Gratis met je STAP-budget
Intensieve relatietherapie verbeter je relatie in 3 dagen met betere communicatie

WEER GELUKKIG MET JE PARTNER EN JE RELATIE

Ga naar de agenda
Ga het gesprek aan met je partner met ondersteuning van de relatietherapeut van StressWise. Zoek op tijd hulp en wacht niet langer. Relatieproblemen zijn in veel gevallen op te lossen.

Intensieve meerdaagse relatietherapie als volwaardige vervanging voor reguliere relatietherapie sessies

Relatietherapie kan vaak goed helpen om relatieproblemen te verhelpen en je relatie te verbeteren. Er zijn echter nogal wat relatietherapie sessies nodig om tot een positieve verandering in je relatie te komen en relatieproblemen op te lossen. Zo kan relatietherapie al snel een kostbare aangelegenheid worden. Ook is de drempel voor relatietherapie vrij hoog. StressWise Relatietherapie heeft hiervoor een oplossing in de vorm van een intensieve relatietherapie 3-daagse. Dit programma kan individuele relatietherapie volledig vervangen en is zelfs helemaal gratis bij gebruik van je STAP-budget.


Sinds 1 maart 2022 heeft iedereen met een relatie tot de arbeidsmarkt (werkende of werkzoekende) recht op €1.000 STAP-budget per jaar. Jij dus ook.

Communicatie in relaties-training, helemaal gratis met je STAP-budget

Sinds 1 maart 2022 heeft iedereen met een relatie tot de arbeidsmarkt (werkende of werkzoekende) recht op €1.000 STAP-budget per jaar. Jij dus ook. Je kunt je STAP-budget inzetten voor onze Communicatie in relaties training. Je leert over hoe je het beste communiceert om jezelf duidelijk te maken en andersom leer je goed te luisteren naar wat de ander zegt. Hierdoor kun je je relatie enorm versterken en verdiepen. Met het inzetten van je STAP-budget doen jij en je partner de training helemaal gratis. Heb je je STAP-budget al gebruikt? Dan kun je je werkgever wellicht vragen om een bijdrage. Schrijf je ruim vóór 1 september in met STAP-budget voor een gratis Communicatie in relaties-training.


In het relatieweekend gaan jullie met drie andere stellen aan de slag met het verbeteren van de onderlinge communicatie.

Het verbeteren van communicatie in onze intensieve relatietherapie 3-daagse is de snelste route naar een betere, gelijkwaardiger relatie

In de meerdaagse intensieve Communicatie in relaties-training gaan jullie met enkele andere stellen aan de slag met het verbeteren van de onderlinge communicatie, acceptatie van hetgeen je niet kunt veranderen en het stimuleren van positief gedrag. Deze belangrijke thema’s worden in drie dagen (zes dagdelen) behandeld. De educatieve setting zorgt ervoor dat je leert over hoe je in ‘no time’ beter communiceert in je relatie. En ook over hoe je ervoor kunt zorgen dat er beter naar elkaar geluisterd wordt. De meerwaarde van het werken met andere stellen is het uitwisselen van ervaringen en de mogelijkheid om elkaar tips te geven. Heel waardevol.

Wacht niet langer en onderneem actie. Maak een afspraak voor gratis en vrijblijvende kennismaking met onze relatietherapeut.

Meer dan relatietherapie: 3 volle dagen intensief werken aan de communicatie in je relatie

Op de eerste dag van de relatietherapie 3-daagse maken we kennis met elkaar en bespreken we het programma. Gedurende alle dagen leren we gezamenlijk (plenair) over communicatie in relaties en hoe we beter naar elkaar kunnen luisteren en elkaar beter begrijpen. We nemen de theorie door aan de hand van ervaringen. Er wordt door de stellen afzonderlijk geoefend en ervaringen worden gedeeld. Voor een heerlijke lunch met belegde broodjes wordt gezorgd en aan het eind van elke trainingsdag is er tijd voor terugblikken op wat er die dag is bereikt met een glaasje. Op de laatste dag van deze driedaagse relatietraining proosten we op onze hernieuwde duurzame relaties.


Trainingen leiden sneller tot resultaat en zijn goedkoper. Met een intensieve training werk je actief aan positieve veranderingen.

Communicatie in relaties-training is gebaseerd op relatietherapie die bewezen effectief is

Het driedaagse relatietherapie-programma is gebaseerd op een wetenschappelijk bewezen methode voor relatietherapie: Integrative Behavioral Couple Therapy (IBCT). Dit is een vorm van relatietherapie die iOS gebouwd op cognitieve gedragstherapie. Dit programma helpt jullie om beter naar elkaar te luisteren, elkaar beter te begrijpen en waar mogelijk verschillen te accepteren. Daarnaast leren jullie op een positieve manier te verwoorden waar je mee zit en samen te kijken naar wat er wel mogelijk is. Zo kom je uit oude gedragspatronen en wordt het mogelijk om je relatie duurzaam te verbeteren en/of te verdiepen. Effectieve communicatie loopt als een rode lijn door dit programma heen.


De relatietherapeuten van StressWise maken onder andere gebruik van Integrative Behavioral Couple Therapy (IBCT), waarin je werkt aan acceptatie van onderlinge verschillen, het verbeteren van communicatie en het leren samenwerken bij het oplossen van problemen.

Relatietherapie training programma dag 1: begrip en empathie ontwikkelen

Op de eerste dag starten we met een drankje en een kennismaking, met elkaar en met het programma. Het is belangrijk om elkaar een beetje te leren kennen om je veilig te voelen en te kunnen zeggen wat nodig is. Er is volop ruimte om vragen te stellen en de activiteiten voor de komende dagen in kaart te brengen. Het thema voor deze eerste ‘relatietherapie dag’ is het ontwikkelen van begrip en empathie. We leren over persoonlijkheid, wat wel en niet te veranderen is, wat emotionele acceptatie inhoudt en hoe je dat doet. Ook wordt duidelijk wat empathie precies inhoudt en hoe je dat kunt oefenen. Oprechte empathie hebben voor de ander en dat kunnen uiten schept veiligheid.


Nader tot elkaar komen in relatietherapie vergt ook wat tijd

Relatietherapie training programma dag 2: veiligheid, vertrouwen en verbinding

Op dag 1 hebben jullie gewerkt aan het vernieuwen van het fundament onder jullie relatie. Het fundament bestaat uit veiligheid, vertrouwen en verbinden en wordt gevoed door empathie en emotionele acceptatie. Het besef dat je in deze relatie mag zijn wie je bent. Je ervaart meer begrip voor elkaar en weet beter hoe met elkaar om te gaan. Op de tweede relatietherapie-dag werken we, waar nodig, de begrippen verbinding, veiligheid en vertrouwen verder uit. Daarnaast maken we een start met het verbeteren van communicatie. Je leert effectief gevoelens verwoorden en naar elkaar luisteren.


Op woensdagochtend werken we, waar nodig, de begrippen verbinding, veiligheid en vertrouwen verder uit. Daarnaast maken we een start met het verbeteren van communicatie.

Relatietherapie training programma dag 3: uitwisselen van positief gedrag

Op de laatste dag gaan we verder met het oefenen van effectieve communicatie. Hoe is dat gelukt na de sessie van gisteren? Waar schuurt het nog? Nu we handiger worden in het verwoorden van wat ons bezighoudt komt er ruimte om te onderzoeken waar we gelukkig van worden in de relatie. Door met elkaar te praten krijgen we inzicht in wat de ander gelukkig maakt. Welk positief gedrag kunnen we verhogen, waardoor we meer geluk ervaren en we meer tevreden zijn over onszelf, elkaar en onze interactie? Aan het eind van de relatietherapie relatietraining onderzoeken we met elkaar manieren om effectief problemen op te lossen. Je krijgt handvaten om in de toekomst problemen om te kunnen zetten in acties waardoor je relatie sterker wordt. Het eind van de middag staat in het teken van evalueren, afronden en afscheid nemen.

10

“Mariëtte heeft me erg goed geholpen bij het (her)zien van opvattingen over mijn identiteit; hoge verwachtingen; "success" en belangrijkste waarden. ACT therapie biedt een heldere aanpak met concreet resultaat. Daarnaast heeft Mariëtte een fijne, open en empathische persoonlijkheid. Kortom; aanrader.”

10

“Het waren 8 intensieve sessies waar de resultaten al heel snel merkbaar waren. De scherpe kantjes verdwenen al snel en mijn zin om activiteiten te ondernemen kwam terug. Ik ben bijzonder blij met de wisselwerking tussen de therapeut en mij. Veel vernieuwende inzichten ben ik rijker geworden, en, voor mij heel belangrijk, de wetenschappelijke onderbouwing van de werking van mindfulness werd niet vergeten. Ik ben dan ook naar huis gegaan met een boekenlijst van haar om mijn nieuwsgierigheid naar het vakgebied te bevredigen. Ik ben zeer blij met de oefeningen die ik elke dag trouw doe. Ze zijn een opstartpunt voor mijn dagen geworden”

10

“Heb het gevoel dat zowel therapeut Sylvia als ikzelf op een hele fijne en open manier doelgericht hebben samengewerkt, zonder gevoelige punten te omzeilen. Het voelde echt als maatwerk, waardoor zeer veel is bereikt en ik met een roadmap voor jaren weet wat me verder te doen staat. ACT is voor mij een grote eye opener gebleken naar oplossingsrichtingen... Voel nu veel meer ruimte, rust en perspectief, hartelijk dank!”

9

“Bij aanmelden gelijk reactie van stressWise en binnen 2 weken kennismaking en start online training 1x per week met Bree, wat ik als een hele prettige samenwerking heb ervaren door het aanbieden van de juiste trainingen, info + filmpjes ter ondersteuning van de theorie en betrokken houding . In vijf sessies heb ik geleerd om controle te krijgen over mijn gedachten door piekertijd te beperken, aandacht op afstand en aandachtstrainingen te doen, keuze te maken om wel of niet in de gedachtentrein te stappen en de focus te verplaatsen buiten mezelf. Voor mij resulteert dit in verbetering van stemming, slaap, energie en levenslust. Als ik kon kiezen uit face to face therapie of online, had ik face to face gekozen, maar MCT training online was toch helemaal oké !!”

9

“Een behandeling bij Stresswise was een fijne ervaring. Samen met mijn toegewezen therapeut, Hester, hebben we gekeken naar mijn struggles in het leven. Daar hebben we een persoonlijk passend plan voor gemaakt. Zij was een luisterend oor, hield me de spiegel voor en gaf mij nieuwe inzichten. Door de combinatie van ACT therapie en mindfulness had ik na elke afspraak weer frisse nieuwe energie. Hester, dank je wel!”

10

“Jolanda heeft mij op een zeer prettige manier begeleid en geholpen met mijn leerdoelen. Er was direct een klik en ik voelde mij op mijn gemak. Er was een duidelijke structuur en Jolanda is deskundig in haar werk. Zij weet de juiste vragen te stellen en geeft je handvaten mee om zelf in beweging te komen. Ik ben erg blij en tevreden met het gehele traject en zou haar zeker aanbevelen.”

9

“Het was een prettige, open kleine groep. Sijmen deed de training kundig en relaxt. Er waren herkenningspunten, reminders en ook nieuwe dingen. Een prettige, nuttige cursus.”

9

“Ik heb de gesprekken bij Tanya als zeer waardevol ervaren. Goed aansluitend bij waar ik behoefte aan had en over de weken verdeeld in een mooie opbouw van behapbare stapjes.”

9

“Mijn piekerfabriek draaide op volle toeren deze winter. Gelukkig kwam Jolanda op mijn pad. Ik heb haar ervaren als een zeer meelevende vrouw die erg goed kan luisteren. Met behulp van humor, praktische oefeningen en een liefdevolle spiegel heeft ze me ervaren hoe ik met mijn piekergedachten om kan gaan. Ik vond de ACT training zeer waardevol!”


De relatietherapeut heeft ons inzicht gegeven in onze communicatie en hoe we met elkaar omgaan en de patronen waarin we zaten. Dat was erg leerzaam. Wij zijn een dankbaar stel!

Ervaringen met relatietherapie bij StressWise

  • We zijn ontzettend goed geholpen: communicatie, intimiteit en plezier zijn weer volledig terug in onze relatie! We begrijpen elkaar weer en genieten elke dag. Van bijna ‘uit elkaar’ naar weer ‘gelukkig zijn mét elkaar’: het bestaat! Absoluut een aanrader voor stellen met relatieproblemen. Maar ik denk zelfs prettig voor koppels die hun relatie nóg beter willen krijgen. (DB, 50+)
  • Samen met mijn man meerdere prettige gesprekken gehad bij Mariëtte van Stresswise. We zijn door haar hulp beter gaan communiceren en nemen nu meer tijd om echt naar elkaar te luisteren. (Melissa R, 40+)
  • De relatietherapeut heeft ons inzicht gegeven in onze communicatie en hoe we met elkaar omgaan en de patronen waarin we zaten. Dat was erg leerzaam. Wij zijn een dankbaar stel! (Thijs Last 30+)
Voordat je je definitief aanmeldt heb je nog een kennismaking met onze relatietherapeut.

Aanmelden voor de intensieve relatietherapie 3-daagse communicatie training

Je kunt je in de agenda hierboven aanmelden voor de intensieve relatietherapie meerdaagse, de communicatie training met focus op je relatie. Als je vragen hebt over dit intensieve relatietherapie traject kun je je vragen stellen aan onze Servicedesk via het formulier onderaan de pagina. Voordat je je definitief aanmeldt heb je een kennismaking met onze relatietherapeut Mariëtte.

1.   Meld je (onder voorbehoud) aan via de agenda, of
2.   Stel je vragen in het formulier onderaan deze pagina
3.   Na aanmelding/contact word je gebeld door relatietherapeut Mariëtte Huibrechtse
4.   Je aanmelding is pas definitief na het kennismakingsgesprek met Mariëtte

Je inschrijving is onder voorbehoud en wordt pas definitief na de telefonische kennismaking met relatietherapeut Mariëtte. Je kunt dan nog kosteloos annuleren.


Veel relatieproblemen en misverstanden in een relatie zijn te voorkomen en op te lossen door een betere communicatie tussen de partners.

Bedenk bij jezelf eens wat je te verliezen hebt bij deelname aan dit intensieve relatietherapie programma

Bijna 40 procent van de relaties eindigt tegenwoordig in een scheiding. Veel relatieproblemen en misverstanden in een relatie zijn te voorkomen en op te lossen door een betere communicatie tussen de partners. Onze intensieve relatietherapie 3-daagse focust op deze communicatie. Door met andere stellen te werken onder leiding van een ervaren relatietherapeut zie je hoe andere stellen het doen. Je leert van elkaar en van de relatietherapeut. Tijdens de individuele sessies is er volop aandacht voor jouw relatie en tijdens de groepssessies oefen je met hetgeen je hebt geleerd. Zo verdiep je je relatie wederzijds, zodat jullie relatie weer helemaal kan opbloeien.

De StressWise training communicatie in relaties kun je gratis volgen bij gebruik van je STAP-budget

Weer gelukkig zijn in je relatie, het kan!

Wil jij weer goed communiceren met je partner? Wil jij dat er weer echt naar jou word geluisterd en wil je dat jullie elkaar weer goed begrijpen? Wil je je relatie verbeteren en weer gelukkig zijn met elkaar? Het kan! Met relatietherapie in de vorm van een korte intensieve communicatie training met de focus op relaties. Kijk in de agenda voor beschikbare data en meld je aan.

Heb je vragen? Neem gerust contact op
  • 's-Gravelandseweg 65
  • 1217 EJ Hilversum
  • 088 20 32 610
  • Neem contact op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Veelgestelde vragen over relatietherapie bij StressWise

Staat je vraag er niet bij? Neem contact op met onze Servicedesk

Wanneer is relatietherapie een goede oplossing?

Partnerrelaties kunnen een bron van liefde, plezier en voldoening zijn, én tevens een bron van stress, frustratie of verdriet. Het kan voorkomen dat je vastloopt in ruzies en niet-effectieve communicatie. Of dat er sprake is (geweest) van een affaire. Of je merkt dat je gevoel voor je partner is afgenomen. Misschien zijn er grote verschillen in thema’s als financiën, intimiteit of de manier waarop je je kinderen wilt opvoeden. Blijf niet zitten met relatieproblemen, maar geef relatietherapie een kans. Er valt vaak veel te verbeteren. Onze relatietherapeuten helpen je daar graag bij.

Lees hoe wij te werk gaan

Krijg ik een vergoeding voor relatietherapie?

Bij verschillende relatietherapeuten van StressWise krijg je mogelijk een vergoeding voor relatietherapie. Ben je aanvullend verzekerd? Dan heb je een aanzienlijke kans op vergoeding. Bij online relatietherapie krijg je altijd een vergoeding. Je krijgt bij StressWise sowieso een gratis adviesgesprek. Geheel vrijblijvend. Tijdens dit gesprek wordt duidelijk wat onze relatietherapeut voor jullie kan betekenen en of er een klik is. Informeer bij onze Servicedesk gerust naar vergoedingen en plan eventueel een adviesgesprek in.

Neem contact op

Intensieve relatietherapie is bij jullie gratis, hoe zit dat?

Ja, dat klopt. StressWise ziet het grote belang van trainingen boven therapie. Trainingen zijn effectiever en goedkoper. Met een training werk je actief aan positieve veranderingen. De training Communicatie in relaties kun je gratis volgen met je STAP-budget. Jullie kunnen met deze training jullie communicatie zozeer verbeteren dat jullie relatie weer kan bloeien. Na de training bekijken we samen of jullie extra sessies relatietherapie nodig hebben. Meestal hoeft dit niet. Wij helpen je graag met de aanvraag van je STAP-budget. Let op! Schrijf je vóór 1 september in voor de training om te kunnen starten in oktober of november.

Naar de training

Mariëtte schrijft over haar ervaringen in haar relatietherapie praktijk en verzorgt intensieve relatietherapie in Toscane

Lees de blogs van
Mariëtte Huibrechtse,
relatietherapeut
bij StressWise

Mariëtte schrijft over haar ervaringen in haar relatietherapie praktijk en verzorgt intensieve relatietherapie in Toscane

Toscane, de plek voor intensieve relatietherapie

Uitgeput zitten ze voor me, eind dertig, begin veertig | Relatietherapie blog van onze relatietherapeut

En ze hebben twee jonge kinderen waarvan de jongste een nachtbrakertje is. Hij is twee jaar en wordt 3 à 4 keer per nacht wakker en wil dan een flesje melk … en het liefst bij pappa en mamma in bed. Zij is inmiddels zo moe dat ze overdag, naast de zorg voor het kleine nachtbrakertje, geen energie heeft om het huishouden op orde te krijgen en te houden. Hij is net gestart met een eigen onderneming en heeft voor thuis überhaupt geen energie. Als hij thuiskomt uit zijn werk en hij treft chaos aan, dan flipt hij.

Ze praten alleen nog in verwijten en beschuldigingen. Hij verwijt haar dat het zo’n zooitje is: je hebt geen baan, je kunt toch wel de vuilniszak verschonen? Zij verwijt hem dat hij geen tijd en aandacht heeft voor haar en het gezin: Is je werk dan belangrijker dan wij?

Verwijten en beschuldigingen worden geuit in harde emoties. Denk aan woede, irritatie en frustratie. Harde emoties zijn meestal gericht op de ander en dagen de ander uit tot een gelijke tegenreactie. Aanval en tegenaanval. Of aanval en verdediging. Deze strategieën zijn niet effectief en leiden tot polarisatie. Onder die harde emoties zitten zachte emoties, veel pijnlijker om te voelen. Denk aan gekwetstheid, angst of machteloosheid. Als je deze zachte emoties verwoordt leidt dat tot meer begrip en empathie. Je weet beter wat er bij de ander gebeurt en kan daarop aansluiten. En die ander bij jou.

Dit stel gaat er mee oefenen. En ze gaan aan de slag met slaaptraining voor het nachtbrakertje. Uitputting is een love-killer.

Heb je een vraag over relatietherapie? Stuur een e-mail naar Mariëtte en krijg persoonlijk antwoord.

mariette@stresswise.nl

Toscane, de plek voor intensieve relatietherapie

Piepjong zijn ze en al 7 jaar samen | Relatietherapie blog van onze relatietherapeut

Zij is een knappe Instagrammer, ambitieus en streeft naar meer, mooier, beter en leuker. Hij is een zachtaardige, intelligente en rustige jongeman. Ze hebben een huis gekocht en dat zijn ze aan het opknappen. Ze heeft aan hem opgebiecht dat ze is vreemdgegaan. Een onenightstand. Het betekende niets, maar het verschuift alles. Ineens vraagt ze zich af: ‘is dit het nu?’ Leg ik me nu vast voor de rest van mijn leven? Heb ik genoeg rond gekeken? Geeft deze relatie me alles wat ik nodig heb?

In het zicht van de haven is het niet gek dat deze vragen opkomen. Het aangekochte huis lijkt een definitieve aanlegplaats voor de relatie en de angst slaat om het hart dat het nooit meer anders wordt. Zij is goed in staat om te reflecteren op wat ze ervaart van binnen en is daar kritisch op. Ben ik een Rupsje Nooitgenoeg? Prinses op de erwt? Een verwend nest? Het overgaan van de fase van jong-volwassene naar een volwassen leven met de verantwoordelijkheden die daar bij horen kan spannend zijn.

We komen er achter dat ze nog bezig is met grenzen opzoeken, wat bij de puberale levensfase hoort. In de relatie met deze man die alles oké lijkt te vinden, ervaart ze deze grenzen niet. Ze heeft het nodig om een ‘nee’ te horen. Kaders geven veiligheid en richting. Hij laat deze ‘nee’ niet horen. Hij heeft geleerd dat er altijd drie oplossingen zijn voor een probleem. En komt dus altijd met mogelijkheden. Niet met een grens.

Ze gaan het proberen: hij gaat duidelijk aangeven wanneer hij iets niet wil en zal dan een ‘nee’ laten horen. Zij gaat verantwoordelijkheid nemen voor haar gedrag en die ‘nee’ honoreren.

Heb je een vraag over relatietherapie? Stuur een e-mail naar Mariëtte en krijg persoonlijk antwoord.

mariette@stresswise.nl

Toscane, de plek voor intensieve relatietherapie

Ik ben niet tevreden over de relatie met mijn partner | Relatietherapie blog van onze relatietherapeut

Moeten we uit elkaar? Doormodderen vanwege de kinderen of de financiën? Zou relatietherapie helpen? Het zijn grote vragen en ik denk dat het altijd zinvol is om met een relatietherapeut te praten. Samen kunnen jullie onderzoeken wat er precies aan de hand is. De meeste stellen willen eigenlijk niet uit elkaar, maar zijn ontevreden over ‘hoe het nu gaat’. Alsof het script dat is ontstaan, niet meer werkt.

IBCT-relatietherapie is een moderne vorm van relatietherapie die helemaal past in deze tijd. Het gaat uit van de leertheorie. Dat betekent dat het mogelijk is om vaardigheden aan te leren in communicatie en vaardigheden in samen problemen oplossen. Volgens IBCT is het onzinnig om te blijven strijden om de ander te willen veranderen, en dat het beter is om de ander te accepteren waar dat mogelijk is. En om positief gedrag te stimuleren.

Ook kun je met een relatietherapeut onderzoeken of er nog voldoende liefde is wederzijds. Soms ben je zo uit elkaar gegroeid of zijn de verschillen te groot geworden, dat het wellicht beter is om de relatie te beëindigen. Ook dan is het zinvol om een paar sessies te volgen, bv als je moet blijven samenwerken vanwege het opvoeden van de kinderen. Investeren in effectieve communicatie kan dan veel pijnlijke situaties voorkomen.

Heb je een vraag over relatietherapie? Stuur een e-mail naar Mariëtte en krijg persoonlijk antwoord.

mariette@stresswise.nl

Hulp nodig?
Kies je locatie