99% beveelt ons aan
8-weekse Mentaal fit training en 4 sessies coaching, kosteloos met STAP-budget

VERBETER JE ZELFMANAGEMENT: WORD MENTAAL STERKER EN KRIJG MEER ENERGIE

Ga naar de agenda
Deelnemers aan Mindfulness Mentaal fit training

Je wilt vooral de dingen doen die je leuk vind, maar je komt er maar niet toe

En dat is heel frustrerend. Word je geleefd? Moet je (te) veel, van anderen én van jezelf? Komt je takenlijst nooit af en is deze voornamelijk gevuld met zaken die je eigenlijk liever niet doet. Wil je juist andere dingen doen waar je blij van wordt en kom je daar maar niet aan toe? Heb je gedachten die je tegenhouden om waardevolle dingen te doen? Als je antwoord op deze vragen ja is, kun je jezelf troosten met de gedachte dat je niet alleen staat. Heel veel mensen komen niet toe aan wat ze eigenlijk zouden willen doen. Mentaal fit training is een 8-weekse training die je helpt om mentaal sterker en flexibeler te worden, en over meer energie te beschikken om de dingen te doen die jij eigenlijk wilt doen, maar waar je maar niet aan toe komt.


De trainer van Mindfulness Mentaal fit training

Niet alleen je omgeving, ook je eigen gedachten houden je tegen

Negatieve en moeilijke gedachten hebben de overhand in ons hoofd. Bovendien tillen we ook zwaarder aan negatieve gedachten; zij hebben meer impact op je dan positieve gedachten. Voorbeeld. Wat heeft meer impact op je: verlies van je portemonnaie met honderd euro erin? Of het winnen van hetzelfde bedrag bij een loterij? Waarschijnlijk loop je nog dagen rond met het idee van verlies en ben je de winst al snel weer vergeten. Negatieve gedachten hebben invloed op hoe je je voelt en maken je voorzichtig en angstig. Een competitieve omgeving maakt het er niet makkelijker op. Hoe kom je aan de kracht en energie om de dingen te doen die jij graag wilt doen en een betekenisvol leven te leiden?


Tijdens de mentaal fit training werk je samen met je trainer en andere deelnemers aan het versterken van je mentale toestand en het verhogen van je energieniveau. De training heeft een doorloop van 8 weken (20 uur), de coaching bestaat uit 4 sessies van 1 uur.

Word mentaal sterker met een 8-weekse mentaal fit training op locatie of online met extra coaching

Tijdens de mentaal fit training werk je samen met je trainer en andere deelnemers aan het versterken van je mentale toestand en het verhogen van je energieniveau. De training heeft een doorloop van 8 weken (20 uur), de coaching bestaat uit 4 sessies van 1 uur.

 • Mentaal fit training: onder leiding van een trainer onderzoek je wat voor jou belangrijk is en waar je energie van krijgt en hoe je de focus die je hebt ontwikkeld kunt omzetten in waardevolle actie. En hoe je obstakels kunt overwinnen.
 • Online coach sessies: na de training onderzoek je samen met je coach in 4 sessies hoe je je mentale fitheid verder kunt versterken en waar je het beste je energie in kunt stoppen.

Wil jij mentaal krachtiger zijn en meer energie krijgen van het werk wat je doet en de activiteiten die je ontplooit? Volg dan de mentaal fit training op locatie in Amsterdam of online. Geheel kosteloos met STAP-budget.


Met ACT therapie krijg je tools aangereikt die je helpen mentaal sterker en flexibeler te worden. Je weet wat je waarden zijn en leert ernaar leven en je kunt waarden omzetten in doelen en gerichte actie.

Resultaat van de 8-weekse Mentaal fit training met persoonlijke coaching

Tijdens de Mentaal fit training leer je vaardigheden (soft skills) die je helpen mentaal sterker en flexibeler te worden:

 • Je weet wat je waarden zijn en leert ernaar leven;
 • Je kunt waarden omzetten in doelen en gerichte actie;
 • Je kunt je gevoelens beter reguleren;
 • Je vergroot je mentale flexibiliteit;
 • Je voelt je steviger en sterker;
 • Je hebt meer energie om dingen aan te pakken.

Doordat je mentaal sterker en flexibeler bent ben je in staat meer betekenis aan je leven en je werk te kunnen geven. En hiermee maak je je leven een stuk lichter en leuker. Schrijf je geheel kosteloos in voor deze training via de agenda.

10

“Ik heb ontzettend veel geleerd van Sijmen en van de fijne groep. Sijmen creëerde een veilige en accepterende sfeer. We deden goede oefeningen en er werd met goede vragen op dingen gereflecteerd. Ook de groep was bijzonder en open. Ik kijk er echt met een heel warm hart op terug. Heb veel geleerd en veel acceptatie/ liefde gevoeld!”

10

“Gwen was een erg fijne docente. Ze nam de tijd voor onze ervaringen en zat niet te streng op het vooraf bedachte programma. Ik voelde me op mijn gemak en gehoord. Ze legde duidelijk uit met praktijkvoorbeelden. Gemotiveerd om door te gaan met mindfulness.”

10

“Ik merk dat ik minder stress ervaar, beter dingen kan accepteren en minder oordeel. Dit geeft mij veel rust en ervaar ik als erg prettig. Ik kan iedereen deze cursus aanraden.”

8

“Na een paar wek n oefenen hervond ik mijn vermogen tot nachts doorslapen. Met behiulp van de begeleidende meditaties van Sijmen kreeg ik mijn malende gedachten terug in hun hok en hielden ze zich steeds vaker koest, zodat ik tenminste door kon slapen als ik s nachts wakker werd.”

8

“Hoe ervaar ik mijn dag of dit moment met acceptatie en zonder oordeel. Het mentale, de denkgeest, zien als een proces, iets dat komt en gaat. Meer bewust van de meerwaarde van luisteren naar je lichaam. Een gevoel van je mag er zijn zoals je bent.”

9

“Ik heb de 8 weekse training als leervol en leuk ervaren. Sijmen was een fijne trainer die op een prettige en veilige manier training gaf. Er was ruimte voor persoonlijke beleving en ervaringen. Ik heb geleerd om dichter bij mijzelf te komen, meer in het moment te leven en om minder te oordelen. Voor mij houdt de training na 8 weken niet op, maar neem ik lessen uit de training mee in mijn toekomstige dagelijkse leven.”

10

“Ik vond de cursus 'mindfulness' erg inzicht gevend. Ik heb gemerkt dat ik erg geneigd ben om te willen dat bepaalde gevoelens er niet zijn. Ik vond het mooi om te merken dat je een staat kan bereiken waarin alles er mag zijn. Het blijft oefenen daarmee, maar dat vind ik helemaal niet erg! Ook een erg prettige groep en goeie trainer, die ruimte gaf voor alles wat er was en ook doorvroeg.”

9

“De mindfulness training heeft mij het verschil laten zien (theorie) en voelen (oefeningen) tussen in gedachten verzonken zijn/ op de automatische piloot leven OF het bewust zijn in het moment. Waar ik begon met burnout klachten, angstaanvallen en in de modus van continue ‘aan’ staan zat, heb ik nu ervaren hoe ik mijzelf tot rust krijg. Hoe ik geniet van het NU, niet de hele tijd denk aan ‘wat moet ik zo doen, wat eten we vanavond, wat is de agenda van morgen’… Dit hoort er ook absoluut bij, maar niet 24/7. Met de momenten van rust (bewustzijn van het hier en nu), brengt mij dit kalmte en zijn in 8 weken de angstaanvallen en burnout klachten aanzienlijk minder. Het is geen wonderpil en vergt zelf veel oefening, maar deze manier van leven bevalt mij tot nu toe erg goed!”

10

“Deze training was heel fijn om aan deel te nemen. Ook heel goed te doen online, met alle begeleidende meditaties, bodyscans en andere oefeningen, kon ik vanuit huis makkelijk en comfortabel deelnemen zoals het voor mij goed voelde. Ik heb aan de oefeningen ook veel gehad, ik kon vrij snel deze in mijn dagelijks leven toepassen, oftewel je huiswerk opdrachten doen, alles uitproberen om vervolgens te ervaren wat goed bij me past, of wat bij het moment past. Daarbij kwam er meer bewustzijn van omgeving, focus en alle zintuigen kwamen weer meer naar boven, het ervaren van het hier en nu. Rust in mezelf vinden ook op de stressvolle momenten. Al wordt je misschien niet geheel rustig maar je leert er anders mee om te gaan, het mag zijn wat het is, en dat is voor dat moment goed. De mindfulness trainer Sijmen zorgde voor een relaxte sfeer, gevoel van veiligheid en vertrouwen om te delen wat je wilde. Zeer prettig hoe hij de oefeningen begeleide. Maar ook zijn ervaringen deelde. Open en eerlijk. Het mag zijn wat het is.”

StressWise Stap-voor-STAP-plan
Wil jij een mindfulness training met overheidssubsidie? Zo werkt het:
1
Schrijf je in voor een mindfulness training

Ga naar de agenda, kies een training en vink de optie ’STAP-budget’ aan.

2
Je ontvangt je STAP-aanmeldbewijs

Wij mailen je binnen enkele dagen het STAP-aanmeldbewijs. Bewaar dit bewijs goed.

3
Vraag jouw STAP-budget aan bij het UWV

Wij bereiden het STAP-aanvraagproces voor, zodat jij je aanvraag eenvoudig kan indienen op maandag 3 juli.

4
Start met je mindfulnesstraining

Je ontvangt binnen vier weken na je aanvraag een bevestiging van het UWV. Je kunt starten met je training!


Mariëtte schrijft over haar ervaringen in haar relatietherapie praktijk en verzorgt intensieve relatietherapie in Toscane

Schrijf je nu in voor de 8-weekse mentaal fit training met 4 online coachingsessies

Gun jezelf een Mentaal fit training mét coaching. Veel mensen gaan naar de sportschool om fysiek fit te worden en te blijven. Bedenk dat het misschien nog wel belangrijker is om je ‘mind’ te trainen. Een gezonde geest in in gezond lichaam maakt gelukkig. Mentaal welzijn is tegenwoordig nog niet zo gemakkelijk te verkrijgen of te behouden. Met de training Mentaal fit werk je bewust aan je mentale welzijn. Probeer het en schrijf je in voor de training op onze locatie in Amsterdam of online. In de agenda hieronder kun je je eenvoudig inschrijven. Na je inschrijving ontvang je binnen enkele werkdagen een bevestiging. Ik zie ernaar uit om je te ontmoeten.

Mariëtte Huibrechtse, mindfulness trainer en therapeut


Twijfel niet langer en maak werk van jezelf. Echt, je bent tot veel meer in staat dan je denkt, en dat ontdek je met de Mentaal fit training.

Twijfel je aan deelname aan de Mentaal fit training of aan het nut ervan?

Bedenk dan eens wat je mist als je de Mentaal fit training niet volgt. Misschien voel je je veelvuldig vermoeid, vind je het lastig om de dingen te doen die je eigenlijk graag wilt doen of laat je je te veel beperken door anderen of je eigen (negatieve) gedachten. Je komt maar niet toe aan wat jij het liefste wilt, je ziet beren op de weg en je hebt te weinig energie. Twijfel niet langer en maak werk van jezelf. Echt, je bent tot veel meer in staat dan je denkt, en dat ontdek je met deze training. Doe nu een 8-weekse Mentaal fit training in Amsterdam of online. Dat kan geheel gratis met je STAP-budget. En je wordt ook nog eens persoonlijk gecoacht. Ga naar de agenda en schrijf je in.


Met de Mentaal fit training kun je je mentale welzijn blijvend vergroten, zoals je je fysieke welzijn op peil kunt houden in de sportschool of met andere sportieve activiteiten.

Volg de Mentaal fit training bij StressWise, en voel je mentaal krachtiger en energieker

Met de Mentaal fit training kun je je mentale welzijn blijvend vergroten, zoals je je fysieke welzijn op peil kunt houden in de sportschool of met andere sportieve activiteiten. Tegenwoordig is de sportschool binnen ieders bereik en zijn er veel mensen die op deze manier fysiek fit blijven. Zo is de Mentaal fit training een manier om mentaal fit te worden én te blijven. Hoe je dat doet leer je in deze bewezen effectieve training en dat kan helemaal gratis met gebruik van je STAP-budget. Gun jezelf een Mentaal fit training en reserveer je plek via de agenda. Je zult je lichter en krachtiger voelen.

Agenda Mindfulness Trainingen
Selecteer locatie
Selecteer training
Sluiten
Heb je vragen? Neem gerust contact op
 • 's-Gravelandseweg 65
 • 1217 EJ Hilversum
 • Neem contact op
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Veelgestelde vragen over Mentaal fit training bij StressWise

Staat je vraag er niet bij? Neem contact op met onze Servicedesk

Ik wil gratis een mindfulness training volgen, kan dat bij jullie?

Je kunt je STAP-budget inzetten voor MBSR mindfulness training bij StressWise. Je volgt dan geheel gratis een 8-weekse mindfulness training bij een VMBN of VVM geregistreerde professionele mindfulness trainer. Het STAP-budget is bestemd voor iedereen met een relatie tot de arbeidsmarkt, werkende of werkzoekende. Wij helpen je graag bij de aanvraag bij UWV. En we reserveren een plek voor je, want je aanmelding is pas definitief als je budget is toegekend. Je loopt dus geen enkel risico. Schrijf je vrijblijvend in via de agenda op onze website.

Ga naar de website

Kan ik een vergoeding krijgen voor mindfulness?

Bij StressWise psychologen krijg je altijd een vergoeding, ook voor mindfulness training. Vaak vergoed je zorgverzekeraar wel, en dan hoef je geen eigen risico te betalen. Daarnaast krijg je bij ons altijd een gratis kennismaking, geheel vrijblijvend.

Voor Mindfulness training kan je je STAP-budget gebruiken. 3 juli is de laatste mogelijkheid dat je STAP-budget kunt aanvragen voor een mindfulness training. Schrijf je dus snel in.

Neem contact op

Hulp nodig?
Kies je locatie