Weg van stress burn-out depressie
Mindfulness

Mindfulness in het kort

De 8-weekse mindfulness training (MBSR) is een wetenschappelijk bewezen stressreductie training. Je kunt mindfulness training bij StressWise volgen in een groep (8 sessies van 2,5 uur) individueel (8 sessies van 1 uur) of met z’n tweeën (mindful maatjes, 8 sessies van 1,5 uur). Door mindfulness training krijg je inzicht in de manier waarop je met jezelf omgaat en leer je afstand te nemen van negatieve gedachten en emoties te beheersen. Mindfulness is een vaardigheid die je kunt aanleren en kunt integreren in je dagelijks leven. Daardoor leef je lichter en vrijer en ben je beter in staat (verstandige) keuzes te maken. Mindfulness is bewezen effectief bij stress, burn-out, depressie en allerlei stress-gerelateerde klachten, zoals onrust, vermoeidheid, slaapproblemen, piekeren, concentratieproblemen, chronische pijn, gevoelens van angst, chronische ziekte, geen nee kunnen zeggen, moeite met grenzen en een gejaagd gevoel. Uniek: MBSR mindfulness groepstrainingen van StressWise worden altijd vergoed! Vraag hiernaar bij onze Servicedesk. Voorafgaand aan een mindfulness training organiseren wij vaak een workshop mindfulness, waarbij je mindfulness kunt leren kennen en ervaren, zodat je weet of het wat voor je is. Een mindfulness workshop kost €15, maar je krijgt een mindfulness boek cadeau twv €20 en een €50 kortingbon voor een mindfulness training bovenop de vergoeding.

Mindfulness bij StressWise

De positieve effecten van mindfulness training of MBSR – Mindfulness Based Stress Reduction – zijn wetenschappelijk bewezen. Dit mindfulness programma is de basis voor verschillende andere trainingen, programma’s en interventies bij StressWise, zowel voor particulieren als voor bedrijven en organisaties. Mindfulness kan bij StressWise ook deel uitmaken van een individueel traject, zoals bij therapie of coaching. Mindfulness wordt wel eens gezien als zweverig, maar dat is helemaal niet nodig. Het gaat er in mindfulness immers om aandacht te genereren voor wat jij zelf ervaart, en wat is er zweverig aan je eigen ervaring? Door je bewust te zijn van je lichaam, gedachten en gevoelens, ga je inzien wat je nodig hebt en kun je de juiste (gezonde) keuzes maken. De voordelen van mindfulness zijn legio en komen veelal voort uit de werking van mindfulness op ons brein. Onderzoek wijst uit dat je brein geen statische grijze substantie is, maar een dynamisch, flexibel netwerk dat (mede) door mindfulnessoefeningen steeds nieuwe verbindingen weet te leggen. Mindfulness maakt zo de weg vrij om anders te denken en te leven.

Onze mindfulness trainers en therapeuten behoren tot de beste

De mindfulness trainers, coaches en therapeuten van StressWise zijn erkend door de beroepsvereniging van mindfulnesstrainers VMBN in categorie 1. De kwaliteit van onze mindfulness trainers wordt niet alleen door professionals, maar ook door de deelnemers aan onze mindfulness trainingen erkend, met een gemiddeld cijfer van 9,1 (onafhankelijke beoordeling door Kiyoh). Je bent in goede handen.

Waar kunnen we je mee helpen?

StressWise brengt psychologische hulp dichterbij: warmer, gemakkelijker, sneller, effectiever en efficiënter.

Neem contact op met onze Servicedesk voor informatie en advies. Bijvoorbeeld voor:

  • Gratis en binnen een week telefonisch kennismaken met een psycholoog of coach
  • Therapie op onze praktijklocatie of online via een beeldverbinding
  • Vergoeding werkgever
  • Vergoeding zorgverzekering
  • Vergoeding StressWise Fonds
  • 088 20 32 610
Hulp nodig?
Kies je locatie