StressWise Kortdurende therapie
Kortdurende therapie en coaching bij de psycholoog voor werkend Nederland

MET HERNIEUWDE ENERGIE EN PLEZIER AAN DE SLAG

Neem contact op

Je wilt met energie en plezier aan de slag

Je verlangt naar een prettige werkplek met leuke collega’s waar je jezelf kunt zijn en je talenten optimaal kunt benutten. Met overzicht en energie aan de slag, zonder al te veel druk van buitenaf of van jezelf. Met veel plezier en energie doen waar je goed in bent. Dat is werkplezier. En dat gunnen wij iedereen die op een of andere manier is verbonden met de arbeidsmarkt. Maar dat is niet altijd de realiteit. Veel werknemers staan onder druk en ervaren een te hoge werkdruk. Misschien herken je dat. Onze therapeuten en coaches helpen je om beter met stress en mentale kwesties om te gaan en overzicht en rust te vinden. Blijf niet rondlopen met stress en allerlei stressgerelateerde problematiek, maar kom in actie en neem contact met ons op.

Neem contact op


De trainer van Mindfulness Mentaal fit training

Je zit vast en je komt er zelf niet meer uit

Iedereen gaat in zijn leven wel eens door een periode waarin energie, plezier en geluk ontbreken. Of een periode die zich vooral kenmerkt door tegenslag. Je ervaart stress, onrust of somberheid. Je hebt depressieve of angstige gevoelens. Je denkt negatief over jezelf en je piekert je suf. Vaak kun je daar zelf van herstellen en je balans hervinden. Maar soms lukt dat niet zelfstandig. Je zit vast en hebt niet direct een oplossing. En ook je omgeving kan je niet helpen. Dan is het zinvol om met een therapeut van StressWise te gaan praten. De psycholoog voor werkend Nederland.


Kortdurende therapie bij de psycholoog voor werkend Nederland

Niemand vind het leuk om in therapie te gaan. Maar het is vaak wel nodig om goed (of juist beter) te functioneren. Op je werk, maar ook thuis. Therapie bij StressWise (online of op een van onze locaties) is altijd kortdurend van aard. Wij maken gebruik van de nieuwste ontwikkelingen binnen de psychologie, zoals ACT, Acceptance & Commitment Therapy en MCT, Metacognitieve therapie. We duiken niet het verleden in, maar bieden je inzicht in hoe je denken en je emoties je beïnvloeden en waar je inadequaat gedrag vertoont. Daarnaast krijg je praktische oefeningen aangereikt die direct een positief effect hebben op je functioneren en hoe je je voelt. StressWise heeft zich door deze praktische, effectieve aanpak ontwikkeld tot de psycholoog voor werkend Nederland. Je kunt direct bij ons terecht. Neem gerust contact op.

Neem contact op

8

“Fijne cursus, veel tips gehad die makkelijk op te pakken zijn in het dagelijkse leven, waardoor stress minder kans heeft en druk minder vat heeft op mij als persoon”

9

“Na een eerdere behandeling bij een GZ-psycholoog bleef een onvoldaan gevoel de boventoon voeren. Op eigen initiatief ben ik een zoektocht gestart en zo kwam ik uit bij ACT en Stresswise. De eerste ontmoeting met therapeut Tanya Reitsma voelde meteen al als een grote opluchting. Ze gaf me meteen het gevoel dat ik mezelf kon en mocht zijn. Vanuit mijn eigen ervaringen werd er gekeken hoe ik beter met bepaalde situaties om zou kunnen gaan. Er is door Tanya echt gefocust op het liefhebben van mezelf. In plaats van dat er een 'probleem' werd opgelost, ging het erom te leren mezelf te accepteren. Het is makkelijk om te zeggen dat het goed gaat als er niet verder wordt doorgevraagd door anderen, maar nu gaat het écht goed met me en dat geeft me enorm veel rust en vertrouwen voor de toekomst. Ik mag er zijn!”

8

“Wanneer chronische stress de oorzaak is van je disfunctioneren dan is ieder advies om je weer energiek en gelukkig te voelen welkom. Ik heb mindfullness als welkom ervaren maar het betekent ook hard werken, dagelijks blijven oefenen, waarbij je bewust blijft van je lichaam. Van het hoofd naar het hart. Bewust ademhalen en dit blijvend als basis blijven hanteren. De beloning is groot. De motivatie blijft voorwaardelijk. Voor mijzelf zijn 8 sessies te kort, En zoek een vervolg van deze prettige en interactieve bijeenkomsten.”

10

“Jeroen Kortooms wist op een professionele wijze mij de juiste vragen voor te leggen, waardoor ik ontzettend veel inzicht in mijn casuïstiek heb gekregen. Zijn relaxte, onbevangen manier van benaderen zorgde ervoor dat ieder gesprek snel diepgang had, zonder te forceren. Een hele positieve ervaring.”

8

“Hele fijne lessen gehad onder de begeleiding van Henriëtte. Zowel tijdens de lessen als daarbuiten, zeer betrokken en empatisch. Haar zou ik 5 sterren geven. De communicatie vanuit de Mindfulnessfabriek kan iets beter, vandaar de 4 sterren.”

10

“Ik heb dmv mijn sessies met Tanya veel kunnen ontdekken over diepzittende emoties en hoe ik hier aandacht aan kan geven. Ik heb mij altijd veilig gevoeld bij haar en heb waardering voor hoe ze mij heeft kunnen helpen inzien dat ik mezelf tijd mag gunnen om dit proces te doorlopen. Eveneens zijn haar holistische blik en behandelmethodes verfrissend na de standaard ggz gesprekken die ik eerder heb ervaren. Dit heeft mij meer ruimte geboden om precies te werken aan de kwesties die mij in de weg zaten. Ik kan nu zeggen dat ik meer open sta voor mijn eigen emoties, ze beter een plek kan geven/verwerken en ze minder wegdruk wat voorheen stress veroorzaakte (terwijl ik niet wist waar die stress vandaan kwam).”

10

“Met lage verwachtingen ben ik begonnen en verrijkt ben ik eruit gekomen. Zelfinzicht geleerd. Ik ga zeker verder de mindfulness weg.”

8

“In het begin wat sceptisch omdat ik niet precies wist hoe dit mij zou helpen. Na een paar lessen zag ik aan mezelf dat ik er al onbewust mee bezig was en mij dus meer vertrouwen gaf in het process. Uiteindelijk heb ik er zeker wat aan gehad en ga ik steeds meer oude gewoontes uit de weg waardoor ik ook meer bewuster ben met mijn keuzes.”

10

“Positieve ervaring onder omstandigheden natuurlijk. Dan heb ik het over relatietherapie. In principe kom je hier alleen als het niet goed gaat of als er nog iets te verbeteren valt, zo ook voor mij/ons. De sessies waren bij Susanne. Er wordt goed geluisterd, geobserveerd en op het juiste moment de juiste vragen gesteld waardoor je zelf tot je blinde vlekken kan komen. Stukje bewustwording op een subtiele manier wat je ook laat nadenken over de oplossingen. Dit is een kwaliteit waar Susanne over beschikt. Op een empathische manier toch kritisch zijn en het probleem aankaarten om je zo vooruit te helpen. De rest moet je zelf doen. Ik zou Susanne iig aanbevelen.”


Ervaringen met StressWise Kortdurende therapie

  • Ik heb bij StressWise aangeklopt omdat ik vastliep in mijn dagelijks leven. Ik ben razendsnel in contact gebracht met de psycholoog die mij op meerdere vlakken heel veel inzichten heeft laten krijgen. Een fijne, inlevende therapeute die echt naar je luistert, snel tot de kern kan komen (wat mij zelf niet lukte) en daarna praktische handvatten geeft om direct aan de slag te gaan. Ongelofelijk blij dat ik bij hen hulp heb gevonden en daarmee mijn overspannen situatie de deur heb kunnen wijzen! (Frederique Dittrich, 40+)
  • De afgelopen paar weken een heel fijn traject gevolgd bij Mariëtte Huibrechste: Acceptance & Commitment Therapy. Deze therapie motiveert écht om actie te ondernemen. Ik heb meer psychologische flexibiliteit en veel minder stress. Ik kijk zeer positief terug op dit traject en ben weer in balans. Mariëtte is erg prettig in de communicatie, luistert goed, maakt het traject persoonlijk/op maat en geeft goede tips, tricks en inzichten om toe te passen in het dagelijks leven. Fijn dat je een werkboek krijgt om alles nog eens na te lezen en aan de slag te gaan met oefeningen. (RB, 50+)
  • Via StressWise kon ik snel aan de slag met een korte intensieve therapie die de juiste tools geeft om inzicht te krijgen in denkpatronen, het signaleren van de lichamelijke signalen die daarbij horen en hoe daar naar te handelen op momenten van aanhoudende stress en de daarbij voor ieder persoonlijk bijkomende klachten. Vooral het geven van inzicht en de goed overal toepasbare technieken maken dat ACT een hele werkbare en toegankelijke methode is. De persoonlijke aandacht maakt de methode nog sterker en effectiever. (Andrea, 40+)
Tijdens de Mentaal fit training leer je vaardigheden (soft skills) die je helpen mentaal sterker en flexibeler te worden. Je weet wat je waarden zijn en leert ernaar leven en je kunt waarden omzetten in doelen en gerichte actie.

Het ‘met energie en plezier aan de slag’-plan

Wil je weten hoe je in een traject komt om weer volop energie te hebben en mentale problemen en obstakels definitief achter je te laten?

1.   Klik op de button, neem contact op
2.   Vul het digitale formulier in en verstuur het
3.   Je ontvangt een WhatsApp bericht ter bevestiging
4.   onze therapeut neemt contact met je op


Meld je nu aan voor een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze therapeuten

Wacht niet langer en onderneem actie als je vastloopt en er zelf niet meer uitkomt. Het is belangrijk zo snel mogelijk hulp in te roepen en niet te wachten tot je mentale problemen verergeren of je in een burn-out terecht komt. Dat wil je absoluut niet. Een (telefonisch) adviesgesprek geeft je informatie over wat StressWise je kan bieden en is geheel vrijblijvend. Als je wilt sturen we je werkgever een offerte, zodat de therapie jou niets kost. Het kan ook zijn dat je geholpen bent met een van onze krachtige online trainingen met 4 sessies coaching. Deze kun je volgen met overheidssubsidie. Neem nu contact op en laat je adviseren.

Neem contact op


Stel je vraagt nu niet om hulp, wat gebeurt er dan?

Het is niet verkeerd om jezelf deze vraag te stellen. Feit is dat de meeste werknemers te lang doorlopen met stress, vermoeidheid, depressie en andere mentale issues. De kans op een burn-out of andere reden om voor langere tijd uit te vallen is dan heel groot. Vraag jezelf oprecht af of je dat wilt. Wij weten dat hulp vragen lastig kan zijn, zeker als het gaat om mentale kwesties. Daarom verlagen we de drempel voor het vragen van psychologische hulp graag met een adviesgesprek en een offerte voor je werkgever. Dus laat het niet zover komen dat je voor langere tijd uitvalt en neem nu contact op.

StressWise psychologen maakt het leven lichter met ACT therapie

Met hernieuwde energie en plezier aan de slag

Wil je echte verandering in je leven (en je werk) en er weer vol voor gaan? Met plezier aan de slag en van betekenis kunnen zijn voor je omgeving. En wil je mentale problemen en obstakels definitief achter je laten. Neem dan nu contact op met StressWise voor Kortdurende therapie. Je kunt je bij ons melden, zodat wij een offerte aan je werkgever kunnen sturen. Ondertussen plannen we alvast een adviesgesprek in met een van onze therapeuten.

Contact
  • 's-Gravelandseweg 65
  • 1217 EJ Hilversum (hoofdkantoor)
Voor welke klachten kan ik bij jullie terecht?

StressWise biedt hulp bij veel verschillende klachten. Onze focus ligt op werkstress, burn-out, depressie, angst en relatieproblematiek. Stress ligt ten grondslag aan allerlei stressgerelateerde klachten en mentale problematiek, zoals vermoeidheid, concentratieproblemen, gejaagd gevoel, onrust, negatief zelfbeeld, onzekerheid, overspannenheid, perfectionisme, piekeren, prikkelbaarheid, psychosomatische- en SOLK klachten, slaapproblemen, tinitus en allerlei vage klachten. StressWise kan je ook goed helpen bij zingevingsvragen en als je niet lekker in je vel zit.

Lees hoe wij te werk gaan

Kan ik ook online therapie volgen?

Ja, dat kan. Nu we door de coronacrisis zoveel mogelijk thuis blijven is er veel vraag naar online therapie ontstaan. Onze praktijk is gewoon open, we houden 1,5 meter afstand en maken alles goed schoon. We hebben daarnaast een goede beeldverbinding opgezet, zodat je gemakkelijk vanuit huis therapie kunt doen. Je hebt alleen een computer (tablet) en goede internetverbinding nodig. Wij zorgen voor de rest. Ook voor online therapie heb je altijd recht op een vergoeding.

Klik hier voor meer informatie

Hoe kom ik voor vergoeding in aanmerking?

Bij StressWise psychologen krijg je altijd een vergoeding. Het is onze missie om jouw leven lichter te maken en om je te helpen slimmer te werken. Om die droom dichterbij te brengen hebben we veel contacten met werkgevers en hebben we het StressWise Fonds opgericht. Check bij ons of je werkgever bij ons is aangesloten, of je een vergoeding krijgt van je zorgverzekering of een bijdrage krijgt uit ons fonds. Daarnaast krijg je altijd een gratis kennismaking, geheel vrijblijvend.

Bekijk tarieven en vergoedingen

 

Hulp nodig?
Kies je locatie