StressWise psychologen Hilversum | Beoordeling 9
De ACT Psycholoog Hilversum - Hulp bij psychische problemen

Hulp bij stress en burn-out, angst en paniek, depressie, piekeren en meer psychische klachten met ACT cognitieve gedragstherapie Hilversum


Mariëtte Huibrechtse is psycholoog en relatietherapeut in Hilversum, zij geeft ACT therapie en relatietherapie

Hulp bij stress en burn-out, angst en paniek, depressie, piekeren en andere psychische klachten in Hilversum

Iedereen gaat in zijn leven wel eens door een moeilijke periode. Je zit niet lekker in je vel, hebt te maken met tegenslag of je voelt je gestresst, angstig of somber. Vaak kun je daar zelf van herstellen en je balans hervinden. Soms lukt dat niet zelfstandig. Dan is het zinvol om met een psycholoog of therapeut te gaan praten. StressWise Hilversum begeleidt je bij klachten als stress, onrust, somberheid, depressie, onzekerheid, negatief zelfbeeld en piekeren. Een door ons veel gebruikte vorm van cognitieve gedragstherapie is ACT, Acceptance & Commitment Therapy. Door ACT therapie leer je om te gaan met negatieve gedachten, onaangename gevoelens en moeilijke omstandigheden. Ontdek of onze psycholoog in Hilversum je kan helpen.


Het hoofdkantoor van StressWise en MindfulnessFabriek in Hilversum, tevens leslocatie van StressWise Academy

Maak een gratis afspraak met onze ACT psycholoog in Hilversum: geen wachtlijst, geen eigen risico, wel vergoed

Bij onze ACT psycholoog in Hilversum kun je snel terecht. De therapeut neemt kort nadat jij je hebt aangemeld contact met je op voor een afspraak voor een gratis kennismaking. Dit gesprek kan plaatsvinden op onze locatie in Hilversum, maar kan ook online. Je kunt je verhaal doen en naar voren brengen waar je tegenaan loopt en waar je begeleiding bij nodig hebt. Onze psycholoog legt je voor op welke manier je het best begeleid kunt worden. Onze ervaring is dat je je vaak snel beter voelt en na 6 tot 8 sessies de therapie kunt beëindigen. De therapie wordt (deels) vergoed. Je betaalt sowieso geen eigen risico. Maak nu vrijblijvend kennis.

Plan een gratis kennismaking

Laat je inspireren door bijzondere verhalen van mensen die een psycholoog zochten en in therapie kwamen bij de psycholoog van StressWise

Waarom zou je ACT therapie doen bij StressWise psychologen Hilversum?

Laat je inspireren door bijzondere verhalen van mensen die een psycholoog zochten en in therapie kwamen bij onze psychologen.

Sara doet ACT therapie voor onzekerheid, zelfvertrouwen, negatief zelfbeeld en angst bij StressWise psychologen

Sara, 22 jaar

Ik ben 22 en heb veel moeite met het maken van keuzes. Ik vraag bij elk besluit naar de mening van anderen. Ik vraag mijn moeder bijvoorbeeld nog elke dag wat ik moet aantrekken. Ik weet niet wie ik ben en wat ik wil met mijn leven. Ik wil mezelf graag laten zien en wil voor mezelf opkomen, maar ik durf niet. Ik voel me onzeker.

Giovanni doet ACT therapie voor zingeving bij StressWise psychologen

Giovanni, 46 jaar

Ik zit in de zakenwereld en ben een hoge levensstandaard gewend. Ik heb alles wat mijn hartje begeert, maar door mijn scheiding ben ik na gaan denken: is dit het nu? Door gezondheidsproblemen ben ik onlangs gestopt met werken. Hoe ga ik nu verder met mijn leven? Ik heb gevoelens waarvan ik niet weet wat ik ermee aan moet.

Maaike doet ACT therapie voor hulp bij angst en paniekaanvallen bij StressWise psychologen

Maaike, 35 jaar

Steeds meer word ik me bewust van de eindigheid van het leven, mijn leven. Bewust van de dood, ‘het grote niets’. Ik wil de tijd die mij rest minder last hebben van angst, zodat ik meer uit het leven kan halen. Mijn tijd nuttig besteden en vooral ook meer plezier hebben. Genieten van kleine dagelijkse dingen, zoals een cappuccino of een zonsondergang.

Metacognitieve therapie helpt je te soppen met piekeren waardoor je depressie kunt tegengaan

Hester, 26 jaar

Mijn ouders hebben in de gevangenis gezeten. Ze hadden thuis veel ruzie; het ging er heftig aan toe. Steeds was er de dreiging van een scheiding, maar zover kwam het niet. Ik ben midden twintig en heb nu een lieve vriend. Ik weet eigenlijk niet hoe ik moet omgaan met zijn liefde. Mensen noemen mij sterk, maar ik voel me stuk van binnen.


Therapie bij StressWise ACT psychologen

Therapie bij StressWise ACT psychologen Hilversum

Onze psychologen en therapeuten in Hilversum werken graag met ACT cognitieve gedragstherapie. Dit is krachtige en ook lichte therapie om op een effectieve manier te leren omgaan met negatief denken en piekeren, depressie, angst en paniek en de tegenslagen die we allemaal tegenkomen in ons leven. Je stopt met zinloos vechten en vermijden, ontwikkelt acceptie op de zaken die je niet kunt veranderen en onderneemt actie in dat wat je echt belangrijk vindt in jouw leven. Blijf niet rondlopen met je klachten, maar kom in actie en pak de regie terug met ACT therapie van StressWise psychologen Hilversum.


StressWise Academy geeft ACT opleidingen

Onze ACT therapeuten zijn opgeleid op ons opleidingsinstituut StressWise Academy

Ons eigen opleidingsinstituut StressWise Academy leidt ACT therapeuten op, met ‘een hart zo groot als de wereld’. Onze kernwaarde is ons kompas. Think Human. Het herinnert ons eraan dat wij ook mens zijn. Iedereen, ook wij als therapeuten en psychologen, worstelt van tijd tot tijd met het leven. Door dit te erkennen en je kwetsbaarheid te tonen, toon je lef. Zo kun je helen én ontwikkelen. Kwetsbaarheid nodigt uit tot compassie. En door je open te stellen en verbinding te maken kun je betekenis vinden, de voorwaarde voor een zinvol en prettig leven. En dat is de kern van ACT therapie: het vinden van betekenis en het leren omgaan met mentale issues. Ben je geïnteresseerd in onze opleidingen en wil je meer weten?


Mariëtte Huibrechtse is psycholoog en relatietherapeut in Hilversum, zij geeft ACT therapie en relatietherapie

Mariëtte Huibrechtse, onze ervaren therapeut in Hilversum over ACT cognitieve gedragstherapie

Al sinds lange tijd begeleid ik in Hilversum mensen die tegen klachten aanlopen als somberheid, depressie, angsten, negatief zelfbeeld, verlieservaringen, piekeren en (chronische) stress. Ik maak daarbij gebruik van Acceptance & Commitment Therapy (ACT). Deze krachtige therapie geeft enerzijds inzicht in de manier waarop je nu met problemen omgaat. Anderzijds ga je aan de slag met oefeningen om nieuw gedrag uit te proberen. Negatief denken en onplezierige gevoelens zijn daardoor niet langer bepalend voor wie je bent en wat je doet. Je wordt mentaal veerkrachtiger zodat je beter kunt omgaan met de tegenslagen die je ervaart. Wil jij lichter en gelukkiger in het leven te staan? De zwaarte van mentale problematiek achter je laten? Laat het ons weten, dan wij nemen snel contact met je op.

Mariëtte Huibrechtse, ACT therapeut en supervisor te Hilversum
NFG: 6253 | RBCZ: 809236R | VMBN categorie 1: 2013429

Ervaringen, reviews voor StressWise psychologen en relatietherapie
10

“De groep was erg fijn en divers. We hebben van elkaars ervaringen geleerd. Sijmen begeleide de trainingen erg prettig en rustig. Ik heb veel geleerd over mindfulness en hoe ik dit kan toepassen. Bedank!”

9

“Wij hadden al wat (slechte) therapie-ervaringen dus we waren een beetje afwachtend toen we voor het eerst bij Mariëtte kwamen. Die twijfels waren echter snel verdwenen. Mariëtte is een prettige therapeute die haar afspraken nakomt en zegt waar het op staat. Ze is absoluut niet zweverig, integendeel: ze weet snel door te dringen tot de kern van de problemen. Bovendien prikkelde ze ons voortdurend om anders te kijken naar ons eigen gedrag. Mariëtte heeft ons in een aantal sessies geholpen om beter met elkaar te communiceren. Met haar tips en adviezen kunnen we samen weer vooruit.”

10

“Mijn relatie stond op de brink van de afgrond toen ik begon, maar is nu weer dusdanig hersteld dat er volledige liefde tussen ons is. Als beide personen er open minded in gaan en bereid zijn aan zichzelf te werken, dan is deze therapie zeker de moeite waard om goede handvaten te geven tot herstel!”

10

“We zijn erg blij met de gesprekken! Het heeft ons geholpen in onze relatie. Ilse is zeker aan te raden.”

10

“Jeroen heeft mij doormiddel van ACT geholpen met inzicht krijgen in mijn denken. Door goed aan te sluiten bij waar ik behoefte aan had heb ik de gesprekken als zeer positief ervaren.”

10

“Mariëtte heeft me erg goed geholpen bij het (her)zien van opvattingen over mijn identiteit; hoge verwachtingen; "success" en belangrijkste waarden. ACT therapie biedt een heldere aanpak met concreet resultaat. Daarnaast heeft Mariëtte een fijne, open en empathische persoonlijkheid. Kortom; aanrader.”

10

“Het waren 8 intensieve sessies waar de resultaten al heel snel merkbaar waren. De scherpe kantjes verdwenen al snel en mijn zin om activiteiten te ondernemen kwam terug. Ik ben bijzonder blij met de wisselwerking tussen de therapeut en mij. Veel vernieuwende inzichten ben ik rijker geworden, en, voor mij heel belangrijk, de wetenschappelijke onderbouwing van de werking van mindfulness werd niet vergeten. Ik ben dan ook naar huis gegaan met een boekenlijst van haar om mijn nieuwsgierigheid naar het vakgebied te bevredigen. Ik ben zeer blij met de oefeningen die ik elke dag trouw doe. Ze zijn een opstartpunt voor mijn dagen geworden”

10

“Heb het gevoel dat zowel therapeut Sylvia als ikzelf op een hele fijne en open manier doelgericht hebben samengewerkt, zonder gevoelige punten te omzeilen. Het voelde echt als maatwerk, waardoor zeer veel is bereikt en ik met een roadmap voor jaren weet wat me verder te doen staat. ACT is voor mij een grote eye opener gebleken naar oplossingsrichtingen... Voel nu veel meer ruimte, rust en perspectief, hartelijk dank!”

9

“Bij aanmelden gelijk reactie van stressWise en binnen 2 weken kennismaking en start online training 1x per week met Bree, wat ik als een hele prettige samenwerking heb ervaren door het aanbieden van de juiste trainingen, info + filmpjes ter ondersteuning van de theorie en betrokken houding . In vijf sessies heb ik geleerd om controle te krijgen over mijn gedachten door piekertijd te beperken, aandacht op afstand en aandachtstrainingen te doen, keuze te maken om wel of niet in de gedachtentrein te stappen en de focus te verplaatsen buiten mezelf. Voor mij resulteert dit in verbetering van stemming, slaap, energie en levenslust. Als ik kon kiezen uit face to face therapie of online, had ik face to face gekozen, maar MCT training online was toch helemaal oké !!”


Ervaringen met ACT en relatietherapie met onze psycholoog, ACT therapeut en relatietherapeut

Ervaringen van cliënten met ACT cognitieve gedragstherapie van onze psycholoog in Hilversum

  • Ik heb bij StressWise aangeklopt omdat ik vastliep in mijn dagelijks leven. Ik ben razendsnel in contact gebracht met Mariëtte Huibrechtse die mij op meerdere vlakken heel veel inzichten heeft laten krijgen. Een fijne, inlevende therapeute die echt naar je luistert, snel tot de kern kan komen (wat mij zelf niet lukte) en daarna praktische handvatten geeft om direct aan de slag te gaan. Ongelofelijk blij dat ik bij hen hulp heb gevonden en daarmee mijn overspannen situatie de deur heb kunnen wijzen! (Frederique Dittrich, 40+, feb. 2021)
  • De afgelopen paar weken een heel fijn traject gevolgd bij Mariëtte Huibrechste: Acceptance & Commitment Therapy. Deze therapie motiveert écht om actie te ondernemen. Ik heb meer psychologische flexibiliteit en veel minder stress. Ik kijk zeer positief terug op dit traject en ben weer in balans. Mariëtte is erg prettig in de communicatie, luistert goed, maakt het traject persoonlijk/op maat en geeft goede tips, tricks en inzichten om toe te passen in het dagelijks leven. Fijn dat je een werkboek krijgt om alles nog eens na te lezen en aan de slag te gaan met oefeningen. Ook in Coronatijd is er de mogelijkheid om face to face therapie te hebben in een leuke, huiselijke kamer met een kopje thee. (RB, 50+, jan. 2021)
  • Via StressWise kon ik snel aan de slag met de ACT-training. Een korte intensieve training die de juiste tools geeft om inzicht te krijgen in denkpatronen, het signaleren van de lichamelijke signalen die daarbij horen en hoe daar naar te handelen op momenten van aanhoudende stress en de daarbij voor ieder persoonlijk bijkomende klachten. Vooral het geven van inzicht en de goed overal toepasbare technieken maken dat dit een hele werkbare en toegankelijke methode is. De persoonlijke aandacht maakt de methode nog sterker en effectiever. (Andrea, 40+, jan. 2021)

Plan nu een gratis kennismaking met onze psycholoog

Plan nu een gratis kennismaking met onze psycholoog in Hilversum

Kennismaken is gratis en vrijblijvend. Laat je informeren door de ACT psycholoog in Hilversum en ontdek of je klik hebt. Na de kennismaking ben je volledig geïnformeerd over ACT therapie en jouw mogelijkheden en kun je een goede beslissing nemen over het starten van therapie. ACT therapie bij StressWise Hilversum wordt vergoed uit het aanvullende pakket, je betaalt dus geen eigen risico. Als jouw werkgever een partner van ons is, is ACT therapie voor jou helemaal gratis. Snel hulp? Wij hanteren geen wachtlijsten. Meld je nu aan.

1. Vul onderstaand formulier in
2. Je wordt gebeld door onze Servicedesk
3. Je maakt kennis met onze psycholoog
4. Jij bepaalt of en wanneer je start met therapie

Contact met StressWise Hilversum
  • 's-Gravelandseweg 65
  • 1217 EJ Hilversum
  • Neem contact op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Voor welke klachten kan ik bij jullie terecht?

StressWise biedt hulp bij veel verschillende klachten. Onze focus ligt op werkstress, burn-out, depressie, angst en relatieproblematiek. Stress ligt ten grondslag aan allerlei stressgerelateerde klachten en mentale problematiek, zoals vermoeidheid, concentratieproblemen, gejaagd gevoel, onrust, negatief zelfbeeld, onzekerheid, overspannenheid, perfectionisme, piekeren, prikkelbaarheid, psychosomatische- en SOLK klachten, slaapproblemen, tinitus en allerlei vage klachten. StressWise kan je ook goed helpen bij zingevingsvragen en als je niet lekker in je vel zit.

Lees hoe wij te werk gaan

Hoe kom ik voor vergoeding in aanmerking?

Bij StressWise psychologen krijg je altijd een vergoeding. Het is onze missie om jouw leven lichter te maken en om je te helpen slimmer te werken. Om die droom dichterbij te brengen hebben we veel contacten met werkgevers en hebben we het StressWise Fonds opgericht. Check bij ons of je werkgever bij ons is aangesloten, of je een vergoeding krijgt van je zorgverzekering of een bijdrage krijgt uit ons fonds. Daarnaast krijg je altijd een gratis kennismaking, geheel vrijblijvend.

Bekijk tarieven en vergoedingen

 

Kan ik ook online therapie volgen?

Ja, dat kan. Nu we door de coronacrisis zoveel mogelijk thuis blijven is er veel vraag naar online therapie ontstaan. Onze praktijk is gewoon open, we houden 1,5 meter afstand en maken alles goed schoon. We hebben daarnaast een goede beeldverbinding opgezet, zodat je gemakkelijk vanuit huis therapie kunt doen. Je hebt alleen een computer (tablet) en goede internetverbinding nodig. Wij zorgen voor de rest. Ook voor online therapie heb je altijd recht op een vergoeding.

Klik hier voor meer informatie

Lichter leven met minder stress, het is echt mogelijk. Met mindfulness training MBSR Plus, Mindfulness Premium in onze mindfulness-boerderij en met onze Mindfulness Week in het buitenland

StressWise psychologen en ACT therapie voor Hilversum, ‘s-Graveland, Kortenhoef, Ankeveen, Nederhorst den Berg, Loosdrecht, Vreeland, Nigtevecht, Eemnes, Groenekan, Hollandsche Rading en Lage Vuursche

Hulp nodig?
Kies je locatie