Mindfulness training in een groep, alleen of met een maatje
Mindfulness bij StressWise®
Mindfulness aandachttraining

Mindfulness en mindfulness training

Mindfulness is een vaardigheid die je kunt leren waarbij je je dagelijkse dingen met meer aandacht kunt doen. Hierdoor merk je gemakkelijk op wanneer je in negatieve patronen terecht komt. Je gaat negatieve gedachten herkennen en leert hoe je anders met deze negativiteit kunt omgaan. Hetzelfde geldt voor je gevoelens; je loopt er niet meer voor weg maar leert ermee om te gaan, zodat je er minder of geen last meer van hebt. En daarnaast krijg je meer aandacht voor je lichaam en je omgeving, zodat je beter functioneert. De 8-weekse mindfulness training (MBSR: Mindfulness Based Stress Reduction) is een wetenschappelijk bewezen stressreductie training waarbij je stap voor stap leert om op een ‘mindfulle’ manier om te gaan met stress. Mindfulness helpt niet alleen bij stress, maar ook bij burn-out, depressie, angst en allerlei stress-gerelateerde klachten, zoals piekeren, boosheid, gevoelens van gejaagdheid en onrust, vermoeidheid, slapeloosheid en nog veel meer. Door mindfulness te leren en te hanteren zul je je beter en meer ontspannen voelen.

Mindfulness bij StressWise®

Mindfulness wordt wel eens gezien als zweverig, maar bij StressWise®houden we juist beide benen stevig op de grond. Het gaat er bij mindfulness immers om aandacht te genereren voor wat jij ervaart. En wat is er zweverig aan je eigen ervaring? Door je meer bewust te zijn van jezelf en je omgeving, ga je inzien wat je nodig hebt en kun je de juiste (gezonde) keuzes maken. De voordelen van mindfulness zijn legio en komen veelal voort uit de werking van mindfulness op je brein. Onderzoek wijst uit dat je brein geen statische grijze substantie is, maar een dynamisch, flexibel netwerk dat (mede) door mindfulnessoefeningen steeds nieuwe verbindingen weet te leggen. Mindfulness maakt zo de weg vrij om anders te denken en te leven. Je kunt mindfulness training bij StressWise® volgen in een groep (acht sessies van 2,5 uur) individueel (acht sessies van een uur) of met z’n tweeën (acht sessies van 1,5 uur).

Onze mindfulness trainers behoren tot de beste in Nederland

De mindfulness trainers van StressWise® zijn erkend door de beroepsvereniging van mindfulness trainers VMBN in de hoogste categorie (categorie 1). De kwaliteit van onze mindfulness trainers wordt niet alleen door professionals, maar ook door de deelnemers aan onze mindfulness trainingen erkend, met een gemiddeld cijfer 9 (onafhankelijke beoordeling door Kiyoh). Je bent in goede handen.

Altijd vergoeding voor mindfulness bij StressWise®

Als je deelneemt aan een mindfulness groepstraining van StressWise® krijg je altijd een vergoeding, ook als je zorgverzekering niet vergoed. Wij zijn zo enthousiast over mindfulness en de resultaten dat deze methodiek een van de belangrijkste pijlers is van onze organisatie. We vinden dan ook dat iedereen met mindfulness zou moeten (kunnen) kennismaken om te bepalen of het wat voor je is en wat het voor je kan betekenen. Voorafgaand aan een mindfulness training organiseren wij vaak een workshop mindfulness, waarbij je mindfulness op een laagdrempelige manier kunt leren kennen en ervaren. Een mindfulness workshop kost maar €15. Wil je meer weten over mindfulness, een mindfulness training of een mindfulness workshop? Neem dan contact op met de Servicedesk van StressWise®, via mail, whatsapp of telefoon of chat.
Individueel of met z'n tweeën
Individueel
Mindfulness Training Individueel
Kan op elk moment starten
Training van 8 weken • Vergoeding mogelijk via werkgever of zorgverzekeraar • Geen eigen risico
Info & aanmelden
Gratis kennismaking
Kan op elk moment starten Mindfulness Training Individueel

De MindfulnessFabriek heeft een mindfulness training ontwikkeld die geschikt is om op individuele basis te volgen. Deze mindfulness training is een uitkomst als je het moeilijk vindt of als het niet mogelijk is om mindfulness training te volgen in een groep. Alle onderdelen van de mindfulness groepstraining komen aan de orde in deze 8-weekse individuele training.

Voordelen zijn dat we de mindfulness training beter kunnen laten aansluiten bij jouw omstandigheden, wensen of klachten. Je zit niet vast aan de geplande data van de mindfulness groepstraining. Inbegrepen: werkboek, digitale bestanden, extra oefendag en unieke persoonlijke begeleiding.

Investering

De kosten voor Mindfulness Training Individueel bedragen €95 per les. Een 8 weekse training kost €760. Vergoeding is mogelijk via werkgever of zorgverzekeraar.

Tijden en data

Je kunt in overleg met de mindfulness trainer je eigen planning maken.

Met z'n tweeën
Mindfulness Mindful Maatjes
Kan op elk moment starten
Training van 8 weken • Vergoeding mogelijk via werkgever of zorgverzekeraar • Geen eigen risico
Info & aanmelden
Gratis kennismaking
Kan op elk moment starten Mindfulness Mindful Maatjes

Indien je een mindfulness training wilt volgen samen met je partner, een goede vriend of vriendin, een familielid of collega, dan is Mindful Maatjes wat voor je. Je leert van en met elkaar en we plannen onze afspraken gezamenlijk. Je krijgt beiden een werkboek, cd's en digitale bestanden om thuis te oefenen. Zo kun je elkaar maximaal ondersteunen.

In acht sessies volg je het volledige programma van de mindfulness training, maar dan met z'n tweeën. Je leert dezelfde mindfulness vaardigheden, je doet dezelfde kennis omtrent mindfulness op en deelt je ervaringen met je partner, zus of broer, vriend of collega. Je krijgt inzicht in de manier waarop je met jezelf, met elkaar en met je omgeving omgaat. Neem contact op voor informatie of advies.

Investering

De investering in een maatjestraining bedraagt € 600,- per persoon. Vergoeding is mogelijk via werkgever of zorgverzekeraar.

Tijden en data

Jullie kunnen in overleg met de mindfulness trainer jullie eigen planning maken.

Individueel
Mindful Coaching
Kan op elk moment starten
Coaching • Vergoeding mogelijk via werkgever of zorgverzekeraar • Geen eigen risico
Info & aanmelden
Gratis kennismaking
Kan op elk moment starten Mindful Coaching

Mindful Coaching kan je helpen bij het verkrijgen van inzicht in eigen waarden, drijfveren en ambities met als doel bewuste keuzes te kunnen maken. Mindful Coaching houdt een verandering in en is gericht op concrete resultaten en acties op de korte termijn.

Je kunt Mindful Coaching goed gebruiken als je:

 • zicht wilt krijgen op wensen en verlangens
 • wilt werken aan het realiseren van doelen
 • wilt werken aan de oplossing van een probleem
 • balans zoekt tussen werk en privé
 • manieren zoekt om beter met stress om te gaan
 • op zoek bent naar richting in je leven
 • gedrag wilt veranderen
 • meer inzicht wilt in drijfveren en talenten
Investering

De kosten voor Mindful Coaching bedragen €95 per les. Een 8 weekse training kost €760. Vergoeding is mogelijk via werkgever of zorgverzekeraar.

Tijden en data

Je kunt in overleg met de mindfulness trainer je eigen planning maken.

Sluiten
MBSR Mindfulnesstraining Werkboek door Harrie Kolsteeg

Mindfulnesstraining Werkboek

Bij elke mindfulness training van StressWise® (groeps-, individuele- en maatjes-training) ontvang je het boek Mindfulnesstraining Werkboek. Het is geschreven door onze ceo, Harrie Kolsteeg. Harrie is van huis uit psycholoog en heeft 30 jaar ervaring met mindfulness. Door leiding te geven aan StressWise® en ‘haar zusje’ MindfulnessFabriek, en door het schrijven van blogs, teksten op verschillende websites en boeken over mindfulness wil hij bijdragen aan een wereld met meer bewustzijn, harmonie en vrijheid. Je kunt het boek ook bestellen bij bol.com, managementboek.nl en in de boekhandel.
Waar kunnen we je mee helpen?

StressWise brengt psychologische hulp dichterbij: warmer, gemakkelijker, sneller, effectiever en efficiënter.

Neem contact op met onze Servicedesk voor informatie en advies. Bijvoorbeeld voor:

 • Gratis en binnen een week telefonisch kennismaken met een psycholoog of coach
 • Therapie op onze praktijklocatie of online via een beeldverbinding
 • Vergoeding werkgever
 • Vergoeding zorgverzekering
 • Vergoeding StressWise Fonds
 • 088 20 32 610
Hulp nodig?
Kies je locatie