Online cursus
Verminder je stress met een online cursus van 10 uur. Volledig vergoed.

MINDER STRESS, MEER RUST, RUIMTE EN OVERZICHT

Reserveer je plek

Je wilt minder stress en meer rust, ruimte en overzicht

In onze hectische maatschappij ontkom je bijna niet aan stress. De druk die je omgeving op je legt is groot. Je baan, je gezin, je vrienden, social media – van alles en iedereen krijg je de boodschap dat je van alles moet. We zijn inmiddels zo geprogrammeerd dat we denken dat we vooral heel veel moeten doen en we voelen ons schuldig als we het laten afweten. Maar juist door die druk functioneer je steeds minder goed en krijg je steeds meer last van stress en gevoelens van onmacht. Het wordt je te veel. Je hebt waarschijnlijk nooit geleerd hoe je met stress moet omgaan en je stressniveau kunt verlagen. En dat is precies wat je nodig hebt. Deze cursus helpt je stress te beteugelen en bewust te ontspannen. Zo krijg jij de controle over je leven terug en vind je energie voor hetgeen er écht toedoet: het maken van nieuwe plannen en mooie herinneringen.


Stress is de oorzaak van veel ongemak en mentale (en fysieke) problematiek

Veel en langdurige stress kan zelfs een burn-out veroorzaken. Maar ook ligt stress aan de basis van neerslachtigheid en depressie en gevoelens van angst. Een portie gezonde stress als je moet presteren is niet verkeerd, daarmee verhoog je je kwaliteit van leven en werken. Maar als je chronisch stress ervaart en er steeds meer in vastloopt, komt je dagelijks functioneren in gevaar. Stress is dan als een gif. Je staat continu aan en je energie lekt steeds weer weg, waardoor je steeds meer vermoeid raakt. Hoe creëer je meer rust, ruimte en overzicht in je dagelijks leven, zodat je minder stress ervaart en ook beter met stress leert omgaan?


Verlaag je stressniveau met een korte, krachtige online cursus inclusief 6 uur training en 4 uur coaching

Tijdens deze cursus werk je samen met een trainer en een persoonlijke coach aan het verlagen van jouw stressniveau. De cursus duurt in totaal 10 uur en bestaat uit de volgende twee onderdelen:

 • 4 online trainingen van 1,5 uur: onder leiding van een trainer leer je hoe je stresssysteem werkt en waarom stress belangrijk is, wat de functie van stress is. En ook wat teveel stress met een mens doet en hoe je dit teveel kunt afbouwen en reguleren.
 • 4 individuele coachingssessies van 1 uur: tijdens deze online gesprekken met een persoonlijke coach maak je een vertaalslag naar jouw persoonlijke situatie. Je bespreekt jouw valkuilen en kansen en zorgt dat de kennis die je tijdens de training hebt opgedaan direct vorm krijgt.

Doordat je – in korte tijd – leert hoe je stress kunt reguleren vind je snel de rust en de ruimte die je nodig hebt om goed te functioneren en meer te genieten van leven en werk. Tijdens de coachgesprekken leer je bovendien hoe je écht het verschil kan maken in jouw eigen leven. Wil jij minder stress en meer ruimte en rust in je leven? Volg deze online cursus dan kosteloos via het STAP-budget en reserveer je plek.

Reserveer je plek


Toscane, de plek voor een geweldige mindfulness week

Resultaat van de cursus Verminder je stress

Deze cursus kun je geheel kosteloos, met subsidie (STAP-budget) van de overheid volgen. Na afloop van de cursus heb je het volgende resultaat bereikt:

 • Je hebt je stressniveau verlaagd
 • Je bent je bewust van wat je stress oplevert en kan ermee omgaan
 • Je leert je grenzen kennen en gaat er niet meer overheen
 • Je hebt meer regie over je dagelijks leven en werk
 • Je hebt meer energie voor voor jou belangrijke zaken
 • Je ervaart meer rust, ruimte en hebt meer overzicht
10

“Ik heb ontzettend veel geleerd van Sijmen en van de fijne groep. Sijmen creëerde een veilige en accepterende sfeer. We deden goede oefeningen en er werd met goede vragen op dingen gereflecteerd. Ook de groep was bijzonder en open. Ik kijk er echt met een heel warm hart op terug. Heb veel geleerd en veel acceptatie/ liefde gevoeld!”

10

“Gwen was een erg fijne docente. Ze nam de tijd voor onze ervaringen en zat niet te streng op het vooraf bedachte programma. Ik voelde me op mijn gemak en gehoord. Ze legde duidelijk uit met praktijkvoorbeelden. Gemotiveerd om door te gaan met mindfulness.”

10

“Ik merk dat ik minder stress ervaar, beter dingen kan accepteren en minder oordeel. Dit geeft mij veel rust en ervaar ik als erg prettig. Ik kan iedereen deze cursus aanraden.”

8

“Na een paar wek n oefenen hervond ik mijn vermogen tot nachts doorslapen. Met behiulp van de begeleidende meditaties van Sijmen kreeg ik mijn malende gedachten terug in hun hok en hielden ze zich steeds vaker koest, zodat ik tenminste door kon slapen als ik s nachts wakker werd.”

8

“Hoe ervaar ik mijn dag of dit moment met acceptatie en zonder oordeel. Het mentale, de denkgeest, zien als een proces, iets dat komt en gaat. Meer bewust van de meerwaarde van luisteren naar je lichaam. Een gevoel van je mag er zijn zoals je bent.”

9

“Ik heb de 8 weekse training als leervol en leuk ervaren. Sijmen was een fijne trainer die op een prettige en veilige manier training gaf. Er was ruimte voor persoonlijke beleving en ervaringen. Ik heb geleerd om dichter bij mijzelf te komen, meer in het moment te leven en om minder te oordelen. Voor mij houdt de training na 8 weken niet op, maar neem ik lessen uit de training mee in mijn toekomstige dagelijkse leven.”

10

“Ik vond de cursus 'mindfulness' erg inzicht gevend. Ik heb gemerkt dat ik erg geneigd ben om te willen dat bepaalde gevoelens er niet zijn. Ik vond het mooi om te merken dat je een staat kan bereiken waarin alles er mag zijn. Het blijft oefenen daarmee, maar dat vind ik helemaal niet erg! Ook een erg prettige groep en goeie trainer, die ruimte gaf voor alles wat er was en ook doorvroeg.”

9

“De mindfulness training heeft mij het verschil laten zien (theorie) en voelen (oefeningen) tussen in gedachten verzonken zijn/ op de automatische piloot leven OF het bewust zijn in het moment. Waar ik begon met burnout klachten, angstaanvallen en in de modus van continue ‘aan’ staan zat, heb ik nu ervaren hoe ik mijzelf tot rust krijg. Hoe ik geniet van het NU, niet de hele tijd denk aan ‘wat moet ik zo doen, wat eten we vanavond, wat is de agenda van morgen’… Dit hoort er ook absoluut bij, maar niet 24/7. Met de momenten van rust (bewustzijn van het hier en nu), brengt mij dit kalmte en zijn in 8 weken de angstaanvallen en burnout klachten aanzienlijk minder. Het is geen wonderpil en vergt zelf veel oefening, maar deze manier van leven bevalt mij tot nu toe erg goed!”

10

“Deze training was heel fijn om aan deel te nemen. Ook heel goed te doen online, met alle begeleidende meditaties, bodyscans en andere oefeningen, kon ik vanuit huis makkelijk en comfortabel deelnemen zoals het voor mij goed voelde. Ik heb aan de oefeningen ook veel gehad, ik kon vrij snel deze in mijn dagelijks leven toepassen, oftewel je huiswerk opdrachten doen, alles uitproberen om vervolgens te ervaren wat goed bij me past, of wat bij het moment past. Daarbij kwam er meer bewustzijn van omgeving, focus en alle zintuigen kwamen weer meer naar boven, het ervaren van het hier en nu. Rust in mezelf vinden ook op de stressvolle momenten. Al wordt je misschien niet geheel rustig maar je leert er anders mee om te gaan, het mag zijn wat het is, en dat is voor dat moment goed. De mindfulness trainer Sijmen zorgde voor een relaxte sfeer, gevoel van veiligheid en vertrouwen om te delen wat je wilde. Zeer prettig hoe hij de oefeningen begeleide. Maar ook zijn ervaringen deelde. Open en eerlijk. Het mag zijn wat het is.”

StressWise Stap-voor-STAP-plan
Wil jij een mindfulness training met overheidssubsidie? Zo werkt het:
1
Schrijf je in voor een mindfulness training

Ga naar de agenda, kies een training en vink de optie ’STAP-budget’ aan.

2
Je ontvangt je STAP-aanmeldbewijs

Wij mailen je binnen enkele dagen het STAP-aanmeldbewijs. Bewaar dit bewijs goed.

3
Vraag jouw STAP-budget aan bij het UWV

Wij bereiden het STAP-aanvraagproces voor, zodat jij je aanvraag eenvoudig kan indienen op maandag 3 juli.

4
Start met je mindfulnesstraining

Je ontvangt binnen vier weken na je aanvraag een bevestiging van het UWV. Je kunt starten met je training!


StressWise helpt je met je aanvraag van het STAP-budget voor training en coaching

Schrijf je nu in voor de online cursus Verminder je stress

Wacht niet langer en onderneem actie. Meld je aan voor de cursus Verminder je stress, geheel kosteloos met STAP-budget. Schrijf je direct in via het formulier. Als je vragen hebt kun je die ook in het formulier kwijt. Je ontvangt binnen enkele werkdagen een bevestiging van je inschrijving en/of antwoord op je vragen. Je kunt de cursus geheel kosteloos volgen met gebruik van je STAP-budget (overheidssubsidie voor opleiding en training). En wij helpen je graag bij je aanvraag. Maak een einde aan stress en vermoeidheid, en creëer meer rust en ruimte met deze cursus.

Agenda
Sluiten

Vind je het lastig om hulp te vragen bij het verlagen van je stressniveau?

Waarom zou je het niet doen? Wat gebeurt er als je niet werkt aan het vergroten van je zelfvertrouwen? Dan zal je onzekerheid waarschijnlijk sterker worden en zul je lastige situaties willen blijven vermijden. Onzekerheid maakt je voorzichtig en angstig. Het belet je om de dingen te doen die je graag wilt doen in je leven. Dingen die voor jou belangrijk zijn. Door de cursus Verminder je stress zul je deze angst achter je kunnen laten en steviger in het leven kunnen staan. Met gebruik van het STAP-budget kun je deze cursus geheel kosteloos volgen. Wij helpen je met de aanvraag; zo nemen we ook dit obstakel weg. Schrijf je geheel vrijblijvend in via het formulier.


Verminder je stress en creëer meer rust, ruimte en overzicht, samen met StressWise

Om dingen te veranderen in je leven, om je beter te voelen en om stress beter te leren hanteren, is het noodzakelijk dat je in actie komt. Dit hoeft niet moeilijk te zijn, want StressWise maakt therapie lichter en gemakkelijker. Bovendien kun je met volledige subsidie van de overheid een StressWise cursus doen, waaronder deze online cursus voor het verlagen van je stressniveau. StressWise heeft alles in huis om je op een efficiënte manier te ondersteunen bij hedendaagse problematiek waar veel mensen tegenaan lopen in onze huidige hectische samenleving. Wacht niet langer, zet de eerste stap. Schrijf je nu in. Je zult je vrijer en gelukkiger voelen.

Reserveer vrijblijvend je plek voor: Verminder je stress. Online cursus inclusief 6 uur training en 4 uur coaching. Geheel kosteloos met STAP-budget.

Heb je vragen? Stel ze hier.

 • Neem contact op
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe kan ik mijn STAP-budget aanvragen?

STAP-budget aanvragen gaat als volgt:

 1. Schrijf je in voor een training die in aanmerking komt voor STAP-budget.
 2. Wij sturen je binnen een dag een STAP-aanmeldingsbewijs toe
 3. Vraag op 28 februari om 10.00 uur je STAP-budget aan via stapuwv.nl
 4. Binnen vier weken ontvang je bericht over de goedkeuring. Je kunt starten met je volledig vergoede training!

3 juli is de laatste mogelijkheid dat je STAP-budget kunt aanvragen voor een mindfulness training. Schrijf je dus snel in.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om aanspraak te maken op STAP-budget?

Als je voldoet aan de volgende voorwaarden, kom je in aanmerking voor het STAP-budget:

 • Je bent tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd;
 • Je woont in Nederland;
 • Je hebt dit kalenderjaar nog niet eerder STAP-budget toegekend gekregen.

Voldoe je aan de bovenstaande voorwaarden? Schrijf je dan direct in voor een gratis training.

3 juli is de laatste mogelijkheid dat je STAP-budget kunt aanvragen voor een mindfulness training. Schrijf je dus snel in!

Hoe weet ik of mijn STAP-budget is goedgekeurd?

Wanneer je je hebt aangemeld voor het STAP-budget, krijg je uiterlijk binnen 4 weken bericht van het UWV of je het STAP-budget toegekend krijgt. Vaak weet je dit al binnen een week. Krijg je je STAP-budget niet toegewezen? Dan kan je kosteloos annuleren of met een korting meedoen met de training.

3 juli is de laatste mogelijkheid dat je STAP-budget kunt aanvragen voor een mindfulness training. Schrijf je dus snel in als je dit nog niet hebt gedaan.

Waarom moet ik mij vóór 3 juli inschrijven voor een training?

Je kunt jouw STAP-budget aanvragen bij het UWV tijdens verschillende aanvraagmomenten. Het volgende aanvraagmoment vindt plaats op 3 juli om 10.00 uur Om te zorgen dat je op deze dag STAP-budget kunt aanvragen, moet je je vóór 3 juli aanmelden voor een training van StressWise.

Hulp nodig?
Kies je locatie