99% beveelt ons aan
Relatietherapie Groningen, intensieve relatietherapie gratis met STAP-budget

WEER GELUKKIG MET JE RELATIE EN JE PARTNER

Meld je hier aan
Met relatietherapie van Stresswise op basis van EFT, IBCT en/of ACT kun je samen met je partner op zoek gaan naar manieren om blokkades aan te pakken. Op de manier die bij je past.

Relatietherapie voor jou en je partner bij StressWise Groningen

Je verlangt naar een veilige, gezonde en gelukkige relatie waarin je jezelf kunt zijn en je partner je accepteert zoals je bent. Een betekenisvolle relatie met wederzijds respect. Soms zijn er echter blokkades op de weg naar geluk. Wanneer je het niet eens bent over belangrijke thema’s of als je het gevoel voor je partner verliest.

StressWise Groningen helpt jou en je partner om deze blokkades op te heffen. Om te zorgen dat dit gebeurt op een manier die bij jullie past, bieden wij 3 mogelijkheden:

 • Reguliere relatietherapie:
  Wekelijkse sessies van 1,5 uur op onze locatie in Groningen.
 • Intensieve 3-daagse relatietherapie:
  Focus op communicatie in relaties, geheel kosteloos te volgen.
 • Intensieve relatietherapie in Zuid-Frankrijk:
  Combineer een vakantie met het versterken van je relatie.

Blijf niet rondlopen met relatieproblemen, dat is zonde van jullie tijd samen. Onze relatietherapeut in Groningen helpt je je relatie te laten bloeien en weer rust te vinden.

Plan een gratis adviesgesprek


Trainingen leiden sneller tot resultaat en zijn goedkoper. Met een intensieve training werk je actief aan positieve veranderingen.

Intensieve relatietherapie, gratis met het STAP-budget

StressWise ziet het grote belang van korte intensieve trainingen boven therapie. Trainingen leiden sneller tot resultaat en zijn goedkoper. Met een intensieve training werk je actief aan positieve veranderingen. Onze training Communicatie in relaties is een geweldig alternatief voor relatietherapie en kun je zelfs gratis volgen met je STAP-budget. Jullie verbeteren hierin jullie wederzijdse communicatie sterk waardoor jullie relatie weer kan bloeien. Na de training bekijken we samen of jullie extra relatietherapie of relatiecoaching nodig hebben. Meestal hoeft dit niet. Wij helpen je graag met de aanvraag van jullie STAP-budget. Let op! Schrijf je vóór 1 september in om te kunnen starten met deze ‘relatietherapie-training’ in oktober of november. Mocht je sneller of zonder STAP-budget willen deelnemen, dan is je investering €995 per persoon.

Informeer naar de gratis training


De relatietherapeuten van StressWise maken onder andere gebruik van Integrative Behavioral Couple Therapy (IBCT), waarin je werkt aan acceptatie van onderlinge verschillen, het verbeteren van communicatie en het leren samenwerken bij het oplossen van problemen.

Relatietherapie in Groningen, reguliere sessies met (gedeeltelijke) vergoeding

We weten hoe het voelt om te worstelen met je relatie. Je wilt een fijne relatie en het lukt nu niet. Je wilt gezien, gehoord en gewaardeerd worden. Wanneer dit niet het geval is kun je je onzeker voelen over jezelf, onveiligheid ervaren. Je komt niet tot rust. De relatietherapeut van StressWise Groningen kan je helpen. Onze relatietherapeuten maken onder andere gebruik van Integrative Behavioral Couple Therapy (IBCT), waarin je werkt aan acceptatie van onderlinge verschillen, het verbeteren van communicatie en het leren samenwerken bij het oplossen van problemen. Thema’s als vergeving, emoties delen, zelfzorg en het bevorderen van positief gedrag staan hierbij centraal. De kosten van relatietherapie bij StressWise Groningen bedragen €75 per persoon. Sommige verzekeraars vergoeden deels vanuit het aanvullend pakket. Als je geen vergoeding ontvangt van je verzekeraar kun je van ons een vergoeding krijgen om jou en je partner aan te moedigen voor relatietherapie.

Plan een gratis adviesgesprek

Intensieve relatietherapie in het buitenland, Zuid-Frankrijk en Toscane

Via StressWise kun je ook in relatietherapie in de vorm van een intensief 'relatietherapie weekend' in het buitenland

Relatietherapie, relatieweekend in Frankrijk bij Chateau Gort & Gort in de tweede week van november 2022

Relatietherapie in Zuid-Frankrijk, relatie-midweek bij het Chateau van Ilja Gort van 7 tot 11 november 2022

Kom je relatie verbeteren of verdiepen in een relatie-midweek van maandag tot vrijdag in de mooie omgeving van Bordeaux, Zuid-Frankrijk. De B&B waar jullie vier nachten verblijven ligt aan de rivier de Dordogne en hoort bij het wijnkasteel van Ilja Gort en zijn zoon Klaas. Deze plek biedt jullie een warme basis, waar je kunt loskomen van de normale gang van zaken thuis. Wij zorgen voor een optimale omgeving om aan je relatie te werken en sluiten af met een wijnproeverij op het Chateau. Werk aan je relatie en kom tot rust op deze bijzondere plek. Er is slechts plaats voor 4 stellen, dus reageer snel.

Bekijk relatietherapie in Frankrijk

Relatietherapie en mindfulness training in Toscane, Italië, nabij Florence, in mei en juni 2023

Relatietherapie in Toscane, Italië, gedurende een midweek je relatie verbeteren in mei en juni 2023

Je relatie verbeteren in een midweek van maandag tot vrijdag in het mooie Toscane, in de buurt van Montaione, nabij Florence. De villa waar jullie vier nachten verblijven ligt op een berg op minder dan een uur van Florence en biedt volop privacy. De villa heeft een zwembad en alle kamers zijn voorzien van een badkamer. Op deze plek kom je echt los van de normale gang van zaken thuis. Vakantie en tegelijkertijd je relatie verbeteren. De eerste week van mei is reeds gereserveerd. Boek nu een relatietherapie vakantie op deze geweldige plek.

Bekijk relatietherapie in Toscane

10

“Mariëtte heeft me erg goed geholpen bij het (her)zien van opvattingen over mijn identiteit; hoge verwachtingen; "success" en belangrijkste waarden. ACT therapie biedt een heldere aanpak met concreet resultaat. Daarnaast heeft Mariëtte een fijne, open en empathische persoonlijkheid. Kortom; aanrader.”

10

“Het waren 8 intensieve sessies waar de resultaten al heel snel merkbaar waren. De scherpe kantjes verdwenen al snel en mijn zin om activiteiten te ondernemen kwam terug. Ik ben bijzonder blij met de wisselwerking tussen de therapeut en mij. Veel vernieuwende inzichten ben ik rijker geworden, en, voor mij heel belangrijk, de wetenschappelijke onderbouwing van de werking van mindfulness werd niet vergeten. Ik ben dan ook naar huis gegaan met een boekenlijst van haar om mijn nieuwsgierigheid naar het vakgebied te bevredigen. Ik ben zeer blij met de oefeningen die ik elke dag trouw doe. Ze zijn een opstartpunt voor mijn dagen geworden”

10

“Heb het gevoel dat zowel therapeut Sylvia als ikzelf op een hele fijne en open manier doelgericht hebben samengewerkt, zonder gevoelige punten te omzeilen. Het voelde echt als maatwerk, waardoor zeer veel is bereikt en ik met een roadmap voor jaren weet wat me verder te doen staat. ACT is voor mij een grote eye opener gebleken naar oplossingsrichtingen... Voel nu veel meer ruimte, rust en perspectief, hartelijk dank!”

9

“Bij aanmelden gelijk reactie van stressWise en binnen 2 weken kennismaking en start online training 1x per week met Bree, wat ik als een hele prettige samenwerking heb ervaren door het aanbieden van de juiste trainingen, info + filmpjes ter ondersteuning van de theorie en betrokken houding . In vijf sessies heb ik geleerd om controle te krijgen over mijn gedachten door piekertijd te beperken, aandacht op afstand en aandachtstrainingen te doen, keuze te maken om wel of niet in de gedachtentrein te stappen en de focus te verplaatsen buiten mezelf. Voor mij resulteert dit in verbetering van stemming, slaap, energie en levenslust. Als ik kon kiezen uit face to face therapie of online, had ik face to face gekozen, maar MCT training online was toch helemaal oké !!”

9

“Een behandeling bij Stresswise was een fijne ervaring. Samen met mijn toegewezen therapeut, Hester, hebben we gekeken naar mijn struggles in het leven. Daar hebben we een persoonlijk passend plan voor gemaakt. Zij was een luisterend oor, hield me de spiegel voor en gaf mij nieuwe inzichten. Door de combinatie van ACT therapie en mindfulness had ik na elke afspraak weer frisse nieuwe energie. Hester, dank je wel!”

10

“Jolanda heeft mij op een zeer prettige manier begeleid en geholpen met mijn leerdoelen. Er was direct een klik en ik voelde mij op mijn gemak. Er was een duidelijke structuur en Jolanda is deskundig in haar werk. Zij weet de juiste vragen te stellen en geeft je handvaten mee om zelf in beweging te komen. Ik ben erg blij en tevreden met het gehele traject en zou haar zeker aanbevelen.”

9

“Het was een prettige, open kleine groep. Sijmen deed de training kundig en relaxt. Er waren herkenningspunten, reminders en ook nieuwe dingen. Een prettige, nuttige cursus.”

9

“Ik heb de gesprekken bij Tanya als zeer waardevol ervaren. Goed aansluitend bij waar ik behoefte aan had en over de weken verdeeld in een mooie opbouw van behapbare stapjes.”

9

“Mijn piekerfabriek draaide op volle toeren deze winter. Gelukkig kwam Jolanda op mijn pad. Ik heb haar ervaren als een zeer meelevende vrouw die erg goed kan luisteren. Met behulp van humor, praktische oefeningen en een liefdevolle spiegel heeft ze me ervaren hoe ik met mijn piekergedachten om kan gaan. Ik vond de ACT training zeer waardevol!”


De relatietherapeut heeft ons inzicht gegeven in onze communicatie en hoe we met elkaar omgaan en de patronen waarin we zaten. Dat was erg leerzaam. Wij zijn een dankbaar stel!

Ervaringen met StressWise Relatietherapie Groningen

 • We zijn ontzettend goed geholpen: communicatie, intimiteit en plezier zijn weer volledig terug in onze relatie! We begrijpen elkaar weer en genieten elke dag. Van bijna ‘uit elkaar’ naar weer ‘gelukkig zijn mét elkaar’: het bestaat! Absoluut een aanrader voor stellen met relatieproblemen. Maar ik denk zelfs prettig voor koppels die hun relatie nóg beter willen krijgen. (DB, 50+)
 • Samen met mijn man meerdere prettige gesprekken gehad bij Mariëtte van Stresswise. We zijn door haar hulp beter gaan communiceren en nemen nu meer tijd om echt naar elkaar te luisteren. (Melissa R, 40+)
 • Relatietherapeut Mariëtte heeft ons inzicht gegeven in onze communicatie en hoe we met elkaar omgaan en de patronen waarin we zaten. Dat was erg leerzaam. Wij zijn een dankbaar stel! (Thijs Last 30+)
Voordat je je definitief aanmeldt heb je nog een kennismaking met onze relatietherapeut.

Het ‘weer gelukkig zijn in je relatie’-plan

Wil je je relatie verbeteren, weer gelukkig zijn met je partner en je relatie? Onze Servicedesk helpt jullie graag op weg. Zij verzorgen het contact met onze relatietherapeut in Groningen. Het is belangrijk dat jullie een klik voelen met de relatietherapeut, zodat jullie de vrijheid voelen om uiteenlopende zaken te bespreken en het onderlinge vertrouwen wordt versterkt. Ook kun je via hen informatie verkrijgen over gratis relatietherapie met STAP-budget en relatietherapie in Frankrijk (november 2022) en Toscane (vanaf mei 2023).

1.   Neem contact op met Lody en Karin van onze Servicedesk
2.   Zij schakelen onze relatietherapeut in Groningen voor je in
3.   De relatietherapeut neemt contact met je op voor een gratis adviesgesprek
4.   Na dit gesprek kunnen jullie een goed besluit nemen over wat jullie nodig hebben

Neem contact met ons op


Wacht niet langer en onderneem actie. Maak een afspraak voor gratis en vrijblijvende kennismaking met onze relatietherapeut.

Meld je nu aan voor een gratis adviesgesprek met onze relatietherapeut in Groningen

Wacht niet langer en onderneem actie als je relatie niet loopt zoals je wilt. Veel stellen wachten te lang met het inroepen van hulp, dus zorg ervoor dat het jou niet overkomt. Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan met onze relatietherapeut in Groningen. Je kunt delen waar je mee zit en de relatietherapeut kan je inzicht geven in wat we voor je kunnen betekenen. Dan wordt duidelijk wat je nodig hebt en welke opties voor jou de beste zijn. Reguliere relatietherapie sessies in Groningen of intensieve relatietherapie (gratis). Of relatietherapie waarbij je helemaal weg bent uit je dagelijkse patronen met intensieve relatietherapie in het buitenland.

Meld je nu aan


De relatietherapeuten van StressWise maken onder andere gebruik van Integrative Behavioral Couple Therapy (IBCT), waarin je werkt aan acceptatie van onderlinge verschillen, het verbeteren van communicatie en het leren samenwerken bij het oplossen van problemen.

Hoe zou je leven eruit zien als je nu niet aan je relatie werkt?

Bijna 40 procent van de relaties eindigt in een scheiding. Wil jij dit niet? Je kunt dit voorkomen door de hulp van onze relatietherapeut in Groningen in te schakelen. Of een intensieve relatietherapie te starten in Nederland of in het buitenland. Ontdek geheel vrijblijvend hoe onze relatietherapie jullie kan helpen. Jullie relatie is zeer waarschijnlijk te redden en zeker te verbeteren. Je relatie kan weer opbloeien. Echt waar. Natuurlijk kan het ook zijn dat je tijdens de relatietherapie besluit om niet verder te gaan samen. Onze relatietherapeut kan jullie daar dan bij helpen zodat het besluit wijs is en lichter wordt.

Meld je nu aan

Wil je geen stress meer in je relatie? Neem dan het besluit van je leven. Kies voor je relatie, kies voor relatietherapie bij StressWise.

Weer gelukkig in je relatie

Wil jij je relatie weer laten opbloeien? Er weer zijn voor elkaar? Elkaar weer zien als partners die samen een mooi leven kunnen leiden, waar tevens ook ruimte is voor jezelf? Wil je geen stress meer in je relatie? Neem dan het besluit van je leven. Kies voor je relatie, kies voor relatietherapie bij StressWise Groningen.

Kies voor relatietherapie

Contact
 • Sint Jansstraat 2K
 • 9712 JN Groningen
 • 088 20 32 610
 • Neem contact op
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Veelgestelde vragen over relatietherapie bij StressWise Groningen
Krijg ik een vergoeding voor relatietherapie?

Bij verschillende relatietherapeuten van StressWise krijg je mogelijk een vergoeding voor relatietherapie. Ben je aanvullend verzekerd? Dan heb je een aanzienlijke kans op vergoeding. Bij online relatietherapie krijg je altijd een vergoeding. Je krijgt bij StressWise sowieso een gratis adviesgesprek. Geheel vrijblijvend. Tijdens dit gesprek wordt duidelijk wat onze relatietherapeut voor jullie kan betekenen en of er een klik is. Informeer bij onze Servicedesk gerust naar vergoedingen en plan eventueel een adviesgesprek in.

Neem contact op

Intensieve relatietherapie is bij jullie gratis, hoe zit dat?

Ja, dat klopt. StressWise ziet het grote belang van trainingen boven therapie. Trainingen zijn effectiever en goedkoper. Met een training werk je actief aan positieve veranderingen. De training Communicatie in relaties kun je gratis volgen met je STAP-budget. Jullie kunnen met deze training jullie communicatie zozeer verbeteren dat jullie relatie weer kan bloeien. Na de training bekijken we samen of jullie extra sessies relatietherapie nodig hebben. Meestal hoeft dit niet. Wij helpen je graag met de aanvraag van je STAP-budget. Let op! Schrijf je vóór 1 september in voor de training om te kunnen starten in oktober of november.

Naar de training

Mariëtte schrijft over haar ervaringen in haar relatietherapie praktijk en verzorgt intensieve relatietherapie in Toscane

Lees de blogs van
Mariëtte Huibrechtse,
relatietherapeut
bij StressWise

Mariëtte schrijft over haar ervaringen in haar relatietherapie praktijk en verzorgt intensieve relatietherapie in Toscane

Toscane, de plek voor intensieve relatietherapie

Uitgeput zitten ze voor me, eind dertig, begin veertig | Relatietherapie blog van onze relatietherapeut

En ze hebben twee jonge kinderen waarvan de jongste een nachtbrakertje is. Hij is twee jaar en wordt 3 à 4 keer per nacht wakker en wil dan een flesje melk … en het liefst bij pappa en mamma in bed. Zij is inmiddels zo moe dat ze overdag, naast de zorg voor het kleine nachtbrakertje, geen energie heeft om het huishouden op orde te krijgen en te houden. Hij is net gestart met een eigen onderneming en heeft voor thuis überhaupt geen energie. Als hij thuiskomt uit zijn werk en hij treft chaos aan, dan flipt hij.

Ze praten alleen nog in verwijten en beschuldigingen. Hij verwijt haar dat het zo’n zooitje is: je hebt geen baan, je kunt toch wel de vuilniszak verschonen? Zij verwijt hem dat hij geen tijd en aandacht heeft voor haar en het gezin: Is je werk dan belangrijker dan wij?

Verwijten en beschuldigingen worden geuit in harde emoties. Denk aan woede, irritatie en frustratie. Harde emoties zijn meestal gericht op de ander en dagen de ander uit tot een gelijke tegenreactie. Aanval en tegenaanval. Of aanval en verdediging. Deze strategieën zijn niet effectief en leiden tot polarisatie. Onder die harde emoties zitten zachte emoties, veel pijnlijker om te voelen. Denk aan gekwetstheid, angst of machteloosheid. Als je deze zachte emoties verwoordt leidt dat tot meer begrip en empathie. Je weet beter wat er bij de ander gebeurt en kan daarop aansluiten. En die ander bij jou.

Dit stel gaat er mee oefenen. En ze gaan aan de slag met slaaptraining voor het nachtbrakertje. Uitputting is een love-killer.

Heb je een vraag over relatietherapie? Stuur een e-mail naar Mariëtte en krijg persoonlijk antwoord.

mariette@stresswise.nl

Toscane, de plek voor intensieve relatietherapie

Piepjong zijn ze en al 7 jaar samen | Relatietherapie blog van onze relatietherapeut

Zij is een knappe Instagrammer, ambitieus en streeft naar meer, mooier, beter en leuker. Hij is een zachtaardige, intelligente en rustige jongeman. Ze hebben een huis gekocht en dat zijn ze aan het opknappen. Ze heeft aan hem opgebiecht dat ze is vreemdgegaan. Een onenightstand. Het betekende niets, maar het verschuift alles. Ineens vraagt ze zich af: ‘is dit het nu?’ Leg ik me nu vast voor de rest van mijn leven? Heb ik genoeg rond gekeken? Geeft deze relatie me alles wat ik nodig heb?

In het zicht van de haven is het niet gek dat deze vragen opkomen. Het aangekochte huis lijkt een definitieve aanlegplaats voor de relatie en de angst slaat om het hart dat het nooit meer anders wordt. Zij is goed in staat om te reflecteren op wat ze ervaart van binnen en is daar kritisch op. Ben ik een Rupsje Nooitgenoeg? Prinses op de erwt? Een verwend nest? Het overgaan van de fase van jong-volwassene naar een volwassen leven met de verantwoordelijkheden die daar bij horen kan spannend zijn.

We komen er achter dat ze nog bezig is met grenzen opzoeken, wat bij de puberale levensfase hoort. In de relatie met deze man die alles oké lijkt te vinden, ervaart ze deze grenzen niet. Ze heeft het nodig om een ‘nee’ te horen. Kaders geven veiligheid en richting. Hij laat deze ‘nee’ niet horen. Hij heeft geleerd dat er altijd drie oplossingen zijn voor een probleem. En komt dus altijd met mogelijkheden. Niet met een grens.

Ze gaan het proberen: hij gaat duidelijk aangeven wanneer hij iets niet wil en zal dan een ‘nee’ laten horen. Zij gaat verantwoordelijkheid nemen voor haar gedrag en die ‘nee’ honoreren.

Heb je een vraag over relatietherapie? Stuur een e-mail naar Mariëtte en krijg persoonlijk antwoord.

mariette@stresswise.nl

Toscane, de plek voor intensieve relatietherapie

Ik ben niet tevreden over de relatie met mijn partner | Relatietherapie blog van onze relatietherapeut

Moeten we uit elkaar? Doormodderen vanwege de kinderen of de financiën? Zou relatietherapie helpen? Het zijn grote vragen en ik denk dat het altijd zinvol is om met een relatietherapeut te praten. Samen kunnen jullie onderzoeken wat er precies aan de hand is. De meeste stellen willen eigenlijk niet uit elkaar, maar zijn ontevreden over ‘hoe het nu gaat’. Alsof het script dat is ontstaan, niet meer werkt.

IBCT-relatietherapie is een moderne vorm van relatietherapie die helemaal past in deze tijd. Het gaat uit van de leertheorie. Dat betekent dat het mogelijk is om vaardigheden aan te leren in communicatie en vaardigheden in samen problemen oplossen. Volgens IBCT is het onzinnig om te blijven strijden om de ander te willen veranderen, en dat het beter is om de ander te accepteren waar dat mogelijk is. En om positief gedrag te stimuleren.

Ook kun je met een relatietherapeut onderzoeken of er nog voldoende liefde is wederzijds. Soms ben je zo uit elkaar gegroeid of zijn de verschillen te groot geworden, dat het wellicht beter is om de relatie te beëindigen. Ook dan is het zinvol om een paar sessies te volgen, bv als je moet blijven samenwerken vanwege het opvoeden van de kinderen. Investeren in effectieve communicatie kan dan veel pijnlijke situaties voorkomen.

Heb je een vraag over relatietherapie? Stuur een e-mail naar Mariëtte en krijg persoonlijk antwoord.

mariette@stresswise.nl

Hulp nodig?
Kies je locatie