99% beveelt ons aan
Hulp bij depressie, overmatig piekeren en neerslachtigheid

EEN EINDE AAN DEPRESSIE EN EEN LICHTER EN ENERGIEKER LEVEN

Een depressie is een voortdurend aanwezige sombere stemming. Je stemming heeft (grote) invloed op je gedachten, je gevoelens en op hoe je je gedraagt.

Wat is depressie?

Een depressie is een voortdurend aanwezige sombere stemming. Je stemming heeft (grote) invloed op je gedachten, je gevoelens en op hoe je je gedraagt. Ook beïnvloedt een depressie allerlei lichaamssystemen, waardoor je in een uitzichtloze situatie terecht kunt komen. Je kunt vastlopen in een sombere stemming en kunt dan ook niet meer genieten van de dingen die je vroeger wel fijn vond. Je bent tot stilstand gekomen, je zit vast. Je bent depressief als je leven in het teken staat van neerslachtige en sombere gevoelens. Als je sombere stemming er bijna dagelijks en voor het grootste deel van de dag is. Als je je interesse in bijvoorbeeld je gezin, je werk of je studie verliest. Als je niet meer enthousiast kunt worden voor allerlei zaken die je eerder heel graag deed en waar je van hield.

Neem direct contact op


LEIDT EEN LICHTER EN MEER ONTSPANNEN LEVEN

Hoe kun je zien of iemand depressief is?

Het is voor veel mensen met een depressie lastig om om hulp te vragen. Vraag je je af of je zelf een depressie hebt en hulp behoeft? Of denk je dat iemand die je kent wel eens depressief kan zijn? Observeer dan eens, zonder te oordelen, je eigen gedrag of het gedrag van degene waar jij je zorgen om maakt. Het is goed om te weten dat het niet eenvoudig is om de signalen van een depressie te herkennen. De twee belangrijkste kenmerken zijn

  • Neerslachtigheid;
  • Het verlies aan interesse in activiteiten.

Heb jij (of een ander) ten minste 5 van de 9 symptomen, langer dan twee weken? Dan is er mogelijk sprake van een depressie.

Overige symptomen die bij een depressie horen

  • Eetproblemen of verandering in gewicht;
  • Minder goed slapen of juist te veel;
  • Niet tot rust komen of geremd zijn;
  • Vermoeidheid en verlies van energie;
  • Overmatige schuldgevoelens of het gevoel waardeloos te zijn;
  • Moeite met concentreren, denken en beslissingen nemen;
  • Regelmatig denken aan de dood of zelfdoding.

Heb jij (of een ander) ten minste 5 van de 9 symptomen, langer dan twee weken? Dan is er mogelijk sprake van een depressie.

Depressie hoort bij het leven, net zoals bijvoorbeeld stress. Je hoeft dan ook niet bang te zijn voor depressie. Het is wel belangrijk dat je leert hoe je kunt omgaan met depressieve klachten.

Hulp van StressWise bij depressie, overmatig piekeren en neerslachtigheid

Depressie hoort bij het leven, net zoals bijvoorbeeld stress. Je hoeft dan ook niet bang te zijn voor depressie. Het is wel belangrijk dat je leert hoe je kunt omgaan met depressieve klachten, zoals somberheid, negatieve gedachten, lusteloosheid en gevoelens van mislukking. Onze psychologen geven ruimte aan jou en je verhaal, helpen je om te gaan met negatieve gedachten en depressieve gevoelens en zoeken samen met jou naar nieuwe mogelijkheden om je leven zin en betekenis te geven. Zoek op tijd hulp bij depressieve klachten, zodat je voorkomt dat je in een zware depressie belandt. Want dat gun je niemand, ook jezelf niet.


ACT of ‘Acceptance & Commitment Therapy’ is een krachtige methodiek voor positieve verandering met mooie oefeningen.

Onze psychologen werken veelal met ACT cognitieve gedragstherapie

ACT of ‘Acceptance & Commitment Therapy’ is een krachtige methodiek voor positieve verandering. Door ACT therapie leer je te accepteren wat je niet kunt veranderen en ontwikkel je kracht en wijsheid om positieve verandering aan te brengen. Hierbij gaat het niet alleen om kleine dagelijkse veranderingen, maar ook om grote veranderingen die je leven een nieuwe wending kunnen geven. Door ACT kom je uit je depressie doordat je ontdekt van welke zaken je weer energie krijgt. Samen met de psycholoog zet je de juiste stappen.


Als je overmatig veel piekert en daardoor depressief of neerslachtig wordt is MCT metacognitieve therapie de oplossing. 

En met MCT Metacognitieve therapie bij overmatig piekeren

Als je overmatig veel piekert en daardoor depressief of neerslachtig wordt is MCT metacognitieve therapie de oplossing. Piekeren kan veel stress opleveren en kan zelfs tot een depressie leiden. Sterker nog, piekeren is vaak de oorzaak van een depressie en andere psychische problemen, zoals angst. Als je niet of nauwelijks piekert maak je je veel minder zorgen en voorkom je een depressie. En depressie zal verdwijnen als je piekeren kunt loslaten. MCT therapie helpt je te stoppen met overmatig piekeren, zodat je uit een depressie blijft en het leven weer lichter wordt.

Het is belangrijk dat je een klik voelt met de psycholoog, zodat je open kunt zijn over wat je bezighoudt en tegen welke problemen je aanloopt.

Het Lichter leven-plan voor hulp bij depressie

Onze Servicedesk helpt je graag. Lody, Lisette en Karin verzorgen voor jou het contact met onze therapeut. Het is belangrijk dat je een klik voelt, zodat je open kunt zijn over wat je bezighoudt en tegen welke problemen je aanloopt. Het eerste gesprek is helemaal gratis en vrijblijvend.

1.   Neem contact op met onze Servicedesk;
2.   Lody, Lisette of Karin neemt contact op met onze psycholoog;
3.   De psycholoog neemt contact met je op voor een gratis kennismaking;
4.   Als je er een goed gevoel bij hebt kun je vervolgafspraken inplannen.

Neem contact met ons op


Als je lichter in het leven wilt staan en meer energie en plezier in je werk wilt ervaren doe dan nu een gratis mindfulness training.

Plan nu een gratis kennismaking en ervaar hoe wij je kunnen helpen bij depressie

Wacht niet langer en onderneem actie. Maak nu een afspraak voor gratis en vrijblijvende kennismaking met onze psycholoog. Laat je informeren, voel of er een klik is en krijg direct wat tips en advies. Aan het eind van het gesprek adviseert de psycholoog je over hoe je het best geholpen bent. Zo ben je snel volledig en goed geïnformeerd. Onze psycholoog leert je hoe je met sombere gevoelens en depressieve gedachten kunt omgaan, zodat de depressie geen vat meer op je krijgt. Plan nu een kennismaking. Download eventueel de pdf met tips over hoe om te gaan met een depressie, voor jou en (eventueel) voor je naasten.

Schakel nu onze hulp in


Als je het zelf kunt 'oplossen' is dat natuurlijk prachtig. Maar als je er zelf niet uitkomt is het zaak om niet te lang te wachten met het inroepen van hulp van een professional.

Twijfel je nog over externe hulp bij depressie of somberheid?

Denk er dan eens over na hoe je zelf weer in beweging komt. Wat ga je concreet doen om jezelf weer beter te voelen. Heb je daarbij hulp van mensen uit je omgeving? Kan je partner je goed helpen of is je partner onderdeel van het probleem? Als je het zelf kunt ‘oplossen’ is dat natuurlijk prachtig. Maar als je er zelf niet uitkomt is het zaak om niet te lang te wachten met het inroepen van hulp van een professional. Wij kunnen je echt helpen om piekergedachten los te laten en de strijd met je depressie aan te gaan. Bij twijfel, neem gewoon contact met ons op. Geheel vrijblijvend.

Leer hoe je met sombere gevoelens en piekergedachten kunt omgaan, zodat ze je niet langer belemmeren en weer zin krijgt in het leven.

Kom in beweging, voel je lichter en energieker

Wil jij van neerslachtigheid, somberheid en depressieve gevoelens af? Wil je je lichter en energieker voelen? En heb je daarbij de hulp van een therapeut nodig die naast je staat en je als een gids de weg wijst? Kom dan zelf in beweging. Leer hoe je met sombere gevoelens en piekergedachten kunt omgaan, zodat ze je niet langer belemmeren en weer zin krijgt in het leven.

Kom in beweging

Een depressie is een voortdurend aanwezige sombere stemming. Je stemming heeft (grote) invloed op je gedachten, je gevoelens en op hoe je je gedraagt.

OP WEG NAAR EEN LICHTER LEVEN MET MEER GELUK

Kom in beweging, voel je lichter en energieker

Neem contact op met onze servicedesk om je aan te melden of te overleggen wat StressWise voor je kan doen.

 

Hulp nodig?
Kies je locatie