Online cursus
Stoppen met piekeren met een online cursus van 6 uur. Met 4 uur optionele coaching.

MINDER PIEKERGEDACHTEN, MEER RUST EN RUIMTE IN JE HOOFD EN IN JE LEVEN

Reserveer je plek

Je wilt niet meer piekeren en juist wel rust en ruimte in je hoofd

Piekeren, twijfelen, in cirkels redeneren, je voortdurend zorgen maken. Je hoofd zit vol. Je komt er niet meer uit. Zeker als het tegenzit kun je behoorlijk klem komen te zitten in je hoofd, met alle gevolgen van dien. Onzekerheid, slapeloosheid, vermoeidheid, stress. Teveel piekeren kan zelfs leiden tot depressie en angst. Onze gedachten zijn vaak gevuld met negatieve overdenkingen en overmatig piekeren ligt dan steeds op de loer. Wat je wilt is meer rust en ruimte in je hoofd en minder zorgen en stress. Minder piekeren dus. Dat kan met de korte, krachtige cursus Stoppen met piekeren, inclusief 6 uur online groepstraining met optioneel 4 uur persoonlijke online coaching.


Je maakt je (veel) te veel zorgen en kan niet stoppen met ‘malen’

En dat heeft twee oorzaken. Piekeren is een cognitieve strategie van jouw brein. Door je zorgen de revue te laten passeren, veins je controle te hebben over deze situaties. Deze gedachten worden versterkt door positieve gedachten over het piekerproces. Als je na veel gepieker tóch wordt aangenomen voor die mooie functie, concludeer je immers sneller dat piekeren zinvol is. Piekeren wordt pas echt problematisch als je negatieve gedachten over het piekeren hebt. Deze gedachten kunnen leiden tot angst en zo wordt een ‘piekercyclus’ in gang gezet. Hoe kun je dit stoppen?


Verminder piekergedachten met een korte, krachtige online cursus

In de cursus Stoppen met piekeren ga je samen met een trainer en een coach op onderzoek uit met als doel je piekergedachten drastisch te verminderen. De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

  • 4 online groepstrainingen van 1,5 uur: je leert over het nut van piekeren en hoe negatieve (en positieve!) gedachten het piekeren kunnen versterken. Aan de hand van de wetenschappelijk bewezen methodieken MCT en ACT leer je je gepieker van je af te zetten en te kanaliseren, zodat piekeren functioneel wordt. We gaan voornamelijk in op het functionele aspect van je piekergedachten, waarin een blik op de inhoud niks meer is dan een tool om je bewust te worden van het piekeren. Geen eindeloze gesprekken over de inhoud dus, wel een effectieve aanpak om je piekeren drastisch te verminderen. De investering voor het volgen van de 4 trainingen is 295,-. Betaalt je werkgever? Dan kost het voor je werkgever 495,- exclusief BTW.
  • optioneel: 4 individuele coachingssessies van 1 uur: met je coach stel je een persoonlijk plan op en reflecteer je op de vorderingen die je hebt gemaakt.  Wil je gebruikmaken van deze aanvullende optie, dan is je investering voor de gehele cursus 595,-. Betaalt je werkgever? Dan kost het voor je werkgever 995,- exclusief BTW.

Doordat je – in korte tijd – leert hoe je piekeren kunt reguleren en er eenvoudig vanaf kunt als het je niet uitkomt vind je de rust en de ruimte die je nodig hebt om goed te functioneren. Met de methodieken die je leert kun je zelfs depressie en sterke angsten voorkomen of verminderen. Tijdens de coachgesprekken krijg je meer controle over je piekeren en kan je gedachten meer laten voor wat ze zijn. Wil jij stoppen met piekeren? Reserveer dan je plekje.


StressWise geeft mindfulness training gratis met STAP-budget in heel Nederland en online

Resultaat van de online cursus Stoppen met piekeren

Deze korte, krachtige online cursus bestaat uit 4 online groepstrainingen van 1,5 uur en optioneel 4 online een-op-een coachsessies van 1 uur. Dit is het resultaat van de cursus voor jou:

  • Je hebt meer grip op je gepieker doordat je je gedachten kan laten voor wat ze zijn
  • Je voelt je hierdoor krachtiger en energieker
  • Je hebt meer rust en ruimte in je hoofd
  • Je maakt adequaat gebruik van zorgen en denken (functioneel)
  • Je voelt je minder angstig en/of depressief
10

“Ik heb ontzettend veel geleerd van Sijmen en van de fijne groep. Sijmen creëerde een veilige en accepterende sfeer. We deden goede oefeningen en er werd met goede vragen op dingen gereflecteerd. Ook de groep was bijzonder en open. Ik kijk er echt met een heel warm hart op terug. Heb veel geleerd en veel acceptatie/ liefde gevoeld!”

10

“Gwen was een erg fijne docente. Ze nam de tijd voor onze ervaringen en zat niet te streng op het vooraf bedachte programma. Ik voelde me op mijn gemak en gehoord. Ze legde duidelijk uit met praktijkvoorbeelden. Gemotiveerd om door te gaan met mindfulness.”

10

“Ik merk dat ik minder stress ervaar, beter dingen kan accepteren en minder oordeel. Dit geeft mij veel rust en ervaar ik als erg prettig. Ik kan iedereen deze cursus aanraden.”

8

“Na een paar wek n oefenen hervond ik mijn vermogen tot nachts doorslapen. Met behiulp van de begeleidende meditaties van Sijmen kreeg ik mijn malende gedachten terug in hun hok en hielden ze zich steeds vaker koest, zodat ik tenminste door kon slapen als ik s nachts wakker werd.”

8

“Hoe ervaar ik mijn dag of dit moment met acceptatie en zonder oordeel. Het mentale, de denkgeest, zien als een proces, iets dat komt en gaat. Meer bewust van de meerwaarde van luisteren naar je lichaam. Een gevoel van je mag er zijn zoals je bent.”

9

“Ik heb de 8 weekse training als leervol en leuk ervaren. Sijmen was een fijne trainer die op een prettige en veilige manier training gaf. Er was ruimte voor persoonlijke beleving en ervaringen. Ik heb geleerd om dichter bij mijzelf te komen, meer in het moment te leven en om minder te oordelen. Voor mij houdt de training na 8 weken niet op, maar neem ik lessen uit de training mee in mijn toekomstige dagelijkse leven.”

10

“Ik vond de cursus 'mindfulness' erg inzicht gevend. Ik heb gemerkt dat ik erg geneigd ben om te willen dat bepaalde gevoelens er niet zijn. Ik vond het mooi om te merken dat je een staat kan bereiken waarin alles er mag zijn. Het blijft oefenen daarmee, maar dat vind ik helemaal niet erg! Ook een erg prettige groep en goeie trainer, die ruimte gaf voor alles wat er was en ook doorvroeg.”

9

“De mindfulness training heeft mij het verschil laten zien (theorie) en voelen (oefeningen) tussen in gedachten verzonken zijn/ op de automatische piloot leven OF het bewust zijn in het moment. Waar ik begon met burnout klachten, angstaanvallen en in de modus van continue ‘aan’ staan zat, heb ik nu ervaren hoe ik mijzelf tot rust krijg. Hoe ik geniet van het NU, niet de hele tijd denk aan ‘wat moet ik zo doen, wat eten we vanavond, wat is de agenda van morgen’… Dit hoort er ook absoluut bij, maar niet 24/7. Met de momenten van rust (bewustzijn van het hier en nu), brengt mij dit kalmte en zijn in 8 weken de angstaanvallen en burnout klachten aanzienlijk minder. Het is geen wonderpil en vergt zelf veel oefening, maar deze manier van leven bevalt mij tot nu toe erg goed!”

10

“Deze training was heel fijn om aan deel te nemen. Ook heel goed te doen online, met alle begeleidende meditaties, bodyscans en andere oefeningen, kon ik vanuit huis makkelijk en comfortabel deelnemen zoals het voor mij goed voelde. Ik heb aan de oefeningen ook veel gehad, ik kon vrij snel deze in mijn dagelijks leven toepassen, oftewel je huiswerk opdrachten doen, alles uitproberen om vervolgens te ervaren wat goed bij me past, of wat bij het moment past. Daarbij kwam er meer bewustzijn van omgeving, focus en alle zintuigen kwamen weer meer naar boven, het ervaren van het hier en nu. Rust in mezelf vinden ook op de stressvolle momenten. Al wordt je misschien niet geheel rustig maar je leert er anders mee om te gaan, het mag zijn wat het is, en dat is voor dat moment goed. De mindfulness trainer Sijmen zorgde voor een relaxte sfeer, gevoel van veiligheid en vertrouwen om te delen wat je wilde. Zeer prettig hoe hij de oefeningen begeleide. Maar ook zijn ervaringen deelde. Open en eerlijk. Het mag zijn wat het is.”


Reserveer nu een plek in de online cursus Stoppen met piekeren

Heb je last van piekeren en merk je dat je dat het je teveel beïnvloed en dat je er zelf niet meer uitkomt? Kom dan in actie en schrijf je in voor de online cursus Stoppen met piekeren. De kern van mijn methodiek is het veranderen van wat we doen met onze aandacht. Ik leer je in deze cursus om effectief om te gaan met je aandacht, waardoor je grip krijgt op piekeren en de negatieve gevolgen kan verminderen.

Schrijf je direct in via het formulier. Als je vragen hebt kun je die ook in het formulier kwijt. Je ontvangt binnen enkele werkdagen een bevestiging van je inschrijving en/of antwoord op je vragen. Maak nu een einde aan de vicieuze cirkel van het piekeren door te leren hoe je effectief met je gedachten en problemen kunt omgaan. Ik zie ernaar uit om je te ontmoeten.

Agenda
Sluiten

StressWise geeft in heel Nederland de training Mindfulness MBSR pro, ook online

Vind je het lastig om hulp te vragen bij het creëren van rust en ruimte in je hoofd?

Bedenk dan dat je niet de enige bent. Veel te veel mensen blijven onnodig rondlopen met een hoofd vol zorgen en andere negatieve gedachten. Wil jij dit ook of wil je ervan af? Besef goed dat er een methodiek bestaat die je helpt bij het afrekenen met je piekergedachten. Natuurlijk blijven negatieve gedachten je pesten, maar je kunt technieken toepassen die ervoor zorgen dat je er geen last meer van ondervindt. En dat leer je in deze online cursus. Als je twijfelt om je aan te melden vanwege het prijskaartje, dan willen we je daarin ondersteunen. Het is mogelijk om de benodigde investering in termijnen te betalen. Laat ons weten als je van die mogelijkheid gebruik wil maken. Hou verder in je hoofd dat je deze investering er dubbel en dwars uit kan halen, doordat je welbevinden er sterk op vooruit kan gaan. Reserveer nu je plek!


Verminder je piekergedachten en creëer rust en ruimte in je hoofd, samen met StressWise

Om je beter te voelen en om stress beter te leren hanteren, is het noodzakelijk dat je in actie komt. Dit hoeft niet moeilijk te zijn, want StressWise maakt therapie graag lichter en gemakkelijker. Daarom hebben wij deze cursus ontworpen die bewezen effectief is. Een cursus die je helpt sterker te staan in een snel veranderende wereld. De online cursus Stoppen met piekeren is bovendien erg effectief, doordat het een sterk wetenschappelijke basis heeft in Metacognitieve Therapie(MCT) en Acceptance-Commitment Therapy(ACT). Zet nu de eerste stap naar meer rust en ruimte in je hoofd en reserveer je plek.

Reserveer vrijblijvend je plek voor: Stoppen met piekeren. Online cursus met 6 uur groepstraining en optioneel met 4 uur coaching.

Heb je vragen? Stel ze hier.

  • Neem contact op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe kan ik mijn therapie of coaching laten vergoeden door mijn werkgever?

Therapie en coaching kunnen een behoorlijke investering zijn voor de meeste mensen. Daarom kan je ervoor kiezen om je werkgever te benaderen om te betalen voor de bevordering van jouw mentale gezondheid. Dit kan natuurlijk lastig zijn omdat het iets kwetsbaars is, maar we helpen je graag mee! Als je onzekerheden hebt om dit met je werkgever te bespreken, dan willen we hier graag over met je in gesprek gaan, zodat je je daar veiliger bij voelt. Vervolgens kunnen we een offerte sturen naar je werkgever voor de kosten. We nemen je dus bij de hand in dit proces!

Kan depressie overgaan?

Een depressie kan vanzelf overgaan. Echter, is de duur, de aard en de ernst van de symptomen per persoon verschillend. Daarnaast zijn er variërende soorten, bijvoorbeeld chronische depressies of seizoensgebonden depressies. Het erkennen van depressieve klachten is vaak een eerste stap naar herstel. Wanneer hulp te lang afwezig blijft kunnen de klachten flink verergeren en kan het leiden tot een chronische depressie. Het advies is daarom ook om binnen zes maanden na het begin van een depressie te starten met therapie. In 35 tot 50 procent van de gevallen wordt er pas na een jaar hulp gezocht, laat jou dit niet overkomen en wees er op tijd bij.

Hulp nodig?
Kies je locatie