervaren.

Meer informatie over depressie

Bij StressWise® leer je hoe je met sombere gevoelens en depressieve gedachten kunt omgaan, zodat ze je niet langer belemmeren en je weer in beweging komt en weer zin krijgt in het leven. Als je vragen hebt neem dan contact op met onze Servicedesk.

Neem contact op

Waar kunnen we je mee helpen?

StressWise brengt psychologische hulp dichterbij: warmer, gemakkelijker, sneller, effectiever en efficiënter.

Neem contact op met onze Servicedesk voor informatie en advies. Bijvoorbeeld voor:

  • Gratis en binnen een week telefonisch kennismaken met een therapeut
  • Therapie op onze praktijklocatie of online via een beeldverbinding
  • Vergoeding werkgever
  • Vergoeding zorgverzekering
  • 088 20 32 610
Hulp nodig?
Kies je locatie