MCTa, Metacognitieve therapie
Metacognitieve therapie bij StressWise

Lees hieronder hoe je je piekergedachten onder controle krijgt


MCTa – een unieke methode

Als je last hebt van somberheid of gebukt gaat onder een depressie en veel last hebt van piekergedachten kan StressWise je helpen. Wij hebben een uniek traject ontwikkeld op basis van metacognitieve therapie: MCTa. Deze therapie combineert twee afzonderlijke methoden: Metacognitieve therapie en ‘Acceptance & Commitment Therapy’. Beide methoden hebben hun waarde ruimschoots bewezen op het gebied van depressie, psychische klachten en piekeren.


Met acht online sessies het piekeren te lijf

Gedurende acht individuele online sessies werk je samen met een MCT therapeut naar een oplossing toe. Je maakt kennis met onze methode en verdiept je in de werking van de psyche. Je bedenkt alternatieve strategieën en je leert deze toe te passen in je eigen leven. Hiermee is MCTa een hele praktische training (of therapie) die door iedereen in korte tijd is te leren.


Praktische methode

MCTa is een praktische methode. De sessies bevatten gedragsexperimenten, ontspanningsoefeningen en psychoeducatie. Sessies worden vaak afgesloten met aandacht oefeningen. Aan het eind van elke sessie krijg je huiswerk mee van de MCT therapeut. Zo bereid je je weer zo goed mogelijk voor op de volgende ontmoeting met de therapeut. Je zult merken dat je snel beter leert omgaan met je piekergedachten.


Piekervrij leven

Veel last van piekergedachten? Meld je aan voor online MCTa therapie

  • Neem contact op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig?
Kies je locatie