De moderne psycholoog: vernieuwende vormen van therapie
Tarieven en vergoedingen

JE MENTALE GEZONDHEID IS GOUD WAARD


Twijfel niet langer en maak werk van jezelf. Echt, je bent tot veel meer in staat dan je denkt, en dat ontdek je met de Mentaal fit training.

Tarieven en vergoedingen ACT therapie

Het particuliere tarief voor ACT therapie bij StressWise varieert tussen de 75,- en 125,- per sessie, met een gemiddelde van 95,- voor een sessie van een uur. Online sessies hebben een vast tarief van 95,-. Veel therapeuten bij StressWise zijn aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en kunnen daardoor in aanmerking komen voor een gedeeltelijke vergoeding vanuit de zorgverzekering. Bekijk dit document voor meer informatie over hoeveel die vergoeding is. Gemiddeld is de vergoeding 40,- voor maximaal 6-8 sessies per jaar, wat neerkomt op een netto kostenpost van 55,- per sessie. Daarnaast is er de mogelijkheid voor vergoeding door de werkgever, met het zakelijke tarief van 150,- exclusief BTW. De reden van dit hogere tarief is het feit dat bedrijven belastingvoordelen hebben waar ze gebruik van kunnen maken. Specifieke vergoedingen en tarieven kunnen variëren afhankelijk van de therapeut en beroepsvereniging, dus het is aan te raden om dit vooraf te controleren.

Om het op te sommen:

Online:

 • Online ACT therapie (zelf betalen): 95,- per sessie
 • Online ACT therapie (zorgverzekering): gemiddeld 55,- per sessie
 • Online ACT therapie (werkgever): over het algemeen geheel vergoed.

Op locatie:

 • ACT therapie (zelf betalen): 70 – 120,- per sessie
 • ACT therapie (zorgverzekering): gemiddeld 30,- tot 80,- per sessie
 • ACT therapie (werkgever): over het algemeen geheel vergoed.

Ga naar onze ACT-pagina


StressWise geeft in het hele land en online mindfulness MBSR plus training, gratis met STAP-budget

Tarieven en vergoedingen Metacognitieve therapie (online)

We bieden metacognitieve therapie (MCT) alleen online en in Rotterdam. Het particuliere tarief voor MCT is 95,- per sessie van een uur. MCT zelf wordt momenteel niet vergoed door de zorgverzekering. Wel is het soms mogelijk om een mindfulness traject te laten vergoeden door de zorgverzekering. MCT heeft veel overlap met mindfulness, waardoor in het traject veel MCT-elementen verwerkt kunnen worden. Om vast te stellen hoeveel vergoeding je kan krijgen, kan je deze pagina bekijken. Daarnaast is er de mogelijkheid voor vergoeding door de werkgever, met zakelijke tarieven van 150,- exclusief BTW. De reden van dit hogere tarief is het feit dat bedrijven belastingvoordelen hebben waar ze gebruik van kunnen maken.

Om het op te sommen:

 • MCT : 95,- per sessie
 • Vergoeding verzekering: maximaal 350,- voor een mindfulness traject met MCT elementen
 • Vergoeding werkgever: over het algemeen geheel vergoed

Ga naar onze MCT-pagina


Tarieven en vergoedingen Relatietherapie

Het particuliere tarief voor relatietherapie is 75,- per persoon per sessie van 1,5 uur. Het kan bij sommige aanvullende verzekeringen mogelijk zijn om vergoed te worden voor IBCT relatietherapie, maar het is goed om je zorgverzekeraar zelf hiervoor te benaderen. Daarnaast is het mogelijk om vergoed te worden door je werkgever. Deze vergoeding kan ook in twee delen plaatsvinden, waardoor beide werkgevers een deel van de vergoeding voor rekening kunnen nemen. Het zakelijke tarief voor een sessie relatietherapie van 1,5 uur is 175,- exclusief BTW.

Om het op te sommen:

 • Relatietherapie : 75,- per sessie van 1,5 uur per persoon
 • Vergoeding verzekering: soms mogelijk, maar dient te worden gecontroleerd bij de zorgverzekeraar.
 • Vergoeding werkgever: tot 100%

Ga naar onze Relatietherapie pagina

10

“Ik heb ontzettend veel geleerd van Sijmen en van de fijne groep. Sijmen creëerde een veilige en accepterende sfeer. We deden goede oefeningen en er werd met goede vragen op dingen gereflecteerd. Ook de groep was bijzonder en open. Ik kijk er echt met een heel warm hart op terug. Heb veel geleerd en veel acceptatie/ liefde gevoeld!”

10

“Gwen was een erg fijne docente. Ze nam de tijd voor onze ervaringen en zat niet te streng op het vooraf bedachte programma. Ik voelde me op mijn gemak en gehoord. Ze legde duidelijk uit met praktijkvoorbeelden. Gemotiveerd om door te gaan met mindfulness.”

10

“Ik merk dat ik minder stress ervaar, beter dingen kan accepteren en minder oordeel. Dit geeft mij veel rust en ervaar ik als erg prettig. Ik kan iedereen deze cursus aanraden.”

8

“Na een paar wek n oefenen hervond ik mijn vermogen tot nachts doorslapen. Met behiulp van de begeleidende meditaties van Sijmen kreeg ik mijn malende gedachten terug in hun hok en hielden ze zich steeds vaker koest, zodat ik tenminste door kon slapen als ik s nachts wakker werd.”

8

“Hoe ervaar ik mijn dag of dit moment met acceptatie en zonder oordeel. Het mentale, de denkgeest, zien als een proces, iets dat komt en gaat. Meer bewust van de meerwaarde van luisteren naar je lichaam. Een gevoel van je mag er zijn zoals je bent.”

9

“Ik heb de 8 weekse training als leervol en leuk ervaren. Sijmen was een fijne trainer die op een prettige en veilige manier training gaf. Er was ruimte voor persoonlijke beleving en ervaringen. Ik heb geleerd om dichter bij mijzelf te komen, meer in het moment te leven en om minder te oordelen. Voor mij houdt de training na 8 weken niet op, maar neem ik lessen uit de training mee in mijn toekomstige dagelijkse leven.”

10

“Ik vond de cursus 'mindfulness' erg inzicht gevend. Ik heb gemerkt dat ik erg geneigd ben om te willen dat bepaalde gevoelens er niet zijn. Ik vond het mooi om te merken dat je een staat kan bereiken waarin alles er mag zijn. Het blijft oefenen daarmee, maar dat vind ik helemaal niet erg! Ook een erg prettige groep en goeie trainer, die ruimte gaf voor alles wat er was en ook doorvroeg.”

9

“De mindfulness training heeft mij het verschil laten zien (theorie) en voelen (oefeningen) tussen in gedachten verzonken zijn/ op de automatische piloot leven OF het bewust zijn in het moment. Waar ik begon met burnout klachten, angstaanvallen en in de modus van continue ‘aan’ staan zat, heb ik nu ervaren hoe ik mijzelf tot rust krijg. Hoe ik geniet van het NU, niet de hele tijd denk aan ‘wat moet ik zo doen, wat eten we vanavond, wat is de agenda van morgen’… Dit hoort er ook absoluut bij, maar niet 24/7. Met de momenten van rust (bewustzijn van het hier en nu), brengt mij dit kalmte en zijn in 8 weken de angstaanvallen en burnout klachten aanzienlijk minder. Het is geen wonderpil en vergt zelf veel oefening, maar deze manier van leven bevalt mij tot nu toe erg goed!”

10

“Deze training was heel fijn om aan deel te nemen. Ook heel goed te doen online, met alle begeleidende meditaties, bodyscans en andere oefeningen, kon ik vanuit huis makkelijk en comfortabel deelnemen zoals het voor mij goed voelde. Ik heb aan de oefeningen ook veel gehad, ik kon vrij snel deze in mijn dagelijks leven toepassen, oftewel je huiswerk opdrachten doen, alles uitproberen om vervolgens te ervaren wat goed bij me past, of wat bij het moment past. Daarbij kwam er meer bewustzijn van omgeving, focus en alle zintuigen kwamen weer meer naar boven, het ervaren van het hier en nu. Rust in mezelf vinden ook op de stressvolle momenten. Al wordt je misschien niet geheel rustig maar je leert er anders mee om te gaan, het mag zijn wat het is, en dat is voor dat moment goed. De mindfulness trainer Sijmen zorgde voor een relaxte sfeer, gevoel van veiligheid en vertrouwen om te delen wat je wilde. Zeer prettig hoe hij de oefeningen begeleide. Maar ook zijn ervaringen deelde. Open en eerlijk. Het mag zijn wat het is.”

Hulp nodig?
Kies je locatie