ACT e-book

Maak kennis met ACT

Nu aanvragen

De bron van stress?

Een van de belangrijkste oorzaken van ons psychisch leed is dat we denken dat we geen negatieve gevoelens mogen (en ook niet willen) hebben, terwijl dat helemaal niet kan! En dat is behoorlijk frustrerend. Het is misschien wel de bron van alle stress, negativiteit, onzekerheid en alle andere psychische problematiek waar je als mens mee te maken kunt krijgen. We hebben elkaar wijsgemaakt dat je te allen tijde gelukkig moet zijn om een waardevol leven te kunnen lijden; we leven in een ‘feel-good’ maatschappij.

Het kan anders.

De methodiek die beschreven is in dit e-book van StressWise is gebaseerd op een krachtig model voor verandering: ACT, ofwel Acceptance & Commitment Therapy. Het doel van ACT training is je te helpen om een waardevol en zinvol leven te leiden, waarin je effectief omgaat met de moeilijkheden die je onvermijdelijk zult tegenkomen en de pijn die je ongetwijfeld zult ervaren in je leven. We kunnen je helpen aan de hand van zes krachtige principes om een zeer verrijkende vaardigheid te ontwikkelen die psychologische flexibiliteit wordt genoemd: het vermogen je aan te passen aan een situatie op een bewuste, aandachtige manier en effectief in actie te komen, waarbij je gestuurd gaat worden door waarden. Wanneer je de zes belangrijke principes in je leven (en werk) integreert en ze gaat toepassen zal je psychologische flexibiliteit steeds verder toenemen.

De zes principes die tijdens de 8 weekse ACT therapie voorbij komen:

  • Acceptatie: Ruimte maken voor vervelende ervaringen;
  • Defusie: Afstand nemen van je gedachten;
  • Het Zelf: Flexibel omgaan met je zelf(beeld);
  • Hier en Nu: Aandacht voor het Hier en Nu;
  • Waarden: Stilstaan bij wat je echt belangrijk vindt;
  • Toegewijd Handelen: Investeren in je waarden.

Het e-book ACT is het eerste deel van de 8 weekse ACT therapie en geeft een inkijkje in onze methodiek. Wil je hiermee aan de slag? Vraag naar een gratis en vrijblijvende kennismaking met een StressWise psycholoog.

Gratis ACT e-book
Ontvang het gratis e-book ACT in je mailbox, vol praktische tips en inspiratie.
Hulp nodig?
Kies je locatie