Coaching en therapie Rotterdam
Coaching en therapie in Rotterdam bij de psycholoog voor werkend Nederland

MET HERNIEUWDE ENERGIE EN PLEZIER AAN DE SLAG

Neem contact op
Vrouw die kijkt naar tarieven en vergoedingen

Gezonde balans werk en privé

Gemiddeld werken we in Nederland tussen de 28 en 32 uur per week. En de meesten van ons doen dat lang: ongeveer 45 jaar. Dat beslaat het overgrote deel van ons leven. Is het dan niet van groot belang dat werk, naast een inkomen ook plezier en voldoening geeft? Dat je je talenten kunt inzetten en je kunt ontwikkelen. Dat je plezierig kunt samenwerken met collega’s en uitgedaagd wordt. Dat je het gevoel hebt zinvol bezig te zijn binnen je mogelijkheden. Dit werkplezier gunnen wij iedereen die op een of andere manier is verbonden met de arbeidsmarkt. Maar dat is niet altijd de realiteit. Veel werknemers ervaren stress en een te hoge werkdruk en te weinig tijd en ruimte voor herstel. Dit heeft invloed op je privé-leven. Onze coaches en therapeuten in Rotterdam helpen je om beter met stress en mentale kwesties om te gaan en te werken aan een gezonde balans. Blijf niet rondlopen met stress en allerlei stressgerelateerde problematiek, maar kom in actie en neem contact met ons op.

Neem contact op


De trainer van Mindfulness Mentaal fit training

Je zit vast en je komt er zelf niet meer uit

Iedereen gaat in zijn leven wel eens door een periode waarin energie, plezier en geluk ontbreken. Je bent zeker niet de enige. Je kunt ook te maken hebben met een (groot) verlies of een tegenslag. Je ervaart dan stress, onrust of somberheid. Je hebt depressieve of angstige gevoelens. Je hebt negatieve gedachten over jezelf of over je leven en je piekert daarover. Of de aanleiding nu werk gerelateerd is of de oorzaak in je privéleven ligt, het heeft invloed op je stemming en op je gedrag. Vaak kun je zelf herstellen en je balans hervinden. Maar soms lukt dat niet zelfstandig. Dan is het zinvol om met een coach of therapeut te gaan praten. Bij StressWise Rotterdam, de psycholoog voor werkend Nederland.

Ervaringen uit onze relatietherapie praktijk

Coaching in Rotterdam bij de psycholoog voor werkend Nederland

Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces, waarbij je coach je aanzet tot effectief gedrag door bewustwording en persoonlijke groei, het vergroten van je zelfvertrouwen en het onderzoeken, ontwikkelen en toepassen van je mogelijkheden.


Coaching, begin met het einde voor ogen

Coaching houdt een beweging in. Je wilt van hier naar daar. Van A naar B. De motivatie daarachter kan heel divers zijn en verschilt van persoon tot persoon en heeft te maken met onprettige ervaringen of situaties. Je merkt bijvoorbeeld dat je steeds weer over je grenzen gaat of het moeilijk vindt om nee te zeggen. Je voelt je regelmatig getriggerd door bepaald gedrag van je collega of je naaste. Je betrapt jezelf op innerlijke reacties die je onwenselijk of onprettig vindt. Deze zaken kunnen je (werk)plezier wegnemen en je wellicht ook uitputten. Je wilt dus graag (iets) veranderen, maar je weet niet hoe. Laat je begeleiden door één van onze coaches in Rotterdam.

Neem contact op

Ervaringen uit onze relatietherapie praktijk

Kortdurende therapie bij de psycholoog voor werkend Nederland in Rotterdam

Waar coaching is gericht op het behalen van doelen, is therapie meer onderzoekend van aard. Therapie gaat naar een diepere laag om te onderzoeken wat jouw beperkende gedachten zijn, welke gevoelens daardoor worden getriggerd en hoe je gedrag daardoor wordt beïnvloed.


Therapie, werken met mentale blokkades

Therapie is onderzoekend van aard. Je ervaart blokkades in denken, voelen en gedrag en daar heb je steeds meer last van. Je schiet te vaak in vechten en/of vluchten en dat neemt je plezier en je welzijn weg. De therapeuten van StressWise Rotterdam helpen je om ruimte te maken voor (weggestopte) gevoelens en gedachten te onderscheiden van feiten. Ook leer je te accepteren waar je geen invloed op hebt en te veranderen waar het kan. Je pakt het roer van je leven weer vast en leert zelf koers te bepalen. Therapie bij StressWise Rotterdam (online of op onze locatie) is altijd kortdurend van aard. Neem vrijblijvend contact op voor informatie of om je aan te melden.

Neem contact op

10

“Ik heb ontzettend veel geleerd van Sijmen en van de fijne groep. Sijmen creëerde een veilige en accepterende sfeer. We deden goede oefeningen en er werd met goede vragen op dingen gereflecteerd. Ook de groep was bijzonder en open. Ik kijk er echt met een heel warm hart op terug. Heb veel geleerd en veel acceptatie/ liefde gevoeld!”

10

“Gwen was een erg fijne docente. Ze nam de tijd voor onze ervaringen en zat niet te streng op het vooraf bedachte programma. Ik voelde me op mijn gemak en gehoord. Ze legde duidelijk uit met praktijkvoorbeelden. Gemotiveerd om door te gaan met mindfulness.”

10

“Ik merk dat ik minder stress ervaar, beter dingen kan accepteren en minder oordeel. Dit geeft mij veel rust en ervaar ik als erg prettig. Ik kan iedereen deze cursus aanraden.”

8

“Na een paar wek n oefenen hervond ik mijn vermogen tot nachts doorslapen. Met behiulp van de begeleidende meditaties van Sijmen kreeg ik mijn malende gedachten terug in hun hok en hielden ze zich steeds vaker koest, zodat ik tenminste door kon slapen als ik s nachts wakker werd.”

8

“Hoe ervaar ik mijn dag of dit moment met acceptatie en zonder oordeel. Het mentale, de denkgeest, zien als een proces, iets dat komt en gaat. Meer bewust van de meerwaarde van luisteren naar je lichaam. Een gevoel van je mag er zijn zoals je bent.”

9

“Ik heb de 8 weekse training als leervol en leuk ervaren. Sijmen was een fijne trainer die op een prettige en veilige manier training gaf. Er was ruimte voor persoonlijke beleving en ervaringen. Ik heb geleerd om dichter bij mijzelf te komen, meer in het moment te leven en om minder te oordelen. Voor mij houdt de training na 8 weken niet op, maar neem ik lessen uit de training mee in mijn toekomstige dagelijkse leven.”

10

“Ik vond de cursus 'mindfulness' erg inzicht gevend. Ik heb gemerkt dat ik erg geneigd ben om te willen dat bepaalde gevoelens er niet zijn. Ik vond het mooi om te merken dat je een staat kan bereiken waarin alles er mag zijn. Het blijft oefenen daarmee, maar dat vind ik helemaal niet erg! Ook een erg prettige groep en goeie trainer, die ruimte gaf voor alles wat er was en ook doorvroeg.”

9

“De mindfulness training heeft mij het verschil laten zien (theorie) en voelen (oefeningen) tussen in gedachten verzonken zijn/ op de automatische piloot leven OF het bewust zijn in het moment. Waar ik begon met burnout klachten, angstaanvallen en in de modus van continue ‘aan’ staan zat, heb ik nu ervaren hoe ik mijzelf tot rust krijg. Hoe ik geniet van het NU, niet de hele tijd denk aan ‘wat moet ik zo doen, wat eten we vanavond, wat is de agenda van morgen’… Dit hoort er ook absoluut bij, maar niet 24/7. Met de momenten van rust (bewustzijn van het hier en nu), brengt mij dit kalmte en zijn in 8 weken de angstaanvallen en burnout klachten aanzienlijk minder. Het is geen wonderpil en vergt zelf veel oefening, maar deze manier van leven bevalt mij tot nu toe erg goed!”

10

“Deze training was heel fijn om aan deel te nemen. Ook heel goed te doen online, met alle begeleidende meditaties, bodyscans en andere oefeningen, kon ik vanuit huis makkelijk en comfortabel deelnemen zoals het voor mij goed voelde. Ik heb aan de oefeningen ook veel gehad, ik kon vrij snel deze in mijn dagelijks leven toepassen, oftewel je huiswerk opdrachten doen, alles uitproberen om vervolgens te ervaren wat goed bij me past, of wat bij het moment past. Daarbij kwam er meer bewustzijn van omgeving, focus en alle zintuigen kwamen weer meer naar boven, het ervaren van het hier en nu. Rust in mezelf vinden ook op de stressvolle momenten. Al wordt je misschien niet geheel rustig maar je leert er anders mee om te gaan, het mag zijn wat het is, en dat is voor dat moment goed. De mindfulness trainer Sijmen zorgde voor een relaxte sfeer, gevoel van veiligheid en vertrouwen om te delen wat je wilde. Zeer prettig hoe hij de oefeningen begeleide. Maar ook zijn ervaringen deelde. Open en eerlijk. Het mag zijn wat het is.”


Ervaringen met coaching en therapie bij StressWise psychologen Rotterdam

  • Ik heb bij StressWise aangeklopt omdat ik vastliep in mijn dagelijks leven. Ik ben razendsnel in contact gebracht met de psycholoog die mij op meerdere vlakken heel veel inzichten heeft laten krijgen. Een fijne, inlevende therapeute die echt naar je luistert, snel tot de kern kan komen (wat mij zelf niet lukte) en daarna praktische handvatten geeft om direct aan de slag te gaan. Ongelofelijk blij dat ik bij hen hulp heb gevonden en daarmee mijn overspannen situatie de deur heb kunnen wijzen! (Frederique Dittrich, 40+)
  • De afgelopen paar weken een heel fijn traject gevolgd bij Mariëtte Huibrechste: Acceptance & Commitment Therapy. Deze therapie motiveert écht om actie te ondernemen. Ik heb meer psychologische flexibiliteit en veel minder stress. Ik kijk zeer positief terug op dit traject en ben weer in balans. Mariëtte is erg prettig in de communicatie, luistert goed, maakt het traject persoonlijk/op maat en geeft goede tips, tricks en inzichten om toe te passen in het dagelijks leven. Fijn dat je een werkboek krijgt om alles nog eens na te lezen en aan de slag te gaan met oefeningen. (RB, 50+)
  • Via StressWise kon ik snel aan de slag met een korte intensieve therapie die de juiste tools geeft om inzicht te krijgen in denkpatronen, het signaleren van de lichamelijke signalen die daarbij horen en hoe daar naar te handelen op momenten van aanhoudende stress en de daarbij voor ieder persoonlijk bijkomende klachten. Vooral het geven van inzicht en de goed overal toepasbare technieken maken dat ACT een hele werkbare en toegankelijke methode is. De persoonlijke aandacht maakt de methode nog sterker en effectiever. (Andrea, 40+)
Met ACT therapie krijg je tools aangereikt die je helpen mentaal sterker en flexibeler te worden. Je weet wat je waarden zijn en leert ernaar leven en je kunt waarden omzetten in doelen en gerichte actie.

Herstel je balans bij StressWise psychologen Rotterdam

Wil je weten hoe je in een traject komt om weer volop energie te hebben en mentale problemen en obstakels definitief achter je te laten?

1. Klik op de button, neem contact op
2. Vul het digitale formulier in en verstuur het
3. Je ontvangt een WhatsApp bericht ter bevestiging
4. De coach of therapeut neemt contact met je op


Meld je nu aan voor een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze coaches of therapeuten in Rotterdam

Wacht niet langer en onderneem actie als je vastloopt en er zelf niet meer uitkomt. Het is belangrijk zo snel mogelijk hulp in te roepen en niet te wachten tot je mentale problemen verergeren of in een burn-out terecht komt. Dat wil je absoluut niet. Een (telefonisch) adviesgesprek is geheel vrijblijvend en geeft je informatie over wat StressWise psychologen Rotterdam je kan bieden. We sturen je werkgever een offerte. Je werkgever wordt heel blij als jij gezond en mentaal fit op je werk verschijnt. Je bent dan immers duurzaam inzetbaar. Het kan ook zijn dat je geholpen bent met een van onze krachtige online cursussen met 4 extra coachingsessies. Deze kun je volgen met overheidssubsidie. Neem nu contact op en laat je adviseren.

Neem contact op


Stel je vraagt nu niet om hulp, wat gebeurt er dan?

Het is niet verkeerd om jezelf deze vraag te stellen. We zien dat veel werknemers te lang doorlopen met stress, vermoeidheid, depressie en andere mentale issues. Het risico op een burn-out is groot en de negatieve invloed daarvan op je privé-leven kan enorm zijn. Wij weten dat hulp vragen lastig kan zijn, zeker als je last hebt van schaamte of het gevoel van falen. Daarom verlagen we de drempel voor het aanvragen van psychologische hulp graag met een vrijblijvend adviesgesprek (telefonisch) en een offerte voor je werkgever. Dus laat het niet zover komen dat je voor langere tijd uitvalt en neem nu contact op met StressWise Rotterdam.

StressWise psychologen werkt voor werknemers, brengt een verstoorde werk privé balans op orde met ACT coaching en therapie.

Met hernieuwde energie en plezier aan de slag, StressWise psychologen Rotterdam helpt je

Wil je echte verandering in je leven (en je werk) en er weer vol voor gaan? Met plezier aan de slag en van betekenis kunnen zijn voor je omgeving. Wil je leren om je energie en tijd beter te managen? Neem dan nu contact op met StressWise Rotterdam, de psycholoog voor werkend Nederland. Je kunt je bij ons melden, zodat wij een offerte aan je werkgever kunnen sturen. Ondertussen plannen we alvast een adviesgesprek in met een van onze coaches of therapeuten.

Contact
  • Goudsesingel 14B
  • 3011 KA Rotterdam
Voor welke klachten kan ik bij jullie terecht?

StressWise biedt hulp bij veel verschillende klachten, zoals chronische stress, burn-out, depressie en angst, maart ook voor relatieproblematiek. Stress ligt ten grondslag aan allerlei stressgerelateerde klachten en mentale en emotionele problematiek, zoals vermoeidheid, concentratieproblemen, gejaagd gevoel, onrust, negatief zelfbeeld, onzekerheid, overspannenheid, perfectionisme, piekeren, prikkelbaarheid, psychosomatische klachten, slaapproblemen, tinitus en allerlei vage klachten. StressWise kan je ook goed helpen bij zingevingsvragen en als je niet lekker in je vel zit.

Lees over onze missie

Kan ik ook online therapie volgen?

Ja, dat kan. Online therapie is een praktisch en laagdrempelig alternatief voor fysieke therapie. Bovendien is online therapie vrijwel net zo effectief. We hebben daarnaast een goede beeldverbinding opgezet, zodat je gemakkelijk vanuit huis therapie kunt doen zonder dat dit het proces belemmerd. Je hebt alleen een computer of laptop en goede internetverbinding nodig. Wij zorgen voor de rest. Ook voor online therapie kan je in aanmerking komen voor een vergoeding via je werkgever of zorgverzekeraar.

Hoe kom ik voor vergoeding in aanmerking?

Voor psychologische hulp Bij StressWise kun je mogelijk een vergoeding via je zorgverzekeraar krijgen. Dit hangt af van de manier waarop je verzekerd bent. Als je aanvullend verzekerd bent zijn er mogelijkheden. Laat ons weten waar je verzekerd bent en wat de naam is van je aanvullende pakket en wij zoeken het voor je uit. De vergoeding kan oplopen tot maximaal 65 per sessie.

Daarnaast zien we dat steeds meer werkgevers in personeel investeren en de hulp volledig vergoeden. Wil je een offerte ontvangen die je kunt doorsturen naar je leidinggevende? Laat het ons weten.

Hulp nodig?
Kies je locatie