Coaching en therapie Haarlem
Coaching en therapie in Haarlem bij de psycholoog voor werkend Nederland

MET HERNIEUWDE ENERGIE EN PLEZIER AAN DE SLAG

Neem contact op

Gezonde balans werk en privé

Gemiddeld werken we in Nederland tussen de 28 en 32 uur per week. En de meesten van ons doen dat lang: ongeveer 45 jaar. Dat beslaat het overgrote deel van ons leven. Is het dan niet van groot belang dat werk, naast een inkomen ook plezier en voldoening geeft? Dat je je talenten kunt inzetten en je kunt ontwikkelen. Dat je plezierig kunt samenwerken met collega’s en uitgedaagd wordt. Dat je het gevoel hebt zinvol bezig te zijn binnen je mogelijkheden. Dit werkplezier gunnen wij iedereen die op een of andere manier is verbonden met de arbeidsmarkt. Maar dat is niet altijd de realiteit. Veel werknemers ervaren stress en een te hoge werkdruk en te weinig tijd en ruimte voor herstel. Dit heeft invloed op je privé-leven. Onze coaches en therapeuten in Haarlem helpen je om beter met stress en mentale kwesties om te gaan en te werken aan een gezonde balans. Blijf niet rondlopen met stress en allerlei stressgerelateerde problematiek, maar kom in actie en neem contact met ons op.

Neem contact op


De trainer van Mindfulness Mentaal fit training

Je zit vast en je komt er zelf niet meer uit

Iedereen gaat in zijn leven wel eens door een periode waarin energie, plezier en geluk ontbreken. Je bent zeker niet de enige. Je kunt ook te maken hebben met een (groot) verlies of een tegenslag. Je ervaart dan stress, onrust of somberheid. Je hebt depressieve of angstige gevoelens. Je hebt negatieve gedachten over jezelf of over je leven en je piekert daarover. Of de aanleiding nu werk gerelateerd is of de oorzaak in je privéleven ligt, het heeft invloed op je stemming en op je gedrag. Vaak kun je zelf herstellen en je balans hervinden. Maar soms lukt dat niet zelfstandig. Dan is het zinvol om met een coach of therapeut te gaan praten. Bij StressWise Haarlem, de psycholoog voor werkend Nederland.

Ervaringen uit onze relatietherapie praktijk

Coaching in Haarlem bij de psycholoog voor werkend Nederland

Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces, waarbij je coach je aanzet tot effectief gedrag door bewustwording en persoonlijke groei, het vergroten van je zelfvertrouwen en het onderzoeken, ontwikkelen en toepassen van je mogelijkheden.


Coaching, begin met het einde voor ogen

Coaching houdt een beweging in. Je wilt van hier naar daar. Van A naar B. De motivatie daarachter kan heel divers zijn en verschilt van persoon tot persoon en heeft te maken met onprettige ervaringen of situaties. Je merkt bijvoorbeeld dat je steeds weer over je grenzen gaat of het moeilijk vindt om nee te zeggen. Je voelt je regelmatig getriggerd door bepaald gedrag van je collega of je naaste. Je betrapt jezelf op innerlijke reacties die je onwenselijk of onprettig vindt. Deze zaken kunnen je (werk)plezier wegnemen en je wellicht ook uitputten. Je wilt dus graag (iets) veranderen, maar je weet niet hoe. Laat je begeleiden door één van onze coaches in Haarlem.

Neem contact op

Ervaringen uit onze relatietherapie praktijk

Kortdurende therapie bij de psycholoog voor werkend Nederland in Haarlem

Waar coaching is gericht op het behalen van doelen, is therapie meer onderzoekend van aard. Therapie gaat naar een diepere laag om te onderzoeken wat jouw beperkende gedachten zijn, welke gevoelens daardoor worden getriggerd en hoe je gedrag daardoor wordt beïnvloed.


Therapie, werken met mentale blokkades

Therapie is onderzoekend van aard. Je ervaart blokkades in denken, voelen en gedrag en daar heb je steeds meer last van. Je schiet te vaak in vechten en/of vluchten en dat neemt je plezier en je welzijn weg. De therapeuten van StressWise Haarlem helpen je om ruimte te maken voor (weggestopte) gevoelens en gedachten te onderscheiden van feiten. Ook leer je te accepteren waar je geen invloed op hebt en te veranderen waar het kan. Je pakt het roer van je leven weer vast en leert zelf koers te bepalen. Therapie bij StressWise Haarlem (online of op onze locatie) is altijd kortdurend van aard. Neem vrijblijvend contact op voor informatie of om je aan te melden.

Neem contact op

8

“De site van stresswise oogt professioneel en liet zien waar ik naar op zoek was! De communicatie van dit bedrijf liep echter niet heel vlot, ik moest aardig vaak achter hen aanzitten en ik kreeg steeds verkeerde of onvolledige informatie per mail. Gelukkig werd ik na een aantal weken heen en weer mailen toch geplaatst bij Henriëtte Rutten. Een top therapeut gevestigd in hartje Rotterdam. Hier leerde ik beter omgaan met stressvolle situaties. De vaardigheden van deze 8-daagse cursus neem je mee voor de rest van leven, gezien ze niet alleen op werk maar ook prive te gebruiken zijn. Uiteindelijk heb ik dus toch heel tevreden de sessies afgerond en ben ik blij dat ik voor stresswise heb gekozen!”

8

“De 8-weekse cursus heb ik heel positief ervaren. Vanaf de eerste minuut ben ik aangehaakt en niet meer afgehaakt. Oefeningen worden goed uitgelegd en het was heel prettig om te ervaren.”

8

“De cursus Mindfulness heeft me geleerd om met een heldere blik te kijken naar mezelf maar ook naar mijn omgeving. Nu maak ik meer tijd voor meditatie en de yoga oefeningen doe ik elke ochtend.”

8

“Ik ben mij bewuster geworden at ik er ook toe doen. Dat ik tijd voor mezelf moet vrij maken. En dat ik meer in het hier en nu moet leven. Het was voor mij een waardevolle cursus t.a.v. de locatie: De nieuwe ruimte is mooi, maar de temperatuur op de bovenverdieping is door het nog ontbreken van de verwarming niet ontspannen. De laatste cursus was de enige keer dat de temperatuur aangenaam was omdat de elektrische verwarming de heel dag had aangestaan. Ik begreep dat deze nieuwe locatie de enig is in de stad. Hoe moeten mensen die slechter te been zijn en de mindfullnesscursus willen doen boven komen?”

7

“Ik heb de sessies met Tanya altijd als fijn ervaren en het heeft mij geholpen in een lastige periode.”

7

“Aanrader!”

10

“Gwen zorgt voor een prettige en veilige sfeer. Ik voelde me gehoor en gezien tijdens de cursus. Er is ruimte voor eigen inbreng. Ook het contact met de andere cursisten heb ik als prettig ervaren.”

10

“Vanaf de eerste sessie voelde ik me op mijn gemak, en in de maanden daarna heb ik van Claudia heel gericht hulp gekregen. Ze was heel begripvol en snapte duidelijk waar ik hulp bij zocht. Ik heb nu het idee dat ik door middel van dit traject zelf verder kan.”

10

“Na Stresswise geschreven te hebben, werd ik snel en efficiënt geholpen en in contact gebracht met persoon( zie hieronder) die meta- cognitieve en ACT therapie doet. Daar ben ik in 6 sessies op een uitstekende, betrokken, kundige manier geholpen om mijn specifieke ‘probleem’ op te lossen. De begeleidende tekst hielp ook zeker. Er was een luisterend oor, met begrip, kennis en ervaring. Ik ben enorm blij dat ik dit traject gevolgd heb en ben dankbaar dat ik nu in betere doen ben.”


Ervaringen met coaching en therapie bij StressWise psychologen Haarlem

  • Ik heb bij StressWise aangeklopt omdat ik vastliep in mijn dagelijks leven. Ik ben razendsnel in contact gebracht met de psycholoog die mij op meerdere vlakken heel veel inzichten heeft laten krijgen. Een fijne, inlevende therapeute die echt naar je luistert, snel tot de kern kan komen (wat mij zelf niet lukte) en daarna praktische handvatten geeft om direct aan de slag te gaan. Ongelofelijk blij dat ik bij hen hulp heb gevonden en daarmee mijn overspannen situatie de deur heb kunnen wijzen! (Frederique Dittrich, 40+)
  • De afgelopen paar weken een heel fijn traject gevolgd bij Mariëtte Huibrechste: Acceptance & Commitment Therapy. Deze therapie motiveert écht om actie te ondernemen. Ik heb meer psychologische flexibiliteit en veel minder stress. Ik kijk zeer positief terug op dit traject en ben weer in balans. Mariëtte is erg prettig in de communicatie, luistert goed, maakt het traject persoonlijk/op maat en geeft goede tips, tricks en inzichten om toe te passen in het dagelijks leven. Fijn dat je een werkboek krijgt om alles nog eens na te lezen en aan de slag te gaan met oefeningen. (RB, 50+)
  • Via StressWise kon ik snel aan de slag met een korte intensieve therapie die de juiste tools geeft om inzicht te krijgen in denkpatronen, het signaleren van de lichamelijke signalen die daarbij horen en hoe daar naar te handelen op momenten van aanhoudende stress en de daarbij voor ieder persoonlijk bijkomende klachten. Vooral het geven van inzicht en de goed overal toepasbare technieken maken dat ACT een hele werkbare en toegankelijke methode is. De persoonlijke aandacht maakt de methode nog sterker en effectiever. (Andrea, 40+)
Tijdens de Mentaal fit training leer je vaardigheden (soft skills) die je helpen mentaal sterker en flexibeler te worden. Je weet wat je waarden zijn en leert ernaar leven en je kunt waarden omzetten in doelen en gerichte actie.

Herstel je balans bij StressWise psychologen Haarlem

Wil je weten hoe je in een traject komt om weer volop energie te hebben en mentale problemen en obstakels definitief achter je te laten?

1. Klik op de button, neem contact op
2. Vul het digitale formulier in en verstuur het
3. Je ontvangt een WhatsApp bericht ter bevestiging
4. De coach of therapeut neemt contact met je op


Meld je nu aan voor een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze coaches of therapeuten in Haarlem

Wacht niet langer en onderneem actie als je vastloopt en er zelf niet meer uitkomt. Het is belangrijk zo snel mogelijk hulp in te roepen en niet te wachten tot je mentale problemen verergeren of in een burn-out terecht komt. Dat wil je absoluut niet. Een (telefonisch) adviesgesprek is geheel vrijblijvend en geeft je informatie over wat StressWise psychologen Haarlem je kan bieden. We sturen je werkgever een offerte. Je werkgever wordt heel blij als jij gezond en mentaal fit op je werk verschijnt. Je bent dan immers duurzaam inzetbaar. Het kan ook zijn dat je geholpen bent met een van onze krachtige online cursussen met 4 extra coachingsessies. Deze kun je volgen met overheidssubsidie. Neem nu contact op en laat je adviseren.

Neem contact op


Stel je vraagt nu niet om hulp, wat gebeurt er dan?

Het is niet verkeerd om jezelf deze vraag te stellen. We zien dat veel werknemers te lang doorlopen met stress, vermoeidheid, depressie en andere mentale issues. Het risico op een burn-out is groot en de negatieve invloed daarvan op je privé-leven kan enorm zijn. Wij weten dat hulp vragen lastig kan zijn, zeker als je last hebt van schaamte of het gevoel van falen. Daarom verlagen we de drempel voor het aanvragen van psychologische hulp graag met een vrijblijvend adviesgesprek (telefonisch) en een offerte voor je werkgever. Dus laat het niet zover komen dat je voor langere tijd uitvalt en neem nu contact op met StressWise Haarlem.

StressWise psychologen werkt voor werknemers, brengt een verstoorde werk privé balans op orde met ACT coaching en therapie.

Met hernieuwde energie en plezier aan de slag, StressWise psychologen Haarlem helpt je

Wil je echte verandering in je leven (en je werk) en er weer vol voor gaan? Met plezier aan de slag en van betekenis kunnen zijn voor je omgeving. Wil je leren om je energie en tijd beter te managen? Neem dan nu contact op met StressWise Haarlem, de psycholoog voor werkend Nederland. Je kunt je bij ons melden, zodat wij een offerte aan je werkgever kunnen sturen. Ondertussen plannen we alvast een adviesgesprek in met een van onze coaches of therapeuten.

Contact
  • Herenweg 115
  • 2105 MG Heemstede
Voor welke klachten kan ik bij jullie terecht?

StressWise biedt hulp bij veel verschillende klachten. Onze focus ligt op werkstress, burn-out, depressie, angst en relatieproblematiek. Stress ligt ten grondslag aan allerlei stressgerelateerde klachten en mentale problematiek, zoals vermoeidheid, concentratieproblemen, gejaagd gevoel, onrust, negatief zelfbeeld, onzekerheid, overspannenheid, perfectionisme, piekeren, prikkelbaarheid, psychosomatische- en SOLK klachten, slaapproblemen, tinitus en allerlei vage klachten. StressWise kan je ook goed helpen bij zingevingsvragen en als je niet lekker in je vel zit.

Lees hoe wij te werk gaan

Kan ik ook online therapie volgen?

Ja, dat kan. Online coaching en therapie is een praktisch en laagdrempelig alternatief voor fysieke coaching en therapie. Bovendien blijft de effectiviteit veelal gelijk. We hebben daarnaast een goede beeldverbinding opgezet, zodat je gemakkelijk vanuit huis therapie kunt doen zonder dat dit het proces belemmerd. Je hebt alleen een computer (tablet) en goede internetverbinding nodig. Wij zorgen voor de rest. Ook voor online therapie kan je in aanmerking komen voor een vergoeding via je werkgever of zorgverzekeraar.

 

Hoe kom ik voor vergoeding in aanmerking?

Bij StressWise psychologen krijg je altijd een vergoeding. Het is onze missie om jouw leven lichter te maken en om je te helpen slimmer te werken. Om die droom dichterbij te brengen hebben we veel contacten met werkgevers en hebben we het StressWise Fonds opgericht. Check bij ons of je werkgever bij ons is aangesloten, of je een vergoeding krijgt van je zorgverzekering of een bijdrage krijgt uit ons fonds. Daarnaast krijg je altijd een gratis kennismaking, geheel vrijblijvend.

Bekijk tarieven en vergoedingen

 

Hulp nodig?
Kies je locatie