Bewaak je grenzen en maak de juiste keuzes met training, coaching of therapie
Hulp bij stress en stress-gerelateerde klachten bij StressWise®

Wat is stress?

Je ervaart stress als de druk om je te moeten aanpassen hoog is of als je je ergens in moet schikken. Als dit (te) vaak gebeurt, zonder dat je de ruimte hebt om tot rust te komen, neemt je stress-niveau steeds meer toe, waardoor je allerlei klachten kunt ervaren. Het komt erop neer dat je bij herhaling niet jezelf kunt zijn, en ook niet bij jezelf kunt zijn. In onze maatschappij ligt de lat om te presteren enorm hoog. Daarbij maak je jezelf wijs dat je aan allerlei normen moet voldoen. Je moet zoveel. (En niet in het minst van jezelf!) Geen wonder dat stressklachten alomtegenwoordig zijn. En dat hoeft niet! Als je maar met stress weet om te gaan.

Wat wij doen

De dagelijkse of intensieve stress-momenten zullen niet verdwijnen, maar als je een manier weet te vinden om goed met stress om te gaan, dan is het probleem ‘stress’ verdwenen. Bij StressWise® leren we je om wijs met stress om te gaan, zodat klachten verdwijnen of zelfs geen kans krijgen. Door een mindfulness training bijvoorbeeld, of door coaching of therapie op maat, afhankelijk van wat jij wilt en wat het beste bij je past op dit moment. Bij StressWise® geloven we in nú. Wat je nu nodig hebt, voor waar je nu tegenaan loopt.

Behandeling van stress bij StressWise®

StressWise® streeft ernaar om jou te leren hoe je ‘stresswise’ kunt zijn. Hoe je je staande kunt houden in tijden van druk en stress. We weten inmiddels dat het mogelijk is om te allen tijde ‘stressbestendig’ te zijn, maar we weten ook dat de natuur ons niet allemaal gelijkelijk heeft bedeeld: de één is van nature stressbestendiger dan de ander. Wij spreken zelf graag van mindfulness; de één heeft een natuurlijke mindfulle houding (en hoeft daar verder niet veel voor te doen) , terwijl de ander meer moeite heeft om een mindfulle houding aan te nemen. Maar het goede nieuws is dat het voor iedereen is te leren.

Mindfulnesstraining

Als je wilt leren omgaan met (de) stress (van alledag), dan is een mindfulness training MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) of een mindfulness coaching traject van StressWise® vaak dé aangewezen begeleiding. Onze MBSR mindfulness groepstraining is dynamisch en wetenschappelijk bewezen effectief bij stress en allerlei stress-gerelateerde klachten. Voor deze training kun je een flinke vergoeding krijgen. Mindfulness coaching is een traject op maat dat precies inspeelt op wat er nu speelt in jouw leven en waar jij tegenaan loopt. Voor meer informatie bekijk je de pagina over mindfulness. Of neem gerust contact op met de Servicedesk van StressWise®, via mail, whatsapp of telefoon. Gewoon doen.

Waar kunnen we je mee helpen?

StressWise brengt psychologische hulp dichterbij: warmer, gemakkelijker, sneller, effectiever en efficiënter.

Neem contact op met onze Servicedesk voor informatie en advies. Bijvoorbeeld voor:

  • Gratis en binnen een week telefonisch kennismaken met een therapeut
  • Therapie op onze praktijklocatie of online via een beeldverbinding
  • Vergoeding werkgever
  • Vergoeding zorgverzekering
  • 088 20 32 610
Hulp nodig?
Kies je locatie