Je wilt afvallen/afslanken en slank blijven

Je wilt graag afvallen. Je wilt blijvend slank zijn. Hierbij is het noodzakelijk dat je je leven voorgoed verandert! Net als vele andere gewoontes zijn je eetgewoontes jaar na jaar ingesleten. Het is een illusie om te denken dat je met een dieet  op langere termijn lichter bent en blijft (meestal wordt je juist steeds zwaarder). Ook is het onmogelijk om jezelf zo maar even een andere ‘mindset’ of leefstijl aan te meten. Je manier van denken en de wijze waarop je in het leven staat in relatie tot je omgeving (waaronder de mensen die dicht bij je staan) kun je niet zomaar veranderen. Helaas. De enige manier om af te vallen die voor iedereen succesvol kan zijn – ook op de lange duur – is een combinatie van de volgende drie elementen: toelaten van gevoelens, afstand nemen van je gedachten en actieve gedragsverandering. Door een traject ‘begeleid afvallen’ kun je daadwerkelijk je eetpatroon veranderen, je zelfbeeld drastisch wijzigen en je energiek en fit voelen.

Begeleid afvallen – MBLW

In de training begeleid afvallen speelt mindfulness een belangrijke rol. MBLW: Mindfulness Based Lose Weight. Mindfulness gaat over aandachtig aanwezig zijn in het moment en je (dus) niet al te veel af te laten leiden door gedachten (ik heb zo’n trek in een zak chips) en gevoelens gewoon toe te laten (je hoeft je echt niet stoerder voor te doen dan je op een bepaald moment bent), zodat er ruimte ontstaat voor bewuste keuzes. Bewust kiezen is een belangrijke voorwaarde voor effectieve gedragsverandering. ACT of acceptatie en commitment therapie is een tweede component van begeleid afvallen. Het zorgt ervoor dat je de voor jou belangrijke doelen stelt en de daarbij behorende juiste acties inzet. Als je meerdere malen de bij jou passende gezonde keuzes maakt, zul je gezond (eet)gedrag ontwikkelen. Dat is zeker. Leren is herhalen, nieuw gezond gedrag aanleren gaat over steeds opnieuw het juiste doen. Als je steeds weer het goede doet zal destructief gedrag naar de achtergrond verdwijnen. De training begeleid afvallen zorgt voor de juiste opbouw en begeleiding (de naam zegt het al), begeleiding die niet per sé ophoudt na de training om het maximale uit het traject te halen. De doelstelling is definitief af te rekenen met overgewicht en overtollige kilo’s, een geweldig resultaat dat een leven lang meegaat. Daarom begeleiden we je gegarandeerd van het begin totdat het gewenste resultaat is bereikt. Het enige wat jij hoeft te doen is de uitdaging aangaan en nu eens echt doorzetten!

Begeleid afvallen training

Een training Begeleid afvallen kun je het beste doen in een groep. In een individuele setting heeft ‘Begeleid afvallen’ het karakter van een coachingstraject. Bijzonder effectief is de training ‘Begeleid afvallen duo’, waarbij je samen met je partner of een andere huisgenoot het traject volgt. Samen gewicht verliezen is uitermate stimulerend en motiverend; je kunt bij elkaar steun vinden. De begeleid afvallen training is geschikt voor alle volwassenen, vrouwen én mannen. In alle settingen gaat het bij een traject begeleid afvallen om bewustwording (mindfulness) en gedragsverandering (gedragstherapie). In de 8-weekse  groepstraining kom je wekelijks gedurende ongeveer 2,5 uur met je groep bijeen op de StressWise locatie, waarbij je oefeningen doet, ervaringen bespreekt en stap voor stap leert om een andere leefstijl aan te nemen. Je kunt thuis oefenen aan de hand van hand-outs en geluidsbestanden.

Begeleid afvallen 8-weeks afvalprogramma

 1. Ontspannen eten
 2. Ken je honger
 3. Aandacht voor eten
 4. Luisteren naar je lichaam
 5. Aandachtig eten in het dagelijks leven
 6. Je hoofd gebruiken – gedachten leren kennen
 7. Eten met je hart – geef eten meer betekenis
 8. Ontspannen blijven in lastige situaties

Doel begeleid afvallen training

Inzicht in je eetgedrag en je gevoelens en ideeën rondom eten, weten hoe je kunt afvallen, blijvend slank door het leven.

Resultaat begeleid afvallen training

Vermindering van stress en onzekerheid, positief zelfbeeld, gezond, fit en energiek in het leven staan.

Focus begeleid afvallen training

Bewuste keuzes maken, nieuw gedrag leren, moeilijke momenten overwinnen.

Vergoeding

Zorgverzekeraars zullen de ‘begeleid afvallen’ training waarschijnlijk (nog) niet vergoeden; als je geen recht hebt op vergoeding kun je een vergoeding krijgen uit het fonds van StressWise psychologen. Informeer bij StressWise of je in aanmerking komt voor vergoeding.

Begeleid afvallen trainers en coaches

De trainers en coaches van StressWise psychologen hebben volop ervaring in de begeleiding van individuele cliënten en groepen. En je zult merken dat zij werken vanuit gelijkwaardigheid en vertrouwen tussen trainer/coach en cliënt. Echt contact en exclusieve aandacht voor jou, van mens tot mens.

StressWise Psychologen Servicedesk

Het is altijd verstandig om te overleggen met een van onze trainers of coaches, of een training begeleid afvallen passend voor je is. Bel of mail met Jennifer, Danielle, Simone of Arjen van de StressWise Servicedesk voor info, overleg of een vrijblijvende afspraak. Sluit deze pop-up en klik of tap op een van de buttons rechtsboven voor contact. Je kunt ook het digitale informatieformulier invullen onderaan de pagina (onder de agenda).

Lees verder

Waar kunnen we je mee helpen?

StressWise brengt psychologische hulp dichterbij: warmer, gemakkelijker, sneller, effectiever en efficiënter.

Neem contact op met onze Servicedesk voor informatie en advies. Bijvoorbeeld voor:

 • Gratis en binnen een week telefonisch kennismaken met een psycholoog of coach
 • Therapie op onze praktijklocatie of online via een beeldverbinding
 • Vergoeding werkgever
 • Vergoeding zorgverzekering
 • Vergoeding StressWise Fonds
 • 088 20 32 610
 • Neem contact op
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig?
Kies je locatie