Direct hulp bij stress, burn-out, depressie, angst en stressgerelateerde klachten Acceptatie en commitment therapie (ACT), relatietherapie, leefstijlcoaching, mindfulness, afvallen
StressWise® De toegankelijke psycholoog in Groningen
Mariette Huibregtse - StressWise Hilversum - De toegangelijke psycholoog - Direct hulp bij stress, burn-out, depressie, angst Afvallen, leefstijlcoaching, mindfulness, relatietherapie

Mariëtte Huibrechtse

Medemenselijkheid, verdiepen, confronteren, ruimte

Mariëtte begeleidt je met veel plezier naar meer levensgemak en levensplezier. Door samen met jou op zoek te gaan naar wat beter kan. Door acceptatie te ontwikkelen in de zaken die je niet kunt beïnvloeden. Door samen de aandacht te richten op zaken die belangrijk voor je zijn en betekenis geven aan jouw leven.

 • Integratief therapeut NFG, Registerlid VPMW 6253, AGB code: 90036211
 • Relatietherapeut
 • Mindfulnesstrainer VMBN Categorie 1 Reg. 2013429
 • Leefstijlcoach
 • Direct hulp bij stress, burn-out, depressie, angst en mentale problematiek
 • Therapie, relatietherapie, ACT coaching, leefstijlcoaching, mindfulnesstraining
 • Locaties: Hilversum Almere Utrecht
Contact opnemen

Harrie Kolsteeg

Betekenis, verbinden, ruimte, loslaten

Harrie is ceo van StressWise en MindfulnessFabriek en tevens de drijvende kracht achter deze organisaties. Hij is opgeleid als psycholoog en vanuit zijn kernwaarden: betekenis, liefde en kwetsbaarheid, wil hij een actieve bijdrage blijven leveren door relatietherapie aan te bieden. Harrie denkt, schrijft en spreekt, en is co-founder van het opleidingsinstituut StressWise Academy.

 • Relatietherapeut
 • Psycholoog
 • Executive coach
 • Mindfulnesstrainer VMBN Categorie 1 Reg. 2014529
 • Relatietherapie
 • Executive coaching (tarieven op aanvraag)
 • Locaties: Hilversum Almere Groningen (centrum, west, zuid)

 

Contact opnemen

Hanna

Verbindend, aanwezig, eerlijk, confronterend, intuïtief, empatisch, humor, open & helder.

Ik laat anderen graag zien hoe hun lichaam en geest van nature een grote capaciteit hebben om zichzelf te herstellen. Hoeveel vrijheid en mogelijkheden je hebt in pijnlijke situaties, door te accepteren van wat onveranderbaar is.  Door te leren zien waar de mogelijkheden en de kansen voor jou liggen. Als therapeut stel ik me volledig gelijkwaardig op in de weet dat jij je eigen wijsheid en zelfkennis tot je beschikking hebt. Ik vind het belangrijk veel ruimte te geven voor onzekerheid en alle aspecten van jou met compassie te verwelkomen. Mijn ervaring is dat lijden al snel plaats maakt voor rust, ontspanning en nieuwe energie.

 • Individuele Mindfulness
 • Mindfulness voor kinderen
 • ACT coach
 • Systemisch coach
 • Direct hulp bij depressie, burn-out, stress, angstklachten, levensfaseproblematiek
 • Therapie, ACT coaching, systemisch coaching, mindfulnesstraining
Contact opnemen

Anna

Zit je in een fase waarin je zoekt naar wie je werkelijk bent, waar je naar toe wilt en op welke manier? Ben je klaar om (voor het eerst) echt je eigen weg in te slaan? Of staat angst je nog in de weg je hart te volgen? Vanuit compassie, lichtheid en betrokkenheid helpt Anna je graag om op je eigen kompas te leren varen. Heb je de kracht hiervan eenmaal ontdekt, dan ligt de wereld aan je voeten.

Contact opnemen

Mariëtte

“Verander wat je kunt veranderen en accepteer wat je niet kunt veranderen”
Mijn naam is Mariëtte; met veel passie en plezier begeleid ik je graag naar een lichter en leuker leven.
Ik ben een enthousiaste ACT – en Mindfulness & Compassie coach en geloof in de kracht van deze menselijke, vrolijke en vriendelijke visie op mensen en het leven.
Zowel in mijn persoonlijk als professionele leven ervaar ik elke dag de vrijheid die deze levenskunst geeft om met meer gemak en plezier voluit en met voldoening te leven. En dat gun ik iedereen!
Met mijn zorg – welzijn- en onderwijsachtergrond heb ik in verschillende rollen ruime ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen in veranderingsprocessen mbt gezondheid, werk en/of leven. Ook persoonlijk heb ik de nodige levenservaring met deze thema’s. De rode draad in al deze veranderprocessen is altijd weer om te onderzoeken en te ontdekken hoe je actief en op eigen wijze je leven weer laat kloppen.
Je kunt bij mij terecht voor allerlei levensvragen: oa mbt werk gerelateerde stress, carrière switch, burn out of bore out, de combinatie gezin en werk, mantelzorg, je relatie.
In een individueel traject, workshop of training staan we stil bij wat er nu speelt in je leven bij en onderzoek je via praktische ervaringsgerichte oefeningen hoe je makkelijker kunt omgaan met je binnenwereld. Hierdoor ontstaat er meer ruimte en energie om nu te doen wat je werkelijk belangrijk vindt en voldoening geeft.
Kernwoorden: Compassievolle Aandacht – Eigenheid- Eigen verantwoordelijkheid – Zelfonderzoek in een mix van rust en dynamiek- Plezier

Contact opnemen

Bree

Medemenselijkheid, verdiepen, confronteren, ruimte

Bree begeleid je met veel plezier naar meer levensgemak en levensplezier. Door samen met jou op zoek te gaan naar wat beter kan. Door acceptatie te ontwikkelen in de zaken die je niet kunt beïnvloeden. Door samen de aandacht te richten op zaken die belangrijk voor je zijn en betekenis geven aan jouw leven.

 • Mindfulnesstrainer VMBN Categorie 1 Reg. 20171133
 • Direct hulp bij stress, burn-out, depressie, angst en mentale problematiek
 • Mindfulnesstraining, individueel, maatjes en groep
 • Locatie: Groningen

In mindfulness training leer je bewuster in het leven te staan. Je leert lastige gedachtepatronen te herkennen, je maakt contact met je lichaam en je voelt je grenzen beter aan. Daardoor heb je meer zicht op wat belangrijk voor je is en kun je beter voor jezelf zorgen. Je leeft gemakkelijker, meer in overeenstemming met wie je bent en je ontwikkelt vriendelijkheid en acceptatie. Dit zijn vaardigheden die ik zelf ook heb moeten leren. Daardoor kan ik tijdens de training naast je staan en een open en veilige sfeer creëren, waarin de persoonlijke ontwikkeling van toelaten, ervaren en leren mogelijk is. In mijn werk als mindfulnesstrainer geef ik trainingen zowel individueel als aan groepen. Hierbij combineer ik de kracht van mindfulness met mijn jarenlange ervaring in de hulpverlening en in het geven van cursussen op het gebied van stressreductie en ontspanning. De deelnemers beschrijven mijn werkwijze als warm, helder en betrokken. Ik kijk er naar uit je in mijn volgende training te ontmoeten.

Contact opnemen

Marleen

Analytisch, humor, inlevingsvermogen, zorgvuldig

Met ruime ervaring in onderwijs en bedrijfsleven kent Marleen als geen ander de onbeheersbaarheid van het leven. Door mindfulness heeft zij een weg gevonden naar rust en vrijheid en dit gunt ze iedereen. Marleen zorgt ervoor dat je je veilig voelt en dat je de ruimte krijgt om je eigen patronen te herkennen/erkennen. Marleen laat je ervaren dat er wel degelijk vrijheid en ruimte is voor jou. Ook al lijkt deze soms ver weg.

 • Mindfulnesstrainer VMBN Categorie 1 Reg. 2013429
 • Direct hulp bij stress, burn-out, depressie, angst en mentale problematiek
 • Mindfulnesstraining: individueel, maatjes en groepen
 • Locatie: Groningen

 

 

Contact opnemen

StressWise® De toegankelijke psycholoog in Groningen

StressWise psychologen Groningen biedt een warme persoonlijke vernieuwende en succesvolle aanpak van stress, burnout, depressie, angst en paniek.

Ook helpen wij je als je last hebt van stressgerelateerde klachten, zoals: (sociale) fobie, onrust, gejaagdheid, prikkelbaarheid, slapeloosheid, veel piekeren, onzekerheid, perfectionisme, concentratieproblemen en niet lekker in je vel zitten. Stress is bijna altijd de oorzaak van mentale of psychische klachten. Stressklachten hebben vaak ook weer invloed op je lichaam (psychosomatische klachten), waardoor bijvoorbeeld chronische vermoeidheid, hyperventilatie, spanningsklachten, paniekaanvallen en SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten) kunnen ontstaan.

StressWise ziet klachten niet als ziekten waarvan je moet genezen, maar als normale menselijke situaties en omstandigheden. Je kunt hier simpelweg mee leren omgaan door vaardigheden aan te leren en wijzer (stresswiser) te worden. Door de klachten die je nu ervaart ben je als het ware tot stilstand gekomen. StressWise Groningen helpt je om snel weer in beweging te komen. Niet door stil te staan bij je klachten, maar door je te ondersteunen bij wat jij belangrijk vindt in je leven. StressWise heeft ook trainingen ontwikkeld op het gebied van afvallen, leefstijlcoaching en mindfulness, en heeft veel ervaring met relatietherapie. We willen je hiermee graag helpen. Daarom is StressWise De toegankelijke psycholoog.

 • StressWise® Psychologen Groningen
 • Sint Jansstraat 2K 9712 JN Groningen

StressWise® maakt je leven lichter en leuker

De StressWise psycholoog of therapeut helpt je krachtig te werken aan wat je graag wilt veranderen.

En je leert accepteren wat je niet kunt veranderen. Je leert bijvoorbeeld omgaan met moeilijke gedachten en lastige gevoelens en je ontwikkelt de kracht om een leuker leven te leiden op basis van wat jij belangrijk vindt. De StressWise psycholoog werkt veel met ACT (acceptatie en commitment therapie). Dit is een nieuwe vorm van gedragstherapie die direct resultaat geeft en leidt tot een waardevoller, rijker leven. ACT gaat uit van je eigen kracht en grijpt direct in op de kern van je klachten. Onze cliënten ervaren dit dagelijks. Bovendien is ACT bewezen effectief gebleken bij veel psychische klachten en mentale problematiek. Met StressWise Groningen kun je veranderen wat je wilt veranderen. Ga ervoor.

Over StressWise

8

“Ik heb ACT gevolgd bij Riemke, een hele bijzondere tijd was het. Ik kreeg ruimte om mijn gevoel toe te laten. Ik voelde geen schaamte. Na elke sessie voelde ik me weer opgelucht. Riemke gaf me echt een fijn gevoel. Ze maakte alle emotie in me los. Heel fijn dat ze doorhad dat ik een stuk verwerking nodig had en hier ook aandacht aan heeft besteed. Riemke kan goed luisteren, ik ervaarde dat ze geen oordeel had en ze straalt een bepaalde rust uit. Ook vind ik haar heel eerlijk, ze praatte niet zomaar met me mee. En dat is fijn.”

9

“Aan de hand van de gesprekken heb ik -we- concreet kunnen maken hoe mindfulness mij in het dagelijks leven - in het werk en prive- mij kan helpen. Bewuster en rustiger. Het is een grote stimulans geweest regelmatig oefeningen te doen en nieuwe oefeningen te ontdekken.”

10

“Toen ik na een behoorlijke tijd overmatig piekeren en angstklachten besloot hier iets aan te doen, ben ik bij Hanna terecht gekomen. Zij heeft mij gedurende acht sessies in een ACT/Mindfullness traject gecoacht en heeft mij handvatten gegeven om psychologisch flexibeler, zinvoller en daadkrachtiger in het leven te staan. Het is overweldigend om te zien hoezeer ik, dankzij de coaching van Hanna, in twee maanden tijd vooruit ben gekomen in mijn leven. Ik weet nu hoe ik om kan gaan met alle gedachten en gevoelens die ik heb: ze mogen er allemaal zijn maar ze hinderen mij niet meer om de dingen te doen die ik echt belangrijk vind. Hanna luistert oprecht zonder enig oordeel, durft te confronteren en bezit een grote kennis van oefeningen die helpen om in het hier en nu te komen en te blijven. Ik gun iedereen die wil kiezen voor een zinvol en waardevol leven een mooi en warm traject met Hanna.”

9

“Het is bijzonder hoe je kan groeien in 8 weken. Aleksandr kan op een nuchtere, rustige, een grappige manier je begeleiden naar een meer mindful leven”

10

“In 8 weeks you slowly learn all the important aspects of mindfulness. I came to reduce stress, but learned so much more. I will take this experience with me for the rest of my life. I couldn't have wished for a better trainer. Aleksandr teaches in his own down to earth way and really makes you feel at home in the group. Going to miss Thursday evenings!”

9

“Door de prettige gesprekken en de oefeningen weet ik inmiddels beter hoe ik mijn rust kan vinden.”

10

“De mindfulness training was voor mij echt een eye-opener. "Met aandacht leven" heeft ervoor gezorgd dat ik beter kan omgaan met hobbels in mijn leven, dat ik meer rust ervaar, mijn stressniveau actief omlaag kan brengen en beter in mijn vel zit. En dat allemaal in maar 8 sessies. Hester heeft mij op een hele fijne, flexibele, duidelijke en persoonlijke manier in dit proces begeleid! Daarnaast waren de geluidsopnames (die door Hester zelf werden opgenomen) en het werkboek een hele fijne ondersteuning en motivatie om thuis verder te oefenen.”

8

“Een voor mij nieuwe ervaring waarin ik heb kunnen leren om handvatten te kunnen in te zetten in het dagelijkse leven. Hierbij een aanvulling zijn om mij te helpen bij mijn verdere herstel.”

10

“Ik heb een maatjes-mindfulness training gevolgd bij Hester Noort. Zeer fijne trainer, afspraken verliepen goed. Inhoudelijk goed afgestemd op ons beiden. Ik heb er veel aan gehad en momenteel nog. Zeer aan te raden!”

Plan een gratis kennismakingsgesprek bij StressWise® Groningen

In een gratis kennismakingsgesprek onderzoek je samen met de psycholoog of therapeut wat je nodig hebt en kun je ervaren of er een klik is.

Bel, mail of WhatsApp met de Servicedesk van StressWise psychologen in Groningen en ervaar onze persoonlijke aanpak. Als geen ander weten wij wat het betekent om mens te zijn; we zijn tenslotte zelf ook mensen. Wij proberen als mens naast je te staan en je te ondersteunen in je huidige situatie. Therapie of training van StressWise wordt meestal vergoed door zorgverzekeraars en gaat niet ten koste van je eigen risico. Eventueel kun je gebruikmaken van ons eigen fonds. Ook zijn werkgevers vaak bereid voor je te betalen in het kader van verzuimpreventie en persoonlijke ontwikkeling. Denk hierbij ook aan je opleidingsbudget. Wij vertellen je werkgever graag over de voordelen van coaching en training bij StressWise. We helpen je graag verder.

Meld je aan

StressWise Groningen
 • Sint Jansstraat 2K
 • 9712 JN Groningen
 • 088 20 32 610
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig?
Kies je locatie