Over de mensen van Stresswise

StressWise psychologen

de toegankelijke psycholoog

onze 7 kernwaarden dit is ons team

Psychologen van de 21e eeuw

Wij zijn vernieuwend, innovatief, menselijk. Wij beschouwen onze cliënten niet als patiënten die behandeld moeten worden, maar als mensen (gasten) die het tijdelijk moeilijk hebben en die door de juiste ondersteuning zelf hun kracht kunnen terugvinden. Wij staan naast mensen en werken samen aan iets beters, iets mooiers. StressWise behoort daarnaast in economische zin tot een nieuwe stroming die is ontstaan na de crisis van 2008 waarin ondernemingen echt iets willen betekenen voor de samenleving in plaats van zoveel mogelijk winst te willen maken.

De reguliere GGZ beschouwt je als patiënt, een disfunctioneel element in de maatschappij. StressWise ziet jou als mens die moet functioneren in een ziekmakende (want hectische, veeleisende) maatschappij. Jij bent in het huidige moment niet is opgewassen tegen de onevenredig grote vraag die je omgeving je stelt. Door dat te erkennen en te werken aan individuele groei en ontwikkeling kun je je plek hervinden en zelf richting geven aan je eigen leven, in plaats van je te laten leven. StressWise (de mensen die Stresswise vormgeven) is oprecht dankbaar daar een bijdrage aan te mogen leveren.

Werkwijze

Dat doen we door samen met jou te werken aan meer bewustzijn in het dagelijks leven, door te werken aan een andere houding ten aanzien van inadequate denkpatronen en moeilijke emoties, zodat je leert om meer te genieten van het leven en beter kunt omgaan met problemen. Kortdurende trainingen zijn daarvoor uitermate geschikt. Indien trainingen niet voldoende zijn of als je daaraan meer behoefte hebt, kunnen we je ondersteunen met therapie. Een intake is altijd kosteloos en vrijblijvend.

Inspiratie

StressWise heeft geen behandelaanbod, omdat wij denken dat het 'behandelen' van mensen geen recht doet aan het 'mens zijn'. Wij zijn geïnspireerd door de positieve psychologie, die uitgaat van wat je kunt - van je kracht - in plaats van wat je niet kunt. Ontspannen, accepteren wat je niet kunt veranderen, je bewust worden van je kwaliteiten en je waarden en daaraan werken. Wij werken procesgericht, niet klachtgericht. Wij lopen voorop, samen met jou.

Mens en samenleving

Wij zijn niet in strijd met de samenleving, integendeel, we voelen ons er sterk mee verbonden. Door samen met StressWise te werken aan je herstel ga je beseffen dat je zelf over de kracht beschikt om te zijn wie je bent en dat je je eigen plaats kunt innemen in de maatschappij. Je hoeft niet langer te vechten of te vluchten. Niet voor jezelf, niet voor je omgeving. In slechts enkele maanden  leer je stress en spanning te herkennen en zelf je balans te herstellen. Ontspannen. Weg van stress.

Wij zijn zelf mensen!

Bij StressWise werken uitsluitend betrokken professionals, die zichzelf zien als scientist-practitioners: psychologen - therapeuten, trainers - die werken op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Maar in de eerste plaats zijn wij vooral mens. Wij begrijpen je onzekerheid en je strijd, gewoon omdat we ons bewust zijn van onze eigen menselijkheid. Wij hebben niet de pretentie om je te genezen, maar wij staan naast je om samen jou het proces naar 'heelheid' te beleven.

Ethiek vanuit verbondenheid en professionaliteit

Wij voelen verantwoordelijkheid naar onze cliënten en naar de samenleving. Wij vinden betekenis in wat we dagelijks doen: de mensen in onze nabijheid ondersteunen bij de soms verdraait lastige 'struggle of life'. We hebben daartoe o.a. een fonds opgericht waaruit we putten als mensen training of therapie niet (volledig) zelf kunnen betalen. Al onze professionals houden zich aan de gedragscode van het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen) en andere beroepsverenigingen. Maak hieronder kennis met onze mensen.

Ad van Knippenberg - MindfulnessFabriek
Ad van Knippenberg

Ad van Knippenberg heeft zich ontwikkeld als een deskundige op het gebied van stress en ontspanning. Hij geeft trainingen op de StressWise-locaties Eindhoven en Weert, en op de werkvloer. Ad leert je hoe je zelf kunt herstellen en je kracht kunt hervinden.

Meer over Ad van Knippenberg
Alexander van Kleef - MindfulnessFabriek
Alexander van Kleef

Alexander van Kleef is als ACT-trainer en coach al jaren betrokken bij de ontwikkeling van mensen, teams en organisaties. Centrale thema’s in zijn werk: oog hebben voor jezelf en voor elkaar, trouw zijn aan je waarden en werkplezier. Alexander combineert lichtheid, creativiteit, humor, scherpte en diepgang in zijn begeleiding.

Meer over Alexander van Kleef
Andreas Swart - MindfulnessFabriek
Andreas Swart

Andreas is ACT-therapeut en psychomotorisch therapeut. Door zijn scherpe intuïtie gecombineerd met een vleugje humor, komt hij snel to the point. Andreas helpt je graag je kwaliteit van leven te vergroten en denkt dat de werkwijze van StressWise daar prachtig middel voor is en voelt hierbij dankbaarheid.

Meer over Andreas Swart
Anke van Helden - MindfulnessFabriek
Anke van Helden

Anke is mindfulness trainer en orthopedagoog, gespecialiseerd in begeleiding bij rouw en verlies. Ze heeft ervaren hoe mindfulness kan leiden tot meer mildheid, acceptatie en rust in leven en werk. Met aandacht voor ieders pad heet Anke je welkom om de betekenis van mindfulness in je leven te onderzoeken.

Meer over Anke van Helden
Arjen Hartsema - MindfulnessFabriek
Arjen Hartsema

Arjen Hartsema daagt als mindfulness trainer MBSR met humor en nuchterheid mensen uit om met een frisse blik naar het leven te kijken. Je ervaart bij hem de rust en ruimte om jezelf te zijn. Naar acceptatie en ontspanning. Arjen wil samen met zijn collega´s van StressWise echt iets betekenen voor anderen.

Meer over Arjen Hartsema
Barbara van der Vlugt - MindfulnessFabriek
Barbara van der Vlugt

Barbara is psycholoog en ACT therapeut. Ze helpt je om jouw eigen kwaliteiten en mogelijkheden weer tot je beschikking te hebben, zodat jij kan handelen naar wie je echt bent. Haar plezier in therapie en aanwezigheid in contact maken dat je je welkom voelt, met al je wensen en onzekerheden.

Meer over Barbara van der Vlugt
Beate Busscher - MindfulnessFabriek
Beate Busscher

Als GZ-psycholoog heeft Beate Busscher jarenlange ervaring in het werken met kinderen, jongeren en volwassenen. Haar openheid en enthousiasme geven snel een vertrouwd gevoel, waarbij haar manier van luisteren het gemakkelijk maakt om je verhaal te doen.

Meer over Beate Busscher
Francisca Boel - MindfulnessFabriek
Francisca Boel

Francisca Boel is een ervaren en deskundig ACT therapeut en trainer. Haar leven staat in het teken van zelfontwikkeling en groei, verandering en acceptatie. Als onderdeel daarvan heeft Francisca gedurende twee jaar ('14/'16) getraind als postulant in Australië. Een mens leert tenslotte vanuit ervaring.

Meer over Francisca Boel
Harrie Kolsteeg - MindfulnessFabriek
Harrie Kolsteeg

Harrie Kolsteeg is psycholoog, ACT therapeut en relatietherapeut en tevens oprichter van StressWise en StressWise Academy. Harrie ziet dat veel mensen worstelen met de eisen die het moderne leven aan hen stelt en soms vastlopen. StressWise is een platform dat een krachtig antwoord biedt. Warm en menselijk.

Meer over Harrie Kolsteeg
Heleen de Jonge - MindfulnessFabriek
Heleen de Jonge

Heleen is psycholoog, coach en trainer. Zij werkt al jaren met mensen met allerlei stress-gerelateerde klachten; eerst uitsluitend in bedrijven, nu vooral met particulieren. Net als de andere mesen van StressWise wil zij van betekenis zijn voor de mensen om haar heen.

Meer over Heleen de Jonge
Hester Noort - MindfulnessFabriek
Hester Noort

Hester is ACT en mindfulness trainer/coach. Zij verzorgt individuele en 'duo of maatjes' trajecten. Hester leert je met bewustzijn en veerkracht in het leven te staan en stimuleert je om je waarden te ontdekken. Als je je door haar laat coachen leer je jezelf ten diepste kennen.

Meer over Hester Noort
Jacqueline Tolhoek - MindfulnessFabriek
Jacqueline Tolhoek

Jacqueline Tolhoek heeft als GZ-psycholoog en trainer ervaring met zowel volwassenen als kinderen. Jacqueline weet op enthousiaste wijze mensen ertoe te bewegen hun eigen krachten te (her)ontdekken. Op een compassievolle manier leert ze jou met jezelf en anderen om te gaan.

Meer over Jacqueline Tolhoek
Jolyn Schoneveld - MindfulnessFabriek
Jolyn Schoneveld

Jolyn Schoneveld is ACT therapeut, trainer en orthopedagoog. Oprecht geïnteresseerd in dat wat mensen beweegt, is ze gericht op ontwikkeling van jong tot oud. Vanuit een betrokken en open houding samen onderzoeken wat werkt, om van hieruit een nieuwe weg in te slaan. Je eigen kracht ontdekken!

Meer over Jolyn Schoneveld
José Jansen - MindfulnessFabriek
José Jansen

José is ACT en mindfulness trainer/coach met veel ervaring in het geven van individuele en groepstrainingen. Vanuit een sfeer van veiligheid en vertrouwen nodigt José je uit om middels kleine stappen veranderingen te realiseren die bijdragen tot een waardevol leven. Met lichtheid en humor.

Meer over José Jansen
Maaike Welfing - MindfulnessFabriek
Maaike Welfing

Maaike is ACT therapeut en trainer en werkt als coach graag buiten. Ze helpt je te onderzoeken wat voor jou werkelijk van waarde is en je daarmee te verbinden. Licht, sensitief en met beide benen op de grond. Maaike begeleidt je bij het ontdekken van je drijfveren als wegwijzer naar verandering en vervulling.

Meer over Maaike Welfing
Mariëtte Huibrechtse - MindfulnessFabriek
Mariëtte Huibrechtse

Mariëtte Huibrechtse is ACT therapeut, coach en trainer. Als geen ander kan zij je op je gemak stellen, je in je kracht zetten, problematiek helder voor het voetlicht brengen en als mens naast je staan. Mariëtte is door haar kennis en ervaring de steun en toeverlaat van veel collegae bij StressWise.

Meer over Mariëtte Huibrechtse
René Sprenger - MindfulnessFabriek
René Sprenger

René Sprenger is ACT therapeut/trainer, mindfulnesstrainer en sociaal psycholoog. Hij wil écht van betekenis zijn door jou te ondersteunen bij een waardevol leven. René vindt zijn eigen waarde in het laten bloeien van anderen en hen te verrijken met meer bewustzijn o.a. door ACT.

Meer over René Sprenger
Riemke Ruitenbeek - MindfulnessFabriek
Riemke Ruitenbeek

Riemke is psychomotorisch therapeut en ACT-therapeute. Riemke wil echt iets betekenen voor anderen. Haar passie is om bij te dragen aan meer bewustzijn. Ze is oprecht nieuwsgierig naar wie jij bent en werkt vanuit verbinding, vertrouwen en openheid. Het geeft haar voldoening om jou op weg te helpen naar duurzaam geluk waarbij je trouw bent aan jezelf.

Meer over Riemke Ruitenbeek
Sylvia Nijhoff - MindfulnessFabriek
Sylvia Nijhoff

Sylvia is psychologe en ACT therapeute. Zij heeft ervaring met het begeleiden van mensen met verschillende achtergronden. Haar doel is om je vanuit empathie, vertrouwen, acceptatie en gelijkwaardigheid te begeleiden bij het (her)ontdekken van je authentieke kracht en mogelijkheden.

Meer over Sylvia Nijhoff
Vacature trainer therapeut - MindfulnessFabriek
Vacature trainer therapeut

StressWise is samen met haar zusje MindfulnessFabriek in het hele land op zoek naar psychologen, therapeuten, coaches en trainers die een nieuwe aanpak aandurven en met plezier hun cliënten in beweging krijgen in de realisatie dat het leven nu geleefd wordt. Niet gisteren of morgen.

Meer over Vacature trainer therapeut

Maak een afspraak voor een vrijblijvende intake met je psycholoog trainer

Ik wil een afspraak