99% beveelt ons aan
Volg een 8-weekse Mindfulness training op locatie of online gratis met je STAP-budget

VERBETER JE ZELFMANAGEMENT: GA EFFECTIEF OM MET STRESS EN VERANDERING

Ga naar de agenda
Als je lichter in het leven wilt staan en meer energie en plezier in je werk wilt ervaren doe dan nu een gratis mindfulness training.

Is mindfulness training iets voor jou?

Heb je last van stress of negatieve gevoelens? Word je hierdoor belemmerd in je professionele werkzaamheden en je dagelijks leven? Heb je het gevoel dat je wordt geleefd? De druk om te presteren is tegenwoordig heel hoog en dat kan je aardig wat stress opleveren. Versterk je stressmanagement. Als je lichter in het leven wilt staan en meer energie en plezier in je werk wilt ervaren doe dan nu mindfulness training bij StressWise met mindfulness-certificaat.

MINDFULNESS BIJ STRESSWISE KOMT IN AANMERKING VOOR STAP-BUDGET: SCHOLING GERICHT OP HET VERGROTEN VAN ALGEMENE INZETBAARHEID
Focus: verbeteren van zelfmanagement
Doelgroep: mensen met professionele ambities

Mindfulness training MBSR Plus, Pro, Premium en Mindfulness Midweek

StressWise biedt mindfulness in 4 vormen aan. Wil je weten welke training voor jou geschikt is? Plan een gratis adviesgesprek.

MINDFULNESS MBSR PLUS, GRATIS MET STAP-BUDGET
De wetenschappelijk bewezen mindfulness training in 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur op locatie of online, plus 12 extra online MindClasses. €995

MINDFULNESS MBSR PRO, GRATIS MET STAP-BUDGET
De wetenschappelijk bewezen mindfulness training in 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur op locatie of online, plus 1 MasterClass Mindful werken. €995

MINDFULNESS PREMIUM, €850 KORTING MET STAP-BUDGET
Het hele MBSR programma in een geheel verzorgd weekend in een rustgevende landelijke omgeving in het midden van het land. €150 (met STAP-korting)

MINDFULNESS MIDWEEK, €1.000 KORTING MET STAP-BUDGET
Een geheel verzorgde mindfulness-minivakantie in Toscane, Italië waarin je het hele MBSR programma binnen een week doorloopt. €495 (met STAP-korting)


MBSR Mindfulnesstraining Werkboek door Harrie Kolsteeg

Mindfulness MBSR Plus met 8 extra MindClasses, gratis met STAP-budget en mindfulness certificaat

In de wetenschappelijk bewezen mindfulness training ‘Mindfulness Based Stress Reduction’ (MBSR) leer je gedachten te doorzien, hoe je het beste met emoties kunt omgaan en hoe je lichamelijke signalen kunt interpreteren. Dit alles leidt ertoe dat je stress leert hanteren en je stressniveau daalt. Je kunt veel beter omgaan met veranderingen en uitdagingen en je kunt je beter concentreren. Je ervaart meer overzicht en ruimte. Thema’s zijn o.a. het herkennen van automatische reacties, bewust worden en respecteren van grenzen, stress leren herkennen, juiste keuzes leren maken en mindfulness leren integreren in je dagelijks leven.

De MBSR training verloopt volgens een gestandaardiseerd programma van 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur op onze locatie of online. Na afronding van de basis training krijg je toegang tot 8 live online MindClasses die je stressmanagement naar een nog hoger niveau brengen. Je ontvangt een werkboek bij aanvang van de training en een certificaat Mindfulness MBSR Plus na afronding. Met je STAP-budget is deze mindfulness training geheel gratis.


Mindfulness MBSR Pro met extra MasterClass Mindful werken, gratis met STAP-budget en mindfulness certificaat

Mindfulness MBSR Pro is (net als MBSR Plus) voor mensen met professionele ambities. Het Mindfulness Pro programma bestaat uit de mindfulness basis training MBSR en de MasterClass Mindful werken. Je leert in de mindfulness basis training op een praktische manier stress hanteren waardoor je stressniveau daalt en je leert beter om te gaan met veranderingen en uitdagingen. In de MasterClass Mindful werken ontdek je hoe je mindfulness nog beter in je werkende leven kunt integreren. Ook leer je o.a. beter plannen en op de juiste manier feedback geven en ontvangen. Met Mindfulness MBSR Pro wordt je een Pro in stressmanagement en timemanagement.

De MBSR training verloopt volgens een gestandaardiseerd programma van 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur op onze locatie of online. Na afronding van de basis training volg je de MasterClass Mindful werken op onze locatie in Amsterdam, Hilversum, Groningen of Rotterdam. Je ontvangt een werkboek bij aanvang van de training en een certificaat Mindfulness MBSR Pro na afronding. Met je STAP-budget is deze mindfulness training geheel gratis.


Mindfulness Premium weekend, slechts €150 met STAP-budget, inclusief mindfulness certificaat

Met Mindfulness Premium dompel je je een weekend lang geheel onder in mindfulness. Je doorloopt het MBSR programma in twee dagen met intensief contact met de mindfulness trainer en de andere deelnemers. Dit zorgt ervoor dat je in korte tijd maximaal effectief leert omgaan met stress, verandering en uitdaging. De theorie van mindfulness wordt tijdens deze twee dagen helder uitgelegd en direct in praktijk gebracht met waardevolle mindfulness oefeningen. Wij zorgen ervoor dat je een maximale focus hebt op de training. Werk effectief aan je zelfmanagement: verbeter je stressmanagement in een intensief weekend.

Je verblijft samen met een kleine groep van enthousiaste deelnemers op een rustgevende locatie in de bossen van Lage Vuursche en wordt begeleid door een VMBN of VVM gecertificeerde trainer. De trainer bespreekt de theorie achter mindfulness en leert je aan de hand van oefeningen deze theorie in de praktijk te brengen. Mindfulness Premium kost €1000. Als je je STAP-budget inzet krijg je €850 vergoed, waardoor je zelf maar €150 bijdraagt (voor de kosten voor horeca en overnachting). Mindfulness Premium is geschikt voor mensen met professionele ambities.

Exclusief: boek een Mindfulness Midweek in Toscane, Italië voor slechts €495 met STAP-budget en met mindfulness certificaat

Leer stress verminderen en beter omgaan met verandering in een Mindfulness Midweek van maandag tot en met vrijdag in het mooie Toscane, in de Chianti-streek tussen Florence en Siena. Je verblijft een kleine week in onze mindfulness-villa op een berg nabij Castellina in Chianti. De villa heeft een zwembad en alle kamers zijn voorzien van een badkamer. Op deze plek kom je echt los van de normale gang van zaken thuis. Vakantie en tegelijkertijd leren omgaan met stress en verandering. Zo werk je op een ontspannen manier aan je zelfmanagement.

Je verblijft samen met een kleine groep van enthousiaste deelnemers op een rustgevende locatie in Toscane en wordt begeleid door een VMBN of VVM gecertificeerde trainer. De trainer bespreekt de theorie achter mindfulness en leert je aan de hand van oefeningen deze theorie in de praktijk te brengen. De Mindfulness Midweek kost €1.495. Als je je STAP-budget inzet krijg je €1.000 vergoed, waardoor je zelf maar €495 betaalt (voor de kosten voor overnachting, ontbijt en lunches). Boek nu de Mindfulness Midweek van StressWise op deze geweldige plekken de prachtige Chianti-streek. Zelfmanagement voor mensen met professionele ambities. Bekijk de Mindfulness Midweek Toscane pagina.

8

“De site van stresswise oogt professioneel en liet zien waar ik naar op zoek was! De communicatie van dit bedrijf liep echter niet heel vlot, ik moest aardig vaak achter hen aanzitten en ik kreeg steeds verkeerde of onvolledige informatie per mail. Gelukkig werd ik na een aantal weken heen en weer mailen toch geplaatst bij Henriëtte Rutten. Een top therapeut gevestigd in hartje Rotterdam. Hier leerde ik beter omgaan met stressvolle situaties. De vaardigheden van deze 8-daagse cursus neem je mee voor de rest van leven, gezien ze niet alleen op werk maar ook prive te gebruiken zijn. Uiteindelijk heb ik dus toch heel tevreden de sessies afgerond en ben ik blij dat ik voor stresswise heb gekozen!”

8

“De 8-weekse cursus heb ik heel positief ervaren. Vanaf de eerste minuut ben ik aangehaakt en niet meer afgehaakt. Oefeningen worden goed uitgelegd en het was heel prettig om te ervaren.”

8

“De cursus Mindfulness heeft me geleerd om met een heldere blik te kijken naar mezelf maar ook naar mijn omgeving. Nu maak ik meer tijd voor meditatie en de yoga oefeningen doe ik elke ochtend.”

8

“Ik ben mij bewuster geworden at ik er ook toe doen. Dat ik tijd voor mezelf moet vrij maken. En dat ik meer in het hier en nu moet leven. Het was voor mij een waardevolle cursus t.a.v. de locatie: De nieuwe ruimte is mooi, maar de temperatuur op de bovenverdieping is door het nog ontbreken van de verwarming niet ontspannen. De laatste cursus was de enige keer dat de temperatuur aangenaam was omdat de elektrische verwarming de heel dag had aangestaan. Ik begreep dat deze nieuwe locatie de enig is in de stad. Hoe moeten mensen die slechter te been zijn en de mindfullnesscursus willen doen boven komen?”

7

“Ik heb de sessies met Tanya altijd als fijn ervaren en het heeft mij geholpen in een lastige periode.”

7

“Aanrader!”

10

“Gwen zorgt voor een prettige en veilige sfeer. Ik voelde me gehoor en gezien tijdens de cursus. Er is ruimte voor eigen inbreng. Ook het contact met de andere cursisten heb ik als prettig ervaren.”

10

“Vanaf de eerste sessie voelde ik me op mijn gemak, en in de maanden daarna heb ik van Claudia heel gericht hulp gekregen. Ze was heel begripvol en snapte duidelijk waar ik hulp bij zocht. Ik heb nu het idee dat ik door middel van dit traject zelf verder kan.”

10

“Na Stresswise geschreven te hebben, werd ik snel en efficiënt geholpen en in contact gebracht met persoon( zie hieronder) die meta- cognitieve en ACT therapie doet. Daar ben ik in 6 sessies op een uitstekende, betrokken, kundige manier geholpen om mijn specifieke ‘probleem’ op te lossen. De begeleidende tekst hielp ook zeker. Er was een luisterend oor, met begrip, kennis en ervaring. Ik ben enorm blij dat ik dit traject gevolgd heb en ben dankbaar dat ik nu in betere doen ben.”


Ik vind dat er bij deze cursus voornamelijk gefocust wordt op wat er écht toe doet binnen ‘mindful’ leven zonder al te veel ‘tierelantijnen’ die men vaak wil vangen onder de noemer ‘zweverig’. Een cursus die naar mijn idee bruikbaar is voor iedereen.

Ervaringen met mindfulness training bij StressWise

  • Toen ik aan de cursus begon dacht ik al een beetje te weten wat mindfullness in zou houden, echter niets is minder waar. De 8 weken training geven je “het inzicht” wat je iedereen die je lief is zou gunnen. Niet met woorden te beschrijven of uit te leggen, maar alleen door te ervaren. (Bart)
  • De afgelopen acht weken hebben mij enorm veel gebracht. Het was de moeite waard om er ‘s morgens eerder voor uit mijn bed te komen (8.15 uur weg rijden, cursus begon om 9.15 uur). In deze acht weken krijg je de tools om de rest van je leven bewuster met alles om te gaan. Je leert veel met ademhaling. Afstand nemen van gebeurtenissen. Bewust dingen doen. Ik was altijd bezig met wat ik nog moest doen, of met wat er was gebeurd. (Anita Smits)
  • Een tijdje terug heb ik de cursus gevolgd en zoals eigenlijk bij alle recensies te lezen is, kan óók ik daar met volle tevredenheid op terugkijken. Ik vind dat er bij deze cursus voornamelijk gefocust wordt op wat er écht toe doet binnen ‘mindful’ leven zonder al te veel ‘tierelantijnen’ die men vaak wil vangen onder de noemer ‘zweverig’. Een cursus die naar mijn idee bruikbaar is voor iedereen. (Dagmar Baars)
Wil je de regie in je leven terug? Wil je beter leren omgaan met de stress van alledag?

Het stressmanagement-plan van StressWise

Wil je de regie in je leven terug? Wil je beter leren omgaan met werkstress? Wil je efficiënter werken en betere keuzes maken? Heb je professionele ambities? Kies voor een mindfulness training bij StressWise. Onze Servicedesk help je graag op weg. Zij zorgen ervoor dat je in contact komt met een van onze mindfulness trainers voor advies over de juiste mindfulness training. Ook kun je informatie krijgen over mindfulness training met STAP-budget en onze Mindfulness Midweek in Toscane (Italië).

1. Neem contact op met onze Servicedesk
2. Zij schakelen een van onze mindfulness trainers voor je in
3. De mindfulness trainer neemt contact met je op voor een gratis adviesgesprek
4. Na dit gesprek kun je een goed besluit nemen over wat je nodig hebt


StressWise geeft in het hele land en online mindfulness MBSR plus training, gratis met STAP-budget

Verlaag nu je stressniveau met mindfulness, het kan geheel gratis

Iedereen kan leren om ‘mindful’ te leven en te werken. Mindfulness is een vaardigheid die je leert in een training. De 8-weekse MBSR training is wetenschappelijk bewezen effectief en wordt over de hele wereld steeds meer ingezet om stress en de gevolgen van stress te verminderen en om kwaliteiten als betere concentratie en beter kunnen omgaan met veranderingen te versterken. Ideaal om je algemene inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te vergroten en tevens om de regie over je leven terug te krijgen. Nu kan dat geheel gratis met Mindfulness MBSR Plus of Pro. Of met een Mindfulness Premium weekend voor slechts €150. Kijk voor de exclusieve Mindfulness Midweek in Toscane (mindfulness minivakantie) met €1.000 korting op onze speciale Mindfulness Midweek pagina. Verlaag direct je stressniveau door je nu in te schrijven via de agenda.


Mindfulness training wordt wel eens gezien als zweverig, maar bij StressWise houden we juist beide benen stevig op de grond. Mindfulness is aandacht voor wat jij ervaart. En wat is er zweverig aan je eigen ervaring?

Vind je mindfulness zweverig en twijfel je?

Mindfulness training wordt wel eens gezien als zweverig, maar bij StressWise houden we juist beide benen stevig op de grond. Mindfulness is aandacht voor wat jij ervaart. En wat is er zweverig aan je eigen ervaring? Door je meer bewust te zijn van jezelf en je omgeving, ga je inzien wat je nodig hebt en kun je de juiste (gezonde) keuzes maken. Door mindfulness raak je meer ontspannen en en werk je actief aan je stressmanagement. Je krijgt ruimte om jezelf te zijn en je stressniveau daalt. Je kunt je beter concentreren en kunt makkelijker omgaan met verandering en uitdagingen. Doe een 8-weekse mindfulness training MBSR Plus of Pro of ga voor Premium in een weekend inclusief overnachting. Of boek nu al een intensieve mindfulness minivakantie voor voorjaar 2023.

Iedereen kan leren om ‘mindful’ te leven en te werken. Mindfulness is een vaardigheid die je leert in een training.

Ga effectief om met stress, verandering en uitdaging

Lichter leven met minder stress en effectiever functioneren als professional, het is echt mogelijk. Met mindfulness training MBSR Plus, Pro, Premium en onze Mindfulness Midweek in het buitenland train je je aandacht, waardoor je bewuster werkt en leeft en betere keuzes kunt maken. We willen niet direct beweren dat mindfulness gelukkig maakt, want geluk hangt van vele factoren af. Maar mindfulness brengt je zeker een heel eind in de goede richting.

Agenda Mindfulness Trainingen met STAP-Budget
Selecteer locatie
Selecteer training
Zaterdagochtend 3/06
Mindfulness Premium
Soestdijkerweg 10b Den Dolder
10:00 - 17:00 uur
Mindfulness in 2 dagen - volledig verzorgd, incl. overnachting
Info & aanmelden
Zaterdagochtend 3 juni Mindfulness Premium
Den Dolder

Mindfulness Premium is een unieke ervaring. Tijdens deze tweedaagse training verblijf je op een rustgevende locatie in Zeist. Je maakt kennis met de basisthema’s van mindfulness, brengt de theorie tot leven door oefeningen te doen en komt tot rust tijdens een wandeling in de natuur. De dag wordt afgesloten met een heerlijk diner, waarbij er alle tijd is om ervaringen te delen met de andere deelnemers. Tijdens het Premium programma komen de MBSR-basisthema’s aan bod, waardoor je je o.a. verdiept in het herkennen van automatische patronen, het herkennen van stresssignalen en het integreren van mindfulnessoefeningen in je dagelijkse leven. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat Mindfulness training Premium.

Investering

€ 995 • Gratis met STAP-budget

Tijden en data

Zaterdagochtend 10:00 - 17:00 uur.

3 juni
Adres

Soestdijkerweg 10b, Den Dolder

2 plekken beschikbaar
Maandagavond 5/06
Mindfulness Plus online
Vanuit huis of je vakantieadres
19:30 - 21:00 uur
8 weekse online mindfulness MBSR + 6 online MindClasses
Info & aanmelden
Maandagavond 5 juni Mindfulness Plus online

Mindfulness MBSR Plus online bestaat uit een volledige, achtweekse MBSR-basistraining én 6 live online lessen van een VMBN-gecertificeerde trainer. MBSR vermindert stress en laat je beter omgaan met uitdagende situaties. De online lessen behandelen 6 verdiepende thema’s en zijn een prachtige aanvulling op het toegankelijke basisprogramma.

Investering

€ 995 • vanaf €0 met vergoeding • alles inclusief

Tijden en data

Maandagavond 19:30 - 21:00 uur.

5 juni - 12 juni - 19 juni - 26 juni - 3 juli - 10 juli - 17 juli - 24 juli
Data online lessen

18 september - 25 september - 2 oktober - 9 oktober - 16 oktober - 23 oktober

Oefendag

6 augustus

Adres

Vanuit huis of je vakantieadres,

2 plekken beschikbaar
Maandagavond 5/06
Mindfulness MBSR Pro online
Vanuit huis of je vakantieadres
19:30 - 21:00 uur
Basistraining met extra MasterClass 'Mindful Werken'
Info & aanmelden
Maandagavond 5 juni Mindfulness MBSR Pro online

MBSR Pro Online bestaat uit de MBSR-basistraining met een extra MasterClass ‘Mindful Werken’. Je volgt eerst de achtweekse basistraining op een locatie bij jou in de buurt. Daarna sluit je de training af met een waardevolle MasterClass ‘Mindful’ Werken op onze locatie in Amsterdam.

Investering

€ 995 •

Tijden en data

Maandagavond 19:30 - 21:00 uur.

5 juni - 12 juni - 19 juni - 26 juni - 3 juli - 10 juli - 17 juli - 24 juli
Oefendag

6 augustus

Adres

Vanuit huis of je vakantieadres,

Dinsdagavond 6/06
MindfulnessPLUS training
s Gravelandseweg 65 Hilversum
19:00 - 21:30 uur
Vervolg van 8 weken op stressreductie of aandachttraining • coronaproof
Info & aanmelden
Dinsdagavond 6 juni MindfulnessPLUS training
Hilversum
Onze Mindfulness Training PLUS (ook wel ACT training genoemd) zorgt in 8 wekelijkse sessies voor een aanvulling van mindfulness vaardigheden om stress, depressie en angst nog beter te lijf te gaan. De nadruk ligt op concrete verandering in het dagelijks leven. Ontdek wat je écht belangrijk vindt en leer ernaar te leven met een wetenschappelijk bewezen methodiek voor gedragsverandering. Vergoeding door zorgverzekering, via werkgever of via ons eigen fonds. Daardoor kost de training jou als particulier slechts €0 tot max. €350.
Investering

€ 995 • vanaf €0 met vergoeding • alles inclusief

Tijden en data

Dinsdagavond 19:00 - 21:30 uur.

6 juni - 13 juni - 20 juni - 27 juni - 4 juli - 25 juli - 1 Augustus - 8 Augustus
Data online lessen

12 september - 19 september - 26 september - 3 oktober - 10 oktober - 17 oktober

Oefendag

9 juli

Adres

s Gravelandseweg 65, Hilversum

Dinsdagavond 6/06
Mindfulness MBSR Pro
s Gravelandseweg 65 Hilversum
19:00 - 21:30 uur
Basistraining met extra MasterClass 'Mindful Werken'
Info & aanmelden
Dinsdagavond 6 juni Mindfulness MBSR Pro
Hilversum

MBSR Pro bestaat uit de MBSR-basistraining met een extra MasterClass ‘Mindful Werken’. Je volgt eerst de achtweekse basistraining op een locatie bij jou in de buurt. Daarna sluit je de training af met een waardevolle MasterClass ‘Mindful’ Werken op onze locatie in Amsterdam.

Investering

€ 995 •

Tijden en data

Dinsdagavond 19:00 - 21:30 uur.

6 juni - 13 juni - 20 juni - 27 juni - 4 juli - 25 juli - 1 Augustus - 8 Augustus
Oefendag

9 juli

Adres

s Gravelandseweg 65, Hilversum

reservelijst
Woensdagavond 7/06
MindfulnessPLUS training
Recht Boomssloot 7-3 Amsterdam
19:00 - 21:30 uur
Vervolg van 8 weken op stressreductie of aandachttraining • coronaproof
Info & aanmelden
Woensdagavond 7 juni MindfulnessPLUS training
Amsterdam
Onze Mindfulness Training PLUS (ook wel ACT training genoemd) zorgt in 8 wekelijkse sessies voor een aanvulling van mindfulness vaardigheden om stress, depressie en angst nog beter te lijf te gaan. De nadruk ligt op concrete verandering in het dagelijks leven. Ontdek wat je écht belangrijk vindt en leer ernaar te leven met een wetenschappelijk bewezen methodiek voor gedragsverandering. Vergoeding door zorgverzekering, via werkgever of via ons eigen fonds. Daardoor kost de training jou als particulier slechts €0 tot max. €350.
Investering

€ 995 • vanaf €0 met vergoeding • alles inclusief

Tijden en data

Woensdagavond 19:00 - 21:30 uur.

7 juni - 14 juni - 21 juni - 28 juni - 5 juli - 12 juli - 19 juli - 26 juli
Data online lessen

20 september - 27 september - 4 oktober - 11 oktober - 18 oktober - 25 oktober

Oefendag

9 juli

Adres

Recht Boomssloot 7-3, Amsterdam

Woensdagavond 7/06
MindfulnessPLUS training
Goudesingel 14B Rotterdam
19:00 - 21:30 uur
Vervolg van 8 weken op stressreductie of aandachttraining • coronaproof
Info & aanmelden
Woensdagavond 7 juni MindfulnessPLUS training
Rotterdam
Onze Mindfulness Training PLUS (ook wel ACT training genoemd) zorgt in 8 wekelijkse sessies voor een aanvulling van mindfulness vaardigheden om stress, depressie en angst nog beter te lijf te gaan. De nadruk ligt op concrete verandering in het dagelijks leven. Ontdek wat je écht belangrijk vindt en leer ernaar te leven met een wetenschappelijk bewezen methodiek voor gedragsverandering. Vergoeding door zorgverzekering, via werkgever of via ons eigen fonds. Daardoor kost de training jou als particulier slechts €0 tot max. €350.
Investering

€ 995 • vanaf €0 met vergoeding • alles inclusief

Tijden en data

Woensdagavond 19:00 - 21:30 uur.

7 juni - 14 juni - 21 juni - 28 juni - 5 juli - 12 juli - 19 juli - 26 juli
Data online lessen

20 september - 27 september - 4 oktober - 11 oktober - 18 oktober - 25 oktober

Oefendag

9 juli

Adres

Goudesingel 14B, Rotterdam

reservelijst
Woensdagavond 7/06
Mindfulness MBSR Pro
Recht Boomssloot 7-3 Amsterdam
19:00 - 21:30 uur
Basistraining met extra MasterClass 'Mindful Werken'
Info & aanmelden
Woensdagavond 7 juni Mindfulness MBSR Pro
Amsterdam

MBSR Pro bestaat uit de MBSR-basistraining met een extra MasterClass ‘Mindful Werken’. Je volgt eerst de achtweekse basistraining op een locatie bij jou in de buurt. Daarna sluit je de training af met een waardevolle MasterClass ‘Mindful’ Werken op onze locatie in Amsterdam.

Investering

€ 995 •

Tijden en data

Woensdagavond 19:00 - 21:30 uur.

7 juni - 14 juni - 21 juni - 28 juni - 5 juli - 12 juli - 19 juli - 26 juli
Oefendag

9 juli

Adres

Recht Boomssloot 7-3, Amsterdam

Woensdagavond 7/06
Mindfulness MBSR Pro
Goudesingel 14B Rotterdam
19:00 - 21:30 uur
Basistraining met extra MasterClass 'Mindful Werken'
Info & aanmelden
Woensdagavond 7 juni Mindfulness MBSR Pro
Rotterdam

MBSR Pro bestaat uit de MBSR-basistraining met een extra MasterClass ‘Mindful Werken’. Je volgt eerst de achtweekse basistraining op een locatie bij jou in de buurt. Daarna sluit je de training af met een waardevolle MasterClass ‘Mindful’ Werken op onze locatie in Amsterdam.

Investering

€ 995 •

Tijden en data

Woensdagavond 19:00 - 21:30 uur.

7 juni - 14 juni - 21 juni - 28 juni - 5 juli - 12 juli - 19 juli - 26 juli
Oefendag

9 juli

Adres

Goudesingel 14B, Rotterdam

Donderdagavond 8/06
MindfulnessPLUS training
Sint Walburgstraat 2 Groningen
19:00 - 21:30 uur
Vervolg van 8 weken op stressreductie of aandachttraining • coronaproof
Info & aanmelden
Donderdagavond 8 juni MindfulnessPLUS training
Groningen
Onze Mindfulness Training PLUS (ook wel ACT training genoemd) zorgt in 8 wekelijkse sessies voor een aanvulling van mindfulness vaardigheden om stress, depressie en angst nog beter te lijf te gaan. De nadruk ligt op concrete verandering in het dagelijks leven. Ontdek wat je écht belangrijk vindt en leer ernaar te leven met een wetenschappelijk bewezen methodiek voor gedragsverandering. Vergoeding door zorgverzekering, via werkgever of via ons eigen fonds. Daardoor kost de training jou als particulier slechts €0 tot max. €350.
Investering

€ 995 • vanaf €0 met vergoeding • alles inclusief

Tijden en data

Donderdagavond 19:00 - 21:30 uur.

8 juni - 15 juni - 22 juni - 29 juni - 6 juli - 13 juli - 20 juli - 27 juli
Data online lessen

14 september - 21 september - 28 september - 5 oktober - 12 oktober - 19 oktober

Oefendag

9 juli

Adres

Sint Walburgstraat 2, Groningen

reservelijst
Donderdagavond 8/06
MindfulnessPLUS training
Hoogstraat 301 Eindhoven
19:00 - 21:30 uur
Vervolg van 8 weken op stressreductie of aandachttraining • coronaproof
Info & aanmelden
Donderdagavond 8 juni MindfulnessPLUS training
Eindhoven
Onze Mindfulness Training PLUS (ook wel ACT training genoemd) zorgt in 8 wekelijkse sessies voor een aanvulling van mindfulness vaardigheden om stress, depressie en angst nog beter te lijf te gaan. De nadruk ligt op concrete verandering in het dagelijks leven. Ontdek wat je écht belangrijk vindt en leer ernaar te leven met een wetenschappelijk bewezen methodiek voor gedragsverandering. Vergoeding door zorgverzekering, via werkgever of via ons eigen fonds. Daardoor kost de training jou als particulier slechts €0 tot max. €350.
Investering

€ 995 • vanaf €0 met vergoeding • alles inclusief

Tijden en data

Donderdagavond 19:00 - 21:30 uur.

8 juni - 15 juni - 22 juni - 29 juni - 6 juli - 13 juli - 20 juli - 27 juli
Data online lessen

14 september - 21 september - 28 september - 5 oktober - 12 oktober - 19 oktober

Oefendag

9 juli

Adres

Hoogstraat 301, Eindhoven

reservelijst
Donderdagavond 8/06
MindfulnessPLUS training
Park Oog in Al 1 Utrecht
19:00 - 21:30 uur
Vervolg van 8 weken op stressreductie of aandachttraining • coronaproof
Info & aanmelden
Donderdagavond 8 juni MindfulnessPLUS training
Utrecht
Onze Mindfulness Training PLUS (ook wel ACT training genoemd) zorgt in 8 wekelijkse sessies voor een aanvulling van mindfulness vaardigheden om stress, depressie en angst nog beter te lijf te gaan. De nadruk ligt op concrete verandering in het dagelijks leven. Ontdek wat je écht belangrijk vindt en leer ernaar te leven met een wetenschappelijk bewezen methodiek voor gedragsverandering. Vergoeding door zorgverzekering, via werkgever of via ons eigen fonds. Daardoor kost de training jou als particulier slechts €0 tot max. €350.
Investering

€ 995 • vanaf €0 met vergoeding • alles inclusief

Tijden en data

Donderdagavond 19:00 - 21:30 uur.

8 juni - 15 juni - 22 juni - 29 juni - 6 juli - 13 juli - 20 juli - 27 juli
Data online lessen

14 september - 21 september - 28 september - 5 oktober - 12 oktober - 19 oktober

Oefendag

9 juli

Adres

Park Oog in Al 1, Utrecht

Donderdagavond 8/06
Mindfulness MBSR Pro
Sint Walburgstraat 2 Groningen
19:00 - 21:30 uur
Basistraining met extra MasterClass 'Mindful Werken'
Info & aanmelden
Donderdagavond 8 juni Mindfulness MBSR Pro
Groningen

MBSR Pro bestaat uit de MBSR-basistraining met een extra MasterClass ‘Mindful Werken’. Je volgt eerst de achtweekse basistraining op een locatie bij jou in de buurt. Daarna sluit je de training af met een waardevolle MasterClass ‘Mindful’ Werken op onze locatie in Amsterdam.

Investering

€ 995 •

Tijden en data

Donderdagavond 19:00 - 21:30 uur.

8 juni - 15 juni - 22 juni - 29 juni - 6 juli - 13 juli - 20 juli - 27 juli
Oefendag

9 juli

Adres

Sint Walburgstraat 2, Groningen

reservelijst
Donderdagavond 8/06
Mindfulness MBSR Pro
Hoogstraat 301 Eindhoven
19:00 - 21:30 uur
Basistraining met extra MasterClass 'Mindful Werken'
Info & aanmelden
Donderdagavond 8 juni Mindfulness MBSR Pro
Eindhoven

MBSR Pro bestaat uit de MBSR-basistraining met een extra MasterClass ‘Mindful Werken’. Je volgt eerst de achtweekse basistraining op een locatie bij jou in de buurt. Daarna sluit je de training af met een waardevolle MasterClass ‘Mindful’ Werken op onze locatie in Amsterdam.

Investering

€ 995 •

Tijden en data

Donderdagavond 19:00 - 21:30 uur.

8 juni - 15 juni - 22 juni - 29 juni - 6 juli - 13 juli - 20 juli - 27 juli
Oefendag

9 juli

Adres

Hoogstraat 301, Eindhoven

reservelijst
Donderdagavond 8/06
Mindfulness MBSR Pro
Park Oog in Al 1 Utrecht
19:00 - 21:30 uur
Basistraining met extra MasterClass 'Mindful Werken'
Info & aanmelden
Donderdagavond 8 juni Mindfulness MBSR Pro
Utrecht

MBSR Pro bestaat uit de MBSR-basistraining met een extra MasterClass ‘Mindful Werken’. Je volgt eerst de achtweekse basistraining op een locatie bij jou in de buurt. Daarna sluit je de training af met een waardevolle MasterClass ‘Mindful’ Werken op onze locatie in Amsterdam.

Investering

€ 995 •

Tijden en data

Donderdagavond 19:00 - 21:30 uur.

8 juni - 15 juni - 22 juni - 29 juni - 6 juli - 13 juli - 20 juli - 27 juli
Oefendag

9 juli

Adres

Park Oog in Al 1, Utrecht

3 plekken beschikbaar
Dinsdagavond 13/06
Mindfulness Plus online
Vanuit huis of je vakantieadres
19:30 - 21:00 uur
8 weekse online mindfulness MBSR + 6 online MindClasses
Info & aanmelden
Dinsdagavond 13 juni Mindfulness Plus online

Mindfulness MBSR Plus online bestaat uit een volledige, achtweekse MBSR-basistraining én 6 live online lessen van een VMBN-gecertificeerde trainer. MBSR vermindert stress en laat je beter omgaan met uitdagende situaties. De online lessen behandelen 6 verdiepende thema’s en zijn een prachtige aanvulling op het toegankelijke basisprogramma.

Investering

€ 995 • vanaf €0 met vergoeding • alles inclusief

Tijden en data

Dinsdagavond 19:30 - 21:00 uur.

13 juni - 20 juni - 27 juni - 4 juli - 11 juli - 18 juli - 25 juli - 1 Augustus
Data online lessen

12 september - 19 september - 26 september - 3 oktober - 10 oktober - 17 oktober

Oefendag

6 augustus

Adres

Vanuit huis of je vakantieadres,

3 plekken beschikbaar
Dinsdagavond 13/06
Mindfulness MBSR Pro online
Vanuit huis of je vakantieadres
19:30 - 21:00 uur
Basistraining met extra MasterClass 'Mindful Werken'
Info & aanmelden
Dinsdagavond 13 juni Mindfulness MBSR Pro online

MBSR Pro Online bestaat uit de MBSR-basistraining met een extra MasterClass ‘Mindful Werken’. Je volgt eerst de achtweekse basistraining op een locatie bij jou in de buurt. Daarna sluit je de training af met een waardevolle MasterClass ‘Mindful’ Werken op onze locatie in Amsterdam.

Investering

€ 995 •

Tijden en data

Dinsdagavond 19:30 - 21:00 uur.

13 juni - 20 juni - 27 juni - 4 juli - 11 juli - 18 juli - 25 juli - 1 Augustus
Oefendag

6 augustus

Adres

Vanuit huis of je vakantieadres,

Maandagavond 19/06
MindfulnessPLUS training
Hooghiemstraplein 151 Utrecht
19:00 - 21:30 uur
Vervolg van 8 weken op stressreductie of aandachttraining • coronaproof
Info & aanmelden
Maandagavond 19 juni MindfulnessPLUS training
Utrecht
Onze Mindfulness Training PLUS (ook wel ACT training genoemd) zorgt in 8 wekelijkse sessies voor een aanvulling van mindfulness vaardigheden om stress, depressie en angst nog beter te lijf te gaan. De nadruk ligt op concrete verandering in het dagelijks leven. Ontdek wat je écht belangrijk vindt en leer ernaar te leven met een wetenschappelijk bewezen methodiek voor gedragsverandering. Vergoeding door zorgverzekering, via werkgever of via ons eigen fonds. Daardoor kost de training jou als particulier slechts €0 tot max. €350.
Investering

€ 995 • vanaf €0 met vergoeding • alles inclusief

Tijden en data

Maandagavond 19:00 - 21:30 uur.

19 juni - 26 juni - 3 juli - 10 juli - 17 juli - 24 juli - 7 Augustus - 14 Augustus
Data online lessen

18 september - 25 september - 2 oktober - 9 oktober - 16 oktober - 23 oktober

Oefendag

29 juli

Adres

Hooghiemstraplein 151, Utrecht

Maandagavond 19/06
MindfulnessPLUS training
Goudesingel 14B Rotterdam
19:00 - 21:30 uur
Vervolg van 8 weken op stressreductie of aandachttraining • coronaproof
Info & aanmelden
Maandagavond 19 juni MindfulnessPLUS training
Rotterdam
Onze Mindfulness Training PLUS (ook wel ACT training genoemd) zorgt in 8 wekelijkse sessies voor een aanvulling van mindfulness vaardigheden om stress, depressie en angst nog beter te lijf te gaan. De nadruk ligt op concrete verandering in het dagelijks leven. Ontdek wat je écht belangrijk vindt en leer ernaar te leven met een wetenschappelijk bewezen methodiek voor gedragsverandering. Vergoeding door zorgverzekering, via werkgever of via ons eigen fonds. Daardoor kost de training jou als particulier slechts €0 tot max. €350.
Investering

€ 995 • vanaf €0 met vergoeding • alles inclusief

Tijden en data

Maandagavond 19:00 - 21:30 uur.

19 juni - 26 juni - 3 juli - 10 juli - 17 juli - 24 juli - 31 juli - 7 Augustus
Data online lessen

18 september - 25 september - 2 oktober - 9 oktober - 16 oktober - 23 oktober

Oefendag

6 augustus

Adres

Goudesingel 14B, Rotterdam

Maandagavond 19/06
Mindfulness MBSR Pro
Hooghiemstraplein 151 Utrecht
19:00 - 21:30 uur
Basistraining met extra MasterClass 'Mindful Werken'
Info & aanmelden
Maandagavond 19 juni Mindfulness MBSR Pro
Utrecht

MBSR Pro bestaat uit de MBSR-basistraining met een extra MasterClass ‘Mindful Werken’. Je volgt eerst de achtweekse basistraining op een locatie bij jou in de buurt. Daarna sluit je de training af met een waardevolle MasterClass ‘Mindful’ Werken op onze locatie in Amsterdam.

Investering

€ 995 •

Tijden en data

Maandagavond 19:00 - 21:30 uur.

19 juni - 26 juni - 3 juli - 10 juli - 17 juli - 24 juli - 7 Augustus - 14 Augustus
Oefendag

29 juli

Adres

Hooghiemstraplein 151, Utrecht

Maandagavond 19/06
Mindfulness MBSR Pro
Goudesingel 14B Rotterdam
19:00 - 21:30 uur
Basistraining met extra MasterClass 'Mindful Werken'
Info & aanmelden
Maandagavond 19 juni Mindfulness MBSR Pro
Rotterdam

MBSR Pro bestaat uit de MBSR-basistraining met een extra MasterClass ‘Mindful Werken’. Je volgt eerst de achtweekse basistraining op een locatie bij jou in de buurt. Daarna sluit je de training af met een waardevolle MasterClass ‘Mindful’ Werken op onze locatie in Amsterdam.

Investering

€ 995 •

Tijden en data

Maandagavond 19:00 - 21:30 uur.

19 juni - 26 juni - 3 juli - 10 juli - 17 juli - 24 juli - 31 juli - 7 Augustus
Oefendag

6 augustus

Adres

Goudesingel 14B, Rotterdam

Donderdagavond 22/06
MindfulnessPLUS training
Recht Boomssloot 7-3 Amsterdam
19:00 - 21:30 uur
Vervolg van 8 weken op stressreductie of aandachttraining • coronaproof
Info & aanmelden
Donderdagavond 22 juni MindfulnessPLUS training
Amsterdam
Onze Mindfulness Training PLUS (ook wel ACT training genoemd) zorgt in 8 wekelijkse sessies voor een aanvulling van mindfulness vaardigheden om stress, depressie en angst nog beter te lijf te gaan. De nadruk ligt op concrete verandering in het dagelijks leven. Ontdek wat je écht belangrijk vindt en leer ernaar te leven met een wetenschappelijk bewezen methodiek voor gedragsverandering. Vergoeding door zorgverzekering, via werkgever of via ons eigen fonds. Daardoor kost de training jou als particulier slechts €0 tot max. €350.
Investering

€ 995 • vanaf €0 met vergoeding • alles inclusief

Tijden en data

Donderdagavond 19:00 - 21:30 uur.

22 juni - 29 juni - 6 juli - 13 juli - 20 juli - 27 juli - 3 Augustus - 10 Augustus
Data online lessen

14 september - 21 september - 28 september - 5 oktober - 12 oktober - 19 oktober

Oefendag

6 augustus

Adres

Recht Boomssloot 7-3, Amsterdam

Donderdagavond 22/06
Mindfulness MBSR Pro
Recht Boomssloot 7-3 Amsterdam
19:00 - 21:30 uur
Basistraining met extra MasterClass 'Mindful Werken'
Info & aanmelden
Donderdagavond 22 juni Mindfulness MBSR Pro
Amsterdam

MBSR Pro bestaat uit de MBSR-basistraining met een extra MasterClass ‘Mindful Werken’. Je volgt eerst de achtweekse basistraining op een locatie bij jou in de buurt. Daarna sluit je de training af met een waardevolle MasterClass ‘Mindful’ Werken op onze locatie in Amsterdam.

Investering

€ 995 •

Tijden en data

Donderdagavond 19:00 - 21:30 uur.

22 juni - 29 juni - 6 juli - 13 juli - 20 juli - 27 juli - 3 Augustus - 10 Augustus
Oefendag

6 augustus

Adres

Recht Boomssloot 7-3, Amsterdam

Donderdagavond 6/07
Mindfulness Plus online
Vanuit huis of je vakantieadres
19:30 - 21:00 uur
8 weekse online mindfulness MBSR + 6 online MindClasses
Info & aanmelden
Donderdagavond 6 juli Mindfulness Plus online

Mindfulness MBSR Plus online bestaat uit een volledige, achtweekse MBSR-basistraining én 6 live online lessen van een VMBN-gecertificeerde trainer. MBSR vermindert stress en laat je beter omgaan met uitdagende situaties. De online lessen behandelen 6 verdiepende thema’s en zijn een prachtige aanvulling op het toegankelijke basisprogramma.

Investering

€ 995 • vanaf €0 met vergoeding • alles inclusief

Tijden en data

Donderdagavond 19:30 - 21:00 uur.

6 juli - 13 juli - 20 juli - 27 juli - 3 Augustus - 10 Augustus - 17 Augustus - 24 Augustus
Data online lessen

14 september - 21 september - 28 september - 5 oktober - 12 oktober - 19 oktober

Oefendag

3 september

Adres

Vanuit huis of je vakantieadres,

Donderdagavond 6/07
Mindfulness MBSR Pro online
Vanuit huis of je vakantieadres
19:30 - 21:00 uur
Basistraining met extra MasterClass 'Mindful Werken'
Info & aanmelden
Donderdagavond 6 juli Mindfulness MBSR Pro online

MBSR Pro Online bestaat uit de MBSR-basistraining met een extra MasterClass ‘Mindful Werken’. Je volgt eerst de achtweekse basistraining op een locatie bij jou in de buurt. Daarna sluit je de training af met een waardevolle MasterClass ‘Mindful’ Werken op onze locatie in Amsterdam.

Investering

€ 995 •

Tijden en data

Donderdagavond 19:30 - 21:00 uur.

6 juli - 13 juli - 20 juli - 27 juli - 3 Augustus - 10 Augustus - 17 Augustus - 24 Augustus
Oefendag

3 september

Adres

Vanuit huis of je vakantieadres,

Woensdagavond 9/08
Mindfulness Plus online
Vanuit huis of je vakantieadres
19:30 - 21:00 uur
8 weekse online mindfulness MBSR + 6 online MindClasses
Info & aanmelden
Kosteloos met STAP-budget
Woensdagavond 9 Augustus Mindfulness Plus online

Mindfulness MBSR Plus online bestaat uit een volledige, achtweekse MBSR-basistraining én 6 live online lessen van een VMBN-gecertificeerde trainer. MBSR vermindert stress en laat je beter omgaan met uitdagende situaties. De online lessen behandelen 6 verdiepende thema’s en zijn een prachtige aanvulling op het toegankelijke basisprogramma.

Investering

€ 995 • vanaf €0 met vergoeding • alles inclusief • Gratis met STAP-budget

Tijden en data

Woensdagavond 19:30 - 21:00 uur.

9 Augustus - 16 Augustus - 23 Augustus - 30 Augustus - 6 september - 13 september - 20 september - 27 september
Data online lessen

18 oktober - 25 oktober - 1 november - 8 november - 15 november - 22 november

Oefendag

1 oktober

Adres

Vanuit huis of je vakantieadres,

Woensdagavond 9/08
Mindfulness MBSR Pro online
Vanuit huis of je vakantieadres
19:30 - 21:00 uur
Basistraining met extra MasterClass 'Mindful Werken'
Info & aanmelden
Kosteloos met STAP-budget
Woensdagavond 9 Augustus Mindfulness MBSR Pro online

MBSR Pro Online bestaat uit de MBSR-basistraining met een extra MasterClass ‘Mindful Werken’. Je volgt eerst de achtweekse basistraining op een locatie bij jou in de buurt. Daarna sluit je de training af met een waardevolle MasterClass ‘Mindful’ Werken op onze locatie in Amsterdam.

Investering

€ 995 • • Gratis met STAP-budget

Tijden en data

Woensdagavond 19:30 - 21:00 uur.

9 Augustus - 16 Augustus - 23 Augustus - 30 Augustus - 6 september - 13 september - 20 september - 27 september
Oefendag

1 oktober

Adres

Vanuit huis of je vakantieadres,

Donderdagavond 7/09
MindfulnessPLUS training
Nijmegen
19:00 - 21:30 uur
Vervolg van 8 weken op stressreductie of aandachttraining • coronaproof
Info & aanmelden
Kosteloos met STAP-budget
Donderdagavond 7 september MindfulnessPLUS training
Nijmegen
Onze Mindfulness Training PLUS (ook wel ACT training genoemd) zorgt in 8 wekelijkse sessies voor een aanvulling van mindfulness vaardigheden om stress, depressie en angst nog beter te lijf te gaan. De nadruk ligt op concrete verandering in het dagelijks leven. Ontdek wat je écht belangrijk vindt en leer ernaar te leven met een wetenschappelijk bewezen methodiek voor gedragsverandering. Vergoeding door zorgverzekering, via werkgever of via ons eigen fonds. Daardoor kost de training jou als particulier slechts €0 tot max. €350.
Investering

€ 995 • vanaf €0 met vergoeding • alles inclusief • Gratis met STAP-budget

Tijden en data

Donderdagavond 19:00 - 21:30 uur.

7 september - 14 september - 21 september - 28 september - 5 oktober - 12 oktober - 19 oktober - 26 oktober
Data online lessen

9 november - 16 november - 23 november - 30 november - 7 december - 14 december

Adres

, Nijmegen

Donderdagavond 7/09
Mindfulness MBSR Pro
Nijmegen
19:00 - 21:30 uur
Basistraining met extra MasterClass 'Mindful Werken'
Info & aanmelden
Kosteloos met STAP-budget
Donderdagavond 7 september Mindfulness MBSR Pro
Nijmegen

MBSR Pro bestaat uit de MBSR-basistraining met een extra MasterClass ‘Mindful Werken’. Je volgt eerst de achtweekse basistraining op een locatie bij jou in de buurt. Daarna sluit je de training af met een waardevolle MasterClass ‘Mindful’ Werken op onze locatie in Amsterdam.

Investering

€ 995 • • Gratis met STAP-budget

Tijden en data

Donderdagavond 19:00 - 21:30 uur.

7 september - 14 september - 21 september - 28 september - 5 oktober - 12 oktober - 19 oktober - 26 oktober
Adres

, Nijmegen

Dinsdagavond 12/09
Mindfulness Plus online
Vanuit huis of je vakantieadres
20:00 - 21:30 uur
8 weekse online mindfulness MBSR + 6 online MindClasses
Info & aanmelden
Kosteloos met STAP-budget
Dinsdagavond 12 september Mindfulness Plus online

Mindfulness MBSR Plus online bestaat uit een volledige, achtweekse MBSR-basistraining én 6 live online lessen van een VMBN-gecertificeerde trainer. MBSR vermindert stress en laat je beter omgaan met uitdagende situaties. De online lessen behandelen 6 verdiepende thema’s en zijn een prachtige aanvulling op het toegankelijke basisprogramma.

Investering

€ 995 • vanaf €0 met vergoeding • alles inclusief • Gratis met STAP-budget

Tijden en data

Dinsdagavond 20:00 - 21:30 uur.

12 september - 19 september - 26 september - 3 oktober - 10 oktober - 17 oktober - 24 oktober - 31 oktober
Data online lessen

14 november - 21 november - 28 november - 5 december - 12 december - 19 december

Oefendag

29 oktober

Adres

Vanuit huis of je vakantieadres,

Dinsdagavond 12/09
Mindfulness MBSR Pro online
Vanuit huis of je vakantieadres
20:00 - 21:30 uur
Basistraining met extra MasterClass 'Mindful Werken'
Info & aanmelden
Kosteloos met STAP-budget
Dinsdagavond 12 september Mindfulness MBSR Pro online

MBSR Pro Online bestaat uit de MBSR-basistraining met een extra MasterClass ‘Mindful Werken’. Je volgt eerst de achtweekse basistraining op een locatie bij jou in de buurt. Daarna sluit je de training af met een waardevolle MasterClass ‘Mindful’ Werken op onze locatie in Amsterdam.

Investering

€ 995 • • Gratis met STAP-budget

Tijden en data

Dinsdagavond 20:00 - 21:30 uur.

12 september - 19 september - 26 september - 3 oktober - 10 oktober - 17 oktober - 24 oktober - 31 oktober
Oefendag

29 oktober

Adres

Vanuit huis of je vakantieadres,

Dinsdagavond 19/09
MindfulnessPLUS training
Hooghiemstraplein 151 Utrecht
19:00 - 21:30 uur
Vervolg van 8 weken op stressreductie of aandachttraining • coronaproof
Info & aanmelden
Kosteloos met STAP-budget
Dinsdagavond 19 september MindfulnessPLUS training
Utrecht
Onze Mindfulness Training PLUS (ook wel ACT training genoemd) zorgt in 8 wekelijkse sessies voor een aanvulling van mindfulness vaardigheden om stress, depressie en angst nog beter te lijf te gaan. De nadruk ligt op concrete verandering in het dagelijks leven. Ontdek wat je écht belangrijk vindt en leer ernaar te leven met een wetenschappelijk bewezen methodiek voor gedragsverandering. Vergoeding door zorgverzekering, via werkgever of via ons eigen fonds. Daardoor kost de training jou als particulier slechts €0 tot max. €350.
Investering

€ 995 • vanaf €0 met vergoeding • alles inclusief • Gratis met STAP-budget

Tijden en data

Dinsdagavond 19:00 - 21:30 uur.

19 september - 26 september - 3 oktober - 10 oktober - 17 oktober - 24 oktober - 31 oktober - 7 november
Data online lessen

14 november - 21 november - 28 november - 5 december - 12 december - 19 december

Oefendag

29 oktober

Adres

Hooghiemstraplein 151, Utrecht

Dinsdagavond 19/09
Mindfulness MBSR Pro
Hooghiemstraplein 151 Utrecht
19:00 - 21:30 uur
Basistraining met extra MasterClass 'Mindful Werken'
Info & aanmelden
Kosteloos met STAP-budget
Dinsdagavond 19 september Mindfulness MBSR Pro
Utrecht

MBSR Pro bestaat uit de MBSR-basistraining met een extra MasterClass ‘Mindful Werken’. Je volgt eerst de achtweekse basistraining op een locatie bij jou in de buurt. Daarna sluit je de training af met een waardevolle MasterClass ‘Mindful’ Werken op onze locatie in Amsterdam.

Investering

€ 995 • • Gratis met STAP-budget

Tijden en data

Dinsdagavond 19:00 - 21:30 uur.

19 september - 26 september - 3 oktober - 10 oktober - 17 oktober - 24 oktober - 31 oktober - 7 november
Oefendag

29 oktober

Adres

Hooghiemstraplein 151, Utrecht

Sluiten
Heb je vragen? Neem gerust contact op
  • 's-Gravelandseweg 65
  • 1217 EJ Hilversum
Veelgestelde vragen over mindfulness training bij StressWise

Staat je vraag er niet bij? Neem contact op met onze Servicedesk

Ik wil gratis een mindfulness training volgen, kan dat bij jullie?

Je kunt je STAP-budget inzetten voor MBSR mindfulness training bij StressWise. Je volgt dan geheel gratis een 8-weekse mindfulness training bij een VMBN of VVM geregistreerde professionele mindfulness trainer. Het STAP-budget is bestemd voor iedereen met een relatie tot de arbeidsmarkt, werkende of werkzoekende. Wij helpen je graag bij de aanvraag bij UWV. En we reserveren een plek voor je, want je aanmelding is pas definitief als je budget is toegekend. Je loopt dus geen enkel risico. Schrijf je vrijblijvend in via de agenda op onze website.

Ga naar de website

Kan ik een vergoeding krijgen voor mindfulness?

Bij StressWise psychologen krijg je altijd een vergoeding, ook voor mindfulness training. Het is onze missie om jouw leven lichter te maken. Om die droom dichterbij te brengen hebben we het StressWise Fonds opgericht. Jij krijgt van ons een bijdrage uit dit fonds als je geen vergoeding kunt krijgen via je zorgverzekering of werkgever. Vaak vergoed je zorgverzekeraar wel, en dan hoef je geen eigen risico te betalen. Daarnaast krijg je bij ons altijd een gratis kennismaking, geheel vrijblijvend.

Neem contact op

Harrie schrijft over 'mindful' leven en werken met een filosofische blik vanuit Hilversum en zijn geliefde Toscane

Lees de Mindfulness blogs van
Harrie Kolsteeg,
mindfulness expert, psycholoog
en directeur StressWise

Harrie schrijft over ‘mindful’ leven en werken met een filosofische blik vanuit Hilversum en zijn geliefde Toscane

Toscane, de plek voor een geweldige Mindfulness Midweek

Waarom studeer je liever in boeken dan in het leven zelf, stop met lezen start met mindfulness | Mindfulness blog van Harrie Kolsteeg

Boekenwijsheid is tweedehands wijsheid, ofwel platte kennis zonder enige diepte. Alles wat je leest (ook deze tekst) is niet van jou en zal dat ook nooit worden. Het is geleende kennis, kennis zonder echte overtuiging.

Kennis die je opdoet via teksten van een ander zal nooit van jou zijn

Natuurlijk kun je een ambassadeur zijn van hetgeen je leest of van wat je van een ander te horen krijgt. Soms zeggen anderen zinnige dingen. Soms zelfs lijkt hetgeen een ander schrijft of zegt waarachtig of wijs. Soms voelt het zelfs als waarheid aan. Maar het zou nooit en te nimmer jouw waarheid zijn.

De enige manier om wijsheid te vergaren en volkomen, 100% achter hetgeen je zegt te staan is om oprecht je leven te leven met volle aandacht

Dat is waar mindfulness om draait. En dat is de manier om echte, waarachtige wijsheid te vergaren. Mindfulness draait in eerste instantie om het ervaren van wat er is, hier en nu. En in tweede instantie draait mindfulness om het vergaren van wijsheid door de aandacht in het hier en nu te houden, patronen te ontdekken en tegelijkertijd te zien (in te zien) dat elk moment uniek is. Dat is een paradox, maar waarheid is nooit eenduidig, gefixeerd of lineair.

Waarheid is complex, veelduidig en onnavolgbaar

Zij is niet met woorden te beschrijven, behalve met de paradox. Zie bijvoorbeeld ook het paradoxale en onnavolgbare van de zen koan. En juist dat is waardevol. Het onbegrijpelijke, de strijd in jezelf op het moment dat je je ervaring als bron van wijsheid in aanmerking neemt.

Als je gestaag je eigen ervaring als referentie neemt

Zonder deze als de waarheid te omarmen, maar juist kritisch te beschouwen – te observeren zonder oordeel – zul je steeds een beetje wijzer worden Je zult (uiteindelijk) echte wijsheid ontwikkelen, die in schril contrast staat met de kennis die je opdoet uit boeken, kranten of andere bronnen. Je zult voelen dat die kennis van jou is en van niemand anders.

Je zult ook weten dat je die wijsheid met niemand kan delen, helaas

Het is immers jouw wijsheid. Mindfulness, de juiste beoefening ervan, en de juiste omgang met de verkregen kennis via mindfulness, brengt je de rust, het overzicht en de wijsheid om daadwerkelijk gelukkig te kunnen zijn. Met jezelf, je omgeving en de wereld. Wat er ook gaande is.

Heb je een vraag over mindful leven en werken? Stuur een e-mail naar Harrie en krijg persoonlijk antwoord.

harrie@stresswise.nl

Kijk eens om je heen wat je allemaal hebt | Mindfulness blog van Harrie Kolsteeg

Bedenk eens wat je allemaal bezit. Wat een rijkdom! En dan bedoel ik niet alleen je materiële bezit, ook je liefde, je intelligentie, je (fysieke en mentale) kracht, je ethiek, je stoutmoedigheid.

Vraag je jezelf wel eens af waar dat allemaal vandaan komt?

Waarschijnlijk denk je dat je bij je geboorte flink wat eigenschappen hebt meegekregen (‘nature’) en door je opvoeding en bepaalde ervaringen de persoon bent geworden die je bent (‘nurture’) en dat je (naast datgene wat je hebt ‘meegekregen’) zelf hard hebt gewerkt voor alles wat je bezit. Studie, zelfontplooiing, carrière maken, goede investeringen doen, enz.

Je hebt veel bereikt, misschien wel genoeg om enigszins trots op te zijn. Maar is dat ook terecht?

Het omgekeerde kan natuurlijk ook. Je bent misschien niet zo blij met wat je hebt bereikt of niet hebt bereikt. Of je bent niet zo blij met jezelf. Ben je daar zelf verantwoordelijk voor of spelen andere krachten een rol?

Sta daar eens bij stil. Zie wat je hebt bereikt

Of wat je juist niet hebt bereikt, waarin je misschien wel hebt gefaald, en bedenk eens wat jouw aandeel daarin is. Maak het jezelf niet te makkelijk, maar denk eens diep na. Kijk eens of je diep in jezelf kunt graven om tot een antwoord te komen.

In zekere zin zou je kunnen stellen dat alles je overkomt

Dat jij nauwelijks invloed hebt op je situatie en wat je doet, en zelfs niet op wie je bent. Je zou kunnen stellen dat je alles hebt gekregen, zelfs je ontevredenheid over wie je bent en wat je doet, ook dat krijg je er helemaal gratis bij. Dat kan negatief overkomen, maar het kan ook opluchten en rust geven.

Door mindfulness te beoefenen creëer je ruimte

Om diep door te dringen in jezelf en mogelijk antwoorden te vinden op de vragen van het leven. Over wie of wat je bent, en wat je te doen hebt in dit leven.

De gedachte (of liever het inzicht) dat je alles hebt gekregen – wie je bent, wat je doet, waar je bent, wat je kunt, wat je mag, wat je bezit, wie je kent – zou reden kunnen zijn tot dankbaarheid. Grote dankbaarheid. Hoe moeilijk je situatie soms ook is.

Heb je een vraag over mindful leven en werken? Stuur een e-mail naar Harrie en krijg persoonlijk antwoord.

harrie@stresswise.nl

 

Toscane, de plek voor een geweldige mindfulness week

Met mindfulness laat je wat al aanwezig is tot leven komen | Mindfulness blog van Harrie Kolsteeg

Alles is er al. Alles is al eens bedacht en gedaan. Kijk eens om je heen en zie wat er steeds gebeurt. Het leven is een reeks patronen die zich oneindig manifesteert. Zo veel en zo vaak dat we niet meer in de gaten hebben waar het echt om gaat. Het leven, jouw leven, is een herhaling van steeds dezelfde thema’s in verschillende uitvoeringen.

Het leven bestaat uit zichzelf herhalende patronen die zich vermommen als unieke gebeurtenissen

Veel van wat je doet is routine. Je leeft op de automatische piloot. Ook niet zo gek, want een mens leeft van verwachtingen en anticipatie op die verwachtingen. Als je verwachting niet uitkomt zul je direct gedesoriënteerd of misschien zelfs ontredderd zijn.

Heb je bijvoorbeeld wel eens een glas melk aan je lippen gezet?

Terwijl je in de veronderstelling was dat je frisdrank tot je nam. Je verwachting was de zoete smaak van frisdrank, maar je kwam bedrogen uit. Je wordt op het verkeerde ben gezet en wordt gedwongen na te gaan wat je ervaring van dat moment (de smaak) precies is.

Verwachting speelt altijd een rol, bij alles wat je doet

Je mind sorteert altijd voor op de komende ervaring. Dat maakt het leven voorspelbaar en dat is ook wat we graag willen. Wij mensen houden niet van verassingen en komen in opstand als de dingen anders lopen dan we verwachten. We leven op de automatische piloot en we zijn reactief. Door meer mindfulness in je leven te brengen kun je het anders gaan doen. Mindful leven en werken kan ervoor zorgen dat je minder op basis van verwachtingen door het leven gaat.

Door mindfulness sta je juist bewuster en daardoor meer open in het leven

Wat je daarvoor moet doen? Begin bij het bewust worden en het vervolgens ontdekken van je eigen patronen. Zowel van je automatische piloot – wat je gewend bent om te doen in je dagelijkse leven – als je reactie op indrukken uit de buitenwereld, je reactiviteit. En bedenk hierbij dat het niet zozeer gaat om leren of aanleren, maar juist om afleren.

Je hoeft er niet zoveel aan toe te voegen, immers alles is er al

Je zou er juist flink wat vanaf moeten halen. Minder doen, meer zijn. Opmerkzamer. Stiller. Dan ga je patronen opmerken en ontdek je dat het leven en alles wat je meemaakt helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Door op de automatische piloot te leven zoals je nu waarschijnlijk doet, verbleekt je ervaring van het moment en zoek je steeds weer naar afleiding die je dagelijks leven kleur kan geven. Door mindful, met volle aandacht, te leven laat je wat al aanwezig is tot leven komen. Dat geeft een gevoel van rust, vrijheid en voldaanheid en maakt het zoeken naar meer overbodig.

Heb je een vraag over mindful leven en werken? Stuur een e-mail naar Harrie en krijg persoonlijk antwoord.

harrie@stresswise.nl

Toscane, de plek voor een geweldige mindfulness week

Het is wijs om je van een mening te onthouden | Mindfulness blog van Harrie Kolsteeg

Anderen kunnen dat laf vinden, in feite getuigt het van moed. Vrijwel iedereen heeft een mening en dat is gemakkelijk en veilig. Het is moeilijker om niet mee te gaan in de meningenstrijd van anderen en ook je eigen meningen in twijfel te trekken. Door je mening in twijfel te trekken komt er beweging in je overtuigingen en besef je dat je jezelf (of je gedachten) niet zo serieus hoeft te nemen.

Er wordt nu veel gesproken over democratie, en of de democratie gebaat is bij bepaalde meningen

De democratie wordt aangevallen of moet worden verdedigd. Meningen komen van links en van rechts, van boven en van beneden. Maar weinig mensen lijken echt te luisteren naar anderen die een andere mening zijn toegedaan. Een directe reactie vanuit je eigen positie is gemakkelijker en voelt veilig. Het is wij tegen zij. Dat is altijd zo geweest natuurlijk, maar het valt nu wel erg op. Mede dankzij crises en complotdenken.

Mindfulness is geen wondermiddel en heeft ook niet overal een antwoord op

Het is zelfs in het geheel geen middel tegen wat dan ook en het geeft ook geen antwoorden. Maar door mindfulness oefen je je wel in een kwaliteit die deze wereld heel hard nodig heeft: luisteren. Door mindfulness leer je naar anderen te luisteren. En naar jezelf.

Je gaat door mindfulness inzien wie je werkelijk bent

En komt tot de ontdekking dat de meningen die je verkondigt niet zo waar zijn als je hebt gedacht. Je zou kunnen ontdekken dat dé waarheid als zodanig niet bestaat, tenminste niet in onze duale wereld. Je leert door mindfulness de wereld te zien zoals zij is en je ontdekt welke plaats jij daarin inneemt. Wauw, dat is niet mis! Heb ik ooit betere mindfulness-promotie opgeschreven? Ik denk het niet.

Luister naar anderen én naar jezelf

Observeer je eigen meningen en doe bewust moeite om minder te oordelen. Met of zonder mindfulness. Dat is wanneer het echte leerproces start en wanneer wijsheid zich gaat ontwikkelen. Gun jezelf de ruimte om te luisteren en een wijs persoon te worden. Dat is de enige beweging waarbij democratie is gebaat.

Heb je een vraag over mindful leven en werken? Stuur een e-mail naar Harrie en krijg persoonlijk antwoord.

harrie@stresswise.nl

Wat ik mooi vind: groot denken en klein doen – Aan de slag met mindfulness | Mindfulness blog van Harrie Kolsteeg

Je gedachten zijn grenzeloos, oneindig. Je denken is slechts begrenst door het ondenkbare, datgene wat je voorstellingsvermogen te boven gaat. Denken is dus een enorme kracht en per definitie tot grote dingen in staat. Vaak wordt denken voor de verkeerde zaken aangewend, waardoor denken kan omslaan in piekeren of waardoor je verzandt in dagdromen. Om maar iets te noemen.

Tegenwoordig is het hip om te zeggen wat je denkt; de sociale media getuigen hiervan. Onder de noemer ‘vrijheid van meningsuiting’ wordt van alles beweerd en geschaad. Grote gedachten verworden tot grote woorden. Grote woorden overschreeuwen functionele en goede daden. Wat ik mooi vind: groot denken en klein doen.

Door de beoefening van mindfulness zie je je gedachten op je neerdwarrelen als bladeren uit een boom. Je komt met mindfulness los van je gedachten. Je ziet dat de bladeren op de grond vallen en dat je er gemakkelijk overheen kunt stappen. Je ervaart dat je je gedachten niet bent, maar dat ze tot je komen en weer verdwijnen. Je gaat met mindfulness van doen naar zijn. Het doen wordt kleiner en verandert in klein doen. Het heeft iets van bescheidenheid. En vanuit kleine daden met de juiste mindfulle aandacht kunnen grote dingen gebeuren. Iets kleins voor de ander doen – een kopje koffie aanbieden – kan leiden tot oprechte interesse en inzet voor een mooi project. Anderen kunnen geïnspireerd raken door je moed om een kleine maar gedurfde stap te zetten, waardoor een grote beweging kan ontstaan. Grote woorden klinken vaak hol en hebben de neiging te vervliegen in de wind. Je gedachten hoef je niet in te perken, dat zou zelfs niet kunnen. Je kunt de boom niet stoppen zijn bladeren te verliezen. Je zou je woorden moeten wegen om de juiste te kunnen kiezen.

Iedereen is tot groot denken in staat. Veel minder mensen zijn in staat grote gedachten te koppelen aan klein doen. Er is een teveel aan grote woorden. Je zou je woorden kunnen zien als je verbale kapitaal. Je geld smijt je niet zo maar in het rond, je woorden ook niet. Creëer schaarste. Reserveer je woorden voor zaken die ertoe doen en/of waar je op basis van deskundigheid of creativiteit iets constructiefs over kunt zeggen. Spreken is wikken en wegen. Volgens Kafka is het woord zelfs ‘een beslissing tussen dood en leven.’ Inspireer anderen, maak mensen enthousiast voor je idealen en wees zelf een voorbeeld door in actie te komen en de juiste stappen te zetten. Dat is in mijn ogen groot denken en klein doen. En een daad van oprechte bescheidenheid.

Heb je een vraag over mindful leven en werken? Stuur een e-mail naar Harrie en krijg persoonlijk antwoord.

harrie@stresswise.nl

Wie wil bijleren moet het niet-weten kunnen verdragen, las ik ergens | Mindfulness blog van Harrie Kolsteeg

Zo’n mooie zin zet direct mijn creatieve brein aan. We denken veel te weten. Ons hoofd zit vol met waardevolle zaken, maar misschien nog wel meer met waardeloze kennis. Iedereen draagt trivialiteiten met zich mee. Je ertegen verzetten zou zinloos zijn en frustratie triggeren. Je gedachten zijn grotendeels onbeduidend. Dat is geen probleem, het is normaal.

Maar het gaat erom wat je ermee doet. Wat doe je met je gedachten? Ga je erin mee of er (zelfs) in op? Gedachten zijn niet alleen vaak triviaal en dus overbodig, maar ook nog eens vaak niet de werkelijkheid. Gedachten over jezelf kloppen niet. Je overschat jezelf of je hebt een te laag zelfbeeld. Je denkt dat je weet wat anderen over je zeggen. Of hoe ze over je denken. Meestal zit je er volledig naast. Je denkt dat je weet hoe bepaalde gebeurtenissen aflopen. Of welke achtergrond iemand heeft. Of hoe haar of zijn familie in elkaar steekt. De werkelijkheid is dat je vaak geen idee hebt. En dat stemt tot bescheidenheid. We weten eigenlijk veel minder van anderen en van de wereld dan we denken. Je weet ook veel minder over jezelf dan je denkt te weten. Weet jij wie je bent? Los van je fysieke kenmerken en sensaties en de emoties die je ervaart? Je bent in ieder geval niet je gedachten. Dat staat vast. Gedachten komen en gaan en zijn vaak tegenstrijdig. Jij bent degene die dit alles ervaart. Gedachten, herinneringen, beelden, emoties en gewaarwordingen.

Is het erg om jezelf niet te kennen? Natuurlijk niet. Je redt je evengoed wel. Je verdient je brood, je hebt lief, je maakt plezier en kunt genieten van een mooie zonsondergang. Maar bij veel mensen gaat het vroeg of laat toch knagen. Veel mensen zijn uiteindelijk toch (vaak zelfs zonder er zich van bewust te zijn) op zoek naar wie ze zijn. Achter alle gedachten en emoties. Al deze mensen zou ik willen aanraden om mindfulness te beoefenen. Om meer mindful door het leven te gaan, en (vooral) om jezelf beter te leren kennen.

Mindfulness is niet per se de weg naar het kennen van jezelf, maar mindfulness kan wel de weg naar jezelf openbaren. Door van binnen stil te zijn en open te staan voor je ervaring in het moment kunnen dingen gaan verschuiven en beetje bij beetje op hun plek vallen. Als je op de juiste manier (o.a. zonder al te veel oordelen) mentaal wat afstand kunt nemen van jezelf, wordt je duidelijk dat je vooral veel níet weet. Dat veel kennis die je hebt triviaal is en dat het er in het leven vooral om gaat jezelf te kennen. Kennis is macht; hoe meer we weten hoe meer invloed we op anderen kunnen uitoefenen. Zelfkennis is liefde. Hoe beter we onszelf kennen, hoe meer we van betekenis kunnen zijn voor anderen.

Heb je een vraag over mindful leven en werken? Stuur een e-mail naar Harrie en krijg persoonlijk antwoord.

harrie@stresswise.nl

Mindfulness gaat over aandacht, maar wat is aandacht eigenlijk? | Mindfulness blog van Harrie Kolsteeg

Aandacht is een zekere actieve passiviteit. Of een passieve activiteit. Aandacht zonder enige activiteit zal verzanden in (dag)dromerij – wat heerlijk kan zijn, maar niets met aandacht te maken heeft, eerder met zweven. Je gééft aandacht, en daardoor is aandacht actief. Je geeft iets van jezelf actief weg.

Aandacht is dus actie, maar zonder enige passiviteit is aandacht hooguit verdeelde aandacht en dus geen echte aandacht. Valse aandacht eigenlijk. De juiste aandacht vereist een juiste verhouding van actief en passief. Een beetje teveel van het een zorgt er al voor dat aandacht zo weer vervliegt. Daarom is het ook zo moeilijk om echte aandacht te genereren en al helemaal om de aandacht vast te houden. Het vergt kortom nogal wat oefening. En daarvoor hebben we mindfulness oefeningen bedacht. Om jezelf te oefenen in het geven van de juiste aandacht.

Waarom zou je je erom bekommeren als het geven van aandacht zo moeilijk lijkt? Omdat het diep en diep menselijk is. Aandacht hebben voor elkaar is misschien wel de menselijkste beweging die we kunnen maken naar elkaar toe. Zonder aandacht ben je alleen en zit je opgesloten in je eigen wereld. Door aandacht ontstaat openheid en met exact de juiste mix van actief en passief ontstaat medeleven en (uiteindelijk) liefdevolle vriendelijkheid. Liefde voor je naasten, voor anderen, voor dieren en de hele wereld. En voor jezelf. Natuurlijk is er oorlog en geweld en vervuiling en lelijkheid. De dag kan niet zonder de nacht. Gelukkig kunnen we voor liefde kiezen. In alle situaties en in alle omstandigheden. Zelfs als het stormt. Zolang je geeft is liefde je deel.

Heb je een vraag over mindful leven en werken? Stuur een e-mail naar Harrie en krijg persoonlijk antwoord.

harrie@stresswise.nl

De Filosoof Ernst Bloch beschouwde ouder worden als levenskunst | Mindfulness blog van Harrie Kolsteeg

Hij zei daarover: het wezenlijke leven in de ouderdom is het vermogen om geen haast te hebben, het essentiële te zien en het onbelangrijke te vergeten. Deze drie kwaliteiten hangen sterk met elkaar samen en verwijzen wat mij betreft nadrukkelijk naar mindfulness.

Mindful leven en werken houdt onder andere in dat je het essentiële ziet en mede daardoor vrij gemakkelijk hoofdzaken kunt onderscheiden van bijzaken. Doordat je de voor jou belangrijke zaken aandacht geeft worden onbelangrijke kwesties minder relevant. Je gaat inzien dat je leeft om je met voor jou waardevolle zaken bezig te houden. Daardoor kun je steeds beter de juiste keuzes maken. Uiteindelijk ben je door de beoefening van mindfulness uitsluitend bezig met zaken die waardevol zijn, die ertoe doen. Dit werkt dan zo vervullend dat ‘haast’ wegvalt. Want waarom zou je je haasten als je een vervullend en betekenisvol leven leidt?

Geniet dan liever van al die betekenisvolle momenten die zich in het hier en nu van jouw leven afspelen. Zonder voortdurend op de klok te kijken en te streven naar een beter leven in de toekomst. Alles wat je nodig hebt voor ‘het wezenlijke leven in de ouderdom’ is reeds voorhanden. Je hoeft het alleen maar te pakken.

Heb je een vraag over mindful leven en werken? Stuur een e-mail naar Harrie en krijg persoonlijk antwoord.

harrie@stresswise.nl

Toscane, de plek voor een geweldige mindfulness week

Mindfulness gaat in eerste én in laatste instantie over vrijheid | Mindfulness blog van Harrie Kolsteeg

Om vrijheid voor jezelf op te eisen om mindfulness te beoefenen waar en wanneer jij dat wilt. Voor jezelf opkomen en de rust en ruimte vinden om ermee bezig te zijn. Om uiteindelijk min of meer altijd en overal mindful te kunnen zijn.

Dat laatste – altijd en overal mindful te zijn – heeft wel wat voeten in aarde. Want mindfulness is een vaardigheid en mindful leven en werken, een ‘state of mind’ die je verwerft door veel te oefenen. Vergeleken met mindfulness is fietsen een makkie. Viool leren spelen komt al aardig in de buurt van de investering die je voor een mindful leven zou moeten doen, met dit verschil: voor mindfulness hoef je geen speciaal talent te hebben. Iedereen kan het, en je kunt het overal en altijd beoefenen.

Het geheim van het ervaren van vrijheid in het algemeen (als ervaring op zich) en leven en werken in vrijheid in het bijzonder (als keuzevrijheid) is regelmaat. Beoefen minimaal dagelijks mindfulness. Liefst vaker. Gun jij jezelf genoeg ruimte voor beoefening? Eis je voldoende tijd van je omgeving, en van jezelf?

Eis op zachte wijze voldoende ruimte op en je zult steeds meer vrijheid ervaren.

Heb je een vraag over mindful leven en werken? Stuur een e-mail naar Harrie en krijg persoonlijk antwoord.

harrie@stresswise.nl

Toscane, de plek voor een geweldige mindfulness week

Het is niet alleen dat we zoveel moeten van anderen | Mindfulness blog van Harrie Kolsteeg

Ook moeten we van alles en nog wat van onszelf. Het zou zo kunnen zijn dat je leeft in een wereld waarin je altijd van alles moet en overal achteraan loopt, zonder dat je ooit ergens aankomt. En dan hebben we het nog niet eens over wat je allemaal nog wilt!

Heb je daar wel eens bij stilgestaan? Dat hetgeen je wilt je eigenlijk vastzet, je tegenhoudt in plaats van dat je verder komt? Hoe ziet ‘verder’ er voor jou uit? Wat wil je in of van het leven? Een mooi huis, gelukkig worden, lieve mensen om je heen, om eens iets te noemen. Waarschijnlijk staat vandaag het een op de voorgrond en morgen het ander. Het is eindeloos. En als je krijgt wat je wilt, staat het moment erop al weer in het teken van het volgende.

Het kan allemaal wat onrustig aanvoelen, en afgezien daarvan kan het ook behoorlijk frustreren als je niet krijgt wat je wilt. Sterker – kijk nog eens goed – waarschijnlijk is het zo dat je vrijwel altijd iets anders wilt dan het huidige moment! Als je hier goed mee kunt dealen, geen probleem, maar deze onrust en frustratie leidt vaak tot (flinke) stress. En dan is het geweldig als je kunt zien wat er gebeurt en niet achter je wil aanholt, maar vanuit rust en overzicht kunt werken met wat zich aandient, zodat je wel aankomt. En misschien wel op een plek waarvan je van tevoren nooit had gedacht te zijn. Hier.

Heb je een vraag over mindful leven en werken? Stuur een e-mail naar Harrie en krijg persoonlijk antwoord.

harrie@stresswise.nl

Hulp nodig?
Kies je locatie