Hulp van een relatietherapeut - reviews: 9,1
StressWise® Relatietherapie en coaching in Amsterdam Zuid

Relatietherapie bij StressWise® Amsterdam Zuid

Het aangaan van een liefdesrelatie is één van de belangrijkste keuzes die je maakt in je leven. En misschien wel de grootste. Een keuze die richting geeft en verregaande gevolgen heeft voor het verdere verloop van je leven. Mooie en minder mooie gevolgen. Meestal sta je hier niet zo bij stil, zeker niet op het moment dat je je partner kiest. Zolang de aangename momenten in de ruime meerderheid zijn en de veiligheid is gewaarborgd is er geen reden voor relatietherapie. Meningsverschillen en ruzies tussen jou en je partner zijn heel gewoon en kunnen ervoor zorgen dat je relatie juist groeit en verstevigt.

Als echter ontevredenheid in je relatie sluipt en de spanningen oplopen kan je relatie uit evenwicht raken. Relatietherapie bij StressWise Amsterdam Zuid kan dan een uitkomst zijn om je relatie te harmoniseren of te redden. Het kan ook zijn dat er weinig toekomst voor jullie samen is en dat relatietherapie geen goede optie is. Relatietherapie wordt dan scheidingstherapie, waarbij de relatietherapeut een rol als scheidingscoach kan vervullen. Wil je samen met de relatietherapeut van StressWise Amsterdam Zuid onderzoeken of relatietherapie zinvol is? Maak dan gebruik van een gratis kennismakingsgesprek.

 • StressWise® Relatietherapie Amsterdam Zuid
 • Pieter Cornelisz Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam

Jen

Ontwikkelen, verdiepen, confronteren, ruimte

Jen helpt je graag om een waardevol en vervullend leven te leiden. Ze biedt je concrete handvaten die je in een aantal sessies oefent en vervolgens (gemakkelijk) zelf kunt blijven toepassen. Geen symptoombestrijding dus, maar inzicht in hoe je op andere manieren met uitdagingen om kunt gaan. Jen onderzoekt samen met jou wat het beste bij je past.

 • Integratief therapeut NFG, Registerlid VPMW 8955, AGB code: 90106549
 • ACT coach
 • Mindfulnesstrainer VMBN Categorie 1 Reg. 2017999
 • Direct hulp bij stress, burn-out, depressie, angst en mentale problematiek
 • Therapie, ACT coaching, mindfulnesstraining
 • Locaties: Amsterdam

 

Contact opnemen

Lotte

Ik geloof dat vrijwel iedereen gebaat is bij een beetje meer bewustzijn! Daarom wil ik graag een positieve bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling en het bewustzijn van mensen. Met een heldere aanpak, die nuchter is en met een beetje humor, vind ik het onwijs leuk om mensen kennis te laten maken met opmerkzaamheid, wijsheid en de zijnmodus.

Contact opnemen

Myrthe

Betrokkenheid, verdiepen, helderheid, ervaringsgericht

Myrthe is als psycholoog gespecialiseerd in ACT en mindfulness. Haar missie is om jou te ondersteunen in je persoonlijke groei, zodat je voluit kunt leren leven. Ofwel, naar je waarden handelen, terwijl je op een effectieve, accepterende manier omgaat met onzekerheden. Doel: meer rust en ruimte in je hoofd.

 • Psycholoog
 • ACT coach
 • Mindfulnesstrainer VMBN Categorie 1 Reg. 2017933
 • Direct hulp bij stress, burn-out, depressie, angst en mentale problematiek
 • Therapie, ACT coaching, mindfulnesstraining
 • Locaties: Amsterdam
Contact opnemen

Mona

Medemenselijkheid, verdiepen, confronteren, ruimte

Mona is psycholoog en mindfulness trainer. Naast haar werk voor StressWise doet zij universitair onderzoek naar de effecten van mindfulness oefeningen. Mona wil je graag ondersteunen bij het herstellen van de verbinding tussen lichaam en geest en het herontdekken van je vaardigheden om stress en burn-out tegen te gaan.

 • Psycholoog
 • Mindfulnesstrainer VMBN Categorie 1 Reg. 2013429
 • Direct hulp bij stress, burn-out, depressie, angst en mentale problematiek
 • Therapie, mindfulnesstraining
 • Locaties: Amsterdam, Almere
Contact opnemen

Hoe werkt relatietherapie bij StressWise® Amsterdam Zuid?

Als je start met relatietherapie verken en onderzoek je samen met de relatietherapeut van StressWise Amsterdam Zuid jullie problematiek. Jullie krijgen hierdoor zicht op wat er nodig is om samen verder te kunnen. Het resultaat hiervan is een advies en een bijbehorend plan van aanpak voor relatietherapie. In het tweede deel van de relatietherapie ga je samen met je partner aan de slag om je relatie te verfrissen, weer op te bouwen of te redden. De sessies duren maximaal 1,5 uur. Meestal zijn er zes tot tien sessies relatietherapie nodig. In het advies wordt duidelijk of relatietherapie zinvol is of niet. Als relatietherapie niet zinvol is helpen we jullie op weg om vervolgstappen te zetten; eventueel volgt er een praktisch traject scheidingstherapie. In een gratis kennismakingsgesprek vooraf aan relatietherapie ligt de focus op kennismaking met jouw relatietherapeut. In dit eerste gesprek wordt tevens gekeken naar de kosten van de relatietherapie en mogelijke tegemoetkomingen.

Relatietherapie gaat over verbinding, van mens tot mens

StressWise Amsterdam Zuid geeft relatietherapie op basis van EFT, ACT, mindfulness, positieve psychologie en geweldloze communicatie. De relatietherapeut helpt jullie emotionele verbondenheid te bevorderen en het evenwicht tussen ruimte geven en ruimte nemen te herstellen. Je krijgt inzicht in de manier waarop jij en je partner gehecht zijn en je ontwikkelt begrip voor elkaars angsten en verlangens. Je leert waarom jullie relatie is vastgelopen en wat je kunt doen om de liefde terug te brengen in je relatie. De relatietherapeut (of relatiecoach) van StressWise zal altijd haar eigen ervaring meenemen in het proces van (opnieuw) verbinden. Wij brengen – naast bewezen effectieve methoden – altijd onze eigen menselijkheid in. De grote waardering die we hiervoor krijgen geeft aan dat we hiermee de juiste snaar raken. In relatietherapie leer je om elkaar te respecteren en empathisch naar elkaar te luisteren. Resultaat: het herstellen van de verbinding en het terugbrengen van de liefde in jullie relatie.

Samen in relatietherapie of (individuele) relatiecoaching

Relatietherapie en relatie coaching doe je samen; je gaat samen naar de relatietherapeut. Niet altijd zijn beide partners even gemotiveerd voor relatietherapie. Als je partner niet gemotiveerd is voor relatietherapie helpen wij je om hem of haar erbij te betrekken. StressWise Amsterdam Zuid zal dus altijd jullie beiden in een relatietherapie of relatiecoaching willen betrekken. Transparantie, openheid en eerlijkheid zijn immers cruciaal voor het slagen van relatietherapie. Mocht je partner echt niet te motiveren zijn, dan kun je altijd nog voor individuele hulp terecht bij StressWise Amsterdam Zuid. Er is dan sprake van relatiecoaching (en niet van relatietherapie). Ook als je je relatie wilt onderhouden of wilt verfrissen is relatiecoaching (liefst samen, maar alleen mag ook) een goed idee. Relatiecoaching staat meer in het teken van preventie en onderhoud dan relatietherapie. Waar relatietherapie meer gericht is op het redden van een relatie (cure), wordt relatiecoaching eerder ingezet om jullie relatie te verfrissen en nieuwe zin te geven (care). Daarnaast is relatiecoaching zeer geschikt om andersoortige relaties, dan liefdesrelaties te verbeteren en/of te versterken.

8

“Ik heb ACT gevolgd bij Riemke, een hele bijzondere tijd was het. Ik kreeg ruimte om mijn gevoel toe te laten. Ik voelde geen schaamte. Na elke sessie voelde ik me weer opgelucht. Riemke gaf me echt een fijn gevoel. Ze maakte alle emotie in me los. Heel fijn dat ze doorhad dat ik een stuk verwerking nodig had en hier ook aandacht aan heeft besteed. Riemke kan goed luisteren, ik ervaarde dat ze geen oordeel had en ze straalt een bepaalde rust uit. Ook vind ik haar heel eerlijk, ze praatte niet zomaar met me mee. En dat is fijn.”

9

“Aan de hand van de gesprekken heb ik -we- concreet kunnen maken hoe mindfulness mij in het dagelijks leven - in het werk en prive- mij kan helpen. Bewuster en rustiger. Het is een grote stimulans geweest regelmatig oefeningen te doen en nieuwe oefeningen te ontdekken.”

10

“Toen ik na een behoorlijke tijd overmatig piekeren en angstklachten besloot hier iets aan te doen, ben ik bij Hanna terecht gekomen. Zij heeft mij gedurende acht sessies in een ACT/Mindfullness traject gecoacht en heeft mij handvatten gegeven om psychologisch flexibeler, zinvoller en daadkrachtiger in het leven te staan. Het is overweldigend om te zien hoezeer ik, dankzij de coaching van Hanna, in twee maanden tijd vooruit ben gekomen in mijn leven. Ik weet nu hoe ik om kan gaan met alle gedachten en gevoelens die ik heb: ze mogen er allemaal zijn maar ze hinderen mij niet meer om de dingen te doen die ik echt belangrijk vind. Hanna luistert oprecht zonder enig oordeel, durft te confronteren en bezit een grote kennis van oefeningen die helpen om in het hier en nu te komen en te blijven. Ik gun iedereen die wil kiezen voor een zinvol en waardevol leven een mooi en warm traject met Hanna.”

9

“Het is bijzonder hoe je kan groeien in 8 weken. Aleksandr kan op een nuchtere, rustige, een grappige manier je begeleiden naar een meer mindful leven”

10

“In 8 weeks you slowly learn all the important aspects of mindfulness. I came to reduce stress, but learned so much more. I will take this experience with me for the rest of my life. I couldn't have wished for a better trainer. Aleksandr teaches in his own down to earth way and really makes you feel at home in the group. Going to miss Thursday evenings!”

9

“Door de prettige gesprekken en de oefeningen weet ik inmiddels beter hoe ik mijn rust kan vinden.”

10

“De mindfulness training was voor mij echt een eye-opener. "Met aandacht leven" heeft ervoor gezorgd dat ik beter kan omgaan met hobbels in mijn leven, dat ik meer rust ervaar, mijn stressniveau actief omlaag kan brengen en beter in mijn vel zit. En dat allemaal in maar 8 sessies. Hester heeft mij op een hele fijne, flexibele, duidelijke en persoonlijke manier in dit proces begeleid! Daarnaast waren de geluidsopnames (die door Hester zelf werden opgenomen) en het werkboek een hele fijne ondersteuning en motivatie om thuis verder te oefenen.”

8

“Een voor mij nieuwe ervaring waarin ik heb kunnen leren om handvatten te kunnen in te zetten in het dagelijkse leven. Hierbij een aanvulling zijn om mij te helpen bij mijn verdere herstel.”

10

“Ik heb een maatjes-mindfulness training gevolgd bij Hester Noort. Zeer fijne trainer, afspraken verliepen goed. Inhoudelijk goed afgestemd op ons beiden. Ik heb er veel aan gehad en momenteel nog. Zeer aan te raden!”

Contact met StressWise® psychologen voor relatietherapie in Amsterdam Zuid

Bel, mail of WhatsApp met de Servicedesk van StressWise psychologen Amsterdam Zuid als je een gratis kennismakingsgesprek of meer informatie over relatietherapie of relatiecoaching wilt en ervaar onze persoonlijke aanpak. Als geen ander weten wij wat het betekent om mens te zijn. We zijn tenslotte zelf ook mensen. Wij combineren altijd een bewezen effectieve aanpak met onze eigen ervaring als mens in onze eigen relaties. Wij proberen altijd als mens naast jullie te staan en jullie te ondersteunen in het huidige moment. Dus verwacht van ons geen afstandelijke belerende houding die ongelijkheid in de hand werkt. Maar zie ons vooral als een gelijkwaardige partner die je misschien kan helpen de problemen in je relatie te overwinnen. Samen aan de slag. We helpen je graag verder.

StressWise Relatietherapie Amsterdam Zuid
 • Pieter Cornelisz Hooftstraat 183
 • 1071 BW Amsterdam
 • 088 20 32 610
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig?
Kies je locatie