Hulp van een leefstijlcoach - reviews: 9,1
StressWise® Leefstijlcoaching in Tilburg

Leefstijlcoaching bij StressWise® Tilburg

Je weet vast wel hoe je gezond kunt leven, wat wel en niet goed voor je is en wat je wel en niet zou moeten doen. Maar het is verdraaid moeilijk om een gezond leefpatroon na te streven en te behouden. En het is al helemaal niet makkelijk als de mensen in je omgeving er geen gezonde leefstijl op na houden. Hoe kun je dit veranderen? Door positieve gedragsverandering, door anders om te leren gaan met verleidingen en bewust gezonde keuzes te maken. Het gaat om het aanleren van nieuwe gezonde gewoontes. In het begin is het niet makkelijk om patronen te doorbreken. Je hebt hulp nodig. De leefstijlcoach van StressWise Tilburg helpt je met ondersteunende, motiverende en positieve begeleiding met jouw doel als uitgangspunt. Met respect voor jouw situatie gaat de leefstijlcoach op zoek naar mogelijkheden om jouw gezondheid te verbeteren. Schakel daarom de StressWise leefstijlcoach in om je te helpen bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl.

Leefstijlcoaching is coaching gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en gericht op het begeleiden van mensen die gezonder willen leven. Leefstijlcoaching bij de StressWise leefstijlcoach Tilburg gaat over positieve gedragsverandering. De leefstijlcoach kijkt naar je gewicht, je dagelijkse beweging en de mate waarin je kunt ontspannen en coacht je vervolgens naar een gezonder gewicht en meer gezondheid. Als je rookt en/of alcohol gebruikt helpt de leefstijlcoach van StressWise Tilburg je met stoppen of minderen. Voor leefstijlcoaching is vergoeding via de basisverzekering mogelijk via een verwijzing van de huisarts. Zonder verwijzing kun je ook een vergoeding voor leefstijlcoaching krijgen, via je aanvullende verzekering. Wil je samen met de leefstijlcoach van StressWise Tilburg onderzoeken of leefstijlcoaching wat voor je is? Maak dan gebruik van een gratis kennismakingsgesprek.

  • StressWise® Leefstijlcoaching Tilburg
  • Bredaseweg 226, 5038 NM Tilburg

Hoe werkt de leefstijlcoach van StressWise® Tilburg?

De leefstijlcoach van StressWise Tilburg is een professional die je helpt om de regie over je gezondheid in handen te nemen.  Jij gaat samen met jouw leefstijlcoach na in hoeverre je al gezond leeft en waar verbetering mogelijk (en noodzakelijk) is. Dat kan zijn op het gebied van Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en/of Ontspanning. We noemen dit BRAVO-gedrag. Je leefstijlcoach geeft inzicht in risicogedrag, gaat na waar obstakels zitten, motiveert je om haalbare doelen te formuleren en maakt een concreet plan waarmee je je doelen kunt halen. Je gaat vervolgens samen met de leefstijlcoach van StressWise Tilburg aan de slag om je doelen te verwezenlijken. Afhankelijk van het traject waarvoor je kiest doe je dit individueel (samen met je leefstijlcoach), met een maatje (vriend, collega of partner) of (deels) in een groep. De duur van het traject verschilt van een paar maanden tot maximaal twee jaar en is afhankelijk van je doelen, het leefstijl-programma en van wat jij wilt. In het gratis kennismakingsgesprek kun je onderzoeken of je een klik hebt met  de leefstijlcoach van StressWise Tilburg en kun je je wensen en verwachtingen uitgebreid bespreken.

Leefstijlcoaching met vergoeding en het CooL programma

Je kunt bij StressWise leefstijlcoaching Tilburg kiezen uit individuele leefstijlcoaching op maat en het ‘Coaching op Leefstijl programma’ voor volwassen (CooL). Het programma CooL bestaat uit een leefstijl-basisprogramma en een leefstijl-onderhoudsprogramma die dezelfde opzet hebben: een intakegesprek, twee individuele gesprekken, acht groepsbijeenkomsten en een eindgesprek. Het CooL-programma duurt in totaal 24 maanden. In het programma worden de achtergronden en oorzaken van een ongezonde leefstijl bekeken en daarna doorloop je het hele programma. Zo pas je stapsgewijs je leefpatroon aan en bereik je een blijvende verandering in je leefstijl (in zowel je motivatie als in je gedrag). Dat laatste is natuurlijk belangrijk: een blijvende verandering. Hoe vaak probeer je niet iets te veranderen in je leven en moet je bekennen dat je het maar kort hebt volgehouden? Daar helpt het op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde Cool programma je dus bij. Belangrijke thema’s zijn voeding, beweging, slaap, stress, energiemanagement, timemanagement, vitaliteit en ontspanning. Als je meer voelt voor individuele leefstijlcoaching op maat of samen met een vriend, collega of je partner wilt worden gecoacht, dan begeleidt de leefstijlcoach van StressWise Tilburg je ook met veel plezier van week tot week naar een gezondere leefstijl.

Voor wie is leefstijlcoaching van StressWise® Tilburg geschikt?

Leefstijlcoaching is zeer geschikt als je je gewoon wat fitter en energieker wilt voelen. Ook als je wilt afvallen en op gewicht wilt blijven of als je ongezonde gewoontes, zoals roken en drinken, wilt aanpakken is leefstijlcoaching bij StressWise een goed idee. StressWise (de naam zegt het al) is erin gespecialiseerd om jou te leren anders om te gaan met stress en om je te leren hoe je beter kunt ontspannen. Ook dat draagt bij aan een positieve gezonde leefstijl. Kortom StressWise heeft alles in huis om je op weg te helpen en om je leefstijl definitief te verbeteren, zodat jij je lichter, fitter, gezonder en gelukkiger voelt.

8

“Ik heb ACT gevolgd bij Riemke, een hele bijzondere tijd was het. Ik kreeg ruimte om mijn gevoel toe te laten. Ik voelde geen schaamte. Na elke sessie voelde ik me weer opgelucht. Riemke gaf me echt een fijn gevoel. Ze maakte alle emotie in me los. Heel fijn dat ze doorhad dat ik een stuk verwerking nodig had en hier ook aandacht aan heeft besteed. Riemke kan goed luisteren, ik ervaarde dat ze geen oordeel had en ze straalt een bepaalde rust uit. Ook vind ik haar heel eerlijk, ze praatte niet zomaar met me mee. En dat is fijn.”

9

“Aan de hand van de gesprekken heb ik -we- concreet kunnen maken hoe mindfulness mij in het dagelijks leven - in het werk en prive- mij kan helpen. Bewuster en rustiger. Het is een grote stimulans geweest regelmatig oefeningen te doen en nieuwe oefeningen te ontdekken.”

10

“Toen ik na een behoorlijke tijd overmatig piekeren en angstklachten besloot hier iets aan te doen, ben ik bij Hanna terecht gekomen. Zij heeft mij gedurende acht sessies in een ACT/Mindfullness traject gecoacht en heeft mij handvatten gegeven om psychologisch flexibeler, zinvoller en daadkrachtiger in het leven te staan. Het is overweldigend om te zien hoezeer ik, dankzij de coaching van Hanna, in twee maanden tijd vooruit ben gekomen in mijn leven. Ik weet nu hoe ik om kan gaan met alle gedachten en gevoelens die ik heb: ze mogen er allemaal zijn maar ze hinderen mij niet meer om de dingen te doen die ik echt belangrijk vind. Hanna luistert oprecht zonder enig oordeel, durft te confronteren en bezit een grote kennis van oefeningen die helpen om in het hier en nu te komen en te blijven. Ik gun iedereen die wil kiezen voor een zinvol en waardevol leven een mooi en warm traject met Hanna.”

9

“Het is bijzonder hoe je kan groeien in 8 weken. Aleksandr kan op een nuchtere, rustige, een grappige manier je begeleiden naar een meer mindful leven”

10

“In 8 weeks you slowly learn all the important aspects of mindfulness. I came to reduce stress, but learned so much more. I will take this experience with me for the rest of my life. I couldn't have wished for a better trainer. Aleksandr teaches in his own down to earth way and really makes you feel at home in the group. Going to miss Thursday evenings!”

9

“Door de prettige gesprekken en de oefeningen weet ik inmiddels beter hoe ik mijn rust kan vinden.”

10

“De mindfulness training was voor mij echt een eye-opener. "Met aandacht leven" heeft ervoor gezorgd dat ik beter kan omgaan met hobbels in mijn leven, dat ik meer rust ervaar, mijn stressniveau actief omlaag kan brengen en beter in mijn vel zit. En dat allemaal in maar 8 sessies. Hester heeft mij op een hele fijne, flexibele, duidelijke en persoonlijke manier in dit proces begeleid! Daarnaast waren de geluidsopnames (die door Hester zelf werden opgenomen) en het werkboek een hele fijne ondersteuning en motivatie om thuis verder te oefenen.”

8

“Een voor mij nieuwe ervaring waarin ik heb kunnen leren om handvatten te kunnen in te zetten in het dagelijkse leven. Hierbij een aanvulling zijn om mij te helpen bij mijn verdere herstel.”

10

“Ik heb een maatjes-mindfulness training gevolgd bij Hester Noort. Zeer fijne trainer, afspraken verliepen goed. Inhoudelijk goed afgestemd op ons beiden. Ik heb er veel aan gehad en momenteel nog. Zeer aan te raden!”

Contact met de StressWise® leefstijlcoach voor leefstijlcoaching in Tilburg

Bel, mail of WhatsApp met de Servicedesk van StressWise Leefstijlcoaching Tilburg als je een gratis kennismakingsgesprek of meer informatie over leefstijlcoaching wilt. Zo kun je onze persoonlijke aanpak zelf ervaren. Wij weten wat het betekent om te worstelen, met je gewicht, met slechte gewoonten, met je gezondheid. De StressWise leefstijlcoach combineert een bewezen effectieve aanpak met haar eigen persoonlijke ervaring. Alle leefstijlcoaches van StressWise zijn hoger of universitair opgeleid en hebben een achtergrond als psycholoog, therapeut of coach met veel ervaring in gedragsverandering. En tegelijkertijd zijn zij ook warm en open. Het zijn mensen die jou ruimte bieden om je verhaal te doen en bij jou aan te sluiten. Op zoek naar wat voor jou het beste werkt. Vul het formulier hieronder in voor contact met onze Servicedesk.

StressWise Leefstijlcoaching Tilburg
  • Bredaseweg 226
  • 5038 NM Tilburg
  • 088 20 32 610
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig?
Kies je locatie