99% beveelt ons aan
Hulp bij relatieproblemen, slechte communicatie en oplopende frustraties

EEN EINDE AAN RELATIEPROBLEMEN EN WEER EEN GELLUKKIGE EN LIEFDEVOLLE RELATIE

Wat zijn relatieproblemen?

Bij relatieproblemen is er vaak een verschil in verwachtingen van elkaar, er is sprake van veel ruzie en/of communicatieproblemen en van een opeenstapeling van ergernissen naar elkaar. Er wordt niet meer naar de ander geluisterd, waardoor beide partijen niet gehoord worden. Er ontstaat dan een soort vicieuze cirkel waardoor de problemen onoplosbaar lijken.  We kunnen ons voorstellen dat het frustrerend kan zijn dat je tegen dit soort problemen aanloopt en dat het voelt alsof er geen uitweg is, terwijl je nog ontzettend veel van je partner houdt. Met de relatietherapeut van StressWise kunnen jullie de liefde in jullie relatie weer terugvinden. Jullie kunnen leren om weer naar elkaar te luisteren, beter te communiceren en er samen gelukkiger uit te komen. Dat verdienen jullie!

Neem direct contact op


Denk je last te hebben van chronische angst symptomen? Je bent niet de enige. Een op de vijf mensen heeft namelijk wel eens te maken gehad met een angststoornis.

Hoe herken je relatieproblemen?

Wanneer er problemen ontstaan in een relatie, is dit vaak te herkennen aan een aantal signalen. Wie ze optijd ontdekt, kan meestal nog iets redden. De signalen zijn namelijk een teken van onvrede, over de ander, de relatie of zichzelf. De zes signalen zijn:

  • Weinig of geen seks meer; de hoeveelheid seks dat je in je relatie hebt is voor ieder verschillend. Wanneer je merkt dat er te weinig is en je niet goed weet waar dat aan ligt, dan is het goed om het er met je partner over te hebben. Want seks versterkt het gevoel van verbondenheid en hechting. Dat zijn belangrijke bouwstenen in een gezonde relatie.
  • Het grote zwijgen; hebben jullie elkaar echt nog wat te vertellen of gaat het vaak alleen maar over koetjes en kalfjes? Zijn er momenten dat jullie uren lang niks tegen elkaar zeggen? Wanneer er geen sprake is van kwetsbare intimiteit en diepgaande gesprekken, dan mist ook het emotionele aspect in een relatie wat essentieel is voor succes.
  • Kleine ergenissen; wanneer kleine gebeurtenissen keer op keer gebeuren, zoals bijvoorbeeld het omhoog laten staan van de wc-bril, kan dit het gevoel geven dat de ander geen rekening met je houdt. Echter, is de ander zich vaak van geen kwaad bewust. Wanneer deze ergenissen oplopen, ontstaat er ook meer stress. Hoe hoger de stress, des te slechter het is voor de relatie.

Heb jij (of een ander) ten minste 5 van de 9 symptomen, langer dan twee weken? Dan is er mogelijk sprake van een depressie.
  • Ruzie; in de basis is ruzie juist goed, het betekent dat er wordt omgegaan met onderlinge verschillen. Echter, kan de manier van ruzie maken wel problematisch zijn. Zo zijn er signalen van slechte ruzies zoals agressiviteit, minachting, harde kritiek/verwijtingen, je afsluiten voor de ander, fysieke ruzie en het niet kunnen bijleggen van de ruzie.
  • Kritiek; het is iet erg om kritisch op elkaar te zijn, dit kan de ander helpen om te groeien als persoon. Vooral wanneer er kritiek wordt geuit op gedrag, keuzes en handelingen. Daartegenover, wordt kritiek problematisch wanneer het om de ander als persoon gaat en het steeds vaker toeneemt. Je mag van je partner verwachten dat tegenover elke negatieve opmerking of gedrag, minstens vijf postieve opmerkingen staan.
  • Fatal attraction; dat wat je aan het begin van de relatie zo leuk vond aan je partner, door de roze bril die je blind maakte, zijn nu dingen waar je je aan ergert. Een beetje ergenis is niet erg, maar wanneer je je ergert aan de volgende karaktereigenschappen is het goed om alert te zijn: egoïsme, ongevoeligheid, bezitterig gedrag, onzekerheid of oneerlijkheid.

Hulp van StressWise bij relatieproblemen en gebrek aan communicatie

Elk stel heeft wel eens te maken met relatieproblemen. Dit is niet zo gek, omdat je elkaar leert kennen, elkaars verschillen ontdekt en je dat accepteert of je erop aanpast. Wanneer de verschillen zich ontwikkelen in ernstige ergenissen, dan kan dit leiden tot relatieproblemen. Onze psychologen kunnen jullie helpen om goed te communiceren over hetgeen waar jullie tegenaan lopen en wellicht de relatieproblemen op te lossen. Zoek op tijd hulp bij relatieproblemen en voorkom dat jullie relatie onnodig ten einde komt. Jullie verdienen het om de liefde weer terug te vinden.


Wacht niet langer en onderneem actie. Maak een afspraak voor gratis en vrijblijvende kennismaking met onze relatietherapeut.

Onze psychologen werken veelal met Intergrative Behavioral Couples Therapy (IBCT)

Intergrative Behavioral Couples Therapy (IBCT) is een krachtige methodiek voor positieve verandering. Hierbij werken jullie aan acceptatie van onderlinge verschillen, het verbeteren van communicatie en het leren samenwerken bij het oplossen van problemen. Thema’s als vergeving, emoties delen, zelfzorg en het bevorderen van positief gedrag staan hierbij centraal. Met deze krachtige methodiek kunnen onze psychologen jullie helpen om het geluk en de liefde weer terug te vinden in jullie relatie.

Het is belangrijk dat je een klik voelt met de psycholoog, zodat je open kunt zijn over wat je bezighoudt en tegen welke problemen je aanloopt.

Het ‘weer gelukkig zijn in jullie relatie’-plan

Onze Servicedesk helpt jullie graag. Lody, Lisette en Karin verzorgen voor jullie het contact met onze psycholoog. Het is belangrijk dat jullie een klik voelen, zodat jullie open kunnen zijn over wat jullie bezighoudt en tegen welke problemen jullie aanlopen. Het eerste gesprek is helemaal gratis en vrijblijvend.

1.   Neem contact op met onze Servicedesk;
2.   Lody, Lisette of Karin neemt contact op met onze psycholoog;
3.   De psycholoog neemt contact met jullie op voor een gratis kennismaking;
4.   Als jullie er een goed gevoel bij hebben kunnen jullie vervolgafspraken inplannen.

Neem contact met ons op


Als je lichter in het leven wilt staan en meer energie en plezier in je werk wilt ervaren doe dan nu een gratis mindfulness training.

Plan nu een gratis kennismaking en ervaar hoe StressWise jullie kan helpen bij relatieproblemen

Wacht niet langer en onderneem actie. Maak nu een afspraak voor gratis en vrijblijvende kennismaking met onze psycholoog. Laat jullie informeren, voel of er een klik is en krijg direct wat tips en advies. Aan het eind van het gesprek adviseert de psycholoog jullie over hoe jullie het best geholpen kunnen worden. Zo zijn jullie snel, volledig en goed geïnformeerd. Plan nu een gratis kennismaking. Download eventueel de pdf met tips over hoe om te gaan met relatieproblemen.

Schakel nu onze hulp in


Wat gebeurt er als jullie niet opzoek gaan naar hulp?

Als jullie zelf de relatieproblemen op kunnen lossen, door bijvoobeeld erover te communiceren, dan is dat natuurljk hartstikke fijn. Echter, wanneer jullie niet de problemen aangaan en geen hulp zoeken, is de kans aanwezig dat jullie vast zitten in een ongelukkige relatie of dat de relatie ten einde komt. Wacht niet tot het te laat is. Onze psychologen kunnen jullie helpen om een oplossing te vinden, zelfs als dit betekent dat jullie apart verder gaan. Twijfelen jullie nog? Neem dan gerust contact met ons op, het is geheel vrijblijvend.

Neem contact met ons op

Wil je geen stress meer in je relatie? Neem dan het besluit van je leven. Kies voor je relatie, kies voor relatietherapie bij StressWise.

Kom in beweging, vind het geluk en de liefde terug in jullie relatie

Willen jullie weer terug naar een liefdevolle relatie? Zijn jullie klaar met de onderlinge strijd? En hebben jullie daarbij de hulp van een psycholoog nodig die naast jullie staat en als een gids de weg wijst? Kom dan zelf in beweging. Leer hoe jullie de relatieproblemen aan kunnen gaan en beter met elkaar kunnen communiceren, zodat jullie niet vast blijven zitten in frustraties en weer een liefdevol en gelukkig leven met elkaar kunnen leiden.

Kom in beweging

Een depressie is een voortdurend aanwezige sombere stemming. Je stemming heeft (grote) invloed op je gedachten, je gevoelens en op hoe je je gedraagt.

OP WEG NAAR EEN GELUKKIGE EN LIEFDEVOLLE RELATIE

Contact

Neem contact op met onze servicedesk om je aan te melden of te overleggen wat StressWise voor je kan doen.

 

Hulp nodig?
Kies je locatie