Je wilt een fijne relatie

Het aangaan van een duurzame (liefdes)relatie is waarschijnlijk de belangrijkste keuze die je maakt in je leven, een keuze die je leven richting geeft en die grote gevolgen heeft voor de rest van je leven. Prettige en minder prettige gevolgen. Meestal sta je daar niet zo bij stil, zeker niet op het moment dat je je partner kiest. Zolang als de aangename en ‘geluksmomenten’ in de ruime meerderheid zijn en de veiligheid is gewaarborgd is er meestal niet zo veel mis; meningsverschillen en ruzies tussen jou en je partner zijn heel gewoon en kunnen ervoor zorgen dat je relatie groeit en verstevigt. Als echter ontevredenheid in de relatie sluipt en de spanningen oplopen (van beide zijden of van één kant) raakt de relatie ‘uit balans’. Misschien is er zelfs wel sprake van ontrouw of geweld in je relatie. Om je relatie te verfrissen of te redden kan relatietherapie of relatie coaching onvermijdelijk zijn. Het kan zo zijn dat een relatie niet meer ‘te redden’ valt; indien dit het geval is wordt het in relatietherapie al snel duidelijk. Heel vaak hangt het volledig af van de energie en intenties van jou en je partner of je samen verder wilt en kunt. Als de intenties goed zijn en je wilt er samen voor gaan is relatietherapie vaak heel succesvol. De vraag is dus: willen jullie er samen vol voor gaan?

Relatietherapie of relatie coaching

Relatietherapie of relatie coaching is in feite bijna altijd een goed idee, zeker als er twijfel is of als er spanningen ontstaan. Een relatie behoeft immers onderhoud! Dat klinkt net erg romantisch, maar als je relatie uitgeblust is en saai aanvoelt is romantiek sowieso ver weg. Een goed onderhouden relatie kan de romantiek juist weer doen oplaaien, omdat je elkaar weer echt gaat zien. Relatie coaching staat meer in het teken van preventie en onderhoud dan partnerrelatietherapie. Waar relatietherapie meer gericht is op het redden van een relatie (cure), wordt relatie coaching eerder ingezet om jullie relatie te verfrissen en nieuwe zin te geven (care). Daarnaast is relatie coaching zeer geschikt om andersoortige relaties, dan liefdesrelaties te verbeteren en/of te versterken. Relatietherapie en relatie coaching doe je samen; je gaat samen naar de relatietherapeut of coach, maar er zal ook minimaal een sessie voor jou en je partner plaatsvinden waarbij je alleen met de relatietherapeut of coach in gesprek gaat. Stel jezelf nu eens een belangrijke vraag: wat houdt je nu nog tegen?

Doel relatietherapie, relatie coaching

Je relatie verfrissen, verbeteren, versterken of ‘redden’.

Resultaat relatietherapie, relatie coaching

Inzicht krijgen in de huidige staat van je relatie, zekerheid over wel of niet doorwillen met elkaar, met elkaar werken aan nieuw perspectief.

Focus relatietherapie, relatie coaching

In beweging komen, afstemmen, zin geven, open staan, plezier.

Vergoeding

Relatietherapie kan worden vergoed. Als je geen recht hebt op vergoeding kun je een vergoeding krijgen uit het eigen fonds van StressWise. Informeer ernaar bij de StressWise Servicedesk.

Relatietherapeuten en relatie coaches

Onze relatietherapeuten werken op basis van mindfulness en ACT en andere gedragstherapeutische interventies. Uiteraard is het gesprek over jezelf en je partner en jullie relatie leidend tijdens de sessies. Onze relatietherapeuten en coaches werken vanuit vertrouwen en gelijkwaardigheid; zo ontstaat er echt contact tussen drie personen: jij, je partner en de relatietherapeut, en kan het contact tussen jou en je partner weer worden hersteld.

StressWise Psychologen Servicedesk

Het is altijd verstandig om te overleggen met onze relatietherapeut of relatietherapie passend is of dat er misschien iets anders nodig is. Bel of mail met Jennifer, Danielle, Simone of Arjen van de StressWise Servicedesk voor info, overleg of een vrijblijvende afspraak. Sluit deze pop-up en klik of tap op een van de buttons rechtsboven, of vul het digitale formulier in onderaan de pagina (onder de agenda).

Lees verder

Waar kunnen we je mee helpen?

StressWise brengt psychologische hulp dichterbij: warmer, gemakkelijker, sneller, effectiever en efficiënter.

Neem contact op met onze Servicedesk voor informatie en advies. Bijvoorbeeld voor:

  • Gratis en binnen een week telefonisch kennismaken met een psycholoog of coach
  • Therapie op onze praktijklocatie of online via een beeldverbinding
  • Vergoeding werkgever
  • Vergoeding zorgverzekering
  • Vergoeding StressWise Fonds
  • 088 20 32 610
  • Neem contact op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig?
Kies je locatie