Over StressWise®

Wij maken je leven lichter

Online ACT therapie, online coaching en online ACT training

De toegankelijke psycholoog, ONLINE

StressWise is vernieuwend, innovatief, menselijk. Wij beschouwen onze cliënten niet als patiënten die behandeld moeten worden, maar als individuen die het tijdelijk moeilijk hebben en die door de juiste ondersteuning zelf hun kracht kunnen terugvinden. In deze tijden van corona staat alles op zijn kop en is er veel onzeker. Wat je nodig hebt is een anker, rust en overzicht, iemand die je begrijpt en waarop je kan bouwen. Die persoon vind je bij StressWise. Wij staan naast jou en werken samen met jou aan iets beters, iets mooiers. Aangezien het lastiger is geworden om elkaar te ontmoeten in een spreekkamer kun je ook ONLINE therapie of training doen. Gewoon vanuit je eigen huis. Een kennismaking is altijd kosteloos en vrijblijvend, wij zijn tenslotte niet voor niets ‘De toegankelijke psycholoog’.

 

Psychologische ontwikkeling

De reguliere ggz beschouwt je als patiënt, een disfunctioneel element in de maatschappij. StressWise ziet jou als mens. Een mens die dient te functioneren in een ziekmakende (want hectische, veeleisende) maatschappij. Jij bent in het huidige moment wellicht niet opgewassen tegen de onevenredig grote vraag die je omgeving je stelt. Door dat te erkennen en te werken aan individuele groei en ontwikkeling kun je je plek hervinden en zelf richting geven aan je eigen leven, in plaats van je te laten leven. De mensen die StressWise vormgeven zijn oprecht dankbaar daar een bijdrage aan te mogen leveren.

Jouw leven lichter maken

Onze missie: het leven van mensen in Nederland lichter maken. Jouw leven. Wij veranderen mensenlevens door mensen te bewegen. Van lijden naar vitaliteit. Van onbewustheid naar wijsheid. Van leven met vermijding en strijd naar een zinvol en gelukkig bestaan. StressWise draagt bij aan de zorg van mensen voor elkaar. En wij stimuleren openheid en kwetsbaarheid, want alleen hierdoor vind een mens de kracht om te groeien. Dat doen we door samen met jou te werken in (kortdurende) therapie- en coachingstrajecten en trainingen waarin je leert om meer te genieten van het leven en beter om te gaan met klachten en problemen.

Van klacht naar kracht, van behandeling naar verandering

Wij denken dat het ‘behandelen’ van mensen geen recht doet aan het ‘mens zijn’. StressWise gaat uit van wie je bent en van wat je kunt. Wij vinden het vreemd de geestelijke GEZONDHEIDSzorg (ggz) zich uitsluitend richt op ZIEKTE. Een betere aanduiding zou zijn gzz, geestelijke ziektezorg. In de ggz wordt hulp verleend via DSM-diagnostiek, waardoor je een psychische stoornis krijgt aangemeten. Dit label staat dan voor altijd in je dossier. Wij zijn ervan overtuigd dat negen van de tien cliënten in de ggz geestelijk gezonde personen zijn die tijdelijk worstelen met het leven. Wat jij nodig hebt is een nieuwe visie op je leven en het hervinden van de kracht om er een nieuwe invulling aan te geven. Wij helpen je om de kracht te vinden om jezelf te zijn en tegelijkertijd je leven écht te veranderen.

Online therapie relatietherapie mindfulness training en leefstijlcoaching

Zin geven aan je leven en betekenis vinden in wat je doet

Wij voelen ons sterk verbonden met de maatschappij van nu, waarin het belangrijker dan ooit is om zin aan je leven te geven en betekenis te vinden in de dingen die je doet. Daar helpen we je mee. Door samen met StressWise te werken aan je herstel ga je beseffen dat je zelf over de kracht beschikt om te zijn wie je bent en dat je je eigen plaats kunt innemen in de maatschappij. Je hoeft niet langer te vechten of te vluchten. Niet voor jezelf, niet voor je omgeving. Door de coronacrisis is alles ineens anders. Je hebt waarschijnlijk te maken met onzekerheid, onveiligheid, angst, relatieproblemen, neerslachtigheid. Misschien lijkt alles zinloos en vindt je het moeilijk een richting te geven aan je leven. StressWise kan dan juist veel voor je betekenen. Met ONLINE sessies, maar ook nog steeds op onze praktijklocaties.

Wij zijn zelf mensen, net als jij

Bij StressWise werken uitsluitend betrokken professionals, die zichzelf zien als scientist-practitioners: psychologen, (relatie)therapeuten, mindfulness trainers en leefstijlcoaches die werken op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Maar in de eerste plaats zijn wij vooral mens. Wij begrijpen je onzekerheid en je strijd, gewoon omdat we ons bewust zijn van onze eigen menselijkheid. Wij hebben allemaal te maken met de zorg om onze gezondheid en die van onze naasten door het coronavirus. Wij hebben geleerd hoe we kunnen omgaan met onzekerheid en angst, met stress en depressie. En nog steeds hebben we allemaal te maken met problemen. Dat zal ook niet veranderen, dat hoort bij het ‘mens zijn’. Met onze ervaring en kennis kunnen we jou naar een lichter leven leiden.

Ethiek vanuit verbondenheid en professionaliteit

Wij voelen verantwoordelijkheid naar onze cliënten en naar de samenleving. Wij vinden betekenis in wat we dagelijks doen: de mensen in onze nabijheid ondersteunen bij de soms verdraaid lastige ‘struggle of life’. En dat simpelweg ‘leven’ niet meer zo eenvoudig is, dat zien we overal terug. Op straat, op tv, op kantoor, op de scholen. Overal moeten we ons aanpassen aan onze medemens en onze omgeving. Blijf op anderhalve meter afstand en kom je huis niet uit, tenzij het noodzakelijk is. Dat is nogal wat. Maar de huidige crisis maakt ons ook bang voor verlies. Verlies van gezondheid, van bezit, van nabijheid. StressWise probeert er voor jou te zijn als je ons nodig hebt. Onze professionals kunnen je steunen en houvast bieden, je kunt op ze bouwen. ONLINE of op een van onze praktijklocaties. Doe gerust een beroep op ons en maak gebruik van een gratis kennismaking. Juist in deze tijd.

Mocht je willen reageren op onze website, neem dan gerust contact met mij op: harrie@stresswise.nl.

Harrie Kolsteeg – ceo en founder

Waar kunnen we je mee helpen?

StressWise brengt psychologische hulp dichterbij: warmer, gemakkelijker, sneller, effectiever en efficiënter.

Neem contact op met onze Servicedesk voor informatie en advies. Bijvoorbeeld voor:

  • Gratis en binnen een week telefonisch kennismaken met een therapeut
  • Therapie op onze praktijklocatie of online via een beeldverbinding
  • Vergoeding werkgever
  • Vergoeding zorgverzekering
  • 088 20 32 610
Hulp nodig?
Kies je locatie