Direct hulp bij stress, burn-out, depressie, angst en stressgerelateerde klachten Acceptatie en commitment therapie (ACT), relatietherapie, leefstijlcoaching, mindfulness, afvallen
StressWise® De toegankelijke psycholoog in Utrecht

StressWise® psychologen Utrecht: De toegankelijke psycholoog in Utrecht

StressWise psychologen Utrecht biedt een warme persoonlijke vernieuwende en succesvolle aanpak van stress, burnout, depressie, angst en paniek.

Ook helpen wij je als je last hebt van stressgerelateerde klachten, zoals: (sociale) fobie, onrust, gejaagdheid, prikkelbaarheid, slapeloosheid, veel piekeren, onzekerheid, perfectionisme, concentratieproblemen en niet lekker in je vel zitten. Veel mentale of psychische problemen komen voort uit stress, en moeilijke gedachten en lastige gevoelens. Stressklachten hebben vaak ook weer invloed op je lichaam (psychosomatische klachten), waardoor bijvoorbeeld:

 • chronische vermoeidheid
 • hyperventilatie,
 • spanningsklachten,
 • paniekaanvallen
 • SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten) kunnen ontstaan.

Bij StressWise psycholoog Utrecht gaan we uit van jouw kracht, niet van je klachten. Wij inventariseren samen met jou waar je tegenaan loopt en gaan aan de slag, op weg naar nieuw evenwicht. Geen standaard behandeling waar jij in moet passen, maar een kortdurend traject waarbij je samen met de psycholoog de richting bepaalt.

 

Visie

StressWise ziet klachten niet als ziekten waarvan je moet genezen, maar als normale menselijke situaties en omstandigheden. Je kunt hier simpelweg mee leren omgaan door vaardigheden aan te leren en wijzer (stresswiser) te worden. Door de klachten die je nu ervaart ben je als het ware tot stilstand gekomen. Wij helpen je om snel weer in beweging te komen. Niet door stil te staan bij je klachten, maar door je te ondersteunen bij wat jij belangrijk vindt in je leven. StressWise heeft ook trainingen ontwikkeld op het gebied van afvallen, leefstijlcoaching en mindfulness, en heeft veel ervaring met relatietherapie. We willen je hiermee graag helpen. Daarom is StressWise de toegankelijke psycholoog.

 • StressWise® Psychologen Utrecht
 • Nieuwegracht 15, 3512 LC Utrecht
 • Hartje Utrecht, vlak achter de Domtoren
Team Utrecht
Yvonne

Onze gedachten, problemen, ervaringen uit het verleden en angsten voor de toekomst weerhouden ons er vaak van om volledig in het hier en nu staan. In plaats van aan het leven, zijn we vaak aan het overleven – een zware strijd die ons dagelijks geluk geregeld in de weg staat.

Tijdens een coaching-, training- of therapietraject kijk je samen met Yvonne naar hoe je jouw leven weer terug kunt krijgen. Hardnekkige gedachten, lastige gevoelens en onhandig gedrag worden onder de loep genomen en in een ander daglicht gezet. Je kunt je zodoende gaan richten op de dingen die er écht toe doen in jouw leven.

Met welke vragen of thema’s kun je bij Yvonne terecht?
– ‘Ik ben overspannen en weet niet hoe ik weer de oude kan worden.’
– ‘Mijn gedachten blijven maar ratelen, ik word gek van dat gepieker!’
– ‘Ik voel me altijd zo moe en kom daardoor tot niks. Ik word er hopeloos van!’
– ‘Ik kan slecht nee zeggen en heb moeite met mijn grenzen aangeven.’
– ‘Ik ben bang mijn baan te verliezen, die onzekerheid speelt me parten.’
– ‘De mening van anderen bepaalt voor een groot deel mijn doen en laten. Hoe blijf ik bij mezelf?’
– ‘Ik wil beter gebruik kunnen maken van mijn eigen kwaliteiten.’
– ‘Ik wil dat (nare) emotionele gebeurtenissen mij niet meer belemmeren in mijn huidige functioneren. Kan dat?’
– ‘Ik heb het gevoel dat mijn leven mij ontglipt. Kun jij mij helpen om wat ‘bewuster’ te leven?’
– ‘Ik wil controle hebben over mijn gebruik van alcohol, drugs of gokken.’

Meer info

StressWise® maakt je leven lichter en leuker

StressWise psycholoog Utrecht helpt je krachtig te werken aan wat je graag wilt veranderen.

En je leert accepteren wat je niet kunt veranderen. Je leert bijvoorbeeld omgaan met moeilijke gedachten en lastige gevoelens en je ontwikkelt de kracht om een leuker leven te leiden op basis van wat jij belangrijk vindt. De StressWise psycholoog in Utrecht werkt veel met ACT (acceptatie en commitment therapie). Dit is een nieuwe vorm van gedragstherapie die direct resultaat geeft en leidt tot een waardevoller, rijker leven. ACT gaat uit van je eigen kracht en grijpt direct in op de kern van je klachten. Onze cliënten ervaren dit dagelijks. Bovendien is ACT bewezen effectief gebleken bij veel psychische klachten en mentale problematiek. Met StressWise Utrecht kun je veranderen wat je wilt veranderen. Ga ervoor.

Over StressWise

Plan een gratis kennismakingsgesprek bij StressWise® Utrecht

In een gratis kennismakingsgesprek onderzoek je samen met de psycholoog of therapeut wat je nodig hebt en kun je ervaren of er een klik is.

Bel, mail of WhatsApp met de Servicedesk van StressWise psychologen Utrecht en ervaar onze persoonlijke aanpak. Je krijgt bij StressWise altijd een vrijblijvende intake (geen kosten, geen eigen risico) en je hebt geen verwijzing nodig. Dit geldt voor iedereen, dus ook voor studenten. De psychologen, therapeuten en trainers van StressWise vinden het belangrijk om als mens naast jou te staan en samen een weg te vinden. Als geen ander weten wij wat het betekent om mens te zijn; we zijn tenslotte zelf ook mensen. Therapie of training van StressWise wordt meestal vergoed door zorgverzekeraars en gaat niet ten koste van je eigen risico. Eventueel kun je gebruikmaken van ons eigen fonds. Ook zijn werkgevers vaak bereid voor je te betalen in het kader van verzuimpreventie en persoonlijke ontwikkeling. Denk hierbij ook aan je opleidingsbudget. Wij vertellen je werkgever graag over de voordelen van therapie, coaching en training bij StressWise Utrecht. We helpen je graag verder.

Meld je aan

StressWise Utrecht
 • Nieuwegracht 15
 • 3512 LC Utrecht
 • 088 20 32 610
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig?
Kies je locatie