Goede dingen

Mindvolleven Magazine - 16 februari 2021


Mentale begeleiding bij afvallen

Goede dingen

Niet zozeer de dingen goed willen doen, maar de goede dingen doen. Als je effectief wilt leren leven zou je deze ‘leefregel’ regelmatig in je hoofd moeten hebben. We zijn met z’n allen nogal perfectionistisch aangelegd. Niet snel tevreden, het kan altijd beter, bang om iets te missen (fomo), perfecte ouder willen zijn, aardig gevonden willen worden. Al dat perfectionisme en dat drukke gedoe van ons komt vooral vanuit één onderliggende gedachte tot ons: ik ben niet goed genoeg. Een misvatting, wat je bent juist wel goed genoeg, je bent wie je bent, anders dan anderen. Je hoeft jezelf niet te veranderen om ‘lichter te leven’ en te genieten van de weg die je aflegt op planeet aarde.


Begeleid afvallen zonder stress

Dat alles (en meer) vraagt om leven met aandacht

Voor kleine en grote dingen, en vooral ook bij jezelf blijven, jezelf zijn, ofwel mindful leven. In goed Nederlands: Mindvolleven. Vandaag trappen we af met de eerste versie van ons online magazine. En hiermee passen we de aangehaalde leefregel direct toe. We doen het goede, zonder het echt goed te (kunnen) doen. Vooralsnog. We zijn ons ervan bewust dat we nog geen volwaardig magazine presenteren, maar je zult merken dat we steeds dichter in de buurt komen naarmate de tijd verstrijkt. Elke maand voegen we extra items en techniek toe. En daarbij kunnen we ook jouw hulp gebruiken. Wat vind je leuk en interessant om te lezen? Vertel het ons.


Afvallen zonder stress

Mindvolleven wordt gemaakt

Door mensen die betrokken zijn bij StressWise, StressWise Academy en MindfulnessFabriek. Mensen die een mindful leven leiden en hiervan hun werk hebben gemaakt. Professionals dus. Geen echte schrijvers of mediamensen, maar mensen die proberen met aandacht in het leven te staan. Proberen, want dat is niet altijd even makkelijk. Onze emoties beletten ons vaak te doen wat we werkelijk willen. Angst. Schaamte. Maar ook gedachten houden ons maar al te vaak af van momenten vol aandacht en een waardevol bestaan. Je kunt negatieve gedachten en moeilijke emoties verslaan door gewoon te doen, door in actie te komen. Probeer het maar. Hier en nu. Doe iets waar je tegenop ziet. Je zult merken dat je er (uiteindelijk) blij van wordt. En dat je grenzen gaat verleggen, net als een kind dat leert fietsen.


StressWise psychologen Mindfulness

Terug naar de grote menselijke misvatting

Je bent altijd precies degene die je bent en dus ook altijd goed zoals je bent. Ook als je jezelf te dik vindt. (En je staat niet alleen, ruim de helft van Nederland heeft overgewicht) Maar dat betekent niet dat je er niets aan hoeft te doen. Juist door de goede dingen te doen kun je werken aan een lijf waar jij je beter (lichter) in voelt. En dat kan zorgen voor een aanmerkelijk groter geluksgevoel. Het gaat dus om actie, de bereidheid om in actie te komen. Om het bescheiden succes van de herstart van ons inspirerende magazine te vieren, hebben wij bedacht om onze achtweekse online cursus Begeleid Afvallen tijdelijk voor slechts €180 aan te bieden. (Normaal €350) En met de juiste vergoeding krijg je de cursus zelfs gratis. Vergis je niet, de cursus kan je leven op een geweldige manier veranderen. We hopen bij te kunnen dragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling, levenslust en geluk in de komende periode.

Welkom bij Mindvolleven

Waar kunnen we je mee helpen?

StressWise brengt psychologische hulp dichterbij: warmer, gemakkelijker, sneller, effectiever en efficiënter.

Neem contact op met onze Servicedesk voor informatie en advies. Bijvoorbeeld voor:

  • Gratis en binnen een week telefonisch kennismaken met een psycholoog of coach
  • Therapie op onze praktijklocatie of online via een beeldverbinding
  • Vergoeding werkgever
  • Vergoeding zorgverzekering
  • Vergoeding StressWise Fonds
  • 088 20 32 610
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig?
Kies je locatie