Direct hulp bij stress, burn-out, depressie, angst en stressgerelateerde klachten Acceptatie en commitment therapie (ACT), relatietherapie, leefstijlcoaching, mindfulness, afvallen
StressWise® De toegankelijke psycholoog in Utrecht
Mariette Huibregtse - StressWise Hilversum - De toegangelijke psycholoog - Direct hulp bij stress, burn-out, depressie, angst Afvallen, leefstijlcoaching, mindfulness, relatietherapie

Mariëtte Huibrechtse

Medemenselijkheid, verdiepen, confronteren, ruimte

Mariëtte begeleidt je met veel plezier naar meer levensgemak en levensplezier. Door samen met jou op zoek te gaan naar wat beter kan. Door acceptatie te ontwikkelen in de zaken die je niet kunt beïnvloeden. Door samen de aandacht te richten op zaken die belangrijk voor je zijn en betekenis geven aan jouw leven.

 • Integratief therapeut NFG, Registerlid VPMW 6253, AGB code: 90036211
 • Relatietherapeut
 • Mindfulnesstrainer VMBN Categorie 1 Reg. 2013429
 • Leefstijlcoach
 • Direct hulp bij stress, burn-out, depressie, angst en mentale problematiek
 • Therapie, relatietherapie, ACT coaching, leefstijlcoaching, mindfulnesstraining
 • Locaties: Hilversum Almere Utrecht
Contact opnemen

Eva

Ik ben Eva en vanuit mijn kennis en kunde, maar vooral ook vanuit eigen ervaringsdeskundigheid wil ik je graag bij staan om weer in je eigen kracht te komen. Voor mij, als persoon en professional, is dit een belangrijk thema in mijn leven en daarom wil ik vanuit daar graag naast je staan om hier samen naar op zoek te gaan. De grootste les die ik zelf heb moeten leren, en in blijf leren, is die van mildheid, zelfcompassie en acceptatie. Essentieel daarbij is het nieuwsgierig kunnen blijven naar jezelf en alles wat je daarin tegenkomt ook echt durven te ontmoeten. “Wie naar buiten kijkt droomt, wie naar binnen kijkt ontwaakt” (Jung). Als je meer in contact staat met jezelf, ben je veel beter in staat om te voelen hoe het echt met je is en dus ook wat je nodig hebt.

Contact opnemen

Yvonne

Onze gedachten, problemen, ervaringen uit het verleden en angsten voor de toekomst weerhouden ons er vaak van om volledig in het hier en nu staan. In plaats van aan het leven, zijn we vaak aan het overleven – een zware strijd die ons dagelijks geluk geregeld in de weg staat.

Tijdens een coaching-, training- of therapietraject kijk je samen met Yvonne naar hoe je jouw leven weer terug kunt krijgen. Hardnekkige gedachten, lastige gevoelens en onhandig gedrag worden onder de loep genomen en in een ander daglicht gezet. Je kunt je zodoende gaan richten op de dingen die er écht toe doen in jouw leven.

Met welke vragen of thema’s kun je bij Yvonne terecht?
– ‘Ik ben overspannen en weet niet hoe ik weer de oude kan worden.’
– ‘Mijn gedachten blijven maar ratelen, ik word gek van dat gepieker!’
– ‘Ik voel me altijd zo moe en kom daardoor tot niks. Ik word er hopeloos van!’
– ‘Ik kan slecht nee zeggen en heb moeite met mijn grenzen aangeven.’
– ‘Ik ben bang mijn baan te verliezen, die onzekerheid speelt me parten.’
– ‘De mening van anderen bepaalt voor een groot deel mijn doen en laten. Hoe blijf ik bij mezelf?’
– ‘Ik wil beter gebruik kunnen maken van mijn eigen kwaliteiten.’
– ‘Ik wil dat (nare) emotionele gebeurtenissen mij niet meer belemmeren in mijn huidige functioneren. Kan dat?’
– ‘Ik heb het gevoel dat mijn leven mij ontglipt. Kun jij mij helpen om wat ‘bewuster’ te leven?’
– ‘Ik wil controle hebben over mijn gebruik van alcohol, drugs of gokken.’

Contact opnemen

René

Compassie, behulpzaam, zelfontwikkeling, kwetsbaarheid

René ondersteund je met enthousiasme bij het hervinden van je balans, het doorbreken van niet werkende patronen en het terugpakken van regie over het leven. Hierbij stelt hij zijn ervaringsdeskundigheid als therapeut, coach, trainer en vooral als mens voorop. René is met mindfulness uit een burn-out gekomen, heeft ermee leren stoppen te piekeren en kan daarom niet anders dan zo veel mogelijk mensen de voordelen van deze methodiek te laten ervaren.

 • Psycholoog
 • ACT coach
 • Mindfulnesstrainer VMBN Categorie 1
 • Direct hulp bij stress, burn-out, depressie, angst en andere mentale problematiek
 • ACT coaching, mindfulnesstraining
 • Locaties: Utrecht
Contact opnemen

Riemke

Mijn naam is Riemke Ruitenbeek. Ik ben ACT- en Psychomotorische Therapeut.
Ik ben oprecht nieuwsgierig naar wie jij bent. Vanuit verbinding, vertrouwen en openheid creëer ik een sfeer van veiligheid waarin je helemaal jezelf mag zijn met al je kwaliteiten, wensen en onzekerheden. In contact met jou geef ik terug wat ik ervaar, zie en voel. Ik help je jouw gedragspatronen helder te krijgen die jou niet meer dienen, waardoor er een veranderingsproces in gang wordt gezet. Veelal worden we meegenomen door emoties (zoals angst, onzekerheid en stress) of negatieve gedachtes (ik kan het niet, ik ben het niet waard, ik ben niet goed genoeg) en raken we onze kracht kwijt. Graag help ik jou in contact te komen met je eigen wijsheid, kracht en waarden. Zodat jij vanuit vertrouwen leert omgaan met de obstakels die het leven geeft en trouw blijft aan jezelf.

Mijn kwaliteiten zijn: openheid, oprechte nieuwsgierigheid, invoelend vermogen, intuïtief, praktisch, diepgaand en speels.

Graag ontmoet ik je tijdens een vrijblijvende intake.

Contact opnemen

Vacature therapeut coach

Die het anders wil doen, menselijker, gelijkwaardiger

StressWise zoekt therapeuten, coaches en trainers die weten wat het betekent om mens te zijn en wat het betekent om er voor anderen te zijn. Moedige mensen die bereid zijn om hun kwetsbaarheid te tonen en die ook niet bang zijn om het volstrekt anders te doen. StressWise zoekt professionals die alles uit de kast halen voor hun cliënten. Professionals met een liefde voor ACT, mindfulness en positieve psychologie, die met plezier ruimte scheppen waardoor cliënten zich realiseren dat het leven nu geleefd wordt. Niet gisteren of morgen.

 • Therapeuten lid van een beroepsvereniging
 • Psychologen (NIP)
 • Relatietherapeuten
 • ACT coaches
 • Mindfulnesstrainers VMBN Categorie 1
 • Leefstijlcoaches (BLCN)
Contact opnemen

StressWise® De toegankelijke psycholoog in Utrecht

StressWise psychologen Utrecht biedt een warme persoonlijke vernieuwende en succesvolle aanpak van stress, burnout, depressie, angst en paniek.

Ook helpen wij je als je last hebt van stressgerelateerde klachten, zoals: (sociale) fobie, onrust, gejaagdheid, prikkelbaarheid, slapeloosheid, veel piekeren, onzekerheid, perfectionisme, concentratieproblemen en niet lekker in je vel zitten. Stress is bijna altijd de oorzaak van mentale of psychische klachten. Stressklachten hebben vaak ook weer invloed op je lichaam (psychosomatische klachten), waardoor bijvoorbeeld chronische vermoeidheid, hyperventilatie, spanningsklachten, paniekaanvallen en SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten) kunnen ontstaan.

StressWise ziet klachten niet als ziekten waarvan je moet genezen, maar als normale menselijke situaties en omstandigheden. Je kunt hier simpelweg mee leren omgaan door vaardigheden aan te leren en wijzer (stresswiser) te worden. Door de klachten die je nu ervaart ben je als het ware tot stilstand gekomen. StressWise Utrecht helpt je om snel weer in beweging te komen. Niet door stil te staan bij je klachten, maar door je te ondersteunen bij wat jij belangrijk vindt in je leven. StressWise heeft ook trainingen ontwikkeld op het gebied van afvallen, leefstijlcoaching en mindfulness, en heeft veel ervaring met relatietherapie. We willen je hiermee graag helpen. Daarom is StressWise De toegankelijke psycholoog.

 • StressWise® Psychologen Utrecht
 • Nieuwegracht 15 3512 LC Utrecht

StressWise® maakt je leven lichter en leuker

De StressWise psycholoog of therapeut helpt je krachtig te werken aan wat je graag wilt veranderen.

En je leert accepteren wat je niet kunt veranderen. Je leert bijvoorbeeld omgaan met moeilijke gedachten en lastige gevoelens en je ontwikkelt de kracht om een leuker leven te leiden op basis van wat jij belangrijk vindt. De StressWise psycholoog werkt veel met ACT (acceptatie en commitment therapie). Dit is een nieuwe vorm van gedragstherapie die direct resultaat geeft en leidt tot een waardevoller, rijker leven. ACT gaat uit van je eigen kracht en grijpt direct in op de kern van je klachten. Onze cliënten ervaren dit dagelijks. Bovendien is ACT bewezen effectief gebleken bij veel psychische klachten en mentale problematiek. Met StressWise Utrecht kun je veranderen wat je wilt veranderen. Ga ervoor.

Over StressWise

8

“Ik heb ACT gevolgd bij Riemke, een hele bijzondere tijd was het. Ik kreeg ruimte om mijn gevoel toe te laten. Ik voelde geen schaamte. Na elke sessie voelde ik me weer opgelucht. Riemke gaf me echt een fijn gevoel. Ze maakte alle emotie in me los. Heel fijn dat ze doorhad dat ik een stuk verwerking nodig had en hier ook aandacht aan heeft besteed. Riemke kan goed luisteren, ik ervaarde dat ze geen oordeel had en ze straalt een bepaalde rust uit. Ook vind ik haar heel eerlijk, ze praatte niet zomaar met me mee. En dat is fijn.”

9

“Aan de hand van de gesprekken heb ik -we- concreet kunnen maken hoe mindfulness mij in het dagelijks leven - in het werk en prive- mij kan helpen. Bewuster en rustiger. Het is een grote stimulans geweest regelmatig oefeningen te doen en nieuwe oefeningen te ontdekken.”

10

“Toen ik na een behoorlijke tijd overmatig piekeren en angstklachten besloot hier iets aan te doen, ben ik bij Hanna terecht gekomen. Zij heeft mij gedurende acht sessies in een ACT/Mindfullness traject gecoacht en heeft mij handvatten gegeven om psychologisch flexibeler, zinvoller en daadkrachtiger in het leven te staan. Het is overweldigend om te zien hoezeer ik, dankzij de coaching van Hanna, in twee maanden tijd vooruit ben gekomen in mijn leven. Ik weet nu hoe ik om kan gaan met alle gedachten en gevoelens die ik heb: ze mogen er allemaal zijn maar ze hinderen mij niet meer om de dingen te doen die ik echt belangrijk vind. Hanna luistert oprecht zonder enig oordeel, durft te confronteren en bezit een grote kennis van oefeningen die helpen om in het hier en nu te komen en te blijven. Ik gun iedereen die wil kiezen voor een zinvol en waardevol leven een mooi en warm traject met Hanna.”

9

“Het is bijzonder hoe je kan groeien in 8 weken. Aleksandr kan op een nuchtere, rustige, een grappige manier je begeleiden naar een meer mindful leven”

10

“In 8 weeks you slowly learn all the important aspects of mindfulness. I came to reduce stress, but learned so much more. I will take this experience with me for the rest of my life. I couldn't have wished for a better trainer. Aleksandr teaches in his own down to earth way and really makes you feel at home in the group. Going to miss Thursday evenings!”

9

“Door de prettige gesprekken en de oefeningen weet ik inmiddels beter hoe ik mijn rust kan vinden.”

10

“De mindfulness training was voor mij echt een eye-opener. "Met aandacht leven" heeft ervoor gezorgd dat ik beter kan omgaan met hobbels in mijn leven, dat ik meer rust ervaar, mijn stressniveau actief omlaag kan brengen en beter in mijn vel zit. En dat allemaal in maar 8 sessies. Hester heeft mij op een hele fijne, flexibele, duidelijke en persoonlijke manier in dit proces begeleid! Daarnaast waren de geluidsopnames (die door Hester zelf werden opgenomen) en het werkboek een hele fijne ondersteuning en motivatie om thuis verder te oefenen.”

8

“Een voor mij nieuwe ervaring waarin ik heb kunnen leren om handvatten te kunnen in te zetten in het dagelijkse leven. Hierbij een aanvulling zijn om mij te helpen bij mijn verdere herstel.”

10

“Ik heb een maatjes-mindfulness training gevolgd bij Hester Noort. Zeer fijne trainer, afspraken verliepen goed. Inhoudelijk goed afgestemd op ons beiden. Ik heb er veel aan gehad en momenteel nog. Zeer aan te raden!”

Plan een gratis kennismakingsgesprek bij StressWise® Utrecht

In een gratis kennismakingsgesprek onderzoek je samen met de psycholoog of therapeut wat je nodig hebt en kun je ervaren of er een klik is.

Bel, mail of WhatsApp met de Servicedesk van StressWise psychologen in Utrecht en ervaar onze persoonlijke aanpak. Als geen ander weten wij wat het betekent om mens te zijn; we zijn tenslotte zelf ook mensen. Wij proberen als mens naast je te staan en je te ondersteunen in je huidige situatie. Therapie of training van StressWise wordt meestal vergoed door zorgverzekeraars en gaat niet ten koste van je eigen risico. Eventueel kun je gebruikmaken van ons eigen fonds. Ook zijn werkgevers vaak bereid voor je te betalen in het kader van verzuimpreventie en persoonlijke ontwikkeling. Denk hierbij ook aan je opleidingsbudget. Wij vertellen je werkgever graag over de voordelen van coaching en training bij StressWise. We helpen je graag verder.

Meld je aan

StressWise Utrecht
 • Nieuwegracht 15
 • 3512 LC Utrecht
 • 088 20 32 610
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig?
Kies je locatie