Online cursus
Krijg grip op perfectionisme met een online cursus van 10 uur. Volledig vergoed.

MINDER STRESS EN DRUK, MEER BALANS EN ACCEPTATIE

Reserveer je plek

Perfectionisme als dwarszittende norm

In onze prestatiemaatschappij kan je makkelijk onder druk gezet worden. Het is normaal in de huidige samenleving dat er verwacht wordt dat we steeds maar méér moeten doen, méér moeten verdienen, méér moeten bereiken. Herken je dat? Dat je ook zélf die lat zo hoog gaat leggen, maximaal wil presteren en té hoge eisen gaat stellen in wat je doet? Misschien voel je wel dat je de beste moet zijn of de slimste of de bestverdienende. We leven in een maatschappij waar perfectionisme soms de norm lijkt en wat je vervolgens kan overnemen als je eigen norm. Deze hoge eisen kunnen je gaan dwarszitten. Je hebt misschien wel nooit gedacht dat het óók anders mag én kan. En dat is ook niet gek in een samenleving waar van je verwacht wordt dat je moet streven naar meer. Met deze opleiding kun je je eigen perfectionisme onder controle krijgen, zodat je op een gezonde wijze kan bouwen aan je leven en carrière.


StressWise psychologen werkt voor werknemers, brengt een verstoorde werk privé balans op orde met ACT coaching en therapie.

Perfectionisme: een talent in de schaduw

Perfectionisme laat een prachtige intentie zien, aangezien je als perfectionistisch persoon een mooie toevoeging wil brengen aan de samenleving. Je ziet hoe goed en mooi dingen kunnen zijn. Dat talent kan je geweldig gebruiken om iets moois voor jezelf en de wereld te creëren. In de realiteit komen er alleen vaak veel moeilijkheden voort uit perfectionisme. Je vraagt teveel van jezelf, waardoor je kan blokkeren en je proces vertraagt. Door de razende gedachten in je hoofd raak je overprikkeld en na verloop van tijd kan je zelfs in een burn-out raken. Door de hoge eisen is het mogelijk dat je faalangst ontwikkelt omdat je het in je eigen perspectief nóóit goed kan doen. Hierdoor kan je juist uitdagingen en risico’s uit de weggaan, waardoor je niet uit het leven kan halen waar je voldoening uit haalt. StressWise wil je helpen omgaan met deze moeilijkheden, zodat jouw echte talent bovenkomt.


Krijg grip op perfectionisme met een korte, krachtige online cursus 

In de online cursus Krijg grip op perfectionisme ga je samen met een trainer en een coach op onderzoek uit met als doel je perfectionisme te beteugelen. De cursus duurt in totaal 10 uur en bestaat uit de volgende twee onderdelen:

 • 4 online trainingen van 1,5 uur: onder leiding van een trainer leer je hoe perfectionisme in elkaar zit, hoe de negatieve effecten verband houden met je eigen gedachten en emoties én hoe je met die gedachten en emoties om kan gaan. Ook ga je samen concrete actiestappen verkennen die je zou kunnen toepassen om meer grip te krijgen op je perfectionisme en daarmee de negatieve effecten te verminderen.
 • 4 individuele coachingssessies van 1 uur: tijdens deze online-gesprekken met een persoonlijke coach maak je een vertaalslag naar jouw persoonlijke situatie. Je bespreekt jouw specifieke moeilijkheden, inzichten van de trainingen en sleutelt verder aan een persoonlijk actieplan om je op die manier de baas te laten zijn over je perfectionisme.

Door deze korte maar krachtige formule, kan je snel verlichting ervaren in de negatieve aspecten van perfectionisme; de intense druk, vermoeidheid, overprikkeldheid en stagnatie. Op die manier kan je je visie voor een betere toekomst op gezonde wijze inzetten. Je leert hoe je écht het verschil kunt maken vanuit een gebalanceerde geest. Wil jij op een gezonde wijze je leven invullen door grip te krijgen op je perfectionisme? Volg deze online cursus dan kosteloos via het STAP-budget en reserveer je plek.


Resultaat van de cursus Krijg grip op perfectionisme

Deze cursus kun je geheel kosteloos, met subsidie (STAP-budget) van de overheid volgen. Na afloop van de cursus heb je het volgende resultaat bereikt:

 • Je ervaart minder druk, stress en overprikkeldheid
 •  Je kan beter met je gedachten en emoties omgaan
 •  Je begrijpt hoe je perfectionisme in elkaar zit
 • Je ervaart meer rust en overzicht
 • Je ziet de kracht in van je perfectionisme en kan het toepassen in je leven
 • Je hebt concrete handvatten waarmee je grip blijft houden op je perfectionisme
 • Je durft moedige stappen te zetten vanuit acceptatie
8

“De site van stresswise oogt professioneel en liet zien waar ik naar op zoek was! De communicatie van dit bedrijf liep echter niet heel vlot, ik moest aardig vaak achter hen aanzitten en ik kreeg steeds verkeerde of onvolledige informatie per mail. Gelukkig werd ik na een aantal weken heen en weer mailen toch geplaatst bij Henriëtte Rutten. Een top therapeut gevestigd in hartje Rotterdam. Hier leerde ik beter omgaan met stressvolle situaties. De vaardigheden van deze 8-daagse cursus neem je mee voor de rest van leven, gezien ze niet alleen op werk maar ook prive te gebruiken zijn. Uiteindelijk heb ik dus toch heel tevreden de sessies afgerond en ben ik blij dat ik voor stresswise heb gekozen!”

8

“De 8-weekse cursus heb ik heel positief ervaren. Vanaf de eerste minuut ben ik aangehaakt en niet meer afgehaakt. Oefeningen worden goed uitgelegd en het was heel prettig om te ervaren.”

8

“De cursus Mindfulness heeft me geleerd om met een heldere blik te kijken naar mezelf maar ook naar mijn omgeving. Nu maak ik meer tijd voor meditatie en de yoga oefeningen doe ik elke ochtend.”

8

“Ik ben mij bewuster geworden at ik er ook toe doen. Dat ik tijd voor mezelf moet vrij maken. En dat ik meer in het hier en nu moet leven. Het was voor mij een waardevolle cursus t.a.v. de locatie: De nieuwe ruimte is mooi, maar de temperatuur op de bovenverdieping is door het nog ontbreken van de verwarming niet ontspannen. De laatste cursus was de enige keer dat de temperatuur aangenaam was omdat de elektrische verwarming de heel dag had aangestaan. Ik begreep dat deze nieuwe locatie de enig is in de stad. Hoe moeten mensen die slechter te been zijn en de mindfullnesscursus willen doen boven komen?”

7

“Ik heb de sessies met Tanya altijd als fijn ervaren en het heeft mij geholpen in een lastige periode.”

7

“Aanrader!”

10

“Gwen zorgt voor een prettige en veilige sfeer. Ik voelde me gehoor en gezien tijdens de cursus. Er is ruimte voor eigen inbreng. Ook het contact met de andere cursisten heb ik als prettig ervaren.”

10

“Vanaf de eerste sessie voelde ik me op mijn gemak, en in de maanden daarna heb ik van Claudia heel gericht hulp gekregen. Ze was heel begripvol en snapte duidelijk waar ik hulp bij zocht. Ik heb nu het idee dat ik door middel van dit traject zelf verder kan.”

10

“Na Stresswise geschreven te hebben, werd ik snel en efficiënt geholpen en in contact gebracht met persoon( zie hieronder) die meta- cognitieve en ACT therapie doet. Daar ben ik in 6 sessies op een uitstekende, betrokken, kundige manier geholpen om mijn specifieke ‘probleem’ op te lossen. De begeleidende tekst hielp ook zeker. Er was een luisterend oor, met begrip, kennis en ervaring. Ik ben enorm blij dat ik dit traject gevolgd heb en ben dankbaar dat ik nu in betere doen ben.”

StressWise Stap-voor-STAP-plan
Wil jij een mindfulness training met overheidssubsidie? Zo werkt het:
1
Schrijf je in voor een mindfulness training

Ga naar de agenda, kies een training en vink de optie ’STAP-budget’ aan.

2
Je ontvangt je STAP-aanmeldbewijs

Wij mailen je binnen enkele dagen het STAP-aanmeldbewijs. Bewaar dit bewijs goed.

3
Vraag jouw STAP-budget aan bij het UWV

Wij bereiden het STAP-aanvraagproces voor, zodat jij je aanvraag eenvoudig kan indienen op maandag 3 juli.

4
Start met je mindfulnesstraining

Je ontvangt binnen vier weken na je aanvraag een bevestiging van het UWV. Je kunt starten met je training!


Schrijf je nu in voor de cursus Krijg grip op perfectionisme

Wacht niet langer en onderneem actie. Meld je aan voor de cursus Krijg grip op perfectionisme, geheel kosteloos met STAP-budget. Schrijf je direct in via het formulier. Als je vragen hebt kun je die ook in het formulier kwijt. Je ontvangt binnen enkele werkdagen een bevestiging van je inschrijving en/of antwoord op je vragen. Je kunt de online cursus geheel kosteloos volgen met gebruik van je STAP-budget (overheidssubsidie voor opleiding en training). En wij helpen je graag bij je aanvraag. Maak een einde aan stress en onzekerheid door meer zelfvertrouwen te ontwikkelen met deze cursus. Ik zie ernaar uit om je te ontmoeten.

Hënriette Rutten, trainer en coach voor de cursus Krijg grip op perfectionisme

Agenda
donderdagavond 8/06
Krijg grip op perfectionisme
Online • 4 weken
19:00 - 20:30 uur
Minder stress en druk, meer balans en acceptatie.
Info & aanmelden
Kosteloos met STAP-budget
Donderdagavond vanaf 8 juni Krijg grip op perfectionisme

Minder stress en druk, meer balans en acceptatie.

Investering

€850,- • Gratis met STAP-budget

Tijden en data

Donderdagavond 19:00 - 20:30 uur.

8 juni • 15 juni • 22 juni • 29 juni

Online training

zaterdagmiddag 10/06
Krijg grip op perfectionisme
Online • 4 weken
14:30 - 16:00 uur
Minder stress en druk, meer balans en acceptatie.
Info & aanmelden
Kosteloos met STAP-budget
Zaterdagmiddag vanaf 10 juni Krijg grip op perfectionisme

Minder stress en druk, meer balans en acceptatie.

Investering

€850,- • Gratis met STAP-budget

Tijden en data

Zaterdagmiddag 14:30 - 16:00 uur.

10 juni • 17 juni • 24 juni • 1 juli

Online training

maandag- en donderdagavond 3/07
Krijg grip op perfectionisme
Online • 2 weken
19:00 - 20:30 uur
Minder stress en druk, meer balans en acceptatie.
Info & aanmelden
Kosteloos met STAP-budget
Maandagavond vanaf 3 juli Krijg grip op perfectionisme

Minder stress en druk, meer balans en acceptatie.

Investering

€850,- • Gratis met STAP-budget

Tijden en data

Maandagavond 19:00 - 20:30 uur.

3 juli • 6 juli • 10 juli • 13 juli

Online training

dinsdag- en vrijdagavond 1/08
Krijg grip op perfectionisme
Online • 2 weken
19:00 - 20:30 uur
Minder stress en druk, meer balans en acceptatie.
Info & aanmelden
Kosteloos met STAP-budget
Dinsdagavond vanaf 1 Augustus Krijg grip op perfectionisme

Minder stress en druk, meer balans en acceptatie.

Investering

€850,- • Gratis met STAP-budget

Tijden en data

Dinsdagavond 19:00 - 20:30 uur.

1 Augustus • 4 Augustus • 8 Augustus • 11 Augustus

Online training

vrijdagavond 8/09
Krijg grip op perfectionisme
Online • 4 weken
19:00 - 20:30 uur
Minder stress en druk, meer balans en acceptatie.
Info & aanmelden
Kosteloos met STAP-budget
Vrijdagavond vanaf 8 september Krijg grip op perfectionisme

Minder stress en druk, meer balans en acceptatie.

Investering

€850,- • Gratis met STAP-budget

Tijden en data

Vrijdagavond 19:00 - 20:30 uur.

8 september • 15 september • 22 september • 29 september

Online training

zaterdagmiddag 9/09
Krijg grip op perfectionisme
Online • 4 weken
14:30 - 16:00 uur
Minder stress en druk, meer balans en acceptatie.
Info & aanmelden
Kosteloos met STAP-budget
Zaterdagmiddag vanaf 9 september Krijg grip op perfectionisme

Minder stress en druk, meer balans en acceptatie.

Investering

€850,- • Gratis met STAP-budget

Tijden en data

Zaterdagmiddag 14:30 - 16:00 uur.

9 september • 16 september • 23 september • 30 september

Online training

Sluiten

Vind je het lastig om hulp te vragen bij de problemen die je ervaart als gevolg van perfectionisme?

Waarom zou je het niet doen? Wat gebeurt er als je blijft hangen in je perfectionisme? Dan zal je onzekerheid waarschijnlijk sterker worden en zul je lastige situaties willen blijven vermijden. Onzekerheid maakt je voorzichtig en angstig. Het belet je om de dingen te doen die je graag wilt doen in je leven. Dingen die voor jou belangrijk zijn. Door de online cursus Krijg grip op perfectionisme zul je meer ontspannen in het leven kunnen staan. Met gebruik van het STAP-budget (overheidssubsidie van maximaal €1.000 per jaar voor opleiding of training) kun je deze cursus geheel kosteloos volgen. Wij helpen je met de aanvraag; zo nemen we ook dit obstakel weg. Schrijf je geheel vrijblijvend in via het formulier.


Minder stress en druk, meer balans, acceptatie en moedige vooruitgang, samen met StressWise

Om dingen te veranderen in je leven, om je beter te voelen en om stress beter te leren hanteren, is het noodzakelijk dat je in actie komt. Dit hoeft niet moeilijk te zijn, want StressWise maakt therapie lichter en gemakkelijker. Bovendien kun je met volledige subsidie van de overheid een StressWise cursus doen, waaronder deze online cursus Krijg grip op perfectionisme. StressWise heeft alles in huis om je op een efficiënte manier te ondersteunen bij hedendaagse problematiek waar veel mensen tegenaan lopen in onze huidige hectische samenleving. Wacht niet langer, zet de eerste stap. Schrijf je nu in. Je zult je vrijer en gelukkiger voelen.

Reserveer vrijblijvend je plek voor: Krijg grip op perfectionisme. Online cursus met 6 uur training en 4 uur coaching. Geheel kosteloos met STAP-budget.

Heb je vragen? Stel ze hier.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om aanspraak te maken op STAP-budget?

Als je voldoet aan de volgende voorwaarden, kom je in aanmerking voor het STAP-budget:

 • Je bent tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd;
 • Je woont in Nederland;
 • Je hebt dit kalenderjaar nog niet eerder STAP-budget toegekend gekregen.

Voldoe je aan de bovenstaande voorwaarden? Schrijf je dan direct in voor een gratis training.

Hoe kan ik mijn STAP-budget aanvragen?

STAP-budget aanvragen gaat als volgt:

 1. Schrijf je in voor een training die in aanmerking komt voor STAP-budget.
 2. Wij sturen je binnen een dag een STAP-aanmeldingsbewijs toe
 3. Vraag op 28 februari om 10.00 uur je STAP-budget aan via stapuwv.nl
 4. Binnen vier weken ontvang je bericht over de goedkeuring. Je kunt starten met je volledig vergoede training!
Hoe weet ik of mijn STAP-budget is goedgekeurd?

Wanneer je je hebt aangemeld voor het STAP-budget, krijg je uiterlijk binnen 4 weken bericht van het UWV of je het STAP-budget toegekend krijgt. Vaak weet je dit al binnen een week. Krijg je je STAP-budget niet toegewezen? Dan kan je kosteloos annuleren of met een korting meedoen met de training.

Waarom moet ik mij vóór 3 juli inschrijven voor een training?

Je kunt jouw STAP-budget aanvragen bij het UWV tijdens verschillende aanvraagmomenten. Het volgende aanvraagmoment vindt plaats op 3 juli om 10.00 uur Om te zorgen dat je op deze dag STAP-budget kunt aanvragen, moet je je vóór 3 juli aanmelden voor een training van StressWise.

Hulp nodig?
Kies je locatie