99% beveelt ons aan
Hulp bij afvallen, overgewicht en obesitas

KRIJG WEER ZELFVERTROUWEN EN ZIT WEER LEKKER IN JE VEL

Wat is overgewicht/obesitas?

Wanneer je lichaam een abnormale en overmatige vetstapeling heeft, is er sprake van overgewicht. Dit kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, zoals hart- en vaatziekten, een verminderde longfunctie en depressie. Daarnaast heeft het verschil tussen overgewicht en obesitas te maken met je Body Mass Index (BMI). De BMI geeft de verhouding weer tussen je gewicht en lengte. Er wordt van overgewicht gesproken wanneer de BMI-waarde tussen de 25 en 30 is, bij obesitas is dit hoger dan 30. Op dat moment is er sprake van een chronische ziekte en is je gezondheid ook echt in gevaar. Voorkom dat het daartoe leidt, neem contact met ons op en ontdek hoe StressWise kan helpen. 

Neem direct contact op


In het eerste deel van de PSBK opleiding duiken we in het vakgebied van de psychologie met zijn theorieën en meest voorkomende behandelmethoden

Wanneer heb je overgewicht of obesitas en wat zijn de gevolgen

De Body Mass Index (BMI) bepaald of je lengte en gewicht in balans staan. Bij overgewicht is de BMI-waarde tussen de 25 en 30, bij obesitas is die hoger dan 30. Als gevolg hiervan kan je gezondheid verslechterd raken, je hebt dan kans op:

 • hart- en vaatziekten;
 • hoge bloeddruk;
 • suikerziekte (diabetes, type 2). Dat kan weer leiden tot hart- en vaatziekten, of klachten aan ogen, nieren, zenuwen en voeten;
 • artrose;
 • kanker;
 • (lage) rugpijn;
 • spierpijn;
 • slaapstoornissen;
 • transpiratie.

Wanneer je ook angst ervaart als er geen dreiging of gevaar is en de angst een negatief effect heeft op je dagelijks leven, dan wordt angst problematisch.

Hulp van StressWise bij afvallen, doe alleen wat werkt

Je wil graag fit zijn. Je verlangt naar meer energie, lekker en goed eten, en het zelfvertrouwen om lekker in je vel te zitten. Je wilt een gezondere leefstijl waarbij je geen stress hebt van strenge diëten die uiteindelijk toch niet helpen. Droom je daar ook van? Je hebt waarschijnlijk ervaren dat dit moeilijk te bereiken is door de hoge eisen die je aan jezelf moet stellen en door de teleurstelling die je bij elk nieuw dieet te verwerken krijgt. Met de Begeleid afvallen cursus van StressWise kun je slanker worden zonder een dieet te volgen. Je leert volgens een bewezen stappenplan je eetgedrag positief te beïnvloeden, waardoor je slanker wordt. Je hebt hierbij steun van onze deskundige coaches en je medecursisten. Vergeet de strenge diëten die meer stress opleveren dan resultaten. Vind je zelfvertrouwen terug en voel je weer goed in je eigen lichaam.

Lees meer over de begeleid afvallen cursus van StressWise


De cursus bestaat uit acht sessies waarin je stap voor stap de behoeften van je lichaam leert te (her)kennen en je bewust te worden van gedachten, ervaringen en gevoelens die invloed hebben op wat, en ook hóe je eet.

Mindfulness Based Weight Loss (MBWL)

De begeleid afvallen training van StressWise (MBWL) is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek: de laatste inzichten en ontwikkelingen in de psychologie, de gedragswetenschappen en het verandermanagement. Begeleid afvallen training kan je vooral helpen om af te vallen als je echt gemotiveerd bent en de regie in je leven terug wil pakken. Onder begeleiding van onze leefstijlcoaches kom je tot misschien wel de grootste verandering in je leven. In acht wekelijkse sessies leer je stap voor stap de behoeften van je lichaam (her)kennen en bewustzijn van je gedachten, ervaringen en gevoelens die invloed hebben op wat en ook hóe je eet. Als je jezelf voedt naar de behoefte van je lichaam, kun je (door jezelf) opgelegde restricties loslaten en genieten zonder schuldgevoelens, zonder schaamte. Doordat je voelt wat je lichaam nodig heeft en hieraan tegemoet komt, kom je lekkerder in je vel te zitten.
ACT, omgaan met lastige dingen van het leven

Het ‘lekker in je vel’-plan voor hulp bij overgewicht of obesitas

Je kunt je direct aanmelden voor de online cursus Begeleid afvallen via onze website. Mocht je vragen hebben over de cursus, neem dan contact op met onze Servicedesk. Lody, Lisette en Karin kunnen al je vragen beantwoorden.

1.   Scroll naar beneden om je eigen locatie aan te klikken;
2.   Klik op ‘Begeleid afvallen’ in de menubalk;
3.   Meld je direct aan via de agenda;
4.   Of neem contact op met onze Servicedesk als je vragen hebt,  Lody, Lisette of Karin beantwoordt graag  je vragen.

Neem contact met ons op


Meld je nu aan voor de online Begeleid afvallen cursus bij StressWise

Wacht niet langer en onderneem actie. Meld je nu aan voor de Begeleid afvallen cursus van StressWise en geef een positieve draai aan je leven. De cursus bestaat uit acht sessies waarin je stap voor stap de behoeften van je lichaam leert te (her)kennen en je bewust te worden van gedachten, ervaringen en gevoelens die invloed hebben op wat, en ook hóe je eet. Als je jezelf voedt naar de behoefte van je lichaam, kun je (door jezelf) opgelegde restricties loslaten en genieten van echt eten, zonder schuldgevoelens, zonder schaamte. Ga naar de agenda van de begeleid afvallen pagina van jouw locatie en meld je aan.


Wil jij van psychologische klachten af? Wil je zelf werken aan een vrijer en gelukkiger leven? Wil je daarbij de hulp van een psycholoog die naast je staat en je als gids de weg wijst? Kies voor ACT therapie bij StressWise.

Wat ga je doen als je nu niet meedoet aan ‘Begeleid afvallen’?

Een dieet is in 95 procent van de gevallen gedoemd te mislukken. Dit komt omdat niet alleen je lichaam, maar ook je hersenen op dieet moeten. Je leert namelijk onbewust eetgewoonten aan. In sommige gevallen zijn dit ongezonde patronen. Als je alleen maar werkt aan je lichaam en probeert om een dieet te volgen is de kans groot dat je poging tot afvallen mislukt. Je moet je brein namelijk leren gewoontes te doorbreken en inzicht krijgen in wat werkt voor jouw lichaam. Met ‘Begeleid afvallen’ van StressWise helpt de coach je om jouw poging tot afvallen te laten slagen. Gun het jezelf om verlost te zijn van ineffectieve diëten en meld je aan voor de cursus ‘Begeleid afvallen’.

Leer hoe je met sombere gevoelens en piekergedachten kunt omgaan, zodat ze je niet langer belemmeren en weer zin krijgt in het leven.

Zit weer lekker in je vel

Wil jij je weer goed voelen over hoe je eruit ziet? Wil je kunnen genieten van lekker en goed eten? Wil je contact met je lichaam waardoor je alleen nog eet waar jij behoefte aan hebt? Neem dan nu het besluit van je leven en voorkom of herstel van overgewicht of obesitas. Kies voor jezelf, kies voor de Begeleid afvallen cursus van StressWise.

Een depressie is een voortdurend aanwezige sombere stemming. Je stemming heeft (grote) invloed op je gedachten, je gevoelens en op hoe je je gedraagt.

OP WEG NAAR EEN ZELFVERZEKERD EN GEZOND LEVEN

Contact

Neem contact op met onze servicedesk om je aan te melden of te overleggen wat StressWise voor je kan doen.

Waar kunnen we je mee helpen?

StressWise brengt psychologische hulp dichterbij: warmer, gemakkelijker, sneller, effectiever en efficiënter.

Neem contact op met onze Servicedesk voor informatie en advies. Bijvoorbeeld voor:

 • Gratis en binnen een week telefonisch kennismaken met een psycholoog of coach
 • Therapie op onze praktijklocatie of online via een beeldverbinding
 • Vergoeding werkgever
 • Vergoeding zorgverzekering
 • Vergoeding StressWise Fonds
 • 088 20 32 610
 • Neem contact op
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig?
Kies je locatie