Nu maar €495 inclusief
Intensieve relatietherapie weekend/week in Zuid-Frankrijk €1.000 korting met STAP-budget

WEER GELUKKIG MET JE PARTNER EN JE RELATIE

Ga naar de agenda
Kom je relatie verbeteren of verdiepen in een 'relatieweekend' van maandag tot vrijdag in de mooie omgeving van Bordeaux.

Relatietherapie, relatieweekend in Zuid-Frankrijk bij het Chateau van Ilja en Klaas Gort van 7 tot 11 november 2022

Kom je relatie verbeteren of verdiepen in een ‘relatieweekend’ van maandag tot vrijdag in de mooie omgeving van Bordeaux. De B&B waar jullie vier nachten verblijven ligt aan de rivier de Dordogne en hoort bij het wijnkasteel van Ilja Gort en zoon Klaas. Deze plek biedt jullie een warme basis, waar je kunt loskomen van de normale gang van zaken thuis. Wij zorgen voor een optimale omgeving om aan je relatie te werken. Wij helpen je met de aanvraag van het STAP-budget, waardoor je maar €495 per persoon betaalt. Interesse en heb je vragen? Stuur relatietherapeut Mariëtte Huibrechtse rechtstreeks een bericht.


In het relatieweekend gaan jullie met drie andere stellen aan de slag met het verbeteren van de onderlinge communicatie.

Het verbeteren van de communicatie in intensieve relatietherapie is de snelste route naar een betere relatie

In het relatieweekend gaan jullie met drie andere stellen aan de slag met het verbeteren van de onderlinge communicatie, acceptatie van hetgeen je niet kunt veranderen en het stimuleren van positief gedrag. Deze thema’s worden in de ochtend plenair behandeld. De meerwaarde van het werken met andere stellen is het uitwisselen van ervaringen en de mogelijkheid om elkaar tips te geven. Na de lunch is er ruimte voor 1-op-1 begeleiding in de vorm van relatiecoaching of relatietherapie. De middag en avond kun je gebruiken om het geleerde te oefenen en in praktijk te brengen.


Het relatieweekend-programma is gebaseerd op een wetenschappelijk bewezen methode: Integrative Behavioral Couple Therapy (IBCT)

Relatieweek in Frankrijk gebaseerd op relatietherapie die bewezen effectief is

Het ‘relatieweekend’-programma is gebaseerd op een wetenschappelijk bewezen methode: Integrative Behavioral Couple Therapy (IBCT), een vorm van relatietherapie die gebaseerd is op de derde generatie cognitieve gedragstherapie. Dit programma helpt jullie om beter naar elkaar te luisteren, elkaar beter te begrijpen en waar mogelijk verschillen te accepteren. Daarnaast leren jullie op een positieve manier te verwoorden waar je mee zit en samen te kijken naar wat er wel mogelijk is. Zo kom je uit oude gedragspatronen en wordt het mogelijk om je relatie duurzaam te verbeteren en/of te verdiepen. Effectieve communicatie loopt als een rode lijn door dit programma heen.

Op maandag, de dag van aankomst, dineren we samen, maken we kennis met elkaar en bespreken we het relatieweekend-programma.

Geheel verzorgd relatieweekend (midweek) in Frankrijk met ‘bourgondisch’ tintje

Op maandag, de dag van aankomst, dineren we samen, maken we kennis met elkaar en bespreken we het ‘relatieweekend’-programma. Onze gastvrouw Meriam verzorgt dagelijks een uitgebreid ontbijt en een echte Franse Gort & Gort-lunch. In de omgeving zijn verschillende leuke restaurants te vinden om op dinsdag, woensdag en donderdag te dineren. Op vrijdag sluiten we af met een lunch en wijnproeverij op het wijnkasteel van Ilja Gort en zijn zoon Klaas. Er zijn maar 4 plekken beschikbaar, dus reserveer nu je plek als je interesse hebt. Je kunt nog tot 1 september annuleren.


We maken kennis met elkaar en bespreken het ochtend-programma van onze relatieweekend-midweek.

Relatietherapie programma maandag: welkom met een ‘bourgondisch’ diner

Op maandag zijn jullie in de loop van de middag van harte welkom in de B&B en starten we hier met een drankje en een gezamenlijk diner. We maken kennis met elkaar en bespreken het ochtend-programma van onze relatieweekend-midweek. Er is volop ruimte om vragen te stellen en de activiteiten voor de komende week in kaart te brengen. Onze relatietherapeut Mariëtte maakt ruimte om afspraken voor relatietherapie en relatiecoaching met jullie afzonderlijk te plannen.


In het eerste deel van de training communicatie met focus op relaties vindt plaats op dinsdagochtend leren we over persoonlijkheid, wat wel en niet te veranderen is, wat emotionele acceptatie inhoudt en hoe je dat doet.

Relatietherapie programma dinsdag: begrip en empathie ontwikkelen

Het eerste deel van de training communicatie met focus op relaties vindt plaats op dinsdagochtend van 9:30 tot 12:30. We leren over persoonlijkheid, wat wel en niet te veranderen is, wat emotionele acceptatie inhoudt en hoe je dat doet. Ook wordt duidelijk wat empathie precies inhoudt en hoe je dat kunt oefenen. Oprechte empathie hebben voor de ander en dat kunnen uiten schept veiligheid.
Na de lunch is er dus ruimte voor de reeds geplande relatietherapie-gesprekken. Voor de andere stellen is er vrije tijd en ruimte voor het in de praktijk brengen van het geleerde.


Op woensdagochtend werken we, waar nodig, de begrippen verbinding, veiligheid en vertrouwen verder uit. Daarnaast maken we een start met het verbeteren van communicatie.

Relatietherapie programma woensdag: veiligheid, vertrouwen en verbinding

Op dinsdag hebben jullie gewerkt aan het vernieuwen van het fundament onder jullie relatie. Het fundament bestaat uit veiligheid, vertrouwen en verbinden en wordt gevoed door empathie en emotionele acceptatie. Het besef dat je in deze relatie mag zijn wie je bent. Je ervaart meer begrip voor elkaar en weet beter hoe met elkaar om te gaan. Op woensdagochtend werken we, waar nodig, de begrippen verbinding, veiligheid en vertrouwen verder uit. Daarnaast maken we een start met het verbeteren van communicatie. Je leert effectief gevoelens verwoorden en naar elkaar luisteren.


De StressWise training communicatie in relaties kun je gratis volgen bij gebruik van je STAP-budget

Relatietherapie programma donderdag: uitwisselen van positief gedrag in je relatie

We gaan verder met het oefenen van effectieve communicatie. Hoe is dat gelukt na de sessie van gisteren? Waar schuurt het nog? Nu we handiger worden in het verwoorden van wat ons bezighoudt komt er ruimte om te onderzoeken waar we gelukkig van worden in de relatie. Door met elkaar te praten krijgen we inzicht in wat de ander gelukkig maakt. Welk positief gedrag kunnen we verhogen, waardoor we meer geluk ervaren en we meer tevreden zijn over onszelf, elkaar en onze interactie?


Op de laatste ochtend onderzoeken we met elkaar manieren om effectief problemen op te lossen. Je krijgt handvaten om in de toekomst problemen om te kunnen zetten in acties waardoor je relatie sterker wordt.

Relatietherapie programma vrijdag: effectief relatieproblemen oplossen en afscheid met wijn en spijs

Op de laatste ochtend onderzoeken we met elkaar manieren om effectief problemen op te lossen. Je krijgt handvaten om in de toekomst problemen om te kunnen zetten in acties waardoor je relatie sterker wordt. De middag staat in het teken van evalueren, afronden en afscheid nemen. Daarbij genieten we van een lunch en een wijnproeverij op het wijnkasteel van Ilja Gort. Daarna nemen we afscheid van elkaar. Degenen die graag nog het weekend in de B&B willen doorbrengen zijn van harte welkom.

Relatietherapie in Frankrijk bij relatietherapeuten Mariëtte Huibrechtse en Harrie Kolsteeg

Mariëtte begeleid koppels naar meer begrip en meer acceptatie, naar betere communicatie en meer verbinding en intimiteit. In relatietherapie en communicatietraining. In Hilversum en in Zuid-Frankrijk. Zij staat samen met Harrie aan de basis van de Communicatie in relaties-training. Mariëtte is naast relatietherapeut ook ACT therapeut en supervisor aan de opleiding ACT Therapie van StressWise Academy en tevens mindfulness trainer.

Harrie is psycholoog en directeur van StressWise en StressWise Academy, en echtgenoot van Mariëtte. Hij brengt samen met Mariëtte relatietherapie naar een hoger plan door de nieuwste kennis en ‘best practices’ over relaties en relatietherapie te integreren in een effectieve training. Daarnaast is hij steeds weer op zoek naar mogelijkheden om partners dichter bij elkaar te brengen en relaties te versterken en te verdiepen. Mariëtte & Harrie zien ernaar uit om je te ontmoeten op het Chateau van Ilja Gort en zoon Klaas. Voor alle informatie kun je rechtstreek met Mariëtte mailen.

Agenda relatietherapie
2 plekken beschikbaar
Midweek 7/11 - 11/11
Intensieve relatietherapie
Chauteau Gort & Gort
Saint-Romain-La-Virvée
Exclusieve relatie-midweek van maandag tot vrijdag
Info & aanmelden
Midweek Intensieve relatietherapie

Exclusieve relatie-midweek in Zuid-Frankrijk bij het Chateau van Ilja Gort en zijn zoon Klaas in de mooie wijnstreek Bordeaux. We verwachten je op maandag in de namiddag. De B&B waar jullie vier nachten verblijven ligt aan de rivier de Dordogne. Hier kom je los van de normale gang van zaken thuis en kun je je volledig wijden aan het verbeteren van (de communicatie in) je relatie. We nemen afscheid met een bourgondische Gort & Gort lunch en wijnproeverij op vrijdagmiddag.

Inclusief: welkomstdiner op maandag, vier overnachtingen, ontbijt en lunch op de overige dagen en op vrijdag een bourgondische Gort & Gort lunch en wijnproeverij op het Chateau.

Investering

€495 pp (met STAP-budget), anders €1.495

Tijden en data

Van maandagmiddag 16:00 tot vrijdagmiddag 14:00

7 november - 8 november - 9 november - 10 november - 11 november
Sluiten
10

“Mariëtte heeft me erg goed geholpen bij het (her)zien van opvattingen over mijn identiteit; hoge verwachtingen; "success" en belangrijkste waarden. ACT therapie biedt een heldere aanpak met concreet resultaat. Daarnaast heeft Mariëtte een fijne, open en empathische persoonlijkheid. Kortom; aanrader.”

10

“Het waren 8 intensieve sessies waar de resultaten al heel snel merkbaar waren. De scherpe kantjes verdwenen al snel en mijn zin om activiteiten te ondernemen kwam terug. Ik ben bijzonder blij met de wisselwerking tussen de therapeut en mij. Veel vernieuwende inzichten ben ik rijker geworden, en, voor mij heel belangrijk, de wetenschappelijke onderbouwing van de werking van mindfulness werd niet vergeten. Ik ben dan ook naar huis gegaan met een boekenlijst van haar om mijn nieuwsgierigheid naar het vakgebied te bevredigen. Ik ben zeer blij met de oefeningen die ik elke dag trouw doe. Ze zijn een opstartpunt voor mijn dagen geworden”

10

“Heb het gevoel dat zowel therapeut Sylvia als ikzelf op een hele fijne en open manier doelgericht hebben samengewerkt, zonder gevoelige punten te omzeilen. Het voelde echt als maatwerk, waardoor zeer veel is bereikt en ik met een roadmap voor jaren weet wat me verder te doen staat. ACT is voor mij een grote eye opener gebleken naar oplossingsrichtingen... Voel nu veel meer ruimte, rust en perspectief, hartelijk dank!”

9

“Bij aanmelden gelijk reactie van stressWise en binnen 2 weken kennismaking en start online training 1x per week met Bree, wat ik als een hele prettige samenwerking heb ervaren door het aanbieden van de juiste trainingen, info + filmpjes ter ondersteuning van de theorie en betrokken houding . In vijf sessies heb ik geleerd om controle te krijgen over mijn gedachten door piekertijd te beperken, aandacht op afstand en aandachtstrainingen te doen, keuze te maken om wel of niet in de gedachtentrein te stappen en de focus te verplaatsen buiten mezelf. Voor mij resulteert dit in verbetering van stemming, slaap, energie en levenslust. Als ik kon kiezen uit face to face therapie of online, had ik face to face gekozen, maar MCT training online was toch helemaal oké !!”

9

“Een behandeling bij Stresswise was een fijne ervaring. Samen met mijn toegewezen therapeut, Hester, hebben we gekeken naar mijn struggles in het leven. Daar hebben we een persoonlijk passend plan voor gemaakt. Zij was een luisterend oor, hield me de spiegel voor en gaf mij nieuwe inzichten. Door de combinatie van ACT therapie en mindfulness had ik na elke afspraak weer frisse nieuwe energie. Hester, dank je wel!”

10

“Jolanda heeft mij op een zeer prettige manier begeleid en geholpen met mijn leerdoelen. Er was direct een klik en ik voelde mij op mijn gemak. Er was een duidelijke structuur en Jolanda is deskundig in haar werk. Zij weet de juiste vragen te stellen en geeft je handvaten mee om zelf in beweging te komen. Ik ben erg blij en tevreden met het gehele traject en zou haar zeker aanbevelen.”

9

“Het was een prettige, open kleine groep. Sijmen deed de training kundig en relaxt. Er waren herkenningspunten, reminders en ook nieuwe dingen. Een prettige, nuttige cursus.”

9

“Ik heb de gesprekken bij Tanya als zeer waardevol ervaren. Goed aansluitend bij waar ik behoefte aan had en over de weken verdeeld in een mooie opbouw van behapbare stapjes.”

9

“Mijn piekerfabriek draaide op volle toeren deze winter. Gelukkig kwam Jolanda op mijn pad. Ik heb haar ervaren als een zeer meelevende vrouw die erg goed kan luisteren. Met behulp van humor, praktische oefeningen en een liefdevolle spiegel heeft ze me ervaren hoe ik met mijn piekergedachten om kan gaan. Ik vond de ACT training zeer waardevol!”


De relatietherapeut heeft ons inzicht gegeven in onze communicatie en hoe we met elkaar omgaan en de patronen waarin we zaten. Dat was erg leerzaam. Wij zijn een dankbaar stel!

Ervaringen met relatietherapie bij StressWise

  • We zijn ontzettend goed geholpen: communicatie, intimiteit en plezier zijn weer volledig terug in onze relatie! We begrijpen elkaar weer en genieten elke dag. Van bijna ‘uit elkaar’ naar weer ‘gelukkig zijn mét elkaar’: het bestaat! Absoluut een aanrader voor stellen met relatieproblemen. Maar ik denk zelfs prettig voor koppels die hun relatie nóg beter willen krijgen. (DB, 50+)
  • Samen met mijn man meerdere prettige gesprekken gehad bij Mariëtte van Stresswise. We zijn door haar hulp beter gaan communiceren en nemen nu meer tijd om echt naar elkaar te luisteren. (Melissa R, 40+)
  • De relatietherapeut heeft ons inzicht gegeven in onze communicatie en hoe we met elkaar omgaan en de patronen waarin we zaten. Dat was erg leerzaam. Wij zijn een dankbaar stel! (Thijs Last 30+)

Iedere volwassene met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt komt in aanmerking voor het STAP-budget.

Voor wie is het STAP-budget?

Iedere volwassene met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt komt in aanmerking voor het STAP-budget. Je hebt recht op STAP-budget als:

  • Je ouder bent dan 18 jaar en nog geen AOW ontvangt
  • Jij of je partner de Nederlandse of andere Europese nationaliteit hebt
  • Je dit kalenderjaar nog geen STAP-budget hebt gekregen en er nog budget beschikbaar is

Je kunt dit budget aanvragen bij het UWV. Wij helpen je met de aanvraag, zodat deze soepel verloopt. Jij hoeft alleen maar je STAP-budget aanvraag in te dienen.

Je kunt je plek voor de relatietherapie midweek in Zuid-Frankrijk direct reserveren.

Boek een midweek Intensieve relatietherapie in Frankrijk en beleef een unieke ervaring

Je kunt je plek voor de relatietherapie midweek in Zuid-Frankrijk direct reserveren in de agenda hierboven. Als je vragen hebt over de communicatie in je relatie-training (ochtendprogramma) en de relatietherapie sessies (middag programma) kun je je vragen rechtstreeks stellen aan de relatietherapeut, Mariëtte Huibrechtse. Voordat je je definitief aanmeldt heb je nog een kennismaking met Mariëtte. Je kunt je reservering nog tot 1 september annuleren.

1.   Reserveer je plek (onder voorbehoud) via de agenda, of
2.   Stel je vragen direct aan Mariëtte via de rode button
3.   Na reservering/contact word je gebeld door Mariëtte
4.   Samen bekijken jullie of de midweek bij jullie past


Onze relatietherapeut Mariëtte Huibrechtse nodigt je van harte uit om in een midweek in Frankrijk je relatie te verbeteren op deze bijzondere locatie, er zijn 4 plekken beschikbaar

De relatie-midweek start op maandag 7 november en eindigt op vrijdag 11 november 2022. Er zijn enkele activiteiten op het Chateau van Ilja Gort in Saint-Romain-La-Virvée. Je slaapt in de B&B van zoon Klaas en schoondochter Meriam aan de rivier de Dordogne. Er is slechts ruimte voor vier stellen, dus als je deze intensieve relatieweek op deze bijzondere locatie wilt meemaken, reserveer dan spoedig je plek. Je inschrijving is in eerste instantie onder voorbehoud en wordt pas definitief na de telefonische kennismaking met onze relatietherapeut Mariëtte. Je kunt sowieso tot 1 september kosteloos annuleren.


Veel relatieproblemen en misverstanden in een relatie zijn te voorkomen en op te lossen door een betere communicatie tussen de partners.

Bedenk bij jezelf eens wat je mist als je niet deelneemt aan deze relatie-midweek in Zuid-Frankrijk

Bijna 40 procent van de relaties eindigt tegenwoordig in een scheiding. Veel relatieproblemen en misverstanden in een relatie zijn te voorkomen en op te lossen door een betere communicatie tussen de partners. Ons relatieweekend focust op deze communicatie. Door met andere stellen te werken onder leiding van een ervaren relatietherapeut zie je hoe andere stellen het doen. Je leert van elkaar en van de relatietherapeut. In de individuele sessies is er volop aandacht voor jouw relatie en tijdens het gehele verblijf in Zuid-Frankrijk oefen je met hetgeen je hebt geleerd. Zo verdiep je je relatie wederzijds, zodat jullie relatie weer helemaal opbloeit.

Relatietherapie, relatieweekend in Frankrijk bij Chateau Gort & Gort in de tweede week van november 2022

Weer gelukkig zijn in je relatie, het kan met intensieve relatietherapie in Zuid-Frankrijk

Wil jij weer goed communiceren met je partner? Wil jij dat er weer echt naar jou word geluisterd en wil je dat jullie elkaar weer goed begrijpen? Wil je je relatie verbeteren en weer gelukkig zijn met elkaar? Het kan! Met relatietherapie in een relatieweekend of midweek in Zuid-Frankrijk. Zet de tweede week van november alvast in je agenda.

De B&B waar jullie overnachten ligt in het pittoreske vissersdorp Asques vlakbij het Chateau

Gastvrouw Meriam ontvangt jullie op maandagmiddag 8 november met een glaasje op de B&B in het pittoreske vissersdorp Asques aan de rivier de Dordogne. Zij zit klaar om jullie vragen over de reis, de aankomst en het verblijf te beantwoorden. Jullie verblijven in totaal vier nachten in de B&B. Op vrijdagmiddag is er een speciale Gort & Gort lunch op het Chateau. Mochten jullie vragen hebben over de B&B en het Chateau dan kun je je rechtstreeks wenden tot Meriam.

De B&B van Chateau Gort met terras aan de rivier de Dordogne bevindt zich in Asques, nabij Bordeaux, op 11 uur rijden van Utrecht
  • Neem contact op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Veelgestelde vragen over relatietherapie bij StressWise

Staat je vraag er niet bij? Neem contact op met onze Servicedesk

Wanneer is relatietherapie een goede oplossing?

Partnerrelaties kunnen een bron van liefde, plezier en voldoening zijn, én tevens een bron van stress, frustratie of verdriet. Het kan voorkomen dat je vastloopt in ruzies en niet-effectieve communicatie. Of dat er sprake is (geweest) van een affaire. Of je merkt dat je gevoel voor je partner is afgenomen. Misschien zijn er grote verschillen in thema’s als financiën, intimiteit of de manier waarop je je kinderen wilt opvoeden. Blijf niet zitten met relatieproblemen, maar geef relatietherapie een kans. Er valt vaak veel te verbeteren. Onze relatietherapeuten helpen je daar graag bij.

Lees hoe wij te werk gaan

Krijg ik een vergoeding voor relatietherapie?

Bij verschillende relatietherapeuten van StressWise krijg je mogelijk een vergoeding voor relatietherapie. Ben je aanvullend verzekerd? Dan heb je een aanzienlijke kans op vergoeding. Bij online relatietherapie krijg je altijd een vergoeding. Je krijgt bij StressWise sowieso een gratis adviesgesprek. Geheel vrijblijvend. Tijdens dit gesprek wordt duidelijk wat onze relatietherapeut voor jullie kan betekenen en of er een klik is. Informeer bij onze Servicedesk gerust naar vergoedingen en plan eventueel een adviesgesprek in.

Neem contact op

Intensieve relatietherapie is bij jullie gratis, hoe zit dat?

Ja, dat klopt. StressWise ziet het grote belang van trainingen boven therapie. Trainingen zijn effectiever en goedkoper. Met een training werk je actief aan positieve veranderingen. De training Communicatie in relaties kun je gratis volgen met je STAP-budget. Jullie kunnen met deze training jullie communicatie zozeer verbeteren dat jullie relatie weer kan bloeien. Na de training bekijken we samen of jullie extra sessies relatietherapie nodig hebben. Meestal hoeft dit niet. Wij helpen je graag met de aanvraag van je STAP-budget. Let op! Schrijf je vóór 1 september in voor de training om te kunnen starten in oktober of november.

Naar de training

Mariëtte schrijft over haar ervaringen in haar relatietherapie praktijk en verzorgt intensieve relatietherapie in Toscane

Lees de blogs van
Mariëtte Huibrechtse,
relatietherapeut
bij StressWise

Mariëtte schrijft over haar ervaringen in haar relatietherapie praktijk en verzorgt intensieve relatietherapie in Toscane

Toscane, de plek voor intensieve relatietherapie

Uitgeput zitten ze voor me, eind dertig, begin veertig | Relatietherapie blog van onze relatietherapeut

En ze hebben twee jonge kinderen waarvan de jongste een nachtbrakertje is. Hij is twee jaar en wordt 3 à 4 keer per nacht wakker en wil dan een flesje melk … en het liefst bij pappa en mamma in bed. Zij is inmiddels zo moe dat ze overdag, naast de zorg voor het kleine nachtbrakertje, geen energie heeft om het huishouden op orde te krijgen en te houden. Hij is net gestart met een eigen onderneming en heeft voor thuis überhaupt geen energie. Als hij thuiskomt uit zijn werk en hij treft chaos aan, dan flipt hij.

Ze praten alleen nog in verwijten en beschuldigingen. Hij verwijt haar dat het zo’n zooitje is: je hebt geen baan, je kunt toch wel de vuilniszak verschonen? Zij verwijt hem dat hij geen tijd en aandacht heeft voor haar en het gezin: Is je werk dan belangrijker dan wij?

Verwijten en beschuldigingen worden geuit in harde emoties. Denk aan woede, irritatie en frustratie. Harde emoties zijn meestal gericht op de ander en dagen de ander uit tot een gelijke tegenreactie. Aanval en tegenaanval. Of aanval en verdediging. Deze strategieën zijn niet effectief en leiden tot polarisatie. Onder die harde emoties zitten zachte emoties, veel pijnlijker om te voelen. Denk aan gekwetstheid, angst of machteloosheid. Als je deze zachte emoties verwoordt leidt dat tot meer begrip en empathie. Je weet beter wat er bij de ander gebeurt en kan daarop aansluiten. En die ander bij jou.

Dit stel gaat er mee oefenen. En ze gaan aan de slag met slaaptraining voor het nachtbrakertje. Uitputting is een love-killer.

Heb je een vraag over relatietherapie? Stuur een e-mail naar Mariëtte en krijg persoonlijk antwoord.

mariette@stresswise.nl

Toscane, de plek voor intensieve relatietherapie

Piepjong zijn ze en al 7 jaar samen | Relatietherapie blog van onze relatietherapeut

Zij is een knappe Instagrammer, ambitieus en streeft naar meer, mooier, beter en leuker. Hij is een zachtaardige, intelligente en rustige jongeman. Ze hebben een huis gekocht en dat zijn ze aan het opknappen. Ze heeft aan hem opgebiecht dat ze is vreemdgegaan. Een onenightstand. Het betekende niets, maar het verschuift alles. Ineens vraagt ze zich af: ‘is dit het nu?’ Leg ik me nu vast voor de rest van mijn leven? Heb ik genoeg rond gekeken? Geeft deze relatie me alles wat ik nodig heb?

In het zicht van de haven is het niet gek dat deze vragen opkomen. Het aangekochte huis lijkt een definitieve aanlegplaats voor de relatie en de angst slaat om het hart dat het nooit meer anders wordt. Zij is goed in staat om te reflecteren op wat ze ervaart van binnen en is daar kritisch op. Ben ik een Rupsje Nooitgenoeg? Prinses op de erwt? Een verwend nest? Het overgaan van de fase van jong-volwassene naar een volwassen leven met de verantwoordelijkheden die daar bij horen kan spannend zijn.

We komen er achter dat ze nog bezig is met grenzen opzoeken, wat bij de puberale levensfase hoort. In de relatie met deze man die alles oké lijkt te vinden, ervaart ze deze grenzen niet. Ze heeft het nodig om een ‘nee’ te horen. Kaders geven veiligheid en richting. Hij laat deze ‘nee’ niet horen. Hij heeft geleerd dat er altijd drie oplossingen zijn voor een probleem. En komt dus altijd met mogelijkheden. Niet met een grens.

Ze gaan het proberen: hij gaat duidelijk aangeven wanneer hij iets niet wil en zal dan een ‘nee’ laten horen. Zij gaat verantwoordelijkheid nemen voor haar gedrag en die ‘nee’ honoreren.

Heb je een vraag over relatietherapie? Stuur een e-mail naar Mariëtte en krijg persoonlijk antwoord.

mariette@stresswise.nl

Toscane, de plek voor intensieve relatietherapie

Ik ben niet tevreden over de relatie met mijn partner | Relatietherapie blog van onze relatietherapeut

Moeten we uit elkaar? Doormodderen vanwege de kinderen of de financiën? Zou relatietherapie helpen? Het zijn grote vragen en ik denk dat het altijd zinvol is om met een relatietherapeut te praten. Samen kunnen jullie onderzoeken wat er precies aan de hand is. De meeste stellen willen eigenlijk niet uit elkaar, maar zijn ontevreden over ‘hoe het nu gaat’. Alsof het script dat is ontstaan, niet meer werkt.

IBCT-relatietherapie is een moderne vorm van relatietherapie die helemaal past in deze tijd. Het gaat uit van de leertheorie. Dat betekent dat het mogelijk is om vaardigheden aan te leren in communicatie en vaardigheden in samen problemen oplossen. Volgens IBCT is het onzinnig om te blijven strijden om de ander te willen veranderen, en dat het beter is om de ander te accepteren waar dat mogelijk is. En om positief gedrag te stimuleren.

Ook kun je met een relatietherapeut onderzoeken of er nog voldoende liefde is wederzijds. Soms ben je zo uit elkaar gegroeid of zijn de verschillen te groot geworden, dat het wellicht beter is om de relatie te beëindigen. Ook dan is het zinvol om een paar sessies te volgen, bv als je moet blijven samenwerken vanwege het opvoeden van de kinderen. Investeren in effectieve communicatie kan dan veel pijnlijke situaties voorkomen.

Heb je een vraag over relatietherapie? Stuur een e-mail naar Mariëtte en krijg persoonlijk antwoord.

mariette@stresswise.nl

Hulp nodig?
Kies je locatie