Persoonlijk leiderschap
Kleine gedachten over moedig leiderschap 1

Google, Facebook en andere bedrijven willen prikplicht voor werknemers, lees ik. Wat is dat toch dat bedrijven, maar ook instellingen en verder overal waar mensen samenkomen er direct regels ingesteld moeten worden?

Google, Facebook en andere bedrijven willen prikplicht voor werknemers, lees ik. Wat is dat toch dat bedrijven, maar ook instellingen en verder overal waar mensen samenkomen – want het gaat altijd om mensen – er direct regels ingesteld moeten worden? Als iedereen zijn verantwoordelijkheid kent zou dat niet nodig zijn. Een naïeve gedachte, ik weet het. Niet heel erg reëel. Maar toch, de meeste mensen hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Voor zichzelf en voor hun naasten, hun gezin. Zou het mogelijk zijn dat deze mensen met een iets verruimde blik, ook verantwoordelijkheid voor anderen zouden willen nemen? Voor mensen die wat verder van ze afstaan, voor de maatschappij? Wat mij betreft kan dat met moedig leiderschap. Zouden zij moedig leiderschap kunnen verinnerlijken en belichamen? Zouden zij op de juiste manier kunnen omgaan met mensen in hun omgeving die liever geen prik willen ontvangen? Ik hoop het met heel mijn hart. Dat zou de wereld een stuk mooier maken.

Harrie Kolsteeg is psycholoog en executive coach en schrijft over moedig leiderschap

Harrie Kolsteeg is executive coach en directeur van StressWise en StressWise Academy. Hij schrijft regelmatig over moedig leiderschap. Naar aanleiding van de actualiteit of een gedachte aan kleine of grote thema’s. Wil je deze kleine gedachten ontvangen in je inbox? Laat dan je e-mailadres achter.

Hulp nodig?
Kies je locatie