StressWise Positive Mental Health
De moderne psycholoog Alkmaar

Mentaal gezond met ACT | Cognitieve gedragstherapie

Boek een gratis adviesgesprek

De moderne psycholoog Alkmaar – Snel effectieve psychologische hulp

Iedereen gaat in zijn leven wel eens door een moeilijke periode. Je zit niet lekker in je vel, je hebt te maken met tegenslag of een nare gebeurtenis of je voelt je gestresst, angstig, somber of onzeker. Misschien heb je een verlies geleden of sta je op een kruispunt in je leven. Als je het zelf niet kunt oplossen maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek bij onze psycholoog in Alkmaar. Onze psycholoog luistert met open hart en open mind. We onderzoeken samen welke obstakels ervoor zorgen dat je het moeilijk hebt. Ook als je denkt dat jouw omstandigheden niet te veranderen zijn, kunnen we je helpen. Blijf niet rondlopen met psychologische problemen en kom nu kennismaken met onze psycholoog in Alkmaar.

 

Boek een gratis adviesgesprek

Voordelen van MCT in een tak

Je denkt dat je niet goed genoeg bent, je voelt je waardeloos

Zo kan het soms voelen en het kan je depressief maken. Maar je gedachten zijn niet de waarheid, het zijn gedachten. En je gevoelens zijn weer afhankelijk van je gedachten. Het is als een vicieuze cirkel. Je zit gewoon vast. Jij bent niet hopeloos, alleen de manier waarop je omgaat met je problemen, is niet effectief. Je hebt controlestrategieën en leefregels ontwikkeld die niet (meer) werken. Als hard werken en beter je best doen hadden gewerkt, dan had je geen probleem gehad. En als het had geholpen om weg te lopen voor problemen had je nu ook geen probleem. De psycholoog van StressWise Alkmaar helpt je inzicht te krijgen in jouw strategieën en de onwerkbaarheid ervan. Daar begint direct al het herstel. Je maakt ruimte voor het toelaten van moeilijke gevoelens. En door los te laten maak je je handen vrij voor nieuw gedrag. Van vastzitten naar loshaken en psychologisch flexibeler worden en vriendelijker zijn voor jezelf. Beter kunnen omgaan met moeilijke gedachten en heftige emoties.

 

Boek een gratis adviesgesprek

Met welke klachten kun je terecht in onze psychologenpraktijk in Alkmaar?

Misschien herken je een of meer van deze klachten:

Je voelt stress in je lijf
Je bent moe
Je bent snel overprikkeld
Je bent snel boos of gefrustreerd
Je hebt het gevoel dat je vast zit
Je vindt het moeilijk om rust te vinden
Je hebt moeite met in slaap vallen of met slapen
Je hebt last van een opgeblazen gevoel
Je bent kortademig
Je kunt je minder goed concentreren dan voorheen
Je hebt de neiging om je terug te trekken

Dit zijn symptomen die erop kunnen wijzen dat je uit balans bent. Deze klachten kunnen erger worden naarmate ze langer duren. Na verloop van tijd kan dit uitmonden in een serieuze angststoornis, burn-out of depressie. Gelukkig is dit op te lossen. Het is verstandig om hulp te zoeken voordat de klachten verergeren.

 

Boek een gratis adviesgesprek

De moderne psycholoog Alkmaar – Onze psychologen bevorderen jouw mentale gezondheid

De psycholoog van StressWise Alkmaar vindt het belangrijk en waardevol om een bijdrage te leveren aan mentale gezondheid voor jou en mij. Als je mentaal gezond bent, dan kun je de veeleisendheid van het moderne leven aan. Je voelt je goed in balans, kunt genieten van de dingen die goed gaan in jouw leven en je bent bestand tegen de tegenslagen en obstakels die er ongetwijfeld ook zijn. De psycholoog van StressWise Alkmaar kan je helpen als je deze balans nu niet niet ervaart. Onze psycholoog helpt je te reflecteren op wat je denkt, voelt en doet. Zodat je zicht krijgt op wat er gebeurt en waar je invloed op kunt uitoefenen. Zo krijg je het stuur van je (dagelijks) leven weer in handen.

 

Boek een gratis adviesgesprek

10

“Ik heb ontzettend veel geleerd van Sijmen en van de fijne groep. Sijmen creëerde een veilige en accepterende sfeer. We deden goede oefeningen en er werd met goede vragen op dingen gereflecteerd. Ook de groep was bijzonder en open. Ik kijk er echt met een heel warm hart op terug. Heb veel geleerd en veel acceptatie/ liefde gevoeld!”

10

“Gwen was een erg fijne docente. Ze nam de tijd voor onze ervaringen en zat niet te streng op het vooraf bedachte programma. Ik voelde me op mijn gemak en gehoord. Ze legde duidelijk uit met praktijkvoorbeelden. Gemotiveerd om door te gaan met mindfulness.”

10

“Ik merk dat ik minder stress ervaar, beter dingen kan accepteren en minder oordeel. Dit geeft mij veel rust en ervaar ik als erg prettig. Ik kan iedereen deze cursus aanraden.”

8

“Na een paar wek n oefenen hervond ik mijn vermogen tot nachts doorslapen. Met behiulp van de begeleidende meditaties van Sijmen kreeg ik mijn malende gedachten terug in hun hok en hielden ze zich steeds vaker koest, zodat ik tenminste door kon slapen als ik s nachts wakker werd.”

8

“Hoe ervaar ik mijn dag of dit moment met acceptatie en zonder oordeel. Het mentale, de denkgeest, zien als een proces, iets dat komt en gaat. Meer bewust van de meerwaarde van luisteren naar je lichaam. Een gevoel van je mag er zijn zoals je bent.”

9

“Ik heb de 8 weekse training als leervol en leuk ervaren. Sijmen was een fijne trainer die op een prettige en veilige manier training gaf. Er was ruimte voor persoonlijke beleving en ervaringen. Ik heb geleerd om dichter bij mijzelf te komen, meer in het moment te leven en om minder te oordelen. Voor mij houdt de training na 8 weken niet op, maar neem ik lessen uit de training mee in mijn toekomstige dagelijkse leven.”

10

“Ik vond de cursus 'mindfulness' erg inzicht gevend. Ik heb gemerkt dat ik erg geneigd ben om te willen dat bepaalde gevoelens er niet zijn. Ik vond het mooi om te merken dat je een staat kan bereiken waarin alles er mag zijn. Het blijft oefenen daarmee, maar dat vind ik helemaal niet erg! Ook een erg prettige groep en goeie trainer, die ruimte gaf voor alles wat er was en ook doorvroeg.”

9

“De mindfulness training heeft mij het verschil laten zien (theorie) en voelen (oefeningen) tussen in gedachten verzonken zijn/ op de automatische piloot leven OF het bewust zijn in het moment. Waar ik begon met burnout klachten, angstaanvallen en in de modus van continue ‘aan’ staan zat, heb ik nu ervaren hoe ik mijzelf tot rust krijg. Hoe ik geniet van het NU, niet de hele tijd denk aan ‘wat moet ik zo doen, wat eten we vanavond, wat is de agenda van morgen’… Dit hoort er ook absoluut bij, maar niet 24/7. Met de momenten van rust (bewustzijn van het hier en nu), brengt mij dit kalmte en zijn in 8 weken de angstaanvallen en burnout klachten aanzienlijk minder. Het is geen wonderpil en vergt zelf veel oefening, maar deze manier van leven bevalt mij tot nu toe erg goed!”

10

“Deze training was heel fijn om aan deel te nemen. Ook heel goed te doen online, met alle begeleidende meditaties, bodyscans en andere oefeningen, kon ik vanuit huis makkelijk en comfortabel deelnemen zoals het voor mij goed voelde. Ik heb aan de oefeningen ook veel gehad, ik kon vrij snel deze in mijn dagelijks leven toepassen, oftewel je huiswerk opdrachten doen, alles uitproberen om vervolgens te ervaren wat goed bij me past, of wat bij het moment past. Daarbij kwam er meer bewustzijn van omgeving, focus en alle zintuigen kwamen weer meer naar boven, het ervaren van het hier en nu. Rust in mezelf vinden ook op de stressvolle momenten. Al wordt je misschien niet geheel rustig maar je leert er anders mee om te gaan, het mag zijn wat het is, en dat is voor dat moment goed. De mindfulness trainer Sijmen zorgde voor een relaxte sfeer, gevoel van veiligheid en vertrouwen om te delen wat je wilde. Zeer prettig hoe hij de oefeningen begeleide. Maar ook zijn ervaringen deelde. Open en eerlijk. Het mag zijn wat het is.”

De moderne psycholoog Alkmaar – Lichter leven door kortdurende therapie

ACT of Acceptance & Commitment Therapy is een moderne wetenschappelijk bewezen kortdurende therapie waar onze psychologen veel gebruik van maken. Deze krachtige therapie geeft enerzijds inzicht in de manier waarop je nu met problemen omgaat. Anderzijds ga je aan de slag met oefeningen om nieuw gedrag uit te proberen. Doordat je actief aan de slag gaat heb je direct resultaat. Negatief denken en onplezierige gevoelens zijn al snel niet langer bepalend voor wie je bent en wat je doet. Je wordt ‘psychologisch flexibeler’ zodat je beter kunt omgaan met de tegenslagen die je ervaart. ACT is een moderne krachtige vorm van cognitieve gedragstherapie die je helpt lichter in het leven te staan en de zwaarte van psychologische problematiek achter je laten. Je zit met ACT ‘snel weer lekker in je vel’.

 

Boek een gratis adviesgesprek

De moderne psycholoog Alkmaar – Kortdurende therapie met open hart en open mind

StressWise is de moderne psycholoog. Bij ons ben je geen nummer, je krijgt geen diagnose opgeplakt, je gegevens komen niet in een digitaal dossier en we hebben geen wachtlijsten. Bij onze psycholoog in Alkmaar krijg je juist wel een kosteloos adviesgesprek en oprechte persoonlijke aandacht. Daarom zijn wij de moderne psycholoog. Kortdurende moderne therapie met een open hart en een open mind. Oprechte aandacht voor jouw problemen. Bij onze psycholoog in Alkmaar. Of online, gewoon vanuit je huis of vakantieadres. Het is mogelijk dat je aanvullende verzekering ACT therapie vergoedt. Informeer ernaar bij onze psycholoog in Alkmaar.

 

Boek een gratis adviesgesprek

Ervaringen met ACT therapie bij StressWise psychologen Alkmaar

Ik heb bij StressWise aangeklopt omdat ik vastliep in mijn dagelijks leven. Ik ben razendsnel in contact gebracht met de psycholoog die mij op meerdere vlakken heel veel inzichten heeft laten krijgen. Een fijne, inlevende therapeute die echt naar je luistert, snel tot de kern kan komen (wat mij zelf niet lukte) en daarna praktische handvatten geeft om direct aan de slag te gaan. Ongelofelijk blij dat ik bij hen hulp heb gevonden en daarmee mijn overspannen situatie de deur heb kunnen wijzen! (Frederique Dittrich, 40+)

De afgelopen paar weken een heel fijn traject gevolgd bij Mariëtte Huibrechste: Acceptance & Commitment Therapy. Deze therapie motiveert écht om actie te ondernemen. Ik heb meer psychologische flexibiliteit en veel minder stress. Ik kijk zeer positief terug op dit traject en ben weer in balans. Mariëtte is erg prettig in de communicatie, luistert goed, maakt het traject persoonlijk/op maat en geeft goede tips, tricks en inzichten om toe te passen in het dagelijks leven. Fijn dat je een werkboek krijgt om alles nog eens na te lezen en aan de slag te gaan met oefeningen. (RB, 50+)

Via StressWise kon ik snel aan de slag met een korte intensieve therapie die de juiste tools geeft om inzicht te krijgen in denkpatronen, het signaleren van de lichamelijke signalen die daarbij horen en hoe daar naar te handelen op momenten van aanhoudende stress en de daarbij voor ieder persoonlijk bijkomende klachten. Vooral het geven van inzicht en de goed overal toepasbare technieken maken dat ACT een hele werkbare en toegankelijke methode is. De persoonlijke aandacht maakt de methode nog sterker en effectiever. (Andrea, 40+)

 

Tarieven en vergoedingen bij StressWise Alkmaar

Adviesgesprek: gratis.

Therapie als je het zelf betaalt: 95. Als je aanvullend verzekerd bent kun je tot €65 per sessie vergoed krijgen. Vertel ons waar je verzekerd bent en wij laten je weten hoeveel vergoeding je kunt krijgen. De rekening die je van ons krijgt stuur je door naar je zorgverzekeraar. Je krijgt dan de vergoeding op je eigen rekening gestort.

Therapie als je werkgever betaalt: 150 (maar gratis voor jou).

 

Herstel je balans bij StressWise psychologen Alkmaar

Wil je weten hoe je in een traject komt om weer volop energie te hebben en mentale problemen en obstakels definitief achter je te laten?

1. Klik op onderstaande button
2. Vul het digitale formulier in en verstuur het
3. We nemen binnen een werkdag telefonisch contact met je op
4. Als we je niet kunnen bereiken, sturen we je een e-mail

 

Meld je nu aan voor een gratis adviesgesprek met onze psycholoog in Alkmaar

Wacht niet langer en onderneem actie als je vastloopt en er zelf niet meer uitkomt. Het is belangrijk zo snel mogelijk hulp in te roepen en niet te wachten tot je mentale problemen verergeren of in een burn-out terecht komt. Dat wil je absoluut niet. Een (telefonisch) adviesgesprek is geheel gratis en geeft je informatie over onze werkwijze, vergoedingen en effectieve methodieken zoals ACT. Neem nu contact op en laat je adviseren. Wil je eerst meer weten over onze werkwijze? Ga dan naar onze kennisbank.

 

Kennisbank     Adviesgesprek

Stel je vraagt nu niet om hulp, wat gebeurt er dan?

Het is niet verkeerd om jezelf deze vraag te stellen. We zien dat veel werknemers te lang doorlopen met stress, vermoeidheid, depressie en andere mentale issues. Het risico op een burn-out is groot en de negatieve invloed daarvan op je privé-leven kan enorm zijn. Wij weten dat hulp vragen lastig kan zijn, zeker als je last hebt van schaamte of het gevoel van falen. Daarom verlagen we de drempel voor het aanvragen van psychologische hulp graag met een vrijblijvend adviesgesprek (telefonisch) en een offerte voor je werkgever. Dus laat het niet zover komen dat je voor langere tijd uitvalt en neem nu contact op voor therapie in Alkmaar.

 

Mentaal gezond en met hernieuwde energie aan de slag, onze psychologenpraktijk in Alkmaar helpt je

Wil je (echte) verandering in je leven en er weer vol voor gaan? Met ACT – Acceptance & Commitment Therapy – leer je hoe je naar je eigen waarden kunt leven en bij jezelf kunt blijven, ook (of juist) in moeilijke situaties of omstandigheden. Met 6 tot 10 sessies ACT therapie breng je de juiste veranderingen aan waardoor je weer lekker in je vel zit en het leven weer aan kunt. Neem nu contact op met StressWise Alkmaar en plan een gratis adviesgesprek.

 

Veelgestelde vragen
Team Alkmaar
Bree

Medemenselijkheid, verdiepen, confronteren, ruimte

Bree begeleid je met veel plezier naar meer levensgemak en levensplezier. Door samen met jou op zoek te gaan naar wat beter kan. Door acceptatie te ontwikkelen in de zaken die je niet kunt beïnvloeden. Door samen de aandacht te richten op zaken die belangrijk voor je zijn en betekenis geven aan jouw leven.

  • Mindfulnesstrainer VMBN Categorie 1 Reg. 20171133
  • Direct hulp bij stress, burn-out, depressie, angst en mentale problematiek
  • Mindfulnesstraining, individueel, maatjes en groep
  • Locatie: Groningen

In mindfulness training leer je bewuster in het leven te staan. Je leert lastige gedachtepatronen te herkennen, je maakt contact met je lichaam en je voelt je grenzen beter aan. Daardoor heb je meer zicht op wat belangrijk voor je is en kun je beter voor jezelf zorgen. Je leeft gemakkelijker, meer in overeenstemming met wie je bent en je ontwikkelt vriendelijkheid en acceptatie. Dit zijn vaardigheden die ik zelf ook heb moeten leren. Daardoor kan ik tijdens de training naast je staan en een open en veilige sfeer creëren, waarin de persoonlijke ontwikkeling van toelaten, ervaren en leren mogelijk is. In mijn werk als mindfulnesstrainer geef ik trainingen zowel individueel als aan groepen. Hierbij combineer ik de kracht van mindfulness met mijn jarenlange ervaring in de hulpverlening en in het geven van cursussen op het gebied van stressreductie en ontspanning. De deelnemers beschrijven mijn werkwijze als warm, helder en betrokken. Ik kijk er naar uit je in mijn volgende training te ontmoeten.

Meer info
Harrie Kolsteeg is psycholoog en executive coach en schrijft over moedig leiderschap
Harrie Kolsteeg, executive coach, psycholoog en ceo

Harrie Kolsteeg, executive coach

Harrie Kolsteeg (1966) is executive coach, psycholoog, en ceo en founder van StressWise Nederland en co-founder van het opleidingsinstituut StressWise Academy te Utrecht. Als executive coach werkt hij vanuit zijn kantoor in Hilversum ‘t Gooi, en op locaties binnen de ruit Amsterdam – Almere – Amersfoort – Utrecht. Door zijn achtergrond als psycholoog, relatietherapeut en ceo en door zijn filosofische insteek, is Harrie waarschijnlijk een perfecte match voor als je als leider op zoek bent in executive coaching naar filosofische diepgang, verhelderende inzichten en zingeving. Als coachee bereik je met hem een zekere diepte doordat je gestimuleerd wordt tot zelfonderzoek zonder in oplossingen te denken. Het resultaat is dat je alleen nog gaat doen wat je werkelijk wilt.  Executive coaching bij Harrie Kolsteeg gaat in relatieve zin om reflectie over de betekenis van je leven en in absolute zin om je persoonlijke rol in relatie tot je zakelijke- en privéleven.

Wat is executive coaching?

Executive coaching is begeleiding bij het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap. Harrie Kolsteeg begeleidt executives, managers, leiders, artiesten en mediapersoonlijkheden die onderzoek willen doen naar (de relatie met) zichzelf of met belangrijke anderen. Mensen in een unieke positie die te maken hebben met issues waarmee ze niet bij hun omgeving terecht kunnen en waarbij de oplossing ligt in de eigen persoon, in het worden van een echte leider. De essentie van leiderschap bestaat uit richting geven en beslissingen nemen. En tevens ervoor zorgen dat de mensen aan wie je leiding geeft – je volgers – bij jou aanhaken en betrokken blijven. Bij persoonlijk leiderschap is het essentieel dat je zelf sterk betrokken blijft bij hetgeen je waardevol vindt en je niet laat afleiden of uit het veld laat slaan. Door executive coaching leer je in essentie om leiding te nemen over je eigen leven. Executive coaching gaat over jouw inhoud en de relatie met jezelf. Als je meesterschap in de wereld wilt uitoefenen zul je eerst meester over jezelf moeten worden.

Dit is een verwijspagina naar executive coaching van StressWise door Harrie Kolsteeg. Bezoek je deze pagina voor interesse in executive coaching, ga dan naar de pagina: stresswise.nl/executive-coaching/. Of neem direct contact op met Roeline Stellingwerf: 088 2032620, roeline@stresswise.nl.

Ben je geïnteresseerd in andere diensten van StressWise, ga dan naar stresswise.nl.

Meer info
Voor welke klachten kan ik bij jullie terecht?

StressWise biedt hulp bij veel verschillende klachten, zoals chronische stress, burn-out, depressie en angst, maart ook voor relatieproblematiek. Stress ligt ten grondslag aan allerlei stressgerelateerde klachten en mentale en emotionele problematiek, zoals vermoeidheid, concentratieproblemen, gejaagd gevoel, onrust, negatief zelfbeeld, onzekerheid, overspannenheid, perfectionisme, piekeren, prikkelbaarheid, psychosomatische klachten, slaapproblemen, tinitus en allerlei vage klachten. StressWise kan je ook goed helpen bij zingevingsvragen en als je niet lekker in je vel zit.

Lees over onze missie

Kan ik ook online therapie volgen?

Ja, dat kan. Online therapie is een praktisch en laagdrempelig alternatief voor fysieke therapie. Bovendien is online therapie vrijwel net zo effectief. We hebben daarnaast een goede beeldverbinding opgezet, zodat je gemakkelijk vanuit huis therapie kunt doen zonder dat dit het proces belemmerd. Je hebt alleen een computer of laptop en goede internetverbinding nodig. Wij zorgen voor de rest. Ook voor online therapie kan je in aanmerking komen voor een vergoeding via je werkgever of zorgverzekeraar.

Hoe kom ik voor vergoeding in aanmerking?

Voor psychologische hulp Bij StressWise kun je mogelijk een vergoeding via je zorgverzekeraar krijgen. Dit hangt af van de manier waarop je verzekerd bent. Als je aanvullend verzekerd bent zijn er mogelijkheden. Laat ons weten waar je verzekerd bent en wat de naam is van je aanvullende pakket en wij zoeken het voor je uit. De vergoeding kan oplopen tot maximaal 65 per sessie.

Daarnaast zien we dat steeds meer werkgevers in personeel investeren en de hulp volledig vergoeden. Wil je een offerte ontvangen die je kunt doorsturen naar je leidinggevende? Laat het ons weten.

Contact
  • Online
  • Alkmaar
Hulp nodig?
Kies je locatie