99% beveelt ons aan
Mindfulness Middelburg. De officiële MBSR training. Geheel kosteloos.

VERGROOT JE STRESSMANAGEMENT EN VOEL JE LICHTER EN KRACHTIGER

Reserveer je plek

StressWise helpt je met je aanvraag van het STAP-budget voor training en coaching

Jij wilt een lichter leven, zonder stress

Je wilt meer genieten van het leven, meer tijd voor jezelf en leuke dingen. Maar je hebt het gevoel dat je wordt geleefd. De druk om te presteren is hoog, in je baan, thuis en in je omgeving. Je hebt zorgen, je voelt je angstig of depressief. Je loopt misschien wel risico om in een burn-out terecht te komen. En dat is ook niet zo gek; heel veel Nederlanders lopen tegenwoordig dit risico. Je hebt veel stress en last van allerlei ongemak en je weet niet goed hoe je ermee om kunt gaan. Je hebt hulp nodig, want je kan het niet alleen. Je hebt het wel zelf geprobeerd en je denkt er nu over om naar een psycholoog te gaan of andere psychologische hulp te zoeken.


Stress, depressie, angstige gevoelens of andere mentale problemen

Je worstelt met stress en stress-gerelateerde problematiek, zoals angst, een negatief zelfbeeld, lusteloosheid, vermoeidheid, onrust. Mentale problemen en vermoeidheid kunnen een grote rol spelen in je leven. Er wordt veel van je gevraagd en overal is afleiding, zodat je nauwelijks tot rust komt. Op sociale media laten anderen vooral de beste versie van zichzelf zien, waardoor je het gevoel krijgt dat je niet goed genoeg bent. Je gaat je (onbewust) toch vergelijken met anderen. Waarschijnlijk is een mindfulness training dan iets voor jou.

Reserveer je plek

MBSR Mindfulness training in Middelburg door StressWise Academy

Ontdek de mindfulness training die bij jou past

10

“Ik heb ontzettend veel geleerd van Sijmen en van de fijne groep. Sijmen creëerde een veilige en accepterende sfeer. We deden goede oefeningen en er werd met goede vragen op dingen gereflecteerd. Ook de groep was bijzonder en open. Ik kijk er echt met een heel warm hart op terug. Heb veel geleerd en veel acceptatie/ liefde gevoeld!”

10

“Gwen was een erg fijne docente. Ze nam de tijd voor onze ervaringen en zat niet te streng op het vooraf bedachte programma. Ik voelde me op mijn gemak en gehoord. Ze legde duidelijk uit met praktijkvoorbeelden. Gemotiveerd om door te gaan met mindfulness.”

10

“Ik merk dat ik minder stress ervaar, beter dingen kan accepteren en minder oordeel. Dit geeft mij veel rust en ervaar ik als erg prettig. Ik kan iedereen deze cursus aanraden.”

8

“Na een paar wek n oefenen hervond ik mijn vermogen tot nachts doorslapen. Met behiulp van de begeleidende meditaties van Sijmen kreeg ik mijn malende gedachten terug in hun hok en hielden ze zich steeds vaker koest, zodat ik tenminste door kon slapen als ik s nachts wakker werd.”

8

“Hoe ervaar ik mijn dag of dit moment met acceptatie en zonder oordeel. Het mentale, de denkgeest, zien als een proces, iets dat komt en gaat. Meer bewust van de meerwaarde van luisteren naar je lichaam. Een gevoel van je mag er zijn zoals je bent.”

9

“Ik heb de 8 weekse training als leervol en leuk ervaren. Sijmen was een fijne trainer die op een prettige en veilige manier training gaf. Er was ruimte voor persoonlijke beleving en ervaringen. Ik heb geleerd om dichter bij mijzelf te komen, meer in het moment te leven en om minder te oordelen. Voor mij houdt de training na 8 weken niet op, maar neem ik lessen uit de training mee in mijn toekomstige dagelijkse leven.”

10

“Ik vond de cursus 'mindfulness' erg inzicht gevend. Ik heb gemerkt dat ik erg geneigd ben om te willen dat bepaalde gevoelens er niet zijn. Ik vond het mooi om te merken dat je een staat kan bereiken waarin alles er mag zijn. Het blijft oefenen daarmee, maar dat vind ik helemaal niet erg! Ook een erg prettige groep en goeie trainer, die ruimte gaf voor alles wat er was en ook doorvroeg.”

9

“De mindfulness training heeft mij het verschil laten zien (theorie) en voelen (oefeningen) tussen in gedachten verzonken zijn/ op de automatische piloot leven OF het bewust zijn in het moment. Waar ik begon met burnout klachten, angstaanvallen en in de modus van continue ‘aan’ staan zat, heb ik nu ervaren hoe ik mijzelf tot rust krijg. Hoe ik geniet van het NU, niet de hele tijd denk aan ‘wat moet ik zo doen, wat eten we vanavond, wat is de agenda van morgen’… Dit hoort er ook absoluut bij, maar niet 24/7. Met de momenten van rust (bewustzijn van het hier en nu), brengt mij dit kalmte en zijn in 8 weken de angstaanvallen en burnout klachten aanzienlijk minder. Het is geen wonderpil en vergt zelf veel oefening, maar deze manier van leven bevalt mij tot nu toe erg goed!”

10

“Deze training was heel fijn om aan deel te nemen. Ook heel goed te doen online, met alle begeleidende meditaties, bodyscans en andere oefeningen, kon ik vanuit huis makkelijk en comfortabel deelnemen zoals het voor mij goed voelde. Ik heb aan de oefeningen ook veel gehad, ik kon vrij snel deze in mijn dagelijks leven toepassen, oftewel je huiswerk opdrachten doen, alles uitproberen om vervolgens te ervaren wat goed bij me past, of wat bij het moment past. Daarbij kwam er meer bewustzijn van omgeving, focus en alle zintuigen kwamen weer meer naar boven, het ervaren van het hier en nu. Rust in mezelf vinden ook op de stressvolle momenten. Al wordt je misschien niet geheel rustig maar je leert er anders mee om te gaan, het mag zijn wat het is, en dat is voor dat moment goed. De mindfulness trainer Sijmen zorgde voor een relaxte sfeer, gevoel van veiligheid en vertrouwen om te delen wat je wilde. Zeer prettig hoe hij de oefeningen begeleide. Maar ook zijn ervaringen deelde. Open en eerlijk. Het mag zijn wat het is.”

StressWise Stap-voor-STAP-plan
Wil jij een mindfulness training met overheidssubsidie? Zo werkt het:
1
Schrijf je in voor een mindfulness training

Ga naar de agenda, kies een training en vink de optie ’STAP-budget’ aan.

2
Je ontvangt je STAP-aanmeldbewijs

Wij mailen je binnen enkele dagen het STAP-aanmeldbewijs. Bewaar dit bewijs goed.

3
Vraag jouw STAP-budget aan bij het UWV

Wij bereiden het STAP-aanvraagproces voor, zodat jij je aanvraag eenvoudig kan indienen op maandag 3 juli.

4
Start met je mindfulnesstraining

Je ontvangt binnen vier weken na je aanvraag een bevestiging van het UWV. Je kunt starten met je training!


Harrie Kolsteeg is psycholoog en executive coach en schrijft over moedig leiderschap

Reserveer nu een plek voor een mindfulness training in Middelburg of online

In de afgelopen 15 jaar (vanaf 2007) hebben we duizenden Nederlanders een mindfulness training mogen aanbieden. Mensen die last hadden van onder andere (werk) stress, angst, depressie, onrust, overmatige bezorgdheid of een negatief zelfbeeld. We hebben vele mensen mogen helpen die burn-out zijn geweest, een nieuwe richting zochten in het leven of die gewoonweg meer uit het leven wilden halen, meer wilden genieten van de kleine dingen des levens. Al deze mensen hebben de kracht van MBSR mindfulness training ervaren en hebben onze mindfulness trainers mooie cijfers gegeven (gemiddeld een 9,3). Daar zijn wij dankbaar voor. Ook jij kunt de kracht van mindfulness training ervaren. Geheel kosteloos.

Harrie Kolsteeg, directeur StressWise, psycholoog en coach

Reserveer je plek

Mindfulness groepstrainingen
Mindfulness MBSR
3 plekken beschikbaar
Maandagavond 29/07
ONLINE Mindfulness Groepstraining MBSR
via Zoom
20:00 - 22:00 uur
Wetenschappelijk bewezen stressreductie of aandachttraining van 8 weken
Info & aanmelden
van €495,-   voor €445,-
Maandagavond 29 juli ONLINE Mindfulness Groepstraining MBSR

Mindfulness Based Stress Reduction training (MBSR) vermindert stress en angst, geeft rust en overzicht en is effectief bij allerlei stress-gerelateerde klachten. Je staat digitaal in verbinding met onze mindfulness professionals en andere deelnemers aan de training. De online MBSR training heeft dezelfde inhoud als de MBSR mindfulness training op locatie.

Het STAP-budget is niet inzetbaar voor deze training.

Vergoeding

Door zorgverzekering of via werkgever. Daardoor kost de training jou als particulier slechts €0 tot max. €350.

Investering

€ 445 • vanaf €0 met vergoeding • alles inclusief

Tijden en data

Maandagavond 20:00 - 22:00 uur.

29 juli - 5 Augustus - 12 Augustus - 19 Augustus - 26 Augustus - 2 september - 9 september - 23 september
Oefendag

15 september

Adres

via Zoom,

Woensdagavond 28/08
ONLINE Mindfulness Groepstraining MBSR
via Zoom
20:00 - 22:00 uur
Wetenschappelijk bewezen stressreductie of aandachttraining van 8 weken
Info & aanmelden
Woensdagavond 28 Augustus ONLINE Mindfulness Groepstraining MBSR

Mindfulness Based Stress Reduction training (MBSR) vermindert stress en angst, geeft rust en overzicht en is effectief bij allerlei stress-gerelateerde klachten. Je staat digitaal in verbinding met onze mindfulness professionals en andere deelnemers aan de training. De online MBSR training heeft dezelfde inhoud als de MBSR mindfulness training op locatie.

Het STAP-budget is niet inzetbaar voor deze training.

Vergoeding

Door zorgverzekering of via werkgever. Daardoor kost de training jou als particulier slechts €0 tot max. €350.

Investering

€ 495 • vanaf €0 met vergoeding • alles inclusief

Tijden en data

Woensdagavond 20:00 - 22:00 uur.

28 Augustus - 4 september - 11 september - 18 september - 25 september - 2 oktober - 9 oktober - 16 oktober
Oefendag

13 oktober

Adres

via Zoom,

Dinsdagavond 17/09
ONLINE Mindfulness Groepstraining MBSR
via Zoom
20:00 - 22:00 uur
Wetenschappelijk bewezen stressreductie of aandachttraining van 8 weken
Info & aanmelden
Dinsdagavond 17 september ONLINE Mindfulness Groepstraining MBSR

Mindfulness Based Stress Reduction training (MBSR) vermindert stress en angst, geeft rust en overzicht en is effectief bij allerlei stress-gerelateerde klachten. Je staat digitaal in verbinding met onze mindfulness professionals en andere deelnemers aan de training. De online MBSR training heeft dezelfde inhoud als de MBSR mindfulness training op locatie.

Het STAP-budget is niet inzetbaar voor deze training.

Vergoeding

Door zorgverzekering of via werkgever. Daardoor kost de training jou als particulier slechts €0 tot max. €350.

Investering

€ 495 • vanaf €0 met vergoeding • alles inclusief

Tijden en data

Dinsdagavond 20:00 - 22:00 uur.

17 september - 24 september - 1 oktober - 8 oktober - 15 oktober - 22 oktober - 29 oktober - 5 november
Oefendag

13 oktober

Adres

via Zoom,

Mindfulness MBSR Plus
Mindfulness MBSR Pro
Mentaal Fit & Coaching
Mindfulness Premium
Sluiten

Twijfel je aan deelname aan een mindfulness training of aan het nut ervan?

Dat kunnen we ons goed voorstellen. Mindfulness wordt wel eens als zweverig gezien. Of je denkt misschien dat het niks voor je is, omdat je het lastig vindt om stil te zitten of omdat je je gedachten niet kunt stoppen. Wij vinden dit een misvatting. Mindfulness is juist niet zweverig; door mindfulness krijg je door hoe het echt met je gaat en wat je nodig hebt om weerbaar te zijn in onze snelle, hectische samenleving. Door mindfulness leer je wat goed voor je is en hoe je kunt omgaan met lastige situaties en uitdagingen. Bovendien is mindfulness voor iedereen zeer nuttig. Het gaat immers om het trainen van je aandacht, en dat is leerzaam voor iedereen. Met je STAP-budget is het ook nog eens geheel gratis. Dit zorgt voor een prachtige kans om het te proberen.

Reserveer je plek


StressWise geeft in het hele land en online mindfulness MBSR plus training, gratis met STAP-budget

Volg een mindfulness training in Middelburg of online bij StressWise, en voel je lichter en krachtiger

Met mindfulness train je je aandacht, zoals je je spieren traint in de sportschool. Tegenwoordig is de sportschool binnen ieders bereik en zijn er veel mensen die op deze manier fysiek fit blijven. Zo is mindfulness training een manier om mentaal fit te worden én te blijven. Hoe je dat doet leer je in een erkende MBSR mindfulness training. Dat kan nu helemaal gratis met gebruik van je STAP-budget bij StressWise Middelburg. Of gewoon online. Gun jezelf een mindfulness training en reserveer je plek. Je zult je lichter en krachtiger voelen.

Reserveer je plek

Heb je nog een vraag? Wij helpen je graag verder.
Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een overheidssubsidie waarmee je jaarlijks €1.000 subsidie kunt ontvangen voor een training of opleiding. Je kunt jouw STAP-budget gebruiken om kosteloos deel te nemen aan een training van StressWise. Meer weten over het STAP-budget? Bel dan met onze STAP-lijn via 088-2032640.

Voor welke trainingen kan ik mijn STAP-budget gebruiken?

Je kunt jouw STAP-budget inzetten voor onze mindfulness trainingen én onze training + coachingstrajecten. Wij bieden de volgende mindfulness trainingen aan: Mindfulness MBSR Plus, Mindfulness MBSR Pro, Mindfulness & Coaching en Mindfulness Premium. Daarnaast verzorgen wij de volgende training + coachingstrajecten: Verminder je stress, Vergroot je zelfvertrouwen, Verbeter je communicatie en Stop met piekeren. Zowel onze mindfulness trainingen als onze training + coachingstrajecten worden volledig vergoed door het STAP-budget.

Kan ik mijn STAP-budget ook inzetten voor therapie?

Nee, dit is niet mogelijk. Het STAP-budget is een subsidie bedoeld voor scholing en ontwikkeling, niet voor individuele therapie. Onze online cursussen (inclusief 6 uur training en 4 uur coaching) bieden een mooi alternatief als je je STAP-budget wilt gebruiken. Deze cursussen richten zich op het verminderen van stress, piekeren, omgaan met perfectionisme en het vergroten van je zelfvertrouwen. Maakt dit je nieuwsgierig? Klik dan hier voor meer informatie.

Waarom moet ik mij vóór 3 juli inschrijven voor een training?

Je kunt jouw STAP-budget aanvragen bij het UWV tijdens verschillende aanvraagmomenten. Het volgende aanvraagmoment vindt plaats op 3 juli om 10.00 uur Om te zorgen dat je op deze dag STAP-budget kunt aanvragen, moet je je vóór 3 juli aanmelden voor een training van StressWise.

Hoe kan ik mijn STAP-budget aanvragen?

STAP-budget aanvragen gaat als volgt:

 1. Schrijf je in voor een training die in aanmerking komt voor STAP-budget.
 2. Wij sturen je binnen een dag een STAP-aanmeldingsbewijs toe
 3. Vraag op 28 februari om 10.00 uur je STAP-budget aan via stapuwv.nl
 4. Binnen vier weken ontvang je bericht over de goedkeuring. Je kunt starten met je volledig vergoede training!

3 juli is de laatste mogelijkheid dat je STAP-budget kunt aanvragen voor een mindfulness training. Schrijf je dus snel in.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om aanspraak te maken op STAP-budget?

Als je voldoet aan de volgende voorwaarden, kom je in aanmerking voor het STAP-budget:

 • Je bent tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd;
 • Je woont in Nederland;
 • Je hebt dit kalenderjaar nog niet eerder STAP-budget toegekend gekregen.

Voldoe je aan de bovenstaande voorwaarden? Schrijf je dan direct in voor een gratis training.

3 juli is de laatste mogelijkheid dat je STAP-budget kunt aanvragen voor een mindfulness training. Schrijf je dus snel in!

Contact
 • Online
 • Middelburg
 • Neem contact op
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig?
Kies je locatie