Mindfulness Training (MBSR)

Mindfulness Training (MBSR)

De 8-weekse mindfulness training of MBSR is een wetenschappelijk bewezen stressreductie training. Mindfulness kan ook deel uitmaken van een individueel traject, zoals therapie of coaching. Door je aandacht te trainen krijg je inzicht in de manier waarop je met jezelf omgaat, leer je emoties te beheersen, om te gaan met negatieve gedachten en te luisteren naar je lichaam. Mindfulnesstraining wordt wel eens gezien als zweverig, maar dat is helemaal niet nodig. Het gaat er in mindfulness immers om aandacht te genereren voor wat jij zelf ervaart, en wat is er zweverig aan je eigen ervaring? Door je bewust te zijn van je lichaam, gedachten en gevoelens, ga je inzien wat je nodig hebt en kun je de juiste (gezonde) keuzes maken.

Lees verder over MBSR: Mindfulness Based Stress Reduction

Lees hieronder recente blogs van onze mindfulnesstrainers, coaches en therapeuten over hun leven en werk met mindfulness en mindfulnesstraining. Mindfulness staat in het teken van het accepteren van je eigen ervaringen, gedachten, gevoelens, enz. Om ervaringen, emoties, beperkingen, situaties en/of omstandigheden te leren accepteren is het noodzakelijk ervoor open te staan en er niet voor weg te lopen of ertegen te vechten. Onze trainers en therapeuten zijn hier dagelijks mee bezig, zij leven mindfulness, als het ware. En zij maken je hieronder graag deelgenoot van hetgeen zij ervaren en meemaken. Lees hieronder wat zij schrijven over mindfulness, acceptatie, allerlei moeilijkheden en ook over het geluk wat hen ten deel valt.

 

Waarmee kunnen we je helpen?

StressWise brengt psychologische hulp dichterbij: warmer, gemakkelijker, sneller, effectiever en effici├źnter. Direct contact met onze Servicedesk voor informatie en advies. Bijvoorbeeld voor:

  • Kennismaken met een therapeut
  • Telefonische intake plannen
  • Onze tarieven
  • Vergoeding werkgever
  • Vergoeding zorgverzekering
  • 088 20 32 610
Hulp nodig?
Kies je locatie