• Relatietherapie

Is relatietherapie geschikt voor alle soorten relatieproblemen?

Op: 25 jan 2024 • Door: harrie • Leestijd: 2 minuten
Met ACT therapie krijg je tools aangereikt die je helpen mentaal sterker en flexibeler te worden. Je weet wat je waarden zijn en leert ernaar leven en je kunt waarden omzetten in doelen en gerichte actie.

Relatietherapie kan effectief zijn voor een verscheidenheid aan relatieproblemen zoals communicatiemoeilijkheden, vertrouwenskwesties en conflictoplossing.

Maar het is niet altijd de meest geschikte oplossing voor elk type relatieprobleem. In sommige gevallen kunnen individuele problemen of problemen die het hele gezin beïnvloeden beter worden aangepakt met andere therapievormen zoals individuele therapie, familie therapie of groepstherapie.

Je kunt als stel te maken krijgen met een breed scala aan problemen die je relatie beïnvloeden, zoals communicatieproblemen, vertrouwenskwesties, conflicten, emotionele intimiteit, verschillen in waarden en doelen en seksuele problemen. Deze problemen kunnen een flinke impact hebben op de tevredenheid en het geluk in jullie relatie. Relatietherapie biedt een platform om deze kwesties aan te pakken en helpt jullie bij het ontwikkelen van vaardigheden voor het op een gezonde en constructieve manier omgaan met hun relatieproblemen.

Er zijn ook situaties waarin relatietherapie mogelijk niet geschikt is. Dit kan het geval zijn bij ernstige individuele psychische problemen, diepe persoonlijke kwesties of als één van jullie niet bereid of in staat is om aan de relatie te werken. In dergelijke gevallen kunnen andere benaderingen of therapievormen effectiever zijn. Uiteindelijk is het belangrijk om de aard van de problemen te begrijpen en de meest geschikte vorm van ondersteuning te kiezen. Je kunt daarvoor uiteraard wel een relatietherapeut consulteren. Deze verwijst je dan naar de juiste professional.

Gratis relatietherapie adviesgesprek

Ervaar je problemen in je relatie en/of wil je je relatie verbeteren? Dan is relatietherapie wellicht een goede optie. Vraag om een adviesgesprek met relatietherapeut Mariëtte Huibrechtse en ontdek of relatietherapie jullie kan helpen. Neem nu contact op.

Zoek in onze kennisbank

In onze kennisbank vind je veel informatie over ACT-therapie, MCT- therapie en relatietherapie. Ook kom je te weten hoe je effectief aan mentale problematiek kunt werken. Stel je vraag in onze kennisbank of zoek op categorie. Ga naar het overzicht.

Hulp nodig?
Kies je locatie