Je wilt veranderen

Je wilt iets (belangrijks) in je leven veranderen, je wilt groeien, je koers wijzigen (of ontdekken), je leven helemaal omgooien of je bent op een punt beland waarop je het helemaal niet meer weet. ACT of ‘Acceptance & Commitment Therapie’ is een vorm van therapie of coaching die bij uitstek geschikt is om te onderzoeken wat echt belangrijk voor je is in het leven en om daadkrachtig tot actie over te gaan. Zo creëer je bijvoorbeeld een nieuwe richting in je leven waar je echt achter kunt staan en kunnen klachten die je ervaart (zoals depressie, rusteloosheid, angst, stress en burn-out) verminderen. Het leven krijgt weer zin en je dagelijks bestaan een frisheid die je lang niet hebt ervaren.

Acceptatie en Commitment Therapie (ACT) of Coaching

ACT therapie of coaching is een innovatieve, luchtige en warme wetenschappelijk bewezen vorm van gedragstherapie waarbij het veranderen van je dagelijks leven op de voorgrond staat. Aan de hand van de ACT psycholoog of coach onderzoek je wat voor jou belangrijk is om vervolgens echte stappen te zetten om te veranderen wat je wilt veranderen, en daarnaast te accepteren wat je niet kunt veranderen. ACT therapie of coaching is gericht op het ontwikkelen van psychologische flexibiliteit. Deze flexibiliteit bepaalt hoe je omgaat met negatieve gedachten, onaangename gevoelens en ervaringen. Hoe flexibeler je bent, hoe makkelijker je kunt omgaan met de moeilijke ervaringen die je tegenkomt en hoe beter je je leven kunt invullen op basis van de dingen die waardevol/belangrijk zijn voor jou. Je leert dus om een waardevol en zinvol leven te leiden ondanks de problemen die je ervaart, terwijl die problemen of klachten langzaamaan uit het zicht verdwijnen. ACT is een nieuwe innovatieve warme vorm van gedragstherapie. Verander wat jij wilt; kom in actie!

ACT Training of therapie?

ACT training kun je misschien wel het beste doen in een groep. Je leert van jezelf, van de trainer, maar zeker ook van de anderen in de groep. Bovendien merk je dat je niet de enige bent die (soms) worstelt met het leven. In een individuele setting heeft ACT het karakter van therapie of coaching. De groepstraining loopt gedurende acht weken, waarbij je wekelijks een bijeenkomst van ongeveer 2,5 uur bezoekt. In een individuele setting (solo) gaan we ook uit van een 8-weeks traject met wekelijks een uur therapie of coaching. In beide settingen gaat ACT om gedragsverandering door toegewijde actie op basis van je eigen waarden. Je krijgt een ACT werkboek om thuis mee te oefenen.

ACT Training 8-weeks programma

 1. Controlestrategieën en vermijding doorzien
 2. Erkennen van afweer, accepteren
 3. Ruimte voor anders kijken, waarden verkennen
 4. Contact maken met het hier en nu
 5. Loskomen van (strenge) overtuigingen
 6. Je hart volgen: richting geven aan je leven
 7. Actie ondernemen voor een rijk en en zinvol leven
 8. ACT succesvol toepassen in moeilijke situaties

Doel ACT Therapie en Training

Inzicht in je waarden, waardengerichte actie, werken aan concrete doelen.

Resultaat ACT Therapie en Training

Vermindering van stress, depressie en onzekerheid, psychologische flexibiliteit, nieuw perspectief op leven en werken.

Focus ACT Therapie en Training

In beweging komen, veranderen, zin geven, koers wijzigen.

Vergoeding ACT Therapie en Training

Er is altijd een vergoeding mogelijk. Als je zorgverzekeraar niet vergoedt kun je een vergoeding krijgen uit het fonds van StressWise. Daarnaast zijn er veel werkgevers die een ACT training of therapie willen betalen in het kader van verzuimpreventie of persoonlijke ontwikkeling. Vraag je werkgever of neem contact op met de StressWise Servicedesk voor informatie over vergoedingen.

ACT Therapeuten en Trainers

De ACT therapeuten, coaches en trainers van StressWise psychologen hebben jarenlange ervaring in de begeleiding van individuele cliënten en groepen. En je zult merken dat zij werken vanuit gelijkwaardigheid en vertrouwen tussen therapeut/coach en cliënt. Echt contact en exclusieve aandacht voor jou, van mens tot mens.

StressWise Psychologen Servicedesk

Het is altijd verstandig om te overleggen met een van onze ACT therapeuten, coaches of trainers, of een ACT therapie of training passend is of dat er misschien iets anders nodig is. Bel of mail met Jennifer, Danielle, Simone of Arjen van de StressWise Servicedesk voor info, overleg of een vrijblijvende afspraak. Sluit deze pop-up en klik op een van de buttons rechtsboven, of vul het digitale formulier onder de agenda in. Een verwijzing is niet nodig.

Lees verder

Waar kunnen we je mee helpen?

StressWise brengt psychologische hulp dichterbij: warmer, gemakkelijker, sneller, effectiever en efficiënter.

Neem contact op met onze Servicedesk voor informatie en advies. Bijvoorbeeld voor:

 • Gratis en binnen een week telefonisch kennismaken met een psycholoog of coach
 • Therapie op onze praktijklocatie of online via een beeldverbinding
 • Vergoeding werkgever
 • Vergoeding zorgverzekering
 • Vergoeding StressWise Fonds
 • 088 20 32 610
 • Neem contact op
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig?
Kies je locatie