99% beveelt ons aan
Hulp bij onzekerheid, negatieve gedachten en een laag zelfbeeld

EEN EINDE AAN LAAG ZELFBEELD EN EEN OPTIMISTISCHER EN ZELFVERZEKERD LEVEN

Wat is laag zelfbeeld?

Laten we eerst beginnen met je zelfbeeld, dit is de manier waarop je naar jezelf kijkt. Het zijn de gedachten, ideeën en oordelen die je over jezelf hebt. Hierbij is belangrijk om te weten, dat je zelfbeeld niet altijd de realiteit is. Het weerspiegelt hoe je jezelf ziet, niet hoe je daadwerkelijk bent. Het zelfbeeld komt tot stand door de invloed vanuit je omgeving, je eigen emoties, motivaties en gedachten én door het waarnemen van je eigen gedrag en door daar een oordeel over te vormen.

Heb je wel eens de neiging om jezelf, de wereld en je toekomst negatiever en kritischer te zien dan deze in werkelijkheid is? Als je voor uitdagingen komt te staan, twijfel je dan erg aan jezelf en vermijd je ze dan? Heb je moeite met het benoemen van goede eigenschappen over jezelf? Dan is het mogelijk dat je een laag zelfbeeld hebt, ook wel negatief zelfbeeld of minderwaardigheidcomplex genoemd. Een onzekerheid waar een ieder wel eens last van heeft, beheerst dan je leven en gedrag. Daarnaast worden je eigenwaarde en zelfvertrouwen aangetast door negatieve gedachten. Liefde voor een ander begint bij liefde voor jezelf, dat is wat we jou ook gunnen!

Neem direct contact op


Wat is een gezond zelfbeeld?

Een gezond zelfbeeld is een realistisch beeld van wie je bent en bevindt zicht tussen twee uitersten. Namelijk aan de ene kant, iemand met een laag zelfbeeld die denkt niets te kunnen en die zichzelf alsmaar naar beneden haald. Aan de andere kant, iemand met een te positief zelfbeeld die zichzelf heel aantrekkelijk vindt en denkt de slimste en beste te zijn van iedereen. Met een gezond zelfbeeld heb je voldoende zelfvertrouwen, eigenwaarde en accepteer je jezelf zoals je bent. Hierbij accepteer je de positieve én minder positieve eigenschappen van jezelf.


Elk spoor leidt naar een doel, op welk spoor loop jij?

Hoe herken je een laag zelfbeeld?

Een laag zelfbeeld kun je herkennen aan de volgende signalen:

  • Je hebt altijd kritiek op jezelf;
  • Je voelt je erg onzeker, hebt weinig vertrouwen in jezelf en dat dingen je gaan lukken;
  • Je bent niet trots op jezelf;
  • Je bent erg gevoelig voor kritiek, ook beschouw je niet-kritische opmerkingen snel als negatieve kritiek;
  • Je vergelijkt jezelf voortdurend met anderen, hierbij heb je altijd het gevoel dat anderen beter zijn of het beter hebben dan jij.
Denk je last te hebben van chronische angst symptomen? Je bent niet de enige. Een op de vijf mensen heeft namelijk wel eens te maken gehad met een angststoornis.

Hulp van StressWise bij laag zelfbeeld, onzekerheid en negatieve gedachten

Onzekerheid is iets wat bij het leven hoort en waar iedereen wel eens last van heeft. Wanneer de onzekerheid je leven beheerst, is het belangrijk om te leren jezelf te accepteren en waarderen. Onze psychologen geven ruimte aan jou en je verhaal, zonder oordeel. Ze helpen je om te gaan met negatieve gedachten en onzekerheid en zoeken samen met jou naar nieuwe mogelijkheden om je leven zin en betekenis te geven. Vindt de balans terug in je leven door zowel je positieve als minder positieve eigenschappen te omarmen. Schakel onze hulp in, dat verdien je!

Schakel onze hulp in


Onze psychologen werken veelal met ACT cognitieve gedragstherapie

ACT of ‘Acceptance & Commitment Therapy’ is een krachtige methodiek voor positieve verandering. Door ACT therapie leer je te accepteren wat je niet kunt veranderen en ontwikkel je kracht en wijsheid om positieve verandering aan te brengen. Hierbij gaat het niet alleen om kleine dagelijkse veranderingen, maar ook om grote veranderingen die je leven een nieuwe wending kunnen geven. Door ACT kom je uit je lage zelfbeeld doordat je ontdekt hoe je weer van jezelf kan houden. Samen met de psycholoog zet je de juiste stappen.


Metacognitieve therapie (MCT) bij overmatig piekeren

Als je overmatig veel piekert en daardoor je zelfbeeld negatief beïnvloedt wordt is metacognitieve therapie (MCT) de oplossing. Piekeren kan veel stress opleveren en het negatieve beeld wat je al over jezelf had, versterken. Piekeren is vaak de oorzaak van psychische problemen, zoals angst, depressie en laag zelfbeeld. Als je niet of nauwelijks piekert ontstaat er de mogelijkheid om je zelfbeeld positief te maken. Het zal je helpen om je negatieve zelfbeeld los te kunnen laten. MCT therapie helpt je te stoppen met overmatig piekeren, zodat je de eerste stap kan zetten naar een optimistischer en zelfverzekerd leven.

De cursus bestaat uit acht sessies waarin je stap voor stap de behoeften van je lichaam leert te (her)kennen en je bewust te worden van gedachten, ervaringen en gevoelens die invloed hebben op wat, en ook hóe je eet.

Het ‘Optimistischer leven’-plan voor hulp bij laag zelfbeeld

Onze Servicedesk helpt je graag. Lody, Lisette en Karin verzorgen voor jou het contact met onze therapeut. Het is belangrijk dat je een klik voelt, zodat je open kunt zijn over wat je bezighoudt en tegen welke problemen je aanloopt. Het eerste gesprek is helemaal gratis en vrijblijvend.

1.   Neem contact op met onze Servicedesk;
2.   Lody, Lisette of Karin neemt contact op met onze psycholoog;
3.   De psycholoog neemt contact met je op voor een gratis kennismaking;
4.   Als je er een goed gevoel bij hebt kun je vervolgafspraken inplannen.

Neem contact met ons op


Als je lichter in het leven wilt staan en meer energie en plezier in je werk wilt ervaren doe dan nu een gratis mindfulness training.

Plan nu een gratis kennismaking en ervaar hoe wij je kunnen helpen bij laag zelfbeeld

Wacht niet langer en onderneem actie. Maak nu een afspraak voor gratis en vrijblijvende kennismaking met onze psycholoog. Laat je informeren, voel of er een klik is en krijg direct wat tips en advies. Aan het eind van het gesprek adviseert de psycholoog je over hoe je het best geholpen bent. Zo ben je snel volledig en goed geïnformeerd. Onze psycholoog leert je hoe je met onzekerheid en negatieve gedachten kunt omgaan, zodat het lage zelfbeeld geen vat meer op je krijgt. Plan nu een kennismaking. Download eventueel de pdf met tips over hoe je een laag zelfbeeld kan verhelpen en overwinnen.

Schakel nu onze hulp in


Angst, Symptomen zijn onder andere hartkloppingen, zweten, koude rillingen, duizeligheid of beven, benauwdheid of een vervelend gevoel in de borst.

Wat als je het heft niet in eigen handen neemt over je zelfbeeld?

Als gevolg van een laag zelfbeeld, kunnen er verschillende psychische klachten ontstaan. Zo kun je last krijgen van faalangst, sociale ang of een eetprobleem ontwikkelen. Wanneer dit soort psychische klachten toenemen kan je je bovendien steeds depressiever en meer geïsoleerd gaan voelen. Je gedachten hebben invloed op jouw acties. Bij negatieve gedachten over jezelf, ga je uitdagingen minder snel aan en worden dagelijkse activiteiten steeds lastiger. Dit omdat je gedachten hebt zoals “Ik kan het toch niet”, “Ik verdien dit niet” en “Ik ben niet goed genoeg”. Door situaties en mensen te vermijden wordt je lage zelfbeeld in stand gehouden. Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking met een therapeut. Ontdek wat StressWise jou kan bieden.

Kom in beweging, voel je optimistischer en zelfverzekerd

Wil jij van onzekerheid, negatieve gedacthen en je lage zelfbeeld af? Wil je je optimistischer en zelfverzekerd voelen? Kan je daarbij de hulp van een therapeut gebruiken, die naast je staat en je als een gids de weg wijst? Kom dan zelf in beweging. Leer hoe je met negatieve gevoelens en piekergedachten kunt omgaan, zodat ze je niet langer belemmeren en je weer zin krijgt in het leven.

Kom in beweging

Een door ons veel gebruikte vorm van cognitieve gedragstherapie is ACT, Acceptance & Commitment Therapy. Door ACT therapie leer je om te gaan met moeilijke gebeurtenissen, gedachten, gevoelens en omstandigheden.

OP WEG NAAR EEN OPTIMISTISCHER LEVEN MET MEER ZELFVERTROUWEN

Contact

Neem contact op met onze servicedesk om je aan te melden of te overleggen wat StressWise voor je kan doen.

 

Hulp nodig?
Kies je locatie