StressWise® Relatietherapie Hilversum ‘t Gooi - ONLINE of in onze praktijk

Relatietherapie bij StressWise Hilversum wordt altijd vergoed

Relatietherapie bij StressWise® Hilversum ‘t Gooi: altijd vergoeding, geen eigen risico

Relatietherapie van StressWise Hilversum helpt je vastgeroeste patronen in je relatie te doorbreken en intimiteit en begrip voor elkaar te herstellen. Als je steeds vaker ruzie hebt en regelmatig vastloopt met elkaar, ontstaan er twijfels over je relatie. En misschien denk je al na over het beëindigen van je relatie. De oplossing is relatietherapie bij StressWise Hilversum. Tijdens een gratis en vrijblijvende kennismaking kun je ervaren of er een klik is met de relatietherapeut en wordt duidelijk wat er nodig is. Als jullie besluiten om relatietherapie te starten bespreken we praktische zaken: hoeveel sessies relatietherapie zijn er nodig, wat is het doel van de relatietherapie, wat zijn de kosten voor relatietherapie? Je krijgt altijd een vergoeding, alleen de hoogte van de vergoeding verschilt. Het tarief voor relatietherapie is 75 euro per persoon per sessie van 1,5 uur. De maximale vergoeding is 65 euro per persoon. Onze relatietherapeut in Hilversum, Mariëtte Huibrechtse, maakt graag een afspraak met je, eventueel in de avond.

Vanwege de coronacrisis is het ook mogelijk ONLINE relatietherapie te volgen via beeldbellen. Maar je kunt ook gewoon terecht in onze praktijk. Wij volgen alle aanwijzingen van het RIVM met betrekking tot hygiëne en gedrag, zoals de anderhalve meter afstand-regel.

 • Altijd vergoeding
 • Geen eigen risico
 • Direct contact
 • Geen verwijzing nodig
 • Zonder wachtlijst
 • Maximale privacy
 • Gratis en vrijblijvend kennismaken

Coronastress

We hebben elkaar nodig. Juist nu. Een mens is een sociaal wezen. Soms is het heerlijk om even alleen te zijn, maar dat moet vooral niet te lang duren. We hebben het tijdens de coronacrisis over ‘Social Distancing’, maar wat we eigenlijk bedoelen is ‘Physical Distancing’. We moeten FYSIEK AFSTAND nemen en juist SOCIAAL VERBINDEN. Nabij zijn. In verbinding staan. Onze psychologen en therapeuten willen je graag blijven ondersteunen. We staan voor je klaar op onze locaties (met anderhalve meter afstand) en ONLINE via beeldbellen. Onze dienstverlening gaat ook nu gewoon door. Juist nu! Bel of mail ons gerust.

Harrie Kolsteeg, ceo en founder

Vrouw staart naar het raam tijdens relatietherapie

Samen in relatietherapie bij StressWise® Hilversum

Relatieproblemen los je samen op. Je erkent daarmee ook dat je beide een aandeel hebt in de moeilijkheden. Jullie zijn in een negatief gedragspatroon beland en communiceren steeds minder goed. Dit leidt tot sleur en vaak ook tot conflicten. Afstand en onbegrip zijn het resultaat. Het moet anders! Met de relatietherapeut van StressWise Hilversum onderzoek je de patronen waar jullie in terecht zijn gekomen en brengen jullie daarin verandering aan. Jullie kunnen weer verbondenheid, begrip en plezier ervaren. Het kán dus ook anders.

Individuele relatietherapie

Het kan zijn dat je merkt dat je alleen bent in het erkennen van de problematiek binnen je relatie. Ook dan is het mogelijk om met de relatietherapeut van StressWise Hilversum in gesprek te gaan. Je ontwikkelt inzicht in de patronen binnen de relatie en je wordt je bewust van waar je wel invloed op hebt en waar je geen invloed over hebt. De relatietherapeut biedt een luisterend oor, begeleidt je en ondersteunt je. En misschien vinden we samen mogelijkheden om je relatie te verbeteren.

Man drinkt een kop koffie tijdens relatietherapie

Hoe werkt relatietherapie bij StressWise Hilversum?

De eerste gesprekken van de relatietherapie staan in het teken van verkenning en onderzoek. Je wordt je bewust van schadelijke en niet-helpende patronen in je communicatie en gedrag. Jullie krijgen na ieder gesprek een opdracht of oefening mee. De verandering vindt immers plaats in jullie eigen leven. Ook krijgen jullie praktische adviezen afgestemd op jullie situatie. Het kan zijn dat er een hele duidelijke aanleiding is voor jullie problematiek. Bijvoorbeeld overspel of een andere heftige ervaring. Hierbij zal relatietherapie zich voornamelijk richten op het uiten en verwerken van emoties en het ontwikkelen van wederzijds begrip. Gemiddeld zijn er zes tot tien relatietherapie-sessies nodig om je relatie duurzaam te verbeteren.

Twee voeten illustreren relatietherapie

Waar gaat relatietherapie over?

Relatietherapie bij StressWise® Hilversum gaat in de kern over: respect, intimiteit, realisme en duurzaamheid. Wat zijn jullie wederzijdse verwachtingen en behoeften? Om al deze zaken voor het voetlicht te brengen maken we gebruik van:

 • EFT: hechting en patronen in conflicten
 • Geweldloze Communicatie: concreet en effectief
 • ACT: gezamenlijke waarden en uitdagingen
 • Positieve Psychologie: focus op dat wat werkt

 

Vrouw zoekt hulp bij relatieproblemen
9

“Vanwege een burn-out ben ik op zoek gegaan naar een coach/psycholoog die ook een mindfulness achtergrond had, om niet alleen te praten, maar vooral ook meer aandacht te besteden aan mijn gevoel. Samen met Myrthe heb ik o.a. gekeken naar waar ik teveel energie aan kwijt ben (zowel privé als op werk) en hoe ik dit anders wil en kan doen. Elke sessie leverde weer heel nuttige inzichten op en gaf mij concrete handvatten om verder thuis mee te oefenen. Ik heb Myrthe ervaren als een hele fijne, betrokken en kundige coach die mij steeds weer herinnerde terug te gaan naar hoe iets voor mij voelt, ipv wat mijn hoofd mij allemaal vertelt. Dat is heel waardevol!”

9

“Via StressWise heb ik de achtweekse ACT gevolgd bij Hanna. Dit was voor mij een geweldige ervaring. Ik ging naar haar toe met een hoofd vol - met name negatieve - gedachten en leerde gaandeweg om mijn gedachten te observeren, terug te keren naar mijn gevoel en mijn lichaam en ik heb verschillende technieken aangereikt gekregen om zelf om te gaan met deze gedachten. ACT is ontzettend praktisch en gericht op het hier en nu, waardoor je in korte tijd veel stappen zet en waardoor ik weer veel meer rust heb, geniet van kleine dingen en meer in het hier en nu leef. Hanna is een energieke en duidelijk therapeut, die aanvoelt waar jouw behoefte ligt en dit in alle respect en veiligheid bespreekbaar maakt. Ik heb veel geleerd van haar, en van de stappen van ACT. Bedankt!”

10

“In een warme, ontspannen en nuchtere setting heb ik inzichten kunnen opdoen die mijn leven serieus hebben verrijkt. Ik heb tools gekregen waarmee ik mijn levenspad kan bijsturen, meer in de richting van wat er echt toe doet voor mij. Super waardevol!”

10

“Ik heb veel geleerd over mindfulness en vond het inspirerend. De therapeute sprak van binnenuit, wat ze zei en uitlegde deed ze ook zelf (authentiek). Ze wist een goede sfeer te creëren en op vragen ging ze goed in. Daar waar nodig gaf ze goede tips. Materiaal van het boek was en is behulpzaam qua tekst en links naar oefeningen. Ik ben van plan om er blijvend gebruik van te maken om zo een gezonde balans te houden.”

8

“Zeer prettige sfeer die Maaike creëerde tijdens de cursus-avonden, waardoor er voldoende veiligheid ontstond om vanuit kwetsbaarheid te delen. Haar positieve houding en enthousiasme hielpen om ACT vaardigheden in het dagelijks leven toe te gaan passen. Geheel in haar eigen stijl, niet te theoretisch, heel authentiek.”

8

“Goede uitleg. Rustig alle tijd. Erg prettig. Een zeer prettige ervaring waar ik in het dagelijks leven zeker profijt van heb.”

7

“Op moment van aanmelden bijna direct een factuur sturen dat je binnen 14 dagen moet betalen komt niet vriendelijk over! Zeker als nog niet zeker is dat het doorgaat. Ik heb direct betaald toen ik definitief hoorde dat het doorging. Dat lijkt mij vroeg genoeg. Hierna te lang moeten wachten op factuur die je nodig bent om declaratie in te dienen. Marieke is verder een erg prettige trainer! Hiervoor alleen maar complimenten!!”

9

“Gedurende de cursus heb ik geleerd tot rust te komen en heb ik ervaren hoe het is om de situatie te accepteren hoe die is, in plaats van te berusten. Dit lukt echter wel pas na een aantal weken oefenen. Juist als je er zonder verwachting instapt leer je ontzettend waardevolle dingen die ik in mijn rugzakje meeneem in de reis door mijn leven. Ik kan de therapeut ontzettend aanbevelen. Ze kon goed uitleggen, is erg vakbekwaam, vriendelijk en was altijd bereid te helpen met vragen.”

7

“Het leven in het hier en nu was een leerzame ervaring en zal mij zeker helpen.”

Vragen over relatietherapie gaan via de servicedesk

Plan een gratis kennismaking bij StressWise® Hilversum voor relatietherapie

In een gratis kennismakingsgesprek onderzoek je samen met de relatietherapeut wat jullie nodig hebben en kun je ervaren of er een klik is met de relatietherapeut. Dat kan nu ook ONLINE, het enige dat je hiervoor nodig hebt is een computer met webcam, tablet of smartphone, en een goede internetverbinding. Wij zorgen voor de rest, zoals de veiligste software voor beeldbellen. Maar onze praktijk blijft ook open, dus kom gerust langs. We houden ons strikt aan de adviezen van de overheid, zoals de anderhalve meter afstand-regel.

Bel, mail of WhatsApp met Ruth en Ariel van de Servicedesk van StressWise Relatietherapie. Wij weten dat de drempel om hulp te zoeken hoog kan zijn. Ruth en Ariel kunnen met je meedenken en de drempel voor jullie verlagen. Wij zijn en blijven de toegankelijkste psycholoog van Hilversum en ‘t Gooi.

Kan ik een vergoeding krijgen voor relatietherapie

Bij StressWise psychologen krijg je altijd een vergoeding, ook voor relatietherapie. Het is onze missie om jouw leven lichter te maken. Om die droom dichterbij te brengen hebben we het StressWise Fonds opgericht. Jij krijgt van ons een bijdrage uit dit fonds als je geen vergoeding kunt krijgen via je zorgverzekering of werkgever. Daarnaast krijg je bij ons altijd een gratis kennismaking, geheel vrijblijvend.

Kan ik relatietherapie ook online doen?

Ja, dat kan! Nu we door de coronacrisis zoveel mogelijk thuis blijven is er vraag naar online relatietherapie ontstaan. Onze praktijk is gewoon open, we houden 1,5 meter afstand en maken alles goed schoon. Maar we hebben een goede beeldverbinding opgezet, zodat je gemakkelijk vanuit huis relatietherapie kunt doen. Je hebt alleen een computer (tablet) en goede internetverbinding nodig. Wij zorgen voor de rest.

Wanneer is relatietherapie een goede oplossing?

Relatietherapie helpt je vastgeroeste patronen in je relatie te doorbreken, meer begrip voor elkaar te krijgen en intimiteit te vergroten. Als je twijfelt over je relatie is het verstandig om advies te vragen aan een relatietherapeut. Wacht liever niet te lang, daarmee kun je jezelf en je partner veel ellende besparen. Bij StressWise kun je gratis en vrijblijvend ervaren of relatietherapie voor jullie een oplossing is en of het klikt met de therapeut.

StressWise Relatietherapie Hilversum
 • Gijsbrecht van Amstelstraat 438
 • 1216 CD Hilversum
 • 088 20 32 610
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig?
Kies je locatie