Je wilt leren ontspannen

Je wilt ontspannen. Maar in hoeverre ben je ook echt in staat om te ONT-spannen, om spanning te ontladen en daadwerkelijk kwijt te raken? Je hebt misschien periodes waarin je erg gespannen bent, slecht slaapt, vage klachten hebt of je emoties en gedrag niet (meer) onder controle hebt, een kort lontje hebt of snel moet huilen. Misschien verlies je regelmatig het overzicht en heb je het gevoel enorm je best te doen maar niet effectief te zijn in wat je doet. Je lijkt steeds achter de feiten aan te lopen. Heb je regelmatig pijn op specifieke plaatsen: hoofd, onderrug, rug, schouders, nek, liezen, buik, bekken, heupen? Of misschien heb je al van alles geprobeerd maar voel je dat je toch in je lichaam spanning blijft vasthouden, die bij stress steeds weer ‘oplaait’. TRE of ‘Tension Release Exercise’ is een eenvoudige, natuurlijke ontspanningsmethode om stress en spanningen uit je lichaam te ontladen. TRE omvat een serie oefeningen die erop zijn gericht om spanningen los te laten die je lichaam heeft vastgehouden na een periode van langdurige spanning of een traumatische ervaring. Met TRE ondersteun je het natuurlijke mechanisme van je lichaam om spanningen los te laten en je lichaam weer terug te brengen naar haar oorspronkelijke kalme, ontspannen staat van zijn.

Ontspanningsoefeningen, therapie of coaching – TRE

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat overtollige stresshormonen in je lichaam worden opgeslagen. Soms is deze opgeslagen stress duidelijk merkbaar, bijvoorbeeld in de vorm van harde, gespannen nekspieren, maar vaker ben je je hiervan niet bewust, totdat je lichamelijke of psychische klachten ontwikkelt. Waarschijnlijk ken je je eigen ‘zwakke plek’ wel die opspeelt in tijden van verhoogde stress. Je bent geneigd dit te accepteren als normaal, maar je kunt ook tot volledige ontspanning komen waardoor je veel beter bestand bent tegen de stressvolle situaties die bij het leven horen. De TRE oefeningen wekken vibraties op, diep in je lichaam. Dit ontspant het zenuwstelsel en je hoofd komt tot rust. Je voelt weer een diepe connectie met je lichaam. Een gevoel van rust, ontspanning en heelheid. In enkele individuele sessies ga je door het proces van ontlading heen onder deskundige begeleiding van de TRE therapeut of coach. Tevens krijg je volop tips en aanwijzingen zodat je leert om de ontspanningsoefeningen zelf te doen voor blijvende ontspanning in je leven.

Doel TRE Ontspanningstherapie

Lichamelijke (en mentale) ontspanning, het blijvend verminderen van de gevolgen van stress en/of trauma uit het verleden.

Resultaat TRE Ontspanningstherapie

Vermindert rug-, nek- en schouderklachten, verbetert de nachtrust, vermindert (werk)stress en conflicten, vermindert (over)vermoeidheid, zorgt voor loskomen van beklemmende emoties en gebeurtenissen, reduceert angsten, vermindert piekeren, verlicht migraine.

Focus TRE Ontspanningstherapie

Herstel, een frisse start, vrij van opgebouwde vastzittende spanning, vooruit bewegen.

Vergoeding TRE Ontstanningstherapie

TRE Ontspanningstherapie wordt vooralsnog niet vergoed door zorgverzekeraars.

TRE Therapeuten Coaches

De TRE therapeuten en coaches van StressWise psychologen hebben veel ervaring in psychologische begeleiding van individuele cliënten.

StressWise Psychologen Servicedesk

Het is altijd verstandig om te overleggen met onze TRE therapeuten of een TRE ontspanningstherapie passend is of dat er misschien iets anders nodig is. Bel of mail met Jennifer, Danielle, Simone of Arjen van de StressWise Servicedesk voor info, overleg of een vrijblijvende afspraak. Sluit deze pop-up en klik (of tap) rechtsboven op een van de buttons voor telefoon, e-mail of WhatsApp. Of vul het digitale informatieformulier in onder de agenda. Wij helpen je graag verder.

Lees verder

Waar kunnen we je mee helpen?

StressWise brengt psychologische hulp dichterbij: warmer, gemakkelijker, sneller, effectiever en efficiënter.

Neem contact op met onze Servicedesk voor informatie en advies. Bijvoorbeeld voor:

  • Gratis en binnen een week telefonisch kennismaken met een psycholoog of coach
  • Therapie op onze praktijklocatie of online via een beeldverbinding
  • Vergoeding werkgever
  • Vergoeding zorgverzekering
  • Vergoeding StressWise Fonds
  • 088 20 32 610
  • Neem contact op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig?
Kies je locatie