StressWise® psychologen, beoordeling: 9,1
Over StressWise® De toegankelijke psycholoog

Wij helpen je te zijn wie je bent, waardoor je optimaal kunt functioneren


Online ACT therapie, online coaching en online ACT training

De toegankelijke psycholoog, in onze praktijk of ONLINE

StressWise is vernieuwend, innovatief, menselijk. Wij beschouwen jou niet als een patiënt met een geestelijke stoornis (zoals de ggz), maar als een uniek individu die het tijdelijk (zeer) moeilijk heeft. Wij denken dat je met de juiste ondersteuning je kracht kunt terugvinden. Dat denken we niet alleen, we weten dat zeker. In deze tijden van corona staat alles op zijn kop en veel is nu onzeker. Wat je nodig hebt is een anker, rust en overzicht, iemand die je begrijpt en waarop je kan bouwen. Die persoon vind je bij StressWise. Wij staan naast jou en werken samen met jou aan iets beters, iets mooiers. We werken met jou aan het doorbreken van patronen en aan ander gedrag. Aangezien het lastiger is geworden om elkaar te ontmoeten in een spreekkamer kun je ook ONLINE therapie, relatietherapie, mindfulness training of leefstijlcoaching doen. Gewoon vanuit je eigen huis. Een kennismaking is altijd kosteloos en vrijblijvend, en je krijgt altijd een vergoeding. Wij zijn tenslotte niet voor niets ‘De toegankelijke psycholoog’.


Altijd vergoeding, geen eigen risico

StressWise heeft een missie: het leven van alle mensen in Nederland lichter maken. Om die droom dichterbij te brengen hebben we het StressWise Fonds opgericht. Jij krijgt van ons een bijdrage uit dit fonds als je geen vergoeding kunt krijgen via je zorgverzekering of werkgever. En als je zorgverzekeraar wel vergoed, dan hoef je geen eigen risico te betalen. Daarnaast krijg je bij ons altijd een gratis kennismaking, geheel vrijblijvend. Zo kunnen we kennismaken en bepalen of we met elkaar in zee willen. Samen groeien en de last van het leven verlichten. Zonder de last van financiële obstakels.


Relatietherapie bij StressWise zonder partner

Jouw leven lichter maken

Onze missie: het leven van mensen in Nederland lichter maken. Jouw leven. Wij veranderen mensenlevens door mensen te bewegen. Van lijden naar vitaliteit. Van onbewustheid naar wijsheid. Van leven met vermijding en strijd naar een zinvol en gelukkig bestaan. StressWise draagt bij aan de zorg van mensen voor elkaar. En wij stimuleren openheid en kwetsbaarheid, want alleen hierdoor vind een mens de kracht om te groeien. Dat doen we door samen met jou te werken in (kortdurende) therapie- en coachingstrajecten waarin je leert om meer te genieten van het leven en beter om te gaan met klachten en problemen. Zo wordt je leven gegarandeerd lichter.


Van klacht naar kracht, van behandeling naar verandering

Wij denken dat het ‘behandelen’ van mensen geen recht doet aan het ‘mens zijn’. StressWise gaat uit van wie je bent en van wat je kunt. Wij vinden het vreemd de geestelijke GEZONDHEIDSzorg (ggz) zich uitsluitend richt op ZIEKTE. Een betere aanduiding zou zijn gzz, geestelijke ziektezorg. In de ggz wordt hulp verleend via DSM-diagnostiek, waardoor je een psychische stoornis krijgt aangemeten. Dit label staat dan voor altijd in je dossier. Wij zijn ervan overtuigd dat negen van de tien cliënten in de ggz, geestelijk gezonde personen zijn die tijdelijk worstelen met het leven. Wat jij nodig hebt is een nieuwe visie op je leven en het hervinden van de kracht om er een nieuwe invulling aan te geven. Wij helpen je om de kracht te vinden om jezelf te zijn en tegelijkertijd je leven écht te veranderen.


Online therapie relatietherapie mindfulness training en leefstijlcoaching

Zin geven aan je leven en betekenis vinden in wat je doet

Wij voelen ons sterk verbonden met de maatschappij van nu, waarin het belangrijker dan ooit is om zin aan je leven te geven en betekenis te vinden in de dingen die je doet. Daar helpen we je mee. Door samen met StressWise te werken aan je herstel ga je beseffen dat je zelf over de kracht beschikt om te zijn wie je bent en dat je je eigen plaats kunt innemen in de maatschappij. Je hoeft niet langer te vechten of te vluchten. Niet voor jezelf, niet voor je omgeving. Door de coronacrisis is alles ineens anders. Je hebt wellicht te maken met onzekerheid, onveiligheid, angst, relatieproblemen, neerslachtigheid. Misschien lijkt alles zinloos en vindt je het moeilijk een richting te geven aan je leven. StressWise kan nu juist veel voor je betekenen. Met ONLINE sessies, maar ook nog steeds op onze praktijklocaties.


Wij zijn zelf mensen, net als jij

Bij StressWise werken uitsluitend betrokken professionals: psychologen, (relatie)therapeuten, mindfulness trainers en leefstijlcoaches die werken op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Maar in de eerste plaats zijn wij vooral mens. Wij begrijpen je onzekerheid en je strijd, gewoon omdat we ons bewust zijn van onze eigen menselijkheid. Wij hebben allemaal te maken met de zorg om onze gezondheid en die van onze naasten door het coronavirus. Wij hebben geleerd hoe we kunnen omgaan met onzekerheid en angst, met stress en depressie. En nog steeds hebben we allemaal te maken met problemen. Dat zal ook niet veranderen, dat hoort bij het ‘mens zijn’. Met onze ervaring en kennis kunnen we jou naar een lichter leven leiden.


Harrie Kolsteeg, Executive coach Hilversum

Ethiek vanuit verbondenheid en professionaliteit

Wij voelen verantwoordelijkheid naar onze cliënten en naar de samenleving. Wij vinden betekenis in wat we dagelijks doen: de mensen in onze nabijheid ondersteunen bij de soms verdraaid lastige ‘struggle of life’. En dat simpelweg ‘leven’ niet meer zo eenvoudig is, dat zien we overal terug. Op straat, op tv, op kantoor, op de scholen. Overal moeten we ons aanpassen aan onze medemens en onze omgeving. Blijf op anderhalve meter afstand en kom je huis niet uit, tenzij het noodzakelijk is. Dat is nogal wat. Maar de huidige crisis maakt ons ook bang voor verlies. Verlies van gezondheid, van bezit, van nabijheid. StressWise probeert er voor jou te zijn als je ons nodig hebt. Onze professionals kunnen je steunen en houvast bieden, je kunt op ze bouwen. ONLINE of op een van onze praktijklocaties. Doe gerust een beroep op ons en maak gebruik van een gratis kennismaking. Juist in deze tijd.

Harrie Kolsteeg – ceo en founder


Servicedesk voor psychologen, relatietherapeuten, ACT coaches en mindfulness trainers

Plan een gratis kennismaking bij StressWise®

In een gratis kennismakingsgesprek onderzoek je samen met de psycholoog of therapeut wat je nodig hebt en kun je ervaren of er een klik is. Dat kan tijdens de coronacrisis ook ONLINE, het enige dat je hiervoor nodig hebt is een computer met webcam, tablet of smartphone, en een goede internetverbinding. Wij zorgen voor de rest, zoals de veiligste software voor beeldbellen. Maar onze locaties zijn ook open, dus kom gerust langs. We houden ons strikt aan de adviezen van de overheid, zoals de 1,5 meter afstand-regel.

Bel, mail of WhatsApp met Ruth, Ariel of Lisette van onze Servicedesk. Wij weten dat de drempel om hulp te zoeken hoog kan zijn. Ruth, Ariel en Lisette kunnen met je meedenken en de drempel verlagen.

Hulp nodig?
Kies je locatie