Also in English
StressWise - De moderne psycholoog Groningen

ACT therapie | Mindfulness | Secure Base Coaching

Neem contact op

De moderne psycholoog Groningen – Snel de juiste psychologische hulp

 

Iedereen gaat in zijn leven wel eens door een moeilijke periode. Je zit niet lekker in je vel, je hebt te maken met tegenslag of een nare gebeurtenis of je voelt je gestresst, angstig, somber of onzeker. Misschien heb je een verlies geleden of sta je op een kruispunt in je leven. Als je het zelf niet kunt oplossen, maak dan een afspraak voor een adviesgesprek bij een van onze medewerker. Onze therapeuten luisteren met een open hart en een open mind. We onderzoeken samen welke obstakels ervoor zorgen dat je het moeilijk hebt. Ook als je denkt dat jouw omstandigheden niet te veranderen zijn kunnen we je helpen. Blijf niet rondlopen met psychologische problemen en kom nu kennismaken met onze psycholoog in Groningen.

 

Plan een adviesgesprek

 


De trainer van Mindfulness Mentaal fit training

Je denkt dat je niet goed genoeg bent, je voelt je waardeloos

Zo kan het soms voelen en het kan je depressief maken. Maar je gedachten zijn niet de waarheid, het zijn gedachten. En je gevoelens zijn weer afhankelijk van je gedachten. Het is als een vicieuze cirkel. Je zit gewoon vast. Jij bent niet hopeloos, alleen de manier waarop je omgaat met je problemen, is niet effectief. Je hebt controlestrategieën en leefregels ontwikkeld die niet (meer) werken. Als hard werken en beter je best doen hadden gewerkt, dan had je geen probleem gehad. En als het had geholpen om weg te lopen voor problemen had je nu ook geen probleem. De psycholoog van StressWise Groningen helpt je inzicht te krijgen in jouw strategieën en de onwerkbaarheid ervan. Daar begint direct al het herstel. Je maakt ruimte voor het toelaten van moeilijke gevoelens. En door los te laten maak je je handen vrij voor nieuw gedrag. Van vastzitten naar loshaken en psychologisch flexibeler worden en vriendelijker zijn voor jezelf. Beter kunnen omgaan met moeilijke gedachten en heftige emoties.


Met mindfulness pak je de regie over je eigen leven en kun je meer genieten van de leuke dingen.

Met welke klachten kun je bij ons terecht?

Misschien herken je een of meer van deze klachten:

 • Je voelt stress in je lijf
 • Je bent moe
 • Je bent snel overprikkeld en daardoor niet altijd even leuk
 • Je hebt een kort lontje en bent snel boos of gefrustreerd
 • Je hebt het gevoel dat je vast zit
 • Je vindt het moeilijk om rust te vinden. Je staat continu ‘aan’.
 • Je hebt moeite met in slaap vallen en als je ‘s nachts wakker wordt kom je moeilijk weer in slaap
 • Je hebt last van een opgeblazen gevoel
 • Je bent kortademig
 • Je kunt je minder goed concentreren dan voorheen
 • Je hebt de neiging om je terug te trekken

Het zijn symptomen dat je uit balans bent. Deze klachten kunnen erger worden naarmate ze langer duren. Na verloop van tijd kan dit uitmonden in een serieuze angststoornis, burn-out of depressie. Gelukkig is dit op te lossen. Het is verstandig om hulp te zoeken voordat de klachten verergeren.


Twijfel niet langer en maak werk van jezelf. Echt, je bent tot veel meer in staat dan je denkt, en dat ontdek je met de Mentaal fit training.

De moderne psycholoog Groningen – Onze psychologen bevorderen jouw mentale gezondheid

De psycholoog van StressWise Groningen vindt het belangrijk en waardevol om een bijdrage te leveren aan mentale gezondheid voor jou en mij. Als je mentaal gezond bent, dan kun je de veeleisendheid van het moderne leven aan. Je voelt je goed in balans, kunt genieten van de dingen die goed gaan in jouw leven en je bent bestand tegen de tegenslagen en obstakels die er ongetwijfeld ook zijn. De psycholoog van StressWise Groningen kan je helpen als je deze balans nu niet niet ervaart. Onze psycholoog helpt je te reflecteren op wat je denkt, voelt en doet. Zodat je zicht krijgt op wat er gebeurt en waar je invloed op kunt uitoefenen. Zo krijg je het stuur van je (dagelijks) leven weer in handen.

Neem contact op


De moderne psycholoog Groningen – Lichter leven door kortdurende therapie

ACT of Acceptance & Commitment Therapy is een moderne wetenschappelijk bewezen kortdurende therapie waar onze psychologen veel gebruik van maken. Deze krachtige therapie geeft enerzijds inzicht in de manier waarop je nu met problemen omgaat. Anderzijds ga je aan de slag met oefeningen om nieuw gedrag uit te proberen. Doordat je actief aan de slag gaat heb je direct resultaat. Negatief denken en onplezierige gevoelens zijn al snel niet langer bepalend voor wie je bent en wat je doet. Je wordt ‘psychologisch flexibeler’ zodat je beter kunt omgaan met de tegenslagen die je ervaart. ACT is een moderne krachtige vorm van cognitieve gedragstherapie die je helpt lichter in het leven te staan en de zwaarte van psychologische problematiek achter je laten. Je zit met ACT ‘snel weer lekker in je vel’.

Neem contact op


De moderne psycholoog Groningen – Kortdurende therapie met open hart en open mind

StressWise is de moderne psycholoog. Bij ons ben je geen nummer, je krijgt geen diagnose opgeplakt, je gegevens komen niet in een digitaal dossier en we hebben geen wachtlijsten. Bij onze psycholoog in Groningen krijg je juist wel een kosteloos adviesgesprek en oprechte persoonlijke aandacht. Daarom zijn wij de moderne psycholoog. Kortdurende moderne therapie met een open hart en een open mind. Oprechte aandacht voor jouw problemen. Bij onze psycholoog op Hoendiep 1 in Groningen. Of online, gewoon vanuit je huis of vakantieadres. Onze psycholoog in Groningen is het hele jaar -ook in vakantieperiodes- voor jou beschikbaar. En mogelijk wordt het traject vergoedt. Informeer ernaar bij onze psycholoog in Groningen.


Ervaringen met onze therapeuten

 • Na een periode van vele depressies was ik het einde zoek. Ik kwam gelukkig bij Arjen terecht. Na een lang proces heb ik mijn leven weer terug gevonden. Ik heb vele tools meegekregen en inzichten hoe het menselijk brein nu echt werkt als het gaat om mijn depressies. Niet alleen de gesprekken hielpen, maar ook de verandering van levenstijl, dingen/personen loslaten en ook de medidatiesessies hebben heel erg geholpen. Ik kan het iedereen aan raden. Ik zie vanaf nu mijn leven rosekleurig en heb zin in de toekomst. (Wouter, 25 jaar)
 • Ik heb mijn begeleiding door Arjen in de praktijk in Groningen als zeer prettig ervaren. Arjen heeft een goede kijk op mij als persoon gehad en me goed begeleid in wat ik nodig had om weer meer mindful in het leven te staan. We hebben daar heel pragmatisch gebruik gemaakt van verschillende onderdelen van de ACT-methode. Arjen heeft veel ervaring en zijn ervaring als secure base coach was een zeer fijne aanvulling. Ik heb er veel aan gehad en kan de toekomst een stuk geruster tegemoet. (Marcel, 31 jaar)
 • Na vastgelopen te zijn in de reguliere gezondheidszorg ben ik zelf op zoek gegaan naar een oplossing voor mijn probleem. Heb een heftig jaar achter de rug, dit uitte zich in lichamelijke klachten. Onrust, last van de maag en slaapproblemen. Ben terechtgekomen bij StressWise en gebeld voor informatie. Werd snel doorverwezen naar Arjen Hartsema. Dankzij de begeleiding ging het snel weer de goede kant op. Wat ik als prettig heb ervaren is dat Arjen de dingen goed uit kon leggen. Ik ben hem dan ook zeer dankbaar. (Annelies, 43 jaar)

Vrouw die kijkt naar tarieven en vergoedingen

Tarieven en vergoedingen

 • Adviesgesprek: gratis
 • Therapie als je het zelf betaalt: €95.
 • Therapie als je werkgever betaalt: €150 (maar gratis voor jou)
Gratis ACT e-book
Ontvang het gratis e-book ACT in je mailbox, vol praktische tips en inspiratie.
10

“Ik heb ontzettend veel geleerd van Sijmen en van de fijne groep. Sijmen creëerde een veilige en accepterende sfeer. We deden goede oefeningen en er werd met goede vragen op dingen gereflecteerd. Ook de groep was bijzonder en open. Ik kijk er echt met een heel warm hart op terug. Heb veel geleerd en veel acceptatie/ liefde gevoeld!”

10

“Gwen was een erg fijne docente. Ze nam de tijd voor onze ervaringen en zat niet te streng op het vooraf bedachte programma. Ik voelde me op mijn gemak en gehoord. Ze legde duidelijk uit met praktijkvoorbeelden. Gemotiveerd om door te gaan met mindfulness.”

10

“Ik merk dat ik minder stress ervaar, beter dingen kan accepteren en minder oordeel. Dit geeft mij veel rust en ervaar ik als erg prettig. Ik kan iedereen deze cursus aanraden.”

8

“Na een paar wek n oefenen hervond ik mijn vermogen tot nachts doorslapen. Met behiulp van de begeleidende meditaties van Sijmen kreeg ik mijn malende gedachten terug in hun hok en hielden ze zich steeds vaker koest, zodat ik tenminste door kon slapen als ik s nachts wakker werd.”

8

“Hoe ervaar ik mijn dag of dit moment met acceptatie en zonder oordeel. Het mentale, de denkgeest, zien als een proces, iets dat komt en gaat. Meer bewust van de meerwaarde van luisteren naar je lichaam. Een gevoel van je mag er zijn zoals je bent.”

9

“Ik heb de 8 weekse training als leervol en leuk ervaren. Sijmen was een fijne trainer die op een prettige en veilige manier training gaf. Er was ruimte voor persoonlijke beleving en ervaringen. Ik heb geleerd om dichter bij mijzelf te komen, meer in het moment te leven en om minder te oordelen. Voor mij houdt de training na 8 weken niet op, maar neem ik lessen uit de training mee in mijn toekomstige dagelijkse leven.”

10

“Ik vond de cursus 'mindfulness' erg inzicht gevend. Ik heb gemerkt dat ik erg geneigd ben om te willen dat bepaalde gevoelens er niet zijn. Ik vond het mooi om te merken dat je een staat kan bereiken waarin alles er mag zijn. Het blijft oefenen daarmee, maar dat vind ik helemaal niet erg! Ook een erg prettige groep en goeie trainer, die ruimte gaf voor alles wat er was en ook doorvroeg.”

9

“De mindfulness training heeft mij het verschil laten zien (theorie) en voelen (oefeningen) tussen in gedachten verzonken zijn/ op de automatische piloot leven OF het bewust zijn in het moment. Waar ik begon met burnout klachten, angstaanvallen en in de modus van continue ‘aan’ staan zat, heb ik nu ervaren hoe ik mijzelf tot rust krijg. Hoe ik geniet van het NU, niet de hele tijd denk aan ‘wat moet ik zo doen, wat eten we vanavond, wat is de agenda van morgen’… Dit hoort er ook absoluut bij, maar niet 24/7. Met de momenten van rust (bewustzijn van het hier en nu), brengt mij dit kalmte en zijn in 8 weken de angstaanvallen en burnout klachten aanzienlijk minder. Het is geen wonderpil en vergt zelf veel oefening, maar deze manier van leven bevalt mij tot nu toe erg goed!”

10

“Deze training was heel fijn om aan deel te nemen. Ook heel goed te doen online, met alle begeleidende meditaties, bodyscans en andere oefeningen, kon ik vanuit huis makkelijk en comfortabel deelnemen zoals het voor mij goed voelde. Ik heb aan de oefeningen ook veel gehad, ik kon vrij snel deze in mijn dagelijks leven toepassen, oftewel je huiswerk opdrachten doen, alles uitproberen om vervolgens te ervaren wat goed bij me past, of wat bij het moment past. Daarbij kwam er meer bewustzijn van omgeving, focus en alle zintuigen kwamen weer meer naar boven, het ervaren van het hier en nu. Rust in mezelf vinden ook op de stressvolle momenten. Al wordt je misschien niet geheel rustig maar je leert er anders mee om te gaan, het mag zijn wat het is, en dat is voor dat moment goed. De mindfulness trainer Sijmen zorgde voor een relaxte sfeer, gevoel van veiligheid en vertrouwen om te delen wat je wilde. Zeer prettig hoe hij de oefeningen begeleide. Maar ook zijn ervaringen deelde. Open en eerlijk. Het mag zijn wat het is.”

Met ACT therapie krijg je tools aangereikt die je helpen mentaal sterker en flexibeler te worden. Je weet wat je waarden zijn en leert ernaar leven en je kunt waarden omzetten in doelen en gerichte actie.

Herstel je balans bij StressWise psychologen Groningen

Wil je weten hoe je in een traject komt om weer volop energie te hebben en mentale problemen en obstakels definitief achter je te laten?

1. Klik op onderstaande button
2. Vul het digitale formulier in en verstuur het
3. Arjen Hartsema, onze coach in Groningen neemt binnen een werkdag telefonisch contact met je op. Kan hij je niet bereiken, dan stuur hij je een mail.


Meld je nu aan voor een vrijblijvend adviesgesprek met onze coach in Groningen

Wacht niet langer en onderneem actie als je vastloopt en er zelf niet meer uitkomt. Het is belangrijk zo snel mogelijk hulp in te roepen en niet te wachten tot je mentale problemen verergeren of in een burn-out terecht komt. Dat wil je absoluut niet. Een (telefonisch) adviesgesprek is geheel vrijblijvend en geeft je informatie over onze werkwijze, vergoedingen en evidence based methodieken ACT en mindfulness. Neem nu contact op met Arjen Hartsema, onze coach in Groningen en laat je adviseren.

Neem contact op


Stel je vraagt nu niet om hulp, wat gebeurt er dan?

Het is niet verkeerd om jezelf deze vraag te stellen. We zien dat veel werknemers te lang doorlopen met stress, vermoeidheid, depressie en andere mentale issues. Het risico op een burn-out is groot en de negatieve invloed daarvan op je privé-leven kan enorm zijn. Wij weten dat hulp vragen lastig kan zijn, zeker als je last hebt van schaamte of het gevoel van falen. Daarom verlagen we de drempel voor het aanvragen van psychologische hulp graag met een vrijblijvend adviesgesprek (telefonisch) en een offerte voor je werkgever. Dus laat het niet zover komen dat je voor langere tijd uitvalt en neem nu contact op voor therapie in Groningen.

StressWise psychologen werkt voor werknemers, brengt een verstoorde werk privé balans op orde met ACT coaching en therapie.

Met hernieuwde energie en plezier aan de slag, StressWise psychologen Groningen helpt je

Wil je echte verandering in je leven (en je werk) en er weer vol voor gaan? Met plezier aan de slag en van betekenis kunnen zijn voor je omgeving. Wil je leren om je energie en tijd beter te managen? Neem dan nu contact op met StressWise Groningen, de psycholoog voor werkend Nederland. Je kunt je bij ons melden, zodat wij een offerte aan je werkgever kunnen sturen. Ondertussen plannen we alvast een adviesgesprek in met een van onze coaches of therapeuten.

Kan ik ook online therapie volgen?

Ja, dat kan. Online therapie is een praktisch en laagdrempelig alternatief voor fysieke therapie. Bovendien is online therapie vrijwel net zo effectief. We hebben daarnaast een goede beeldverbinding opgezet, zodat je gemakkelijk vanuit huis therapie kunt doen zonder dat dit het proces belemmerd. Je hebt alleen een computer of laptop en goede internetverbinding nodig. Wij zorgen voor de rest. Ook voor online therapie kan je in aanmerking komen voor een vergoeding via je werkgever of zorgverzekeraar.

Hoe kom ik voor vergoeding in aanmerking?

Voor psychologische hulp Bij StressWise kun je mogelijk een vergoeding via je zorgverzekeraar krijgen. Dit hangt af van de manier waarop je verzekerd bent. Als je aanvullend verzekerd bent zijn er mogelijkheden. Laat ons weten waar je verzekerd bent en wat de naam is van je aanvullende pakket en wij zoeken het voor je uit. De vergoeding kan oplopen tot maximaal 65 per sessie.

Daarnaast zien we dat steeds meer werkgevers in personeel investeren en de hulp volledig vergoeden. Wil je een offerte ontvangen die je kunt doorsturen naar je leidinggevende? Laat het ons weten.

Hoe kan ik mijn therapie of coaching laten vergoeden door mijn werkgever?

Therapie en coaching kunnen een behoorlijke investering zijn voor de meeste mensen. Daarom kan je ervoor kiezen om je werkgever te benaderen om te betalen voor de bevordering van jouw mentale gezondheid. Dit kan natuurlijk lastig zijn omdat het iets kwetsbaars is, maar we helpen je graag mee! Als je onzekerheden hebt om dit met je werkgever te bespreken, dan willen we hier graag over met je in gesprek gaan, zodat je je daar veiliger bij voelt. Vervolgens kunnen we een offerte sturen naar je werkgever voor de kosten. We nemen je dus bij de hand in dit proces!

Kan depressie overgaan?

Een depressie kan vanzelf overgaan. Echter, is de duur, de aard en de ernst van de symptomen per persoon verschillend. Daarnaast zijn er variërende soorten, bijvoorbeeld chronische depressies of seizoensgebonden depressies. Het erkennen van depressieve klachten is vaak een eerste stap naar herstel. Wanneer hulp te lang afwezig blijft kunnen de klachten flink verergeren en kan het leiden tot een chronische depressie. Het advies is daarom ook om binnen zes maanden na het begin van een depressie te starten met therapie. In 35 tot 50 procent van de gevallen wordt er pas na een jaar hulp gezocht, laat jou dit niet overkomen en wees er op tijd bij.

Contact

Over Arjen Hartsema

 • Hoendiep 1
 • 9718 TA Groningen
 • Neem contact op
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig?
Kies je locatie