Relatiestress | Daten is niet meer wat het geweest is

Relatiestress | Daten is niet meer wat het geweest is

Daten is de laatste jaren veranderd. De spontane ontmoeting is veelal vervangen door apps als Tinder, Happn en Grindr. Potentiële partners die in rap tempo op je scherm voorbij flitsen, het symboliseert de moderne tijdgeest. Je houdt immers graag meerdere opties open. Ook (of misschien wel juist) op datinggebied. En zo heeft snel swipen langzaamaan gewonnen van voorzichtig aftasten.


Het doel van datingapps

Datingapps claimen veelal hetzelfde doel: om jou en je ware liefde bij elkaar te brengen. Vandaag de dag zijn er echter meer alleenstaanden dan ooit, en ook relaties blijken brozer dan vroeger. Vanzelfsprekend zijn datingapps hierin niet de enige factor, maar het gegeven geeft wel te denken. Kan je nog wel vinden wat je zoekt, als er zoveel is om uit te kiezen?


Als de eerste date tegenvalt

De vele opties maken je wellicht kieskeurig, of minder geduldig. Misschien valt de eerste date tegen, of verlopen de appjes wat stroef. Misschien is haar foto minder mooi dan de vorige kandidaat, of is zijn Tinder-biografie niet aansprekend genoeg. Misschien zijn er betere opties. Misschien moet je verdergaan met zoeken …


Onvoorwaardelijkheid in relaties

Liquid Love, vloeibare liefde, zo noemt socioloog Zygmunt Bauman dit. Volgens Bauman is de onvoorwaardelijkheid in relaties voorbij en worden deze bij kleine tegenslagen al afgekapt. Het afbreken van een relatie is echter een teleurstelling die je mogelijk nog kritischer maakt. En zo swipe je van teleurstelling naar tegenvaller. Wie blijft er geloven in ware liefde als die zich niet openbaart?


Hechting in relaties

Voordat liefde kan stromen, is er hechting nodig. En het opbouwen van een connectie kost tijd. Tijd om elkaar te leren kennen, bijvoorbeeld. Tijd voor mooie momenten én tijd voor tegenslagen. Tijd om de impulsiviteit te laten varen en van een afstand te zien hoe je je tot de ander verhoudt. Gun deze tijd aan jezelf en de ander. En dan, als alles meezit, zal je zien hoe vloeibaar liefde kan zijn.

Waar kunnen we je mee helpen?

StressWise brengt psychologische hulp dichterbij: warmer, gemakkelijker, sneller, effectiever en efficiënter.

Neem contact op met onze Servicedesk voor informatie en advies. Bijvoorbeeld voor:

  • Gratis en binnen een week telefonisch kennismaken met een psycholoog of coach
  • Therapie op onze praktijklocatie of online via een beeldverbinding
  • Vergoeding werkgever
  • Vergoeding zorgverzekering
  • Vergoeding StressWise Fonds
  • 088 20 32 610
  • Neem contact op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig?
Kies je locatie