Maak goede en gezonde keuzes
Loopbaancoaching voor een nieuwe richting in je leven

Doe betekenisvol werk waar je blij van wordt, start nu met loopbaancoaching

Loopbaancoaching

Nog aanpassen. Met loopbaancoaching bij StressWise neem je de regie in handen, je kiest je eigen weg op basis van je waarden. Normaal gesproken kies je op basis van ambitie of talent. Dat laatste is al heel mooi. Nog mooier is het als je een weg in slaat die gebaseerd is op waarden en betekenis. Je ontdekt wat je drijft en je wordt je bewust van wat je te bieden hebt en welke mogelijkheden je hebt. Mogelijk in je huidige werkomgeving, wellicht op een nieuwe plek. Creëer nieuwe energie en vind de juiste inspiratie. Kies voor een individueel traject loopbaancoaching of doe mee aan een traject of training in een kleine groep waarbij je ook wordt geïnspireerd door de andere deelnemers.

Lees meer

Doe loopbaancoaching, stop met stressen

Nog aanpassen. Adviezen. Om geconcentreerd te kunnen werken is het belangrijk om te focussen op één taak. Zet je telefoon op ‘niet storen’ en laat alleen de belangrijke mensen weten hoe ze je kunnen bereiken als het dringend is. Zet pushberichten van de apps op je telefoon uit. En volg je graag het nieuws, doe dit dan op vaste momenten. Neem regelmatig pauzes. Uit onderzoek blijkt dat mensen 52 minuten geconcentreerd kunnen werken, daarna neemt de concentratie af. Zet iedere 52 minuten een kookwekker. Loopt die af dan neem je pauze. Die pauzes hoeven niet langer dan drie minuten te duren. Het is belangrijk om tijdens zo’n pauze iets te doen wat niets te maken heeft met het werk en kijk vooral; niet op je telefoon. Dat geeft teveel prikkels en dat zorgt ervoor dat je niet echt kunt ontspannen.

Lees meer


Gezond met loopbaancoaching

Nog aanpassen. Om geconcentreerd te kunnen werken is het belangrijk om te focussen op één taak. Zet je telefoon op ‘niet storen’ en laat alleen de belangrijke mensen weten hoe ze je kunnen bereiken als het dringend is. Zet pushberichten van de apps op je telefoon uit. En volg je graag het nieuws, doe dit dan op vaste momenten. Neem regelmatig pauzes. Uit onderzoek blijkt dat mensen 52 minuten geconcentreerd kunnen werken, daarna neemt de concentratie af. Zet iedere 52 minuten een kookwekker. Loopt die af dan neem je pauze. Die pauzes hoeven niet langer dan drie minuten te duren. Het is belangrijk om tijdens zo’n pauze iets te doen wat niets te maken heeft met het werk en kijk vooral; niet op je telefoon. Dat geeft teveel prikkels en dat zorgt ervoor dat je niet echt kunt ontspannen.


Adviezen van de loopbaancoach

Nog aanpassen. Eet op vaste tijden. Thuis zijn we vaak in de buurt van eten, waardoor het verleidelijk is om meer te eten. Als je vaste tijden afspreekt met jezelf maak je er eerder een momentje van. Je kunt dat koppelen aan een sociale activiteit. Door met iemand anders te eten of met een vriend te bellen tijdens de lunch. Naast gezond eten en genoeg bewegen is goed slapen belangrijk. Zeven à acht uur slapen per etmaal heeft een positief effect op alles wat we doen. En het is belangrijk dat een leidinggevende het goede voorbeeld geeft. Een wijze les voor leidinggevenden en werknemers: durf te stoppen met werken. Daarin grenzen aangeven is voor iedereen goed. Spreek een tijd af dat je afsluit en je laptop dichtklapt. Die tijden kun je ook doorgeven aan familieleden en collega’s. Dat schept duidelijkheid over wanneer je wel en niet aan het werk bent.

Waar kunnen we je mee helpen?

StressWise brengt psychologische hulp dichterbij: warmer, gemakkelijker, sneller, effectiever en efficiënter.

Neem contact op met onze Servicedesk voor informatie en advies. Bijvoorbeeld voor:

  • Gratis en binnen een week telefonisch kennismaken met een psycholoog of coach
  • Therapie op onze praktijklocatie of online via een beeldverbinding
  • Vergoeding werkgever
  • Vergoeding zorgverzekering
  • Vergoeding StressWise Fonds
  • 088 20 32 610
  • Neem contact op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig?
Kies je locatie